שלום יקרים - שאלה

שלום יקרים - שאלה

שלום יקרים
אני מקווה שאצליח לנסח את שאלתי בבהירות, באופן שתבינו ותוכלו להשיב לי.(ייתכן שאסרבל את השאלה כתוצאה מחוסר ידע)
יש לי X שנות וותק. ביקשתי דף שירות מס' שנים קטן לפני תיכנון פרישת יציאתי לפנסייה. אני לתומי מבינה שכל שנה מעניקה
2%, כך שבבוא היום כשאסיים לעבוד 35 שנים (ב"ה) יהיו לי 70% לפנסיה. הופתעתי לגלות שקיבלתי הרבה פחות. ברור לי שזה
תלוי אחוזי משרה, וכן יש השפעה לעובדה שהייתי אם.למיטב הבנתי יש תוספת של 10% לכל שנה שעבדתי במשרת אם, כך שעובדה זו משפיעה באופן מזערי על אחוזי משרתי.(האם הבנתי נכון?) וכן שנים רבות עבדתי במשרה מלאה, חלק משרת אם ומעט מאוד במשרה של 80%. מהי המשרה הנמוכה ביותר שניתן לעבוד בה ולקבל על אותה שנה 2%
מודה מראש לכל מי שיטרח לענות לי.
אענה על שאלות למקרה הצורך.
חג אביבי וחירות מעבודה קשה לכולם.

ארטור 1

New member
האם את מורה ביסודי או בחטיבת ביניים ?

האם את בפנסיה תקציבית?

מורה ביסודי - תודה

שלום ארטור היקר

ראשית, תודה מקרב לב על כך שאתה טורח לענות לי. שנית, לגבי התשובה השנייה: עד לפני כניסתי לאופק חדש הייתי בפנסיה תקציבית וכעת,כפי הנראה, אני בפנסיה צוברת
מה דיני? איך מחשבים?

מודה מראש
חג חירות שמח ואביבי לך ולבני ביתך.

עופר1002

New member
למה כפי הנראה? אם היית

בפנסייה תקציבית את אמורה להשאר בה.תבדקי בתלוש המשכורת אם רשום לך בניכויים דמי ניהול פנסייה תקציבית.

אכן כן - ועדיין...

שלום עופר היקר

אכן כן, צדקת. מורידים לי דמי ניהול פ. תקציבית. מסתבר שיש בלבול בקרב המורים. אם כך, למה לא ראיתי בטופס השירות שלי (כפי שציינתי לעיל ) ששנות הוותק שלי מוכפלות פי 2?

מודה מראש,
חג פסח שמח לך ולכל בני ביתך.

עופר1002

New member
אולי לקחת

חל"ת במהלך השנים? כמו כן ישנם שנים שמוכרות לצרכי שכר אך לא לצרכי פנסייה, כגון צבא. את צריכה לבדוק את הנתונים שלך.

עופר היקר - שוב תודה

שלום עופר היקר

אכן לקחתי חל"ת. הקפדתי לא לספור שנים אילו. כמו כן לא התייחסתי לשירות הצבאי.(למרות שהייתי מורה חיילת ) ואף על פי כן יש פער של שנתיים לפחות...

עופר1002

New member
אין לי את היכולת והנתונים בכדי לברר

את הנתונים. אני יכול לבשר לך שאם את בפנסייה תקציבית ואם היית מורה חיילת את זכאית לתוספת לפנסייה של שנתיים כלומר עוד 4% לפנסייה שתגיע לך.

ותק צבאי לפנסיה?

שום וותק צבאי אינו מוכר לפנסיה גם לא של מורה חיילת. וותק צבאי מוכר לפנסיה רק למשרתי קבע שפורשים לפנסיה מהצבא. הוות הצבאי מוכר רק לצורך שכר וחישוב למענק יובל

עופר1002

New member
ותק צבאי למורות חיילות וגם

לעתודאים כמו מורים לחינוך גופני כן מוכר לתוספת לפנסייה לעובדי מדינה. הרבה פעמים את לא מדייקת בתשובות שלך ואני מטיל ספק בקבלת יעוץ ממך למורים.

עירית צודקת

שלום עופר היקר
זו התשובה שקיבלתי ממנהלת כוח אדם במחוז הצפון: הוותק הצבאי, גם כמורה חיילת, אינו נחשב לפנסיה. הופתעתי לשמוע...
אני משערת שיש טעויות, כפי שמציינת עירית. אני ממשיכה לברר. אגב האם יש לי זכות לבקש מכוח אדם להביט בתלושים רבים, ישנים, שאבדו לי כדי לסכם
את ימי העדרות- נראה לי שהושמטו ימים רבים וזה יבוא לידי ביטוי בסכום הכספי שאקבל עבור ימי המחלה הצבורים...

מודה מראש לכל העונים
חג שמח

פנסיה תקציבית

מורה שעובדת במשרד החינוך בבית ספר יסודי משנה קודמת לשנת 2002 מבוטחת בפנסיה תקציבית. היא מקבלת שני אחוזים מכל שנה על פי היקף המשרה. למשל בגין שנה של חצי משרה מקבלים לפנסיה רק אחוז אחד ורק על משרה מלאה שני אחוזים. דף פרטי השירות צריך להיבדק בקפידה כי יש בו לעיתים קרובות שגיאות רבות. אם את לא מצליחה להגיע לפנסיה מלאה של שבעים אחוזים אחרי 35 שנים את יכולה להמשיך לעבוד שנים נוספות עד להשלמת אחוזי הפנסיה. זה קיים רק בפנסיה התקציבית ולא בשום פנסיה אחרת. אם היו לך חופשות ללא תשלום במהלך השנים את יכולה להגיש בקשה לרכישת זכויות ובכך להשלים אחוזים חסרים גם כן

תודה עירית - שאלה

שלום עירית היקרה

ראשית תודה על עזרתך. אני בהחלט שוקלת להתייעץ עם אנשים כמוך בנוסף להסתדרות המורים- בבוא העת. לא הבנתי למה ציינת את 2002, האם זו דוגמה?!...

אני נכנסתי לאופק חדש לפני כ5 שנים. מה דיני?

מודה מראש
חג שמח

עופר1002

New member
היא ציינה את 2002 כי אז בוטלה פנסייה תקציבית

למורים ומאז כולם בפנסיות החדשות שהתנאים שלהם הרבה פחות טובים.

שלום יקרים - שאלה בנוגע לפנסיה

שלום עופר וכל היקרים

אני מותשת... אני מבינה את הנקרא?! מחד גיסא נאמר לעיל :" אם מורידים לך דמי ניהול לפ. תקציבית, (אכן מורידים) את בפנסייה תקציבית ומאידך נאמר שבשנת

2002 בוטלה הפנסיה התקציבית גם למורים. מה אני אמורה להבין מכך? מהי השורה התחתונה?

חג שמח ובטוח.

ארטור 1

New member
בשנת 2002 בוטלה הפנסיה התקציבית למורים חדשים

מי שכבר היה במערכת החינוך לא חל שום שינוי בסוג הפנסיה שהוא היה מבוטח בה.
ההוכחה שאת בפנסיה תקציבית הינה שיש לך הורדות בתלוש לניהול הפנסיה התקציבית .

עופר1002

New member
אין סתירה. בוטלה הפנסייה

התקציבית למורים חדשים.מורים שקיבלו פנסייה תקציבית נשארו בתקציבית ולכן את מקבלת אותה.

עופר1002

New member
טעות שוב. גם אם עבדת חצי משרה

את זכאית לשני אחוזים לשנה ולא אחוז אחד. לדוגמא אם עבדת 50% משרה במשך 35 שנה את זכאית לפנסייה של 70% מחצי משרה.אם על משרה מלאה את מקבלת פנסייה לפי 10000 ש"ח את תהיי זכאית לפנסייה של 70% מ 5000 ש"ח.

למעלה