לאמיר,מתוך "האייל הקורא":
"בלתי נתפס כמעט,לחשוב שכח זה התפתח באקראי מתרכובות סתמיות,ללא יד מכוונת."הבט בפלא השלמות של הטבע,ואמור לי שכל זה נוצר סתם כך"ישאל אותי המחזיר בתשובה,ולא רק הוא.כאשר מסתכלים על מהלך הטבע ועל גוף האדם,לא נותר אלא לאשר ההרמוניה המושלמת,המורכבות נוראה ומדהימה,וכל דבר במקומו ובתפקידו הראוי. אלא שצריך לרדת אל הגדלים בהם תא יחיד נחשב גדול כדי להיווכח בתמונה אחרת.הצצה בגובה העיניים לגנום ולפרוטיאום,עולמם של הגנטיקה והביכימיה,מגלה ערב רב של קצוות פרומים,חוסר סדר וערבוביה,שאין למצוא בה את הידים והרגליים.הכל בנוי באילתור,כטלאי על טלאי.אין טאבו,הכל מותר,לא נמצא חוק שלא מפר חוק,הגנים מפוזרים ברישול על פני הכרומוזומים,מתעוותים להם באקראי ומוצאים לעצמם תפקידים חדשים,אם הגם למניעת חימצון מאתמול יכול להיות צבע הפרי של היום,תאים נוצרים כדי להיות מושמדים,חלבונים נוצרים בעמל רב ונקרעים לגזרים עם השלמתם,אותות מתחרים עם אותות סותרים על העברת מסר כימי,טירוף מערכות ענק.... השגיאות רבות,והאנרגיה מבוזבזת לריק,והניצולת הסופית רחוקה מלהיות טובה.אני מדבר על החשובים שבתהליכי החיים:יצירת ה DNA ,תרגום החלבונים,וקיבוע החומר האורגני בפוטוסינתזה הם רק דוגמא.הכל סובל מביצועים גרועים..." לקריאת המשך הכתבה: