שלום (חדש בסביבה)

client

New member
שלום (חדש בסביבה)

שלום חברים, בתור חובב קפה מושבע (במיוחד קפוצינו ) אשמח לקבל המלצה למכונת קפה טובה. הדגש הוא בא-י-כ-ו-ת. הציעו לי מכונה של נספרסו אבל אני לא סגור. דבר חשוב - אני לר מחפש להשתעבד בניקוי המכונה או משהו בדומה. מחפש מכונה שתעשה קפב איכותי ואמיתי שיפתח את הבוקר - בוקר מצוין. המלצות

davesh

New member
רוב הישראלים לא יודעים איכותי מה היא ...

מכונה שתוציא קפה איכותי הינה מכונה שמצריכה מעט השתעבדות. את הנספרסו המציאו כי האנשים בחברת נספרסו יודעים כי מרבית האוכלוסיה מחפשים קפה "איכותי" (ושים לב שרשמתי איכותי במרכאות) במינימום מאמץ ובמחיר זול. הם עיצבו את המכונה שתיראה יפה מבחוץ (לפי דעתי פלסטיקית מידי), אך הקרביים שלה באיכות נמוכה. יש מעט מאד פיינשמעקרים שיודיעים לזהות איכות. יש להבדיל בין רכישת מותגים וסתם פלצנות (שרק מצריכים חשבון בנק גדול) לבין היכולת האמיתית לזהות איכות. במכונה איכותית אין חלקי אלומיניום. הדוד עשוי מפליז וכך גם ידית החליטה (המינימום שאני מוכן לקבל זה נירוסטה) והחשוב ביותר הוא קפה איכותי, קלוי טרי שנטחן במקום. בקיצר, תהיה סגור על מה שאתה רוצה (קפה במינימום השקעה או קפה איכותי אך עם מעט השקעה) וימליצו לך על מכונה.

client

New member
אתה יודע מה --->>>

אהבתי מאוד את התגובה שלך! אני אסביר את עצמי מעט יותר. אני חובב קפה מושבע - אני אחד שטס המון וביקרתי בכמה עשרות מדינות כאלה ואחרות ותמיד אני בודק/תואם קפה כזה או אחר. אני מחפש מזה כמה חודשים מכונה טובה לעשיית קפה וכמובן משהו שיתאים לתקציב המשפחתי. אני מאוד אוהב קפה הפוך - אני חייב לפתוח איתו את הבוקר. אז ככה, אני מחפש מכונה טובה, קטנה ויעילה אין לי בעיה לשטוף ומעט לנקות אבל משהו שלא ידרוש עכשיו ניקוי יסודי וכדומה שיגזול את כל ההנאה בלשבת ולשתות את הקפה על הבוקר. כמובן אשמח לקבל המלצות למכונה, היכן ניתן לרכוש, מה היא כוללת, היכן ניתן לרכוש פולי קפה התואמים לדרישות שלי וכדומה. ממכם אני יכול ללמוד וזה מה שחשוב לי.

Gaus

New member
כפי שרשמו מעלי, הכל אנדבדואלי לצרכים שלך

על כל פנים, אם לשים קפה במוט חליטה, ואז 2 דק' שטיפה במיים + ניגוב זו השתעבדות עבורך, לך על מכונות קפסולות. איכות זה דבר יחסי, כל עוד לא תגלה את היותר טוב, זה יהיה הכי טוב. בסה"כ הקפסולות הללו זה עוד צורה של קפה ממוצא עם כל מיני חומרים מאיצי קרימה, יכול להיות שזה טעים לך, כמו שאבקת מרק טעימה להמון אנשים, זה בסדר גמור וזו זכותך. לאחד שבסה"כ רוצה עלות תמורה גבוה, וקפה בסה"כ טוב, כצעד ראשון, הייתי ממליץ ללכת על מכונה ידנית פשוטה וטובה כדוגמת גאג'יה פיור, היא דורשת התעסקות קלה, אבל לא השתעבדות. היום ניתן למצוא אותה בעלות של עד 1000 שח. היא נותת אספרסו טוב, ולחץ הקצפה מספק, יש לה חסרון עם הפלנרו, אבל אני מקציף בלעדיו, ויוצאות תוצאות טובות. יש עוד מכונות טובות אחרות, זו דוגמא אחת. השאלה אם אתה מחפש קפסולות, שזה חיים טיפה יותר קלים, בעלות שוטפת יקרה יותר (מעבר לעניין האיכות), או להתעסק בקפה טחון. אגב קפה טחון, אם ברחת באופציה הזו, אז תגלה מהר מאד שקפה שרכשת היום, לא שווה בטעמו לקפה מחר, וזה בא לידי ביטוי במיוחד אחרי שבוע.. ואז עולה הצורף במטחנה, שזה עוד השקעה של כ1000 שח, או להתחיל לרכוש קפה במנות של 50 ג' כל אחת... אבל גם כאן עניין האייכות הוא יחסי, אם תשתה רק קפה לא טרי, לעולם לא תשים לב בצורך לקפה טרי :)

client

New member
ת:

אני לא יודע בדיוק למה לכוון אבל אני מניח משהו כמו 1500-2000 ש"ח זה נשמע לא סביר, לא כך?

arnonsn

New member
מכונה+מטחנה יותר לכיוון ה 2500 ש"ח אבל שוב זה

לא נספרסו ובנוסף לא לשכוח שאם רוצים מינימום מאמץ במכונה ידנית ניתן להשתמש בפודים שזה דומה לקפסולות שניכנסות בתוך ראש הקפה שהקפה ארוז בתוכם ממגוון פירמות וזה יותר זול ויותר אייכותי מקפסולות ואז גם אתה לא חייב מטחנה(ואז תוציא רק 1500 למכונה של גאג'יה או סאקו). כמובן שקפה טחון זה האייכות האמיתית ובמכונה ידנית אתה נהנה משני העולמות.

גמני חובב דברים איכותיים

אבל, אני לא בטוח שבמחיר הזה תמצא מכונה איכותית(באמת איכותית) אני אישית, עדין לא גיליתי מכונת קפה עם פודים / קפסולות אשר הוציאה קפה שמתקרב לשכונה שלייד קפה סביר (אבל אולי עוד לא חקרתי מספיק) ההבדל באיכות החומרים, איכות המטחנה ואיכות הפולים לטעמי כן עושה את ההבדל אני היתי משקיע מעט יותר והולך על הגירסה האיכותית יותר

arnonsn

New member
מסכים לדבי הפודים אבל לפחות אם קונים מכונה

ידנית ומשתמשים בפודים אפשר גם לעבור לדבר האמיתי ולא רק להתקע עם מכונה של קפסולות
לגבי אייכות המכונה אני איתך אבל מה אם הבנאדם רוצה להוציא פחות כסף אז אין ברירה.

למעלה