שלום... יש לי כמה שאלות

makmako

New member
שלום... יש לי כמה שאלות

אז ככה, עברתי טירונות והיה לי ממש קשה שם - לא ישנתי יותר מ4 שעות, העדפתי להתקלח אחריי כולם, לא אכלתי בח"א, השירותים היו בעייה ...
בסוף הטירונות דיברתי עם קפ"ס והיא המליצה על קה"ס 43... מה זה אומר? איך אני יכול לדעת אם אישרו את זה או לא ומה הסיכוי שאגיע לתפקיד של יומיות?
בגדול לא אכפת לי לילה אחד להיות בבסיס, אם זה לילה של עשייה\תורנויות שמירה מטבח המשך עבודה וואטאבר... העיקר שלא אצטרך לישון שם ושבשאר הלילות אוכל לישון בבית.

עכשיו אני מסופח לבסיס ממש קרוב וממש טוב לי שם. מה צריך לעשות כדי להשאר?
מותר לי לקבוע תור למש"קית ת"ש ולקפ"ס שם? ומה עם המרפאה? יש לי משהו די דחוף(משהו שקשור לניתוח שעברתי).
האם בן יחיד עם מצב כלכלי לא מי יודע מה ואחות של סבתא שגרה איתנו והיא במצב קטסטרופה, יכול להגיש בקשה להת"ש? יתחשבו בזה בכלל או שזה לא סוג הדברים שבגללו נותנים הת"ש? ומה עם אישור עבודה? הבנתי שגם איתו יש סיכוי להגיע ליומיות.

אחר כך אני מופנה לקורס בטכני של ח"א ואני ממש לא רוצה להיות שם. זה אולי לא תפקיד במערך הטכני הכבד, אבל זה לא נראה כמו תפקיד של יומיות, וגם הבנתי שבקורס לא מתחשבים בקה"ס או בהת"ש (למעט בעניין סגירת השבתות) וזה קורס של חודש וחצי... אני חושש שפשוט אתמוטט ולא אצליח לתפקד. מה גם שמבחינה פיזית יש לי בעייה די חמורה כרגע. מה אפשר לעשות?

בבקשה לא לזלזל... הקושי שלי הוא אמיתי והוא מצטרף לעוד רשימה שהעדפתי לא לכתוב כאן.

היי,

אתה גורם לי להסתכל אחורה, לפברואר האחרון בו אני נהייתי חלק מהמערכת הצבאית.
(לא כל כך מזמן... אבל נו טוב).
גם לי הטירונות הייתי סיוט מטורף. וגם "הכנתי" את עצמי לזה שזה הולך להיות סיוט. בכיתי בלי הפסקה בשבוע לפני הגיוס,
יום הגיוס שלי היה זוועתי (התגייסתי לבד
), אחר כך הייתי תקועה יומיים בבקו"ם עד שמצאו לי מקום לעשות בו טירונות
וכשהגעתי לשם פשוט הייתי בשוק טוטאלי. כאבי בטן היסטריים, דקירות מטורפות בחזה, חום שעולה ויורד ודמעות שלא מפסיקות לזלוג.... עד שפשוט אמרתי חלאס. קיבלתי הכל באהבה
והבנתי שהתקופה הזאת היא חולפת וצריך לנסות להרוויח ממנה רק דברים טובים.
עם כמה שהיה לי קשה, לקחתי את הטירונות כאתגר אישי.
כל דבר שהיה לי קשה ניסיתי על אחת כמה וכמה לעשות אותו.
לי אמנם לא היה קורס כשהתגייסתי, אבל עכשיו חצי שנה לתוך הסדיר אני אצא לקורס של 3 שבועות בעוד חודשיים. ולאחר מכן לקק"צ, ואני מנסה לקחת את הכוח הפנימי הזה שהסיטואציה הזו גרמה לי לייצר ולנצל את החוויה הזו רק כדי להתקדם ולהתפתח.
זה אמנם נראה כמו סוף העולם ומרגיש נורא, אבל זה באמת באמת רק בראש שלך.

זה עוד מעט נגמר

makmako

New member
עוד מעט... עוד 3 שנים?

תודה והכל, באמת, על הניסיון לעודד.
אבל אני לא מתאר לעצמי איך בדיוק אשרוד 3 שנים בלי לישון כמו שצריך(לפחות 6 שעות מט"כליות). הרבה אנשים אמרו לי את זה שזה רק בראש שלי, אבל באמת באמת שזה לא. ועובדה שגם הפסיכולוגית ראתה את זה, ואחריי שאמרתי הכל היא החליטה להמליץ על קה"ס., אז כנראה שהמצב קצת יותר מסובך ממה שזה נראה. ולא שניסיתי למרוח אותה, דיברתי מהלב ואמרתי את האמת.
תאמיני לי שהיה לי יותר מהתקף חרדה אחד בטירונות, ושיש עוד הרבה דברים שלא אמרתי אותם.

אני התכוונתי

שלא כל השירות שלך יהיה בתנאי טירונות.
זו רק תקופה. ויומיות זה משהו מקובל ואין סיבה שלא תקבל אותו
לאור מה שאתה מספר פה.
ביומיות השירות הצבאי הופך לעבודה (לטוב ולרע), באים לכמה שעות והולכים לישון בבית.

makmako

New member
אה... עכשיו הבנתי

מצטער... לא הבנתי אותך נכון.
כבר הבנתי שלא כל השירות בתנאי טירונות... חזרתי רק ביום שלישי וברביעי כבר סופחתי. כל החיילים בגף שלי כבר צחקו עליי כי אני היחיד שחשב שצריך לפנות למפקדים בהקשב וכו'. בקיצור, לא יצאתי מהשוק אבל זה האופי שלי אז אני לא מצפה מעצמי "להשתחרר". גם יותר קל לי ככה וגם הסיכוי שאעשה טעויות שיובילו אח"כ למשפטים וכל זה יורד.

לצערי הבנתי שיומיות זה לא כזה מקובל, בטח לא בתפקיד שלי שהוא עובד צב"ה. לפני שקיבלתי את הקה"ס קצינת המיון אמרה שאין אינדיקציה ואחריי לא שיצא לי לדבר איתה אבל גם המש"ק מיון שדיברתי איתו לא אמר כלום על יומיות... אני מפחד שישבצו אותי בבסיס סגור והמקסימום שיתנו לי זה 2 אפטרים ושישי-שבת. נכון שזה כבר הקלה אבל זה עדיין 3 לילות בבסיס וכל מה שבא עם זה.

בכל מקרה תודה על העזרה וסליחה על הבלבול.

armylawman

New member
שלום לך

ברגע שיש המלצה לקה"ס, צריך לעשות צעדים על-מנת ליישם את ההמלצה.

קה"ס 43 נחשב לגבוה יחסית, וחייל עם קה"ס שכזה, אמור להיות מספר ימים בבית כל שבוע(נדמה לי שבקה"ס 43 - כל יום).

ההסדרה של הנושא היא בהוראות אכ"א, אתה מוזמן לבדוק בצה"לנט(אם ממש קשה לך אני יכול לבדוק בעבורך)

כמו כן, לגבי שאלתך השנייה, אכן אתה יכול לפנות למש"קית ת"ש, והיא בהתאם להוראות מקשל"ר- פרק ת"ש, תבדוק בנוגע להטבות שאתה יכול לקבל.

אותם הטבות תלויות בגורמים רבים כגון: מצב משפחתי, מצב ההכנסות בבית ועוד.

כמה דברים שחשוב מאוד להבהיר:

א. בקשות ת"ש רבות נופלות עקב חוסר שיתוף פעולה של החייל. לפיכך, אם אומרים לך להביא מסמכים...תביא אותם כמה שיותר מהר. חיילים רבים מתייאשים מהר מאוד ולכן לא מאושרת להם בקשה.

ב. גם אם אתה לא אוהב קורס מסוים, אל תהיה עריק. זו לא הדרך לפתור את הבעיה הזו.

makmako

New member
שלום ותודה רבה...

לפי הקפ"ס אני אמור להיות לפחות 3 לילות בבית, אבל ההמלצה למפקדים היא יותר (זאת אומרת - יש סיכוי לאפטר נוסף או אולי אפילו שניים, תלוי במפקדים). בכל זאת, הייתי רוצה שיעלו ל5 או ל7.

א. הבנתי. אין בעייה, אני אשתף פעולה ואעשה כל מה שצריך בזמן.

ב.לא חשבתי על זה אפילו, אם עברתי את הטירונות אני אעבור גם את זה.

למעלה