שלום, חזרתי...

isaacm

New member
חלקו של המאמן אינו חשוב

גם אם הוא מאוד משמעותי ! ! ! מה שחשוב זה חלקו של השחקן. אני יכול להניח שאני או כל אחד אחר הוא המאמן שלו. אני לא יכול להניח כלום לגבי האבחנה, כי אפילו לא בטוח שתהיה אבחנה ! אז נראה לי שיהיה קצת קשה להסביר את ההבדל . . . יש לי הרגשה שמתחזקת והולכת למקרא השירשורים כאן שההגדרה והתיחום של אימון, והמשמעות של הללו לא כל כך ברורים. ברור לי שישנם רבים שיכולים לעוץ עצות נפלאות, להכשיר ולהנחות בצורות יוצאות דופן, שיקחו את לקוחותיהם למחוזות נפלאים ומרגשים. ברור לי ולכל מי שטרח ללמוד אימון (נראה לי שממש לא משנה באיזו מסגרת) שאימון אינו איזשהו מונח אמורפי שמתאר עזרה של אחד לאחר בתחום כזה או אחר. יש הגדרות ל"מה זה אימון", ויש הגדרות ל"איך מקיימים אימון". אם יש מי שעדיין לא סגור על המשמעויות של הנ"ל, יש בארץ ובעולם בתי ספר שמלמדים בדיוק את זה (אז לא נאה יהיה לשאול אותי: תגדיר לי בבקשה, בחילה מכבודך . . . . את מה שרצוי ללמוד בצורה מסודרת). ישנה רמה מסויימת של דיון חופשי שראוי לה להתקיים. וכל זה ראוי לו שיהיה על ידי מי שמכיר את השפה והכללים הבסיסיים. אני קורא את השירשורים כאן ורואה יותר התנצחויות עקרות מאשר שירשורים אימוניים ממש. גם בשירשורים האימוניים קשה לי לראות איך אדם יכול למצוא את ידיו ורגליו כאשר במקום אימון הוא מקבל עצה, והוא צריך לחפש בתוך כל ההתנצחויות את האימון שלשמו הגיע לכאן. לא כל כך יודע מה הפיתרון - אבל כפי שכבר כתבתי - ראוי לכל אחד לשים לב במה עסוק כל אחד, ולהשתמש בזה כחלק מהשיקולים שלו לבחירה למי לפנות. מחכה בסקרנות לראות מי יקפוץ עכשיו, ואיך. איציק

אוריק3

New member
אתה טועה איציק

המאמן הוא הגורם המוביל בעוד המאומן סטטי (יחסי). לגבי השאר, חלקו נכון וחלקו ממש לא. הכל עניין של פרשנות.

isaacm

New member
אני ממש מסכים אתך

אני לא חושב שמישהו יוכל לעזור לי בזה... ואתה יודע, אולי אתה לא ממש צריך עזרה כאן . . . מה שכן, כיון שישבת וכתבת, ניסיתי להבין שני דברים. האחד מה בכלל עבר לך בראש כשכתבת. השני מה בכלל ציפית לקבל מאיתנו. כדי להבין ניסיתי לסדר לעצמי את האמירות שלך. זה מה יצא לי: עובדות: מתגייס יום שלישי הבא. מיועד לשרת במקצועות האלקטרוניקה. קיימת אפשרות לקבל הקלות בשירות מסיבות משפחתיות. הנחות: מה שמובטח לא בהכרח יקויים. אם אני מקבל הקלות בשירות - זה יכול לגרום לכך שישללו ממני תפקיד מעניין. אם אני משרת בתפקיד זוטר אני אצטער על כך. הקלות בשירות מתנגשות עם קבלת תפקיד סביר. קביעות: אני לא אוהב אלקטרוניקה אני טיפוס עצלן חששות: קשה לוותר על הכל מראש רצונות: להשתבץ כמובטח. לקבל הקלות מסיבות משפחתיות. להיות כל יום בבית. ==================================================================== זה בצורה כללית מה שהבנתי משתי ההודעות שלך כאן. אם פיספסתי משהו, נפלא. טוב שאתה רואה את זה. אומר לך מה אני רואה, איך אני רואה אותך. ואתה, כמו קודם, תספר לי אם אני קרוב, או שבכלל אפילו לא בגלקסיה שליד . . . אתה, כמו נערים רבים בגילך עומד לפני הגיוס. כמו לכולם, הגיוס הוא מעין ווילון שמסתיר את מה שאחריו. מה שאחרי הגיוס הוא ה"לא ידוע", וכמה שה"לא ידוע" מפחיד. אנחנו מנסים להקטין את ה"לא ידוע" ע"י זה שאנחנו שואלים את כל מי שמוכן לענות מה דעתו על זה ומה הוא חושב על זאת. זה בכלל לא משנה אם יש לו ידע כלשהו בעניין - ואם יש לו, אם הידע הזה תוצאתי לדברים מסויימים שרלוונטיים רק אליו - או שאין לו כל רקע בעניין. ואז, אחרי שאספנו את כל השמועות, הסיפורים, הדיעות הבלתי מבוססות ושאר מיני הסלטים, אנחנו מייצרים לעצמינו תמונה של הדבר הגדול והנורא הזה שנקרא השירות הצבאי. זה לא גיוס של שלש שנים, זה שירות שאתה משרת את המדינה (וזו פשוט אוסף של אנשים שחלקם הנכבד כבר שירתו אותך) וזאת למשך שלש שנים, כחוק. נדמה לי שגם אם אני לא ממש קרוב, אני לפחות באותה גלקסיה, מה אתה אומר? אז בוא, אני מזמין אותך לגלול את המסך למטה, מה דעתך? נראה לך? הנה כך זה הולך. נראה לי שכמה גלילות יועילו לנו כאן. גלול חצי שנה קדימה. אתה כבר אחרי טירונות וכבר נמצא בתפקיד מספר חדשים. גלול עוד שנה קדימה. נראה לי שכבר קיבלת יותר אחריות, התפקיד החדש שלך בהחלט יותר מעניין. גלול עוד שנה קדימה. חצי שנה לפני השחרור. איך אתה רואה את עצמך כאן? היי, זה בסדר, לא ביקשתי שממש תחכה את כל התקופה לפני שאתה גולל. נרגעת קצת? ירדה קצת הבהלה? הדברים נראים יותר מחוברים למציאות? לא יודע לאן אתה הגעת, אבל אני נהניתי מהטיול הזה. . . בהצלחה לך איציק

מסכימה עם ענבל- הרחבת האפשרויות

היי כמי ששרתה עד לא מזמן בצבא ומן הסתם, להכיר ולהוקיר חיילים וחיילות רבים, השירות הצבאי הוא תקופה משמעותית לרבים מהחיילים "איבוד" השליטה והבחירה יוצרת לעיתים ואקום של קיצוניות בקבלת החלטות שנובעות מסיבות מגוונות כגון: פחד מהלא נודע,חוסר במידע,נסיון עבר של אחרים ועוד. אני מזמינה אותך להשיב לשאלות של ענבל ולערוך טבלה של רווח ןהפסד מול המטרות העקריות שלך עם הגיוס לצבא כגון- הכירות ושירות עם חברה מגוונת, שירות מעניין ומאתגר... בהצלחה אירית שעל www.iritshaal.co.il

אוריק3

New member
למתגייס הידד 2

עדיין את כל המידע שאתה זקוק לו על מנת לקבל החלטה ,תקבל לדעתי רק לאחר הטירונות עם שובך לבקום אצל קצין המין ואז תפעיל שיקול דעת. נראה לי שאתה קצת חושש מן השרות ולכן אולי רוב הטיעונים בעד הקרבה לבית. לכל מהלך שאתה עושה או תעשה בחיים יש את מחיר הרווח או ההפסד. השקולים שלך ינועו בן תרומתך לצבא - כי עכשיו תורך לתרום כחלק מהחברה. ומנגד אייך אתה יכול להוציא מהשרות הצבאי את הפן היעיל ביותר. לכן אסוף מידע ואל תתבייש לשאול בעת שיחתך עם קצין המיון את כל השאלות הנכונות מה גם שטווח המקצועות האפשריים באלקטרוניקה הוא עצום. וזה ממש לא בהכרח לשבת ולהלחים רכיבים. שקול בקור רוח את אשר כתבו לך ענבל ואירית ופעל בהגיון.

mash do

New member
טוב, אני מרגיש צורך

להביע את עמדתי עם כל מה שהולך כאן... אני חושב שהגעתי להחלטה: אני אצעד במסלול המקובל, אגיע לאן שאגיע (כנראה לטכני שבחיפה) ומשם אנסה להשתלב במקום שיראה לי הכי טוב בשבילי. במידה ולא, אני מאמין שאוכל למצוא פירצה ולשנות את המיקום שלי. תודה רבה לכולכם!!!!!!!!

גלעד63

New member
"ראש קטן - בקרב יכריע"

(כמו שהיה רשום, בגדול ועגול, על קיר המגורים שלנו בגדוד 50, בית סחור) אתה כבר חושב כמו חייל ובעיני זו התחלה טובה. בהצלחה.

אוריק3

New member
לענבל..

מהו רעיון האימון אם לא מתן עצה (עצה=ידע, נסיון ) שהיא הרחבה של המושג וטכניקה להשמתה והנחלתה. וכאן האנטרפטציות ללא גבול.מאמן שיודע לקרוא את המאומן ולפעול בהתאמה הוא הוא המיישם נכונה את הרעיון.

isaacm

New member
קצת מוזר לי

אבל, אף שבאופן אישי אני רואה את האימון מאותו מקום שענבל רואה אותו, אני מכיר בעובדה שיהיו אלה שרואים אימון כדבר אחר וממקום אחר. למרות שהצורה שלמדתי לראות את האימון אומרת לי שהמקום בו מאמן בוחר חהיות כמי שיודע יותר מהשחקן עצמו - הוא מקום פסול, אני מכיר בעובדה שיש מי שרואה את הדברים בצורה אחרת. לדעתי יש מקום לדו קיום בין מי שרואה את האימון בצורה כזו ובין מי שרואה את האימון בצורה אחרת. גם אלה שרואים את התהליך המבורך הזה בצורה אחרת לחלוטין, יכולים להתקיים לצד אלו הקודמים. החשוב הוא להכיר בערכה של כל אחת מהשיטות, לדעת מה אני יכול, מעוניין, רוצה וכו' לתת לשחקן שלי - והכי חשוב, לדעת שיש מישהו שיש לו דברים אחרים לתת ואם זה מה שהשחקן שמולי זקוק לו - להפנות אותו למקום הנכון. אני בהחלט רואה מקום לשירשור בו כל אחד יציג את דרכו ותפישת העולם האימונית שלו, כשלמות בפני עצמה ולא ממקום של התנצחות. אוהב את מה שאני קורא (לפעמים קצת יותר) איציק

אוריק3

New member
נכון יצחק , שתיי הסתייגויות ברשותך

אונה ... מכיוון שהקונספציה בעיצוב, אכן דברייך נכונים ואיין רע בהתנצחות כאשר ניתן להגן על התזה. דואה.. ציטוטך-"שהמקום בו מאמן בוחר חהיות כמי שיודע יותר מהשחקן עצמו - הוא מקום פסול" למה? הקם האפרוח על התרנגול? סורייי ממש לא מסכים. אין כאן שום בעיה ערכית או מוסרית. מאמן אך טבעי הוא שידיעתו רבה משל המאומן.. ברוב חסד..

mash do

New member
דבר ראשון, תודה לכולכם.

במיוחד לאיציק על ההשקעה בכתיבת ההודעה, האכפתיות בהחלט באה לידי ביטוי. אני מאוד מתעניין בתורת האימון האישי בכלל וחושב שזה כלי אדיר לכניס את האדם למסלול הנכון וליישב את תפיסתו. אני מאמין שאבקר פה הרבה...

mash do

New member
ויאללה אוסיף את דעתי...

בתור מתאמן חובבן אני חושב שמאמן כן צריך לבוא בגישה של "יודע יותר" כל עוד הוא נאמן לאמת, למוסר ולראש פתוח - תפיסה רחבה ונכונות להכיר ולהבין עניינים פחות שיגרתיים. כמו שענבל אמרה, עצות באמת אפשר להשיג מחברים... אבל לפי מה שהבנתי המאמן מנסה להביא את המתאמן לקבלת החלטות באופן עצמי - הוא שואל אותו שאלות על עצמו, מפשט לו את התפיסה ומבהיר לו את המחשבה כדי לקבל החלטות באופן שקול, מעמיק וכמה שיותר נכון. אבל, עצה של מאמן בד"כ יעילה יותר מעצה של כותב בפורום מסויים אחר, כי היא מכילה אלמנטים של טיפול ושל גישה מאירה. בכל אופן, אני עם ענבל...

isaacm

New member
אהבתי, ואוסיף

מה שהמאמן חייב לדעת, ואם לא הוא אינו מאמן, זה לאמן. ואת המקצוע, במינימום של הבסיס, הוא חייב ללמוד. אז, יוכל לקרא לעצמו מאמן. לא בטוח איך לנסח - אבל זה לא כל כך חשוב, אז אכתוב בתקווה שאיכשהו הדברים יתבהרו מתוך הכתיבה. התוצר של האימון הוא יכולת של השחקן. אם אחרי האימון, השחקן מבין את התהליך שהוא עבר ויכול לחזור עליו ולהשליך ממנו לתהליכים דומים או אפילו כאלה שאינם דומים, הרי שהמאמן עשה מלאכתו נאמנה. כל דבר אחר יכול להיקרא הדרכה, ייעוץ, והמון תארים אחרים. כיוון שכך, אם המאמן מביא את המיומנות האישית שלו לתוך האימון, אני לא רואה כיצד יוכל השחקן לשחזר את התהליך לאחר הפרידה מהמאמן. מובן מאליו שאם אני מחפש קשר מתמשך, זו בדיוק הדרך ללכת בה. נדמה לי שהרעיון ברור. איציק

גלעד63

New member
דוגמא

נניח שבא אלי איש מכירות ספרים מדלת לדלת ומבקש שאאמן אותו בשיווק. אני משווק מומחה ואני מדריך אותו בפרוטרוט - איך להתלבש, איך לפנות ולהציג את עצמו, איך להציג את המוצר ואת העיסקה, עם מי לדבר בבית - הכל. בסוף ההדרכה הוא יודע למכור ספרים. יותר מזה - עכשיו הוא גם יודע איך למכור אקוואריומים, מזון לציפורים וחצאיות קש מהוואי. אז מה אני - מאמן, יועץ או מדריך? ואם אני לא מאמן - מה זה משנה בעצם? הבחור בא אלי כדי לפתור בעיה מסויימת וקיבל את מבוקשו - איפה יתרון האימון על כל שיטה אחרת?

isaacm

New member
עוד דוגמא

לאותו אדם כאב הראש ונתתי לו אקמול. הוא גם היה צמא ונתתי לו לשתות. הוא היה עצבני כי הילד שלו זררק אגרטל מלוטש מהקומה הרביעית, אז הקשבתי לקיטורים שלו. הוא ממש התלהב ממשחק הכדורגל של אתמול (וגם אני) אז דיבררנו על המשחקים. ואז הוא ביקש להשתמש בטלפון שלי להתקשר לגננת לראות מתי הוא צריך לקחת את הילד שלו מהגן. אומר לך את האמת. זה בכלל לא משנה אם אתה מאמן או לא. זה גם לגמרי לא משנה אם יש לאימון יתרון על כל שיטה אחרת או לא. מה שמבלבל אותי זה למה אתה רוצה לקרא לזה אימון? קרא לזה מה שאתה רוצה - ושהלקוח שלך יהנה. מה זה משנה אם תקרה לזה קורס בהתנהלות שיווקית? או אולי תואר ראשון במנהל עסקים? לא יודע, ממש לא מצליח להבין. אבל מה זה משנה אם אני לא מבין, העיקר שהאדם הזה, שלא ידע איך למכור עכשיו יש לו איך לפרנס את המשפחה שלו. אתה יודע מה? אם כדי שתעשה את זה אתה מרגיש צורך לקרא לזה אימון, גם אני אקרא לזה אימון - רק תמשיך לעשות את מה שאתה עושה. בהצלחה לך ולכל מי שתעזור לו איציק

גלעד63

New member
זה באמת לא משנה

ואין ספק שאפשר לעזור לבנאדם בכל מיני דרכים. הדיון למעלה היה על הגדרות. (ואולי זה הזמן לדבר על החולשה העיקרית של שיטת האימון הקלאסית שהיא, בעיני, היכולת שלה לטפל בהתנגדויות - ואולי לא)

אוריק3

New member
מאמן יועץ ומדריך..

נשנה קצת את הסיפור...רק מה? הבחור טוען שהוא מאבד את לשונו כאשר נפתחת הדלת ובחורה/אישה עומדת מולו בפתח, מה חוקי המשחק עכשיו?

גלעד63

New member
סדרה של תרגילים פשוטים

מן הקל אל הכבד, מול נשים בכל מיני סיטואציות אחרות - לבנות אצלו את הביטחון שיאפשר לו לטפל בסופו של דבר בסיטואציה המאוד בעייתית הזאת. עכשיו זה אימון?

למעלה