קניתי די אר 400 z ואני לא מגיע עם הרגליים לריצפה, כבר כיווצנו את הקפיץ, מישהו סיפר לי על קיט הנמכה אל תצחקו שהרי אצלנו בארץ מחפשים רק להגביהה מישהו מכיר פיתרון?
כמו כן תלמד להוריד רק רגל אחת. עם דרדס כמוני (מטר שישים וקצת וזה רק בבוקר. כן) רכב על ק.ט.מ 300 ללא כל שינוי גובה, ויש לי עוד כמה חברים בגובה הזה שרוכבים על חרגולי השטח ללא כל בעיה, גם אתה יכול. הכל עניין של טכניקה נכונה וביטחון.
אלו לדוגמא של TALON (יש עוד 2 חברות לפחות שמייצרים כאלה). 10 פאונד בEBAY (ויש יותר זול אפילו , רק צריך למצוא). קח בחשבון עלויות משלוח אם אתה רוכש ושמשלוח מאנגליה לארץ יותר יקר ממשלוח מארה"ב לארץ...
ההיגוי יהפוך מהיר וזריז על חשבון היציבות הכיוונית. המרחק בין בסיסי הגלגלים יקטן והזוית היגוי תהפוך קטנה יותר. יותר משקל על הקדמי יספק אחיזה אבל לאחורי תהיה נטייה "לזרוק". ואם אני טועה, אנא תקנו אותי!
מדובר על הרמת הבקבוקים במשולשים, היינו - הנמכת החלק הקדמי של האופנוע ביחס לקרקע. כמו גם קיצור המרחק שבין ציר ההיגוי לקרקע ולכן הקטנת זוית ההיגוי ועם זה בא קיצור בסיס הגלגלים ואיתו זריזות ההיגוי לא?
למיטב הבנתי המפסע הוא תוצר ישיר של זוית ההיגוי שכן הוא מהווה "צלע" במשולש דמיוני שנוצר בין ציר הגלגל - נק' המגע של הצמיג בקרקע - נקודת חיבור שבין קו דמינוי הממשיך את המזלג לקרקע. זוית ההיגוי היא הזוית (בין X ל-Y) שבציר הגלגל. המפסע הוא "צלע הבסיס במשולש" (Z) לא? וסליחה על הציור המעאפן...
לפרונט כחיבור של נקודה אחת הוא לא הוא חיבור ששומר על הזווית של הפרונט ביחס לשלדה כך שכשמעלים את הבקבוקים כך שיבלטו יותר מהמשולש העליון בעצם מקטינים את המפסע מבלבל אבל אמיתי תן לי מייל אני אשלח לך (בשבוע הבא) סריקה של כתבה בנושא
לא מסתדר עם מה שאני מכיר. אפשר הסבר מפורט? ההסבר ללמה היא תקטן - צוואר ההיגוי של האופנוע יורד, נע במעגל שצירו ציר הגלגל האחורי, ולכן הזוית של ציר ההיגוי הופכת לאנכים יותר. איפה השגיאה פה?