שלום, יש לי שאלה..

spooki13

New member
שלום, יש לי שאלה..

אני לא בא להאשים או לכעוס,אני באמת מסה להבין. תראו אני גם יש לי יותר נכון היו לי נטיות לפצפיזם לפני הצבא ולמרות הכל חשוב היה לי להתגייס.. כמובן שפטרו אותי מיחידות לוחמה.. ואני באמת אנטי אלים.. אבל אני יודע שאין ברירה ושאנחנו מוקפים אויבים ואנחנו חייבים להגן על עצמנו. התפקיד שלי הוא משרדי ואני מאוד נהנה ממנו.. אז מה הרתיעה לשרת.. בגלל שגם אם אתם במשרד זה עוזר למלחמה וכאלה? יש כאן פצפיסטים שכן משרתים?

יש לי תשובה

אני אנסה לפחות
אני אספר לך למה אני לא הייתי מוכנה לשרת בצבא לא בתפקיד משרדי, לא חינוכי ואפילו לא בתפקיד ללא מדים (והציעו לי את כולם, אגב) להיות חלק מהמערכת הצבאית, עבורי, זה לתת יד למערכת הצבאית. או כמו שאתה קראת לזה "עוזר למלחמה". אני, שלא כמוך, לא חושבת שהצבא הוא מנגנון הגנה, להפך. לכן לך היה חשוב להתגייס, לא לתפקיד לוחם אבל להיות אותו הבורג במערכת.. אני לא רוצה למהר לשלוח הצהרות לאוויר.. אבל להיות פציפיסט ולהתגייס לצבא, זה אמביוולנטי לדעתי. זה סותר. אבל בוא ונשמע אם יש כאן פציפיסטים שהתגייסו. שבוע טוב

spooki13

New member
אוקיי

אני לא אמרתי שאני פצפיסט.. יש לי נטיות ל.. למרות שבצבא זה נחלש:p אני יודע שזה דילמה מכשילה אבל היא אמיתית ואני לא מנסה לרדת עליכן כמו בטח אחרים שקוראים לכם משתמטים כי אני מבין את הדרך חיים הזאת.. אתם יכולים להיות פצפיסטים בגלל הצבא. שימי לב למשפט. את לא יכולה להכחיש באמינות שלו אני מבין שאולי אם מישו יבוא וידחוף אותך את תקומי.. אבל אם זה יהיה פיקוח נפש.. את תהיי חייבת להגן על עצמך.. אני מתאר לעצמי שהרי תהיי חייבת לתת לו בעיטה לפנים או כל דבר שיכול לעזור להישרדות שלך וזה צה"ל-למרות שיש עוד כמה דברים בצה"ל.. אבל בסך הכל אם צה"ל לא היה .רוב הסיכויים שלא כ"כ היינו קיימים. אז זה בעצם קיומי. ד"א אני לא חושב שלא לשרת בצבא זה השתמטות.אני חושב שלא לשרת בצבא ולא לעשות שירות לאומי או משו כזה אז זה השתמטות..

קיפוח נפש

יש סיבות לכך שמדינת ישראל חיה על חרבה. הסיבות הן לא "ערבים מלאי שנאה וצמאי דם מחכים להזדמנות לשחוט אותנו". ישראל קמה כפרויקט אימפריאליסטי. ישראל ביצעה ומבצעת פשעים נוראיים נגד שכניה. ישראל היא מדינה קפיטליסטית ששומרת על האינטרסים הכלכליים שלה בכוח הזרוע. ישראל היא מדינה מיליטריסטית שמונעת על ידי פחד ושנאה. יש עוד סיבות. אבל כולן דברים שאפשר להתמודד איתם, לשנות אותם, לבטל את הצורך לחיות על החרב. אבל פה יש רוב מוצק שכל פעם שעולה דילמה אם ללכת בדרך שלום ולוותר על פריבילגיות או לשמור על פריבילגיות בכוח הזרוע בוחר באופציה השניה. רוצים שלום בתחת שלי. ושאלה להסערת הרוחות - אתה זוכר שגם הנאצים פעלו במידה רבה מתוך תחושת איום קיומי? איום קיומי זה משהו שמטפחים, רק לעיתים נדירות אנשים חשים בו בגלל נשק שמופנה ישירות אליהם באותו רגע. כמו ההיסטריה הנוכחית סביב אירן. שזה בערך כמו לפחד מעכביש שיינשך אותך. סליחה, יש סיכוי שעכביש ינשך אותך.

spooki13

New member
סליחה,אתה חי בסרט הוליוודי

השכנים שלנו מבצעים גם פשעים נגדנו.. רוצה שנתחרה בהם?!?! ולהשוות אותננו לנאצים????? אתה באמת רציני?? בוא נגיד שלרגע לא היה לנו צבא פתאום כל הצבא היה נעלם.. אני מבטיח לך שהיו רוצחים אותך וכורתים לך את הראש אחרי שבוע מקסימום. כן-האוייבים-השנים שבהם אנחנו מבצעים "פשעים" ואנחנו הנאצים?.. תחושת איום קיומי? יש לנו איום קיומי .. אני לא תכננתי להתעצבן כי ציפיתי לקבל תשובה בוגרת ולא של פחדן.. אבל אתה פשוט פתטי

חשבתי שאני חי בדרמה בריטית

וואללה, גם השכנים מבצעים פשעים. אז את מכיר בכך שישראל מבצע פשעים? או שאת במנטליות הגנון הרווחת "הם התחילו, הם לקחו לי את הבמבה, לכן מותר לי להגן על עצמי ולפוצץ להם את הבית"? אני לא בא מגישה של שכנים צדיקים יהודים חראים. אני בא מגישה שאומר שהפושע הגדול פה הוא ישראל, לא שזה מלבין פשעים אחרים, אלא שישראל נושא בעיקר האחריות למצב. וההתבכיינות של כמה ישראל מסכן היא ממש מגוחך, אבל את בטח מאמין לה אז לא תבין על מה אני מדבר. טוב, אם את מבטיח שירצחו ויכרתו, לא נותר לי אלא להאמין לך. אגב, רק כדי להרגיע את המעט ספקות שאולי נותרו בי, מאיפה הביטחון הגדול? את אורקל? את שכן שרוצה לכרות את ראשי ולשגל את ארובות עיניי? הנאצים??????? כן,,,,,,,,,, הנאצים....... את בטח משתייך לאסכולה שרואה בהם מפלצות. אני שייך לאסכולה שרואה בהם בני אדם. ומכאן שהפוטנציאל להגיע לאן שהם הגיעו קיים בכולנו, וצריך להזהר. אבל את עטוף בתחושת צדקנות ועליונות מוסרית שמאטימה אותך לזוועות שאת מבצע. כמו הנאצים.

spooki13

New member
טוב אני נכנע

קשה לי לקרוא הרבה שטויות בבת אחת.. אני מבין מנטליות של אנטי אלימות וזה אבל לא בצורה כזאת רק תגיד שלפחות אתה לא עושה צבא.. אבל שירות לאומי..

חוצפן

פעם אחת עוד הגבתי לך למרות העלבונות. ואחרי זה עוד באים בטענות לפורום על תגובות תוקפניות.

Mיקי_

New member
../images/Emo45.gif זה אכן הייתה תגובה מיותרת

ואבקש מאנשים שבאים לפורום שנושאו פציפיזם לכבד את הנושא, את המקום, ואת יושביו, "שטויות" זאת לא הדרך לכבד.

אושרי 7

New member
שטויות, זה לא נכון.

הסיבה שבגללה ישראל חיה על חרבה היא שהערבים לא מסוגלים להשלים עם מצב שבו קיימת מדינה יהודית בלב ליבו של המזה"ת המוסלמי, זהו סכסוך אתני שישראל היא רק חלק קטנטן ממנו - לא רק ישראל מותקפת אלא המערב כולו, המערב מותקף בגלל מי שהוא, בגלל ערכיו, בגלל מהותו, למרבה האירוניה אלו אותם ערכים שמונעים מהמערב להתאחד כנגד האוייב ולמחוק את האיום מעל פני האדמה באופן מילולי. ישראל מותקפת מפני שהיא שלוחה מערבית בלב המזה"ת המוסלמי, הערבים לעולם לא יסכימו לקבל את המצב, עם או בלי מדינה, תחת שום תנאי, הם לעולם לא ישלימו עם קיומצה של ישראל כמדינה יהודית. היהודים נטבחו כאן מתוך שנאה טהורה הרבה לפני 67' והרבה לפני 48', דוגמא בולטת לכך הוא המופתי של ירושלים חג' אמין אל חוסייני, מנהיגה הפופולרי של ירושלים הערבית בתקופת מלח"ע השניה, אשר היה פושע מלחמה נאצי לכל דבר ועניין ואף הוכרז ככזה בנירנברג, והמיכה ה"פלסטינית" בו עלתה ככל שעלתה תמיכתו בנאצים (כפי שאתם רואים, צריך להיות עוור או טיפש ע"מ לא להבין את השורשים האתניים של השנאה הערבית כלפי היהודים). זהו חלק ממלחמה אתנית שהעולם הערבי הכריז כנגד המערב, הטרור לא מתרחש מפני שנלחמים בו, הטרור מתרחש כי לא נלחמים בו מספיק.

EgeBamayasi

New member
למה לעשות שירות לאומי?

יש חוק שאומר שצריך לעשות שירות לאומי? מי שרוצה להתנדב שיתנדב, הוא לא חייב לך כלום

spooki13

New member
לא התכוונתי לפגוע

אבל יש חוק. ואם הוא לא מתגייס מטעמים אידאולוגיים לפחות אפשר לעשות שירות לאומי. אחרת זה נקרא השתמטות. ואם זה פצפיזם,בריחה,אני לא חושב שאני יכול להצדיק דרך כזאת. לא רוצה לפגוע באף אחד ומצטער אם פגעתי במישהו. אני בראשי חשבתי שפצפיזם זה משהו אחר,יותר טהור. אני רואה את זה אחרת עכשיו

EgeBamayasi

New member
על מה אתה מדבר? אין כזה חוק

אולי יש נורמה, אבל לא קיים כזה חוק. מה שאתה רואה כהשתמטות, משהו אחר רואה כמעשה ראוי לשבח. זה הכל תלוי בנקודת המבטח מה חשבת על פציפיזם? יש אידאולוגיה שקיימת וזהו, אין פה יותר מדי מה לחשוב...

Mיקי_

New member
לא צריך חוק בשביל לרצות לעשות שירות לאומי

צריך רצון. ואכן אנשים שפועלים מתוך אידיאולוגיה כמו פציפיסטים, הגיוני שיירצו לתרום לחברה, בדרך אזרחית ובלתי פוגענית בניגוד לשירות צבאי. לא צריך חוק בשביל זה צריך פשוט להיות אכפתי, ובדר"כ פציפיזם קשור קשר ישיר לאכפתיות ולדאגה לסביבה.

EgeBamayasi

New member
לי את לא צריכה להגיד שמה שצריך זה רצון

יש פה משהו שחושב שצריך לעשות את זה מסיבות אחרות, כמו חוק או נורמה דווקא אפשר לתרום במלא צורות, לאו דווקא צריך לעשות שירות לאומי בשביל לתרום לחברה. אני דווקא חושב שמי שהולך לשירות לאומי נכנע לאיזשהי מסגרת של זמן, כמות וכו'

Mיקי_

New member
אפשר וכדאי להמשיך לתרום גם אחרי שירות לאומי

וגם לפניו. אבל (כנראה בניגוד אלייך) אני חושבת ששירות לאומי הוא שירות חשוב, רצוי ותורם למדינה ואזרחיה, שקיומו מבורך.

MorningBell

New member
מספיק עם התירוצים.

אני לא מבינה איך לאנשים יש את המצפון לא להתגייס לצה"ל, ועוד לא לעשות שירות לאומי בטענה שהם לא חייבים כלום לאף אחד. באמת? אני דווקא כן חושבת שאותו בן אדם חייב, והרבה. אותו בן אדם חייב לאותם החיילים שתכלס, כמה שזה נוגד את האידיאולוגיה ה"נאורה" שלו, מגנים עליו ועל המשפחה שלו ונותנים לו לחיות בבטחון יחסי. אז בסדר, את זה שלא מתגייסים מהמניעים האלה אני עוד איכשהו יכולה להבין, אבל לא לעשות גם שירות לאומי בטענה שלא חייבים כלום לאף אחד? זו כבר אכילת חינם ואני חושבת שאנשים כאלו צריכים להתבייש. אני פשוט רואה את זה כתירוץ, מצטערת אבל אני פשוט חושבת שאתה מעדיף להתחבא מאחורי מחשבה ש"צבא זה רע ואני לא אעשה שירות לאומי כי אני לא חייב כלום לאף אחד" מאשר לתרום מעצמך את השנים האלו למדינה. לא לתרום, להחזיר לאותם חיילים שהיו יכולים להגיד שהם לא חייבים לך כלום, אבל הם לא עשו את זה, וקלישאתי ככל שזה ישמע, בזכותם אתה פה עכשיו.

EgeBamayasi

New member
אני לא "אוכל חינם"

אני משלם מיסים, וחי על המיסים שההורים שלי שלמו, אני מתכוון לעבוד בצורה חוקית ולשלם את כל המיסים שנדרשים ממני ולא לפגוע באף אחד. היחידים שיש להם את הזכות לקרוא לי "אוכל חינם" זה ההורים שלי וגם זה לא עניינך אז רדי מהעץ כי כל הסיסמאות שאת מצטטת לא ממש מחזיקות במבחן המציאות ואני לא חושב שצבא זה רע, אני חושב שגיוס חובה זה רע ושהתעללות בחיילים זה עוד יותר רע. ואם הצבא מתעלל בחיילים שלו, אז כמו כל ארגון בחברה דמוקרטית, זה חשוב שיש כאלו שעוזבים-משתמטים-מושמטים ממנו כדי להביע את המחאה על הדרך הבזויה שבה הצבא מתנהל כדי שהוא יבין שהוא צריך להתייעל אז אם אני צריך לתרום בגלל החיילים, אז אחרי זה אני אלך לתרום בגלל השוטרים, כי הם שומרים שאף אחד לא ירצח אותי, ואחרי זה לרופאים, כי הם הצילו את החיים שלי ממחלה קטלנית... ועוד לא הזכרתי את מכבי האש והפאראמדיק! אה, ותום יורק היה מתבייש בדעות הפאשסיטיות שלך

למעלה