שלום חברים

אלדד26

New member
אבל,

האם הניסיון להוכיח בכל זאת מעיד על חוסר בשכל ישר? אתה יודע, היו כמה פילוסופים ששיחקו עם אלוהים. אפילו פילוסופים לא רעים בכלל. ניטשה, דקארט, אפלטון, אריסטו... איפה השכל הישר? אפשר לומר שאי אפשר להוכיח או להפריך את קיום האל. אני אפילו מסכים לזה. אבל אי אפשר לטעון שמי שמנסה הוא חסר שכל ישר.

אוי נו באמת...אל תתחיל להתפלסף איתי

ממש אין לי עצבים לזה. אני מדבר על הוכחה. לא על הוכחה פילוסופית, אלא הוכחה מדעית שנבחנה אמפירית. אל תתחיל לדבר איתי על פילוסופים, אני מכיר את רוב טענותיהם, וגם הם לא הצליחו להוכיח את קיומו של אלוהים במיוחד. אני בעצמי אמרתי שלא ניתן להוכיח ולא להפריך את קיומו של אלוהים, אל תנסה להראות כאילו זה אינו נכון. "אי אפשר לטעון שמי שמנסה הוא חסר שכל ישר" - תפסיק להכניס לי מילים לפה. או שתלמד לקרוא, או שתפסיק להציק- לא אמרתי שמי שמנסה להוכיח את קיום האלוהים הוא חסר שכל ישר. מה שאמרתי הוא שמי שטוען כי יש לו הוכחותלקיום האלוהים הוא הוא חסר COMMON SENSE להבין שהדבר אינו אפשרי. עכשיו- הבנת אותי?

אלדד26

New member
חבל.

אני באמת מתנצל שעצבנתי אותך, ומקווה שלא תתעצבן בעתיד. אין לי טעם להמשיך בדיון בצורה כזו.

אלדד26

New member
אם קיימים כאלו,

שמאמינים באלוהים וטוענים שיש בידיהם הוכחות - בבקשה, ישחקו הנערים לפנינו ויראו לנו למה כולנו טועים. אבל עד אז, אני איתן בדעתי שהשאלה היא שאלה מיותרת, שאינה ניתנת להפרכה או להוכחה.

אלדד26

New member
אני באמת מצטער,

אבל לא שמתי לב לשום ניסיון להוכיח את קיום האלוהים. ראיתי ניסיון להראות שיש דילוגים בתורה. זו לא הוכחה לקיום האל בעיניי.

.........

ראשית, זה היה נסיון שכן המטרה של דוד הייתה להוכיח את קיומו של האל [אומנם לא משכנעת, אבל נסיון]. שנית, היו עוד כמה נסיונות.

[אורן]

New member
המממ...

נסיון להראות שיש דילוגים בתורה זה כן נסיון להוכחה שקיים אל. זה שאתה לא מקבל זאת בתור הוכחה אמיתית שמוכיחה משהו זה דבר אחר אבל הנסיון הוא אותו נסיון.

אלדד26

New member
לא מדויק.

אפשר לשאול את דוד, אבל אני דווקא אפנה אותך לדבריו של אמיר באותו שרשור.

[אורן]

New member
סליחה...

לא הבנתי מה הקשר...

[אורן]

New member
נכון

כי יש לו עוד הוכחות לאמיתות התורה (וזה לא משנה שאתה לא מסכים איתן)... הדילוגים הם רק אחת מהן.

אלדד26

New member
אבל אמיר אמר...

שהוא לא צריך הוכחות - שיש לו את ההלכה, שהוא מאמין בה, וזהו. מבחינתו זה סוף הסיפור, הוא לא צריך הוכחות. אתה לא מבין? ההוכחות הן בשביל הלא מאמינים. לא בשביל המאמינים, שמאמינים ללא סייג!

אמיר.

New member
אמונה והוכחה...

זה קצת תרתי דסתרי... העיקר לשמור תורה ומצוות.

erez zon

New member
איזה מזל שאלוהים לא אמר לקפוץ מהגג../images/Emo6.gif

אני ממש לא מבין אנשים שחושבים כמוך,אמיר. מיליארד אנשים מאמינים בנצרות,ואתה בטוח שזוהי לא האמת,שאתה הוא זה המחזיק בה.אני מתחיל להבין כיצד 600000 איש הלכו אחרי משה.לא נדרש הרבה בכדי לשכנע...זה מוכח שוב ושוב. הרצון להחזיק באמונה כלשהי הוא הרבה יותר חזק מן המציאות אצל רבים בעולם כנראה.

אמיר.

New member
מזל שלסבתא אין גלגלים...

אמונה איננה סותרת מציאות. היא מפרשת אותה. אני לא יכול להבין כיצד אנשים יכולים להתבונן בעולם ולא לראות את הבורא מציף עליהם מכל צד: בטבע, באנושיות, באמנות... גשם שיורד לוחש לי ´השגחה´. אבל מסתבר שהרצון לאטום את עיני הרוח חזק מאד. כבר הורו לנו חז"ל שתמיד תמיד תהיה האפשרות שלא להאמין, האפשרות לפרש את המציאות בצורה נטולת אמונה. אלמלא זאת - לא היתה לנו הבחירה החופשית. אני את בחירתי עשיתי.

[אורן]

New member
נו באמת...

"אמונה איננה סותרת מציאות. היא מפרשת אותה." נכון אבל השאלה היא אם הפירוש מציאותי או לא... "אני לא יכול להבין כיצד אנשים יכולים להתבונן בעולם ולא לראות את הבורא מציף עליהם מכל צד: בטבע, באנושיות, באמנות..." עובדה... חוץ מזה שרגשות זו לא סיבה מספיקה להאמין במשהו אבל זו רק דעתי... הרבה אנשים מאמינים שהם בעצמם אלוהים- זה לא הופך את זה לנכון. "גשם שיורד לוחש לי ´השגחה´." נו טוב... "אבל מסתבר שהרצון לאטום את עיני הרוח חזק מאד." נו באמת... תראה אילו סיבות נתת... ואז אתה אומר שהרצון לאטום את עיני הרוח חזק? הרי אתה משתמש בסיבות המגוחכות ביותר כדי להאמין באלוהים, כך שהרצון החזק הוא לא "לאטום את עיני הרוח" אלא רצון להאמין במשהו.

erez zon

New member
לאמיר,מתוך "האייל הקורא":

"בלתי נתפס כמעט,לחשוב שכח זה התפתח באקראי מתרכובות סתמיות,ללא יד מכוונת."הבט בפלא השלמות של הטבע,ואמור לי שכל זה נוצר סתם כך"ישאל אותי המחזיר בתשובה,ולא רק הוא.כאשר מסתכלים על מהלך הטבע ועל גוף האדם,לא נותר אלא לאשר ההרמוניה המושלמת,המורכבות נוראה ומדהימה,וכל דבר במקומו ובתפקידו הראוי. אלא שצריך לרדת אל הגדלים בהם תא יחיד נחשב גדול כדי להיווכח בתמונה אחרת.הצצה בגובה העיניים לגנום ולפרוטיאום,עולמם של הגנטיקה והביכימיה,מגלה ערב רב של קצוות פרומים,חוסר סדר וערבוביה,שאין למצוא בה את הידים והרגליים.הכל בנוי באילתור,כטלאי על טלאי.אין טאבו,הכל מותר,לא נמצא חוק שלא מפר חוק,הגנים מפוזרים ברישול על פני הכרומוזומים,מתעוותים להם באקראי ומוצאים לעצמם תפקידים חדשים,אם הגם למניעת חימצון מאתמול יכול להיות צבע הפרי של היום,תאים נוצרים כדי להיות מושמדים,חלבונים נוצרים בעמל רב ונקרעים לגזרים עם השלמתם,אותות מתחרים עם אותות סותרים על העברת מסר כימי,טירוף מערכות ענק.... השגיאות רבות,והאנרגיה מבוזבזת לריק,והניצולת הסופית רחוקה מלהיות טובה.אני מדבר על החשובים שבתהליכי החיים:יצירת ה DNA ,תרגום החלבונים,וקיבוע החומר האורגני בפוטוסינתזה הם רק דוגמא.הכל סובל מביצועים גרועים..." לקריאת המשך הכתבה:

למעלה