שלום יקיריי - עזרה=]

supernova6

New member
שלום יקיריי - עזרה=]

שלום אוהבי שוקולד יקרים! אני מחפשת מתכון לעוגה שנקראת עוגת שוקולד גרמני (או יותר נכון באנגלית german chocolate cake) אשמח אם תעזרו. תודה וחג שמח=] (וסליחה אם זה בפורום הלא נכון או משו).

supernova6

New member
לא גילית לי משהו חדש..פשוט

ניסיתי לראות אם יש מתכון גם בעברית כי יש לי עדיפות מסויימת זה הכל. אבל תודה אני מניחה.

כיף לעזור פה לאנשים...תענוג

כשלא עונים אז יש תלונות, כשמנסים אבל זה לא בדיוק לשביעות רצון "המזמין" אז יש עיקום פרצוף לשפעמים אני שואלת את עצמי למה לטרוח ...

supernova6

New member
זה לא ככה

ומצטערת אם זה יצא ככה. פשוט נשמע מהתגובה שלך כאילו לא הייתי צריכה לשאול ולא באלך לענות. כנראה שפרשתי לא נכון..מתנצלת.

באמת לא פרשת אותי נכון

ויצא עליך גם מטען שיושב לי בבטן הרבה זמן- שלא קשור אליך אנחנו פה קומץ קטן שטורח ועונה שוב ושוב ושוב...להמון עוברי אורח שמציצים, זורקים שאלה,ונעלמים, לרוב אפילו לא טורחים להגיד תודה ומפעם לפעם יש מי שעוד מתלונן - כאילו אנחנו פה עובדים בשבילו כשאני קוראת את מה שכתבתי אני מבינה מה הבנת...למרות שבאמת לא כתבתי בנימה הזו זו לפעמים בעיה עם מילים כתובות שחסר בהן רגש בו נתון הכותב, אז הכל בסדר , מקווה שהעוגה תצא טעימה! ואם תצליחי להכין אולי תחזרי אלינו ותכתבי מתכון בעברית שיהיה לבאים, זו נראית מהמתכון עוגה מעניינת וטעימה ואולי אפילו אנסה בעצמי- יש לנו המון פקאנים...

supernova6

New member
תודה!

אני מבינה אותך ומעריכה את המאמץ. מבטיחה לחזור לפרסם את המתכון ומקווה שבמהרה, את העוגה אני יכין מחר=]

Ambrosius

New member
מיה, זה באמת

הרבה פעמים ככה. יש כאלה שלא יכולים אפילו להגיד תודה. גם כאשר לא מבקשים עזרה ומביאים משהו מענין על מנת לגרום לפורום להתעורר ולהיות מענין- אין הרבה תגובות.אני מעריכה אותך שאת כל פעם תורמת-אני כבר הרבה פחות.

גם אני הבנתי מתשובתך

שהשאלה לא הייתה צריכה להישאל. בכלל אני כבר מזמן חושבת שרוב התשובות פה בפורום מסתכמות ב: "לך לסדנא". כבר כמה חודשים מתלבטת אם להגיד או לא, אבל יאללה, יצאתי מהארון

מני.ת

New member
אני שמח שיצאת מהארון

ואשמח לדעת גם מתי התשובה "לך לסדנא" לא היתה במקום לדעתך. חבל שהתלבטת כמה חודשים ורק עכשיו הוצאת את מה שמפריע לך, אבל אף פעם לא מאוחר. אני לא ציני ובאמת ובתמים מנסה להבין מה מפריע לך בהמלצה לעשות סדנא כשמישהו שואל על טמפרור והתעסקות בפרלינים. הלוואי ואני הייתי מתחיל את דרכי בסדנא. אני עבדתי רבות על ניסוי וטעיה מקריאה בספרים רבים וכשלונות (חלקן צורבים) עד שהבנתי מה זה שוקולד. סדנא לדעתי מאד מקצרת את התהליכים.

אם כבר פתחנו את הנושא

אם מישהו שואל שאלות ספציפיות על טמפרור ופרלינים, ושואל מניסיונו ומדברים שהוא עשה וקרו לו, אין טעם לשלוח אותו לסדנא באופן גורף. כל דבר אפשר ללמוד גם לבד, ואם בן-אדם מנסה, אז אפשר לעזור לו. בדיוק כמו שאם מישהו היה שואל בפורום מתכונים שאלה על בישול, והיה נראה שהוא לא מבין הרבה בבישול, היו עוזרים לו ולא שולחים אותו לקורס. (הדוגמא נכונה לעוד הרבה פורומים). אני ספציפית, (בניקים האלה והקודמים שלי) ניסיתי לדלות מפה אינפורמציה ללא הצלחה. לא אינפורמציה ברומו של עולם. דברים שמצאתי אח"כ בקלות באינטרנט בכל אתר שעוסק בנושא, אז למה לתת לי תשובות בסגנון של לכי לסנדא, כשברור שאתם בעלי ניסיון רב ויכולים בשניה לפתור לי בעיה ספציפית? גם אני לא צינית, ואני לא מנסה לגרור פה אש ותמרות עשן, אבל באמת אני רואה, שזה אחד הפורומים היחידים שלא הצליחו לי צור קהילה ענפה של אנשים ש"מפרלנים" בבית ביחד בכיף, נפגשים למפגשי פורום, ועוד. לא כולם רוים בסוף להיות שוקולטיירים, ולכן לא לכל אחד מתאימה סדנא. יש מספיק שהצליחו לעשות את זה גם אחרת. מצטערת אם אני שופכת פה, אבל נושא הפורום דווקא מאוד קרוב לליבי, ועדיין אני לא מצליחה לראות את עצמי משתלבת פה.

ועוד עניין קטן

ושוב סליחה שאני שופכת... אם שואלים שאלה שניתן למצוא את תשובתה באינטרנט, או אם שואלים שאלה שכבר נשאלה (מרבית השאלות הן כאלה), עדיין... אפשר לענות. ככל שיהיו כאן תשובות, וככל שתתפתח פה קהילה, הידע ישמר בפורום (כמו שקורה בפורומים אחרים) ואז, גם אני, עוברת אורח לצורך העיניין, אוכל לענות במקום אלה שכבר נמאס להם לענות.

מני.ת

New member
שלום שמשיה ../images/Emo13.gif

הנה דוגמא קלאסית לדעתי על שאלה שנענתה ובסיומה המלצה לסדנא. האם לדעתך שגינו?

חלילה

לא באה לבקר. זאת לא העבודה של אף אחד. לא אומרת שאתם "שוגים" בשום דבר. זה נשמע לי חמור מידי. גם בקישור שנתת לא נשאלה שאלה ספציפית ממש. אבל, לצורך הדוגמא, אני פעם שאלתי אוסף של שאלות ספציפיות על תהליך טמפרור שניסיתי לבצע בבית, וכל מה שנאמר לי הוא ההצעה ההיא. בסדר. גם שם לא "שגיתם", אבל זה לא עזר לי יותר מידי...

passioneta

New member
לא מסכימה איתך

ומאחר ואני חובבת ולא מקצוענית, אין לי שום אינטרס לקדם סדנאות. טמפרור והכנת פרלינים הוא נושא שלטעמי חשוב ללמוד בסדנא (אולי היחיד שממש דורש סדנא). יש לי מעל ל-100 ספרי בישול, ואת כל מה שאני יודעת למדתי מספרים ומגזינים. כשהגעתי לשוקולד - למרות שיש ליאת התהליך מוסבר היטב במספר שפות - הבנתי שאין מנוס מללכת לסדנא ע"מ להגיע לנקודת פתיחה ממנה אוכל להנות מההכנה וההתעסקות בטעמים ולא לחשוש מהצדדים הטכניים של ההכנה. מאוד קשה להסביר טמפרור ויציקת שוקולד בכתיבה באינטרנט - אני לא חושבת שנכון לבקש זאת מהמשתתפים בפורום. נעבר לכך - שאלות ששאלתי פה נענו - חלקן יותר וחלקן פחות - אך זהו פורום באינטרנט, והכתיבה בו התנדבותית,כךשאיני באה בטענות לאיש.

אבל

מסכימה. זה נושא שבהחלט כדאי ללמוד בסדנא ולראות מה הולך שם בעיניים. אין לי ספק אבל לפעמים לאדם לא מתאים ללכת לסנדא, אני מכירה מספיק אנשים שלמדו על נפלאות הטמפרור מבלי ללכת לסנדא, ובאמת שחלק גדול מהאנשים יכול לעשות זאת גם לבד, במחיר של ניסוי וטעיות רבות. אני רק אומרת, שאם אני כותבת הודעה בסגנון של: "השוקולד המטומפרר התקשה לי באמצע הטמפרור ולא יכולתי להמשיך לעבוד", אז אפשר לענות ספציפית ולא לשלוח לסדנא, כי ברור שאני מנסה ללמוד בעצמי. לאנשים פה יש ידע עצום, וניסיון של שנים, ואני רואה את זה בתמונות מגרות ומדהימות שמתפרסמות פה מעת לעת. אני חושבת שזה יהיה יפה אם נוכל לחלוק את הידע שלנו... ב"חזון" שלי (זאת מילה גדולה מידי, אני יודעת), אני רואה פה קהילה הולכת וגדלה של מטמפררי שוקולד מכורים, שמכינים מיני טובין וטופינין על ימין ועלל שמאל, מקבלים רעיונות אחד מהשני, פותרים בעיות אחד לשני, ואחד ל- עורכים מפגש פורום שוקולדי במיוחד כדי להשוויץ או כדי ללמוד. זה יכול להפוך לאחלה טרנד.

passioneta

New member
נהדר החזון שלך אבל בשביל זה אנשים צריכים

להתגבר על נושא הטמפרור כי הוא טכני ולא מענין ואז נוכל כולנו לדון בטעמים, מילויים וכו'. ומה שה "לא מתאים ללכת לסדנא"? מי שרוצה לדעת להכין שוקולד שילך לסדנא. המחיר של הטעויות בחומר גלם יקר(שלא לדבר על הזמן) גדול בהרבה ממחיר סדנא. לא מעניין אותי לקרוא על התלבטויות של אנשים "איך לטמפרר", ומני, מיה ושות' לא חייבים לאף אחד תשובות -לא בנושא הזה ולא באחרים.

למעלה