שלום, חזרתי...

הבדל..

ההבדל שבעיניי מאמן לא צריך לפתור בעיות.. אסביר בדיוק מדוע.. בכך שאת מלמד את האדם למכור.. בהחלט עזרת לו .. מבורך.. מועיל.. רק דבר אחד .. הכוח לסייע לו נשאר אצלך.. כלומר כאשר הוא יתקל בבעיה הוא יצתרך לבוא אליך שוב על מנת לפתור אותה.. כך אתה יוצר תלות לא עצמאות. אימון הוא משהו אחר.. אימון הוא להעניק כלים שיסייעו לאדם לפתור את הבעיות שלו בעצמו.. כלומר לא לשמור את הכוח אצלך אלא להעצים את הכוח אצל האדם ממול.. מבחינתי אין מחמאה גדולה יותר מאמן מתאמן שבא ואומר לי "אריק אני כבר יודע לבד.." זה ההבדל מבחינתי בין יעווץ לאימון אור ואהבה

גלעד63

New member
לא נכון

הוא ביקש ללמוד למכור וזה מה שלימדתי אותו - בשביל מה הוא צריך אותי עוד? יותר מזה - ברגע שאתה שולט בטכניקה של מכירת ספרים הרבה יותר קל לך למכור כל דבר אחר - גם אז הוא לא יצטרך אותי. אין ספק שאם המתאמן בא עם איזה קושי כללי, קיומי, מעורפל יש לאימון מהסוג שלך יתרונות כי אתה יכול לתקוף את הבעיה עצמה (אני אצטרך לפרק אותה קודם למרכיבים ספציפיים כדי לטפל בה) אבל אם המתאמן מבקש לטפל בנושא ספציפי, לא רואה איפה היתרון.

היתרון..

הוא בכך שלא משנה מה ה"בעייה" שהוא בא לפתור.. היא תמיד סימפטום למחשבה שיש לו.. המחשבה שהוא לא יכול לבד לפתור.. כי הפתרון הוא קשה/ מורכב/ לא תלוי בו או כל שאר המחשבות שתוקעות אותו.. מייד בתוך האימון אני הולך לתוך המחשבות הללו.. לתוך המגבלות שהוא שם על עצמו.. משם הוא כבר לבד יידע איך לפתור אתה הבעייה הספציפית.. וכל בעייה אחת בהמשך.. אם אתה מלמד אותו רק למכור.. אתה משאיר את היכולת והכוח אצלך.. וכאשר הוא ירצה ללמוד ליצור זוגיות.. הוא יבוא אליך שוב.. כי לא לימדת אותו איך.. וכאשר הוא ירצה לפתוח עסק חדש.. הו יצתרך לבוא שוב .. כי לא לימדת אותו.. וכך הלאה.. כך אתה יוצר תלות של אדם אחר בך.. זה לא מעצים.. זה מקטין.. מאוד קל ליפול לתוך הנישה של "אני יודע ואני אגיד לך מה לעשות.." אך כאן גם הוא לא מועצם וגם אתה נשאר תקוע.. אור ואהבה

גלעד63

New member
מאוד מאוד קשה

ליפול לתוך הנישה של "אני יודע ואני אגיד לך מה לעשות.." כי מה יקרה אם המתאמן יעשה את מה שהצעת ולא יצליח ובכלל, באיזו זכות אתה מחלק הוראות? למעשה, רוב המאמנים שאני מכיר משקיעים את רוב מאמציהם בנסיון להימנע מלחלק הוראות כולל מקום שבו מתבקשת תשובתם הישירה.

אוריק3

New member
גלעד יקירי..אני קצת חושב שאתה מפספס

משהו, נסה לבחון שוב את הבעיה כפי שהצעתי והואל להציע את דרכך לפתרון.

בדיוק..

באיזה זכות אתה מעיז לחלק עיצות לאחרים? אני לא מדבר על רוה המאמנים אני מדבר עליך.. אתה מתפאר בכך שאתה נותן עיצות.. נפלא ונהדר.. אין קשר בין זה לאימון.. אקח דוגמא מהחיים שלך.. אדם מגיע עם דילמה משפטית.. איש מקצוע - היה מטפל בתיק.. יועץ - היה נותן עיצות פרקטיות לטיפול בתיק מורה - היה מלמד איך לטפל בתיק מרה דגול - היה מלמד משפטים מאמן - היה מסייע לאדם לראות ולהבין שהוא כבר יודע משפטים, וניהול, וכלכלה, ושיווק.. וכל דבר אחר.. כל הדרכים טובות.. כל אחד והדרך שלו.. זו הדרך שלי.. תבחר אתה את דרכך..תחליט אמת אתה רוצה להיות.. איש מקצוע.. יועץ.. מורה .. מורה דגול או מאמן.. כולם נהדרים ולכולם יש מקום אור ואהבה

גלעד63

New member
למה אני חייב לבחור?

למה אני לא יכול להיות גם איש מקצוע, גם יועץ, מורה, או מאמן ולהחליט בכל מקרה לגופו באילו כלים אני משתמש? למה אתה לא יכול להיות?

אוריק3

New member
גלעד החביב..

נראה לי שאתה קצת מתעלם ביודעין או שלא מסוגיית המה ולא האייך..וגם קצת מתעלם מהצגת האופציה השנייה.

למעלה