שלום..חדשה כאן..

• פותח הנושא Elia4
  • פורסם בתאריך

ellendili

New member
אני לא אומרת שההקבלות לא נכונות.

כל מה שאמרת הוא נכון. אני פשוט לא רואה את החשיבות בזה. ווסטרוז אמנם דומה לעולם שלנו יותר מ-נגיד, הארץ התיכונה. אבל זו עדיין פנטזיה. ויש בה הרבה מאוד מאפיינים של פנטזיה. אולי פחות מסדרות אחרות אבל עדיין. חרבות מכושפות, חלומות נבואים, דרקונים (!), כל סוגי הכשף שרק תרצה- החל ממה שבראן לומד וכלה במה שאריה לומדת. כששאלו פה על 7 המלכויות, בחרת להציג את ההקבלות שלהן לעולם שלנו, למרות שזה לא מסביר את העלילה או עוזר להבין את הספרים. אז תהיתי למה אתה חושב שזה כ"כ משמעותי. אם זה בגלל ההזדהות שעולם דומה לשלנו מעורר אצל הקורא אז אני מסכימה. פשוט חשבתי שאולי יש משהו נוסף מאחורי הדברים שלך.

Blade Of Fire

New member
אני חושב שלא שמת לב שאני מגיב שונה ../images/Emo3.gif

בגדול אני אומר שזה חשוב לעלילה כדי שנוכל להתחבר לעולם הזה יותר טוב, בניגוד לעולם של טולקין שכל קשר בינו לבין המציאות מקרי בהחלט. ונכון יש שם חרבות מכושפות וכשפים-אבל הם חלק כלכ ך מינורי מהעלילה!

ההקבלות חשובות

כי אף אחד לא יוצר פנטזיה יש מאין. אפילו טולקין שהזכרת התבסס על מיתולוגיה קיימת. מרטין כמובן מבסס באופן מאוד חופשי ומאוד רופף את האירועים שלו על מלחמת השושנים, אבל כדי להקל על יצירת העולם, מרטין לא בונה יש מאין. בכל הנוגע לפלטפורמה עליה רץ העולם שלו, הוא מעדיף להתבסס על תרבויות אנושיות מוכרות מההיסטוריה האמיתית, ורק לגבי דמויות ואירועים הוא מרשה לעצמו יותר חופש. אולי הוא אפילו עושה את זה באופן לא מודע או חצי מודע - מאוד קשה להתחמק מחשיבה בתבניות. אז נכון שלא צריך לקחת דברים כקבועים במסמרות, אבל זה לדעתי מקל מאוד את ההתייחסות.

CallMeCavanaugh

New member
אתה צריך להתחיל להיזהר עם הספויילרים

ההודעה הזאת וגם ההודעה שמעלי מכילה
לספר הראשון, ולאירועים שיתרחשו רק בפרק 9 או 10 של העונה הראשונה. זה הזמן לסגור את ההודעה אם עוד לא קראתם/ראיתם. באמת, תסגרו את ההודעה. למה אתה שוב מספיילר בלי להזהיר? מישהי כתבה שדרוגו הוא אחת הדמויות האהובות עליה, אז אתה כותב על התפרקות החלאסאר שלו, שמתרחשת רק בסוף הספר? מה הקטע? זה שלא כתבת איך בדיוק הוא איבד את כוחו לא הופך את זה לפחות ספויילר.

Elia4

New member
זה בסדר

לפי הלך האירועים, הבנתי שדמות החאל לא תתפתח. דאני לעומת זאת, מסקרנת אותי מאוד, כי ברור לי שהיא כן תתפתח ליותר.

ספויילר בתגובה של אביר הקרנפים!

כדאי להזהר עם קוראים חדשים, יש להם את העונג לקרוא את הסדרה מהתחלה - בואו נשאיר להם את העונג הזה.

ברוכה הבאה

קודם כל - איזה כיף לך שאת יכולה לקרוא את הספרים בפעם הראשונה ולשמוח/להתרגש/להיות מופתעת. תהני :) לגבי הדותראקים - אני קיבלתי את הרושם שהם יושבים מזרחית לווטרוז (מחוץ למפה כמובן) - מעבר לים. מאחר שזו אחת מסדרות הספרים הטובות שקראתי, ובמיוחד המרתקות, אני פשוט רוצה להזהיר אותך מהפורום הזה, שקצת הרס לידידה שלי שלא סיימה את הספרים. בגדול אמורים לכתוב [ספויילרים] אם יש ספויילרים, או לשים את האייקון של ה^S^, אבל בפועל זה לא תמיד קורה. אני מציע לך להפליג עם הספרים בקצב שלך ולהזהר מספויילרים. העונה הטלויזיונית הראשונה תסתיים בקרוב, וכמה חודשים אחרי תהייה עונה שנייה, שבטח תחזיר את העניין סביב הפורום. אני מניח שאז כבר תתקדמי בעלילה מספיק שכבר יהיה קשה להרוס לך :) הנאה רבה!!

Elia4

New member
תודה...זה באמת כייף גדול

שוב להתקל בספר שאי אפשר לעוזבו, וכזה שסוחף אותי לתוך עולמו.

ענק :)

תגידי - אני חייב לשאול אותך... איך זה היה לראות את הסדרה מבלי להכיר את הספרים? מה חשבת על העלילה? על הדמויות? איזה דמויות אהבת? איזה פחות?

Elia4

New member
האמת, לא הבנתי כ"כ מי נגד מי

היה ברור לי בפרקים הראשונים שיש כאן סיפור שהתחיל הרבה קודם (בית טארגאריין למשל). היות והעלילה ממשיכה מנק' מסויימת (כאמור אני לא מכירה אותה), הבנתי שיש לה המון רבדים והמון השלכות על לא מעט דמויות. מהצפייה הייתה תחושה שהסיפור נמרח קצת, ומעבר לחשיפת תככים ומזימות, הסיפור לא מוביל למקום מסויים והאקשן כבר התרחש וזאת למרות ההפקה האדירה. כשהתחלתי לקרוא, אורו עיניי - הספר חושף הרבה יותר על כל הדמויות מאשר המסך. אני קוראת את המחשבות שלהם, ואת הסיבות שמובילות אותם למעשים מסויימים, אני יכולה להרגיש יותר טוב את התחושות שלהם וכך גם לאהוב אותם ולהתחבר אליהם יותר. (אחדים מהם אגב, הם אריה, ג'ון שלג ונד) על המסך, זה לא קיים ואם אין הסבר, אני רואה רק הבעות פנים ומנסה לנחש מה הדמות מרגישה עכשיו. לעומת זאת, ישנן דמויות שהמסך / שחקן לא כ"כ מתאים להם ולא מרגיש לי מחובר לדמות (קייטלין למשל) אני לא אוהבת את סרסיי וג'ים. לא יודעת להסביר בדיוק למה. לעומת זאת, אהבתי מאוד את החאל (אולי בגלל השחקן החתיך..
) ודאני כמובן.. שבתה את ליבי מייד ואני ממש אשמח לראות אותה מובילה.

סקרנות

לו רק יכולתי להסתכל על הסדרה בעיניים בתוליות :) באיזה פרק בסדרה היית כשהתחלת לקרוא את הספרים? סיפור העלילה לא היה ברור לך? (הוא באמת איטי בהתחלה, גם בספרים) אבל אני מבין שעדיין נמשכת לסדרה והמשכת לעקוב אחריה? מה משך אותך בסדרה? אני חייב להגיד שנד בסדרה עבר מעולה בעיני. אני התחברתי אליו ממש גם וגם לג'ון ואריה - דמויות מדליקות. לג'ון התחברת גם מהסדרה או רק מהספרים? איכשהו הייתה לי תחושה שהוא לא עבר טוב. מהתשובה שלך אני מבין שג'יים וסרסיי עברו נהדר. הם אמורים ליצור תחושה אמביוולנטית לדעתי, שמצד אחד הכל בסדר והם דיפלומטיים נהדרים, אבל מצד שני מתחת לפני השטח הם סכנה איומה ורקובה. דאני תותחית. חאל דרוגו והיא הם פשוט חיבור מגניב. דאני בעיני גם עברה מעולה בסדרה. מלהיבה, מתפתחת, חזקה - את רואה את זה גם בסדרה, נכון? :) מה גם שבסדרה השחקנית חתיכה

Elia4

New member
יש גם יש

כמו שכתבתי לך למעלה, סיפור העלילה לא כ"כ ברור למי שלא מכיר את הספר וישנה תחושה שהאקשן כבר היה. לצופה החדש, זה לא ברור כל כל מי נגד מי ובפרקים הראשונים. מה שכן, המתח נבנה טוב כי לא ברור לאן זה הולך וזה מאוד מסקרן. אני עדיין עוקבת אחרי העלילה במקביל לקריאת הספר, התחלתי לקרוא אחרי פרק שלישי. בנתיים ממה שהספקתי, ישנן דמויות שעוברות טוב יותר / פחות טוב לעומת הספר - אני מניחה שזה בעיני המתבונן. אני מסכימה איתך שדמותו של נד מוצגת טוב מאוד על המסך וכך, מעוררת אצלי יותר חיבה אליו מאשר בספר, כנ"ל לגבי אריה. לגבי גו'ן שלג - לא התחברתי אליו כ"כ בספר (אבל אין לי ספק שהוא יפתיע אותי) ולדעתי בסדרה הוא מוצג פחות טוב. וכמובן דאני - השחקנית רק גרמה לי לאהוב אותה יותר..אני מקווה שלא אתבאס

:)

את לא מבינה כמה מעניין לי בדיון הזה. זה שאלות שאני סקרן לגביהן מתחילת הסדרה! אני שמח לראות שהמתח תופס מההתחלה למרות פרק 2 האיטי והבינוני בעיני. תכלס גם בספרים לא ברור לאן העלילה הולכת, גם כי אנחנו רואים את הספרים בעיקר דרך העיניים של הסטראקים שהם תמימים ומחוץ למשחק, וגם הם לא ממש יודעים לאן העלילה הולכת. דווקא כשאנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה התוכנית של נד ולאן היא הולכת, ובכן, טוב, את רואה את הסדרה... את קוראת את הפרקים בספר במקביל לעלילה שבסדרה או שאת רצה קדימה? אני חושב שסך הכל הרוב הגדול של הדמויות עברו יפה ונראה שמי שאהבתי/שנאתי מקריאת הספר, נותן לי את אותה תחושה גם בסדרה. מעניין שדיברנו על כל הדמויות ושכחנו את טיריון. איך טיריון עבר בעיניך בסדרה?

Elia4

New member
אני כבר בשלבי סיום

של הספר הראשון, כמובן שאני רצה קדימה. לגבי טיריון, לדעתי הוא גם עובר טוב מאוד בסדרה אבל ללא ספק שהספר חיזק אותו אצלי וגרם לי לראות אותו אחרת. כך גם לגבי רוב הדמויות. מה שכן, מסקרן אותי סאנדור קלגאן. יש לי תחושה לא נעימה מהדמות הזו ומהשחקן. מענין מה יהיה איתו ועם אחיו

עכשיו כשאני מסתכל

על המפה השלישית, אני ממש רואה דמיון אסוציאטיבי בין ווסטרוז לאנגליה ושאר היבשת לאירופה.

למעלה