אם כבר פתחנו את הנושא
אם מישהו שואל שאלות ספציפיות על טמפרור ופרלינים, ושואל מניסיונו ומדברים שהוא עשה וקרו לו, אין טעם לשלוח אותו לסדנא באופן גורף. כל דבר אפשר ללמוד גם לבד, ואם בן-אדם מנסה, אז אפשר לעזור לו. בדיוק כמו שאם מישהו היה שואל בפורום מתכונים שאלה על בישול, והיה נראה שהוא לא מבין הרבה בבישול, היו עוזרים לו ולא שולחים אותו לקורס. (הדוגמא נכונה לעוד הרבה פורומים). אני ספציפית, (בניקים האלה והקודמים שלי) ניסיתי לדלות מפה אינפורמציה ללא הצלחה. לא אינפורמציה ברומו של עולם. דברים שמצאתי אח"כ בקלות באינטרנט בכל אתר שעוסק בנושא, אז למה לתת לי תשובות בסגנון של לכי לסנדא, כשברור שאתם בעלי ניסיון רב ויכולים בשניה לפתור לי בעיה ספציפית? גם אני לא צינית, ואני לא מנסה לגרור פה אש ותמרות עשן, אבל באמת אני רואה, שזה אחד הפורומים היחידים שלא הצליחו לי צור קהילה ענפה של אנשים ש"מפרלנים" בבית ביחד בכיף, נפגשים למפגשי פורום, ועוד. לא כולם רוים בסוף להיות שוקולטיירים, ולכן לא לכל אחד מתאימה סדנא. יש מספיק שהצליחו לעשות את זה גם אחרת. מצטערת אם אני שופכת פה, אבל נושא הפורום דווקא מאוד קרוב לליבי, ועדיין אני לא מצליחה לראות את עצמי משתלבת פה.