שלום חברים

שלום חברים

טוב אז אחרי הכנס הדי המשמים בחור העוד יותר משמים בארה"ב הייתי כמה ימים בנחיתת ביניים בלונדון שכמובן כרגיל לא איכזבה. לא היה לי יותר מדי זמן לחוויות ספרותיות אבל כן הזדמנתי למוזיאון שרלוק הולמס שהוא ממש ממש חמוד. יופי של שחזור של בית מהתקופה הויקטוריאנית, כולל התלבושות של המוכרות בחנות. פגשתי שם גם את מר ווטסון אבל שרלוק בדיוק יצא למשימה חשובה, אז מסרתי לו ד"ש
קניתי גם מגש ויקטוריאני עם סמל המוזיאון אבל אמא שלי הזדרזה לגנוב לי אותו
כמובן ששוטטתי בצ'רינג קרוס. Foyles נראית הרבה יותר טוב ממה שזכרתי. לפחות בקומות שאני הייתי יש שם סדר של בית מרקחת. אני זכרתי בלגן עצבני. לא קניתי יותר מדי ספרים, אבל השגתי את My Life של הרקדנית איזדורה דנקן שנורא רציתי. קראתי את הספר לפני כמה שנים ורציתי לקרוא שוב. אוטוביוגרפיה מופלאה ועצובה על אישה מופלאה. במוזיאון השעווה אמרתי שלום לשיקספיר, אוסקר ווילד ודיקנס. לסטרטפורד לא הספרתי להגיע, אז הסתפקתי בקניית ספל של ה- Bard. ובהשפעת הפורום התחלתי לאסוף סימניות. אבל הן הרבה יותר מדי יפות מכדי להשתמש בהן...

Rivendell

New member
ברוכה השבה ../images/Emo24.gif

אפילו שברחת בלי לקחת אותי במזוודה כפי שסיכמנו, ועוד פספסת את היומולדת שלי

אופס...נראה לי שהסתבכתי כאן....

אבל יום הולדת (מאוחר) שמח למנהלת הפורום המדליקה מכולם!

Ungareska

New member
אחח... הזכרת לי נשכחות.

ואיך בימי שיטוטי באנגליה הגעתי למסקנה המפתיעה שהאנגלים אכן מאד אוהבים לדבר על מזג האויר. לפני כן הייתי בטוח שזו רק סטיגמה.

אה , נכון

השאלה השנייה שמר ווטסון שאל אותי (הראשונה היתה מאיפה אני) היתה אם אי פעם יורד שלג בתל אביב

Ungareska

New member
אין כמו

לשתות תה עם אנגלי מבוגר בכלים מחרסינה בגינה מטופחת עם חממה תחת שמי קמבריה מעוננים. אח, איזה חיים...

מירטל

New member
איזה כיף לך!

החברות שלי הסכימו שצריך לשלוח אותי לאיזה שבוע לרחוב בלונדון שיש בו הרבה חנויות לספרים משומשים ( שכחתי את שמו) אבל זה כנראה יחכה עד לשלב שבו יהיה לי גם כסף לבזבז שם

Rivendell

New member
צ'רינג קרוס ../images/Emo99.gif ואם את לא יכולה

להיות שם פיזית, את יכולה לכל הפחות לקרוא את הספר הנפלא "צ'רינג קרוס 84" (מאמר בלינק) - חליפת מכתבים אמיתי בין סופרת אמריקאית וחנות ספרים בצ'רינג קרוס, לונדון, שנמשכת מעל 20 שנה. נפלא.

Deosette

New member
הבחנת בקומה האחרונה?

במוזיאון של הולמס עם המשרתת משעווה והמאהב שלה שנתפס עם המכנסיים למטה? חחח... חמוד. אבל אהבתי יותר איך שבתיבת הדואר למטה היו מכתבים ממעריצים שסברו ששרלוק הולמס היה חי וקיים!

Deosette

New member
אגב לונדון

היית בחנות ספרים בלונדון באחת הרשתות? מתברר שלא כמו בארץ, שם מדובר בחנות בעלת מספר קומות לכל ז'אנר וצריך מעלית בשביל זה. חיפשתי שם ספר והלכתי לאיבוד. איבדתי את אמא שלי ובכיתי שם... זה היה לפני שנתיים וחצי כשהייתי בת 18... אחחח הזיכרונות...

לגבי המשרתת השובבה

חיפשתי כיתוב לראות מאיזה סיפור הסצנה לקוחה, אבל עכשיו כשאת אומרת, כנראה שזו פשוט המשרתת של שרלוק... קצת יותר למעלה יש גם חדר נוחיות ויקטוריאני להפליא
לגבי חנות הספרים, את כנראה מדברת על Foyles . ופעם הבאה כשתחפשי שם ספר, אין צורך לחפש אותו בכל הקומות. יש שם עובדים שתפקידם הוא לומר לך לגבי כל ספר באיזו קומה\קטגוריה הוא נמצא וכמה עותקים נשארו ממנו. הספר My Life , למשל, לא נמצא בביוגרפיות הרגילות אלא באגף של ספרות נשים שנקרא Silver Moon (אני תוהה אם יש צורך בקטגוריה כזאת?). אם הייתי מחפשת בעצמי זה היה לוקח לי כנראה יום שלם...

למעלה