שלום יקיריי - עזרה=]

שוב...

חלק מהאנסים פה הולכים/הלכו/רוצים ללכת לסנדאות. וזה מעולה. חלק לא. בתור פורום על שוקולד, בטח ידובר פה על מגוון נושאים כגון: בעיות טמפרור, הכנת פרלינים, קישוטי שוקולד מורכבים, מיכשור שוקולד, וגם דברים כמו: עוגות שוקולד, טראפלס, או סתם בראוניז. כל עוד לא קוראים לזה: "פורום פרליני שוקולד", מותר לדבר על הכל. כל אחד לפי הרמה שלו והניסיון שלו. עם דבר אחד אני לגמרי מסכימה: מני, מיה, וכל אנשי המקצוע פה בפורום, בטח לא חייבים אף תשובה לאף אחד. אין ספק. אבל לפעמים נוצר הרושם, שרוב מה שקורה פה זה פרסומת לסדנאות, ואני לא חושבת שזו המטרה. בדיוק כמו ששף שמשתתף בפורום מתכונים, לא רק מפרסם את הסדנאות שלו, אלא תורם מהידע שלו לפורום. לא חייב. אין ספק. אבל רצוי. שים לב, איך הפורום הזה לא פורח, למרות הנושא שמרתק רבים. הוא מלא בעוברים ושבים , ופחות באנשים קבועים. רבים ממכיני הפרלינים בדגולים של תפוז, חולקים את הידע שלהם דווקא בפורומים אחרים. ואני חושבת שיש לזה סיבה. זהו, אני את משנתי פרסתי... נראה לי שאני אסיים בזה, לפני שמישהו יחשוב שיש לי משהו אישי נגדו.

ido0804

New member
לשימשיה אדום לבן

כל מילה בסלע מאוד מעריכה אותך כל מילה נוספת שלי מיותרת

בתור מורה לשוקולד אני מרימה את הכפפה !!!

אני מתנדבת לנסות להסביר טימפרור כאן בפורום, תוך שימוש בשפה עברית ברורה ככל האפשר. האתגר הוא מסוג האתגרים הטכניים של התנסחות ואפשר להגיע להשגים נאים - כל זאת מבלי לפגוע בערכן ובחשיבותן הרבה של הסדנאות פנים אל פנים שיש להן עצמה וקסם משלהן.

../images/Emo24.gif

המוני תודות! עם אחת כמוך, אני מיד רצה לנסות שוב!

תודה ! צריך רק לדאוג שיהיו טרמומטרים לכולם

לשיעור כזה אין צורך בידע מוקדם. רק סקרנות ואהבת שוקולד בסיסית. (וכאמור - מד טמפרטורות שמתאים למזון).

אולי

אפשר לארגן רשימת ציוד בסיסית להתחלת ההתעסקות עם שוקולד, שתהיה פה קבוע בפורום ונוכל לתת אותה לכל החדשים? אני לא מקצועית מידי, ולדעתי עד היום יצא לי רק טמפרור אחד כמעט מוצלח, אבל הנה רשימה התחלתית:
מד טמפרטורה (מדוייק בתחומי הטמפרטורות: 20-50 בערך) - יש גם מדי טמפרטורה לשוקולד.
שוקולד איכותי, לבן, חלב או מריר. (כמות מינימלי שכדאי לטמפרר??)
מרית סיליקון
שפכטל/קלף או כל מה שיכול לעזור לנו להרים את השוקולד המומס.
סיר עם מים רותחים, וקערה חסינת חום.
אם רוצים להכין פרלינים, תבנית פוליקרבונט. עוד משהו שפיספסתי?

הרשימה שלך מקצועית לחלוטין !

מבחינת הכמות אני ממליצה להתחיל דווקא בכמות קטנטנה. למשל: לחימום של 100 גרם אפשר להשתמש במתקן עם נר (? !) וקערית אלומיניום קטנטנה מעליו. צריך כמובן לבחוש כל הזמן. אבל כשעובדים בכמות קטנה כדי להתנסות - זו לא בעיה בכלל. בסך הכל המטרה היא מאד פשוטה - לחמם קצת - 42 מעלות כבר יספיקו בדרך כלל. זה חום נמוך מאד ! (אגב: אני מחפשת מישהו שייצר מד חום לשוקולד בצורת כפית או מרית). בשלב הראשון לא חייבים תבניות מפוליקרבונט בעיקר מפני שהן גדולות מאד. אם היו כאלה קטנות זה היה נפלא ! לגבי השפכטל - תלוי באיזו שיטה עובדים. את הקרור אפשר לבצע גם אחרת. השאלה היא אם רוצים לשמר מסורת עתיקה ויפה או לפתח שיטות יעילות יותר. אסנת

מאקי

New member
ואני מרימה את הכפפה העיסקית

רשימה של מה צריך... כמארז.... והמחיר הכי טוב בשביל הפורום. איסוף בסניף בהרצליה או בחיפה.. מי מתנדב להוציא מפרט?

מדחום איכותי + מרית סיליקון למשלוח בדואר.

אם אפשר שמהירות התגובה של המדחום תהיה זריזה ככל האפשר. אשמח לקבל הצעת מחיר למשלוח בדואר של שני פריטים אלה, אם תוכלי לצרף גם תמונה ומידות זה יהיה נהדר. לא הייתי מכבידה על החבילה מעבר לזה. תודה לך מאקי ! אסנת

רשימת ציוד

הי שלומית, רעיון נפלא להכין חבילת בסיס ציוד חיוני בעיני הוא: ספטולה ארוכה של קונדיטורים ספטולה לגירוד (כמו של טייחים) אבל ברוחב שלוקח תבנית פוליקרבונט קערות נירוסטה לפחות 2 מריות סיליקון מד חום - לא חובה, אפשר להתחיל עם מד חום רפואי דיגיטלי (תלוי בשיטת העבודה... אני מלמדת בשיטה בה כמעט לא משתמשים במד חום) תבנית פוליקרבונט לפרלינים (מגוון דוגמאות לבחירה) והכי חשוב- שוקולד איכותי, לפחות קילו מכל סוג (מריר מכמה אחוזים ולבן) אם תשלחי מפרט טכני+ תמונות + מחירים אוכל לעבור עליהם ולבחור את מה שנראה מתאים יותר,

passioneta

New member
אני דווקא מעדיפה קערות זכוכית, כיוון שניתן

להכניסן למיקרו אני מטמפררת עם מיקריו מה שהופך את הכל לפשוט יותר ופחות מלכלך בגלל ההתגבשות המהירה בשימוש במיקריו אני מכניסה את הקערה למיקרו ל-5 שניות כל פעם.

יש עוד יתרון לקערות זכוכית עבות

הן אוגרות בתוכן כמות של חום או של קור ואפשר לנצל זאת לשמירת חום ממושכת יותר, ולחלופין גם לתהליך של קרור.

לדעתי זה בדיוק החסרון שלהן

לוקח להן זמן להתחמם ואז צריך קירור מהיר...לוקח להן זמן להתקרר ובנוסף הן כבדות יותר וסתם מקשות על החיים אבל עם זאת הרגלים זה עניין אישי בכל ביקורי אצל שוקולטיירים מקצועיים, וכן בקורסים מקצועיים בחו"ל מעולם לא ראיתי דבר מלבד נירוסטה, אגב למיקרו אני ממליצה על קערות פלסטיק מהסוג המשובח (זה עם הסיליקון בבסיס שמונע החלקה) ולנטע-פסיונטע...בקרוב מאוד לא תהיה עוד אספקה של מיקריו בישראל- כדאי להתרגל מחדש לבניית גבישים ללא אבקת הקסם..

עולם השוקולד נמצא היום בתקופה שהכל בו פתוח

מתרפקים על שיטות עבודה מסורתיות ומצד שני יש מכונות מודרניות מדהימות ! אני מטמפרת בדרכים שונות ומעניינות ועולם הטימפרור בסטודיו שלי הוא הרפתקה בפני עצמה. אז "הרגלים זה ענין אישי" לא בדיוק מתאים להגדרה המקצועית שלי, ואני ממליצה גם לך לא להנעל מהר מדי על שיטות עבודה סגורות, גם אם ראית דברים אצל "שוקולטיירים מקצועיים", כי אז תפסיקי לחדש, ובתור אמנית זה בכלל לא מתאים לך, ובפרט בשוקולד זה ממש ממש חבל !

באף מטבח מקצועי *באמת*

לא תמצאי באגפים שעוסקים בהכנה (ולא בהגשה) כלים מזכוכית אלא מנירוסטה. מעבר לעובדה שאת צודקת מבחינת היתרונות שמנית לנירוסטה, מערכת השיקולים להימנע מזכוכית אינה בגלל היתרונות של הנירוסטה אלא משום הסכנה של זכוכית נשברת במטבח ורסיסיה חודרים למזון.

אל תשכחו שמדובר בסדנאות לחובבים

המטבח הביתי כולו שביר וקערת נירוסטה אחת לא תציל את המצב...

למעלה