שלום חברים.. I need the blues

noosh

New member
אבל רגע, אף אחד לא מזכיר פה

את המלכה? זה אפשרי? Ball And Chain, Kozmic Blues, Summertime.. כולם של ג'ניס ג'ופלין בהרכבים השונים שלה. לא יודעת, בי היא נוגעת כל פעם מחדש, ולא סתם נוגעת, מכווצת את הבטן בלי רחמים. הכי ישיר שיש.

joshua25

New member
בהחלט !

ברגע שקראתי את ההודעה הדבר הראשון שעלה לי בראש זה שירי הנשמה הבלוזיים של ג'ניס. אזכיר בנוסף גם את: a woman left lonely one good man work me lord Misery 'n Kozmic blues Little girl blue ולמי שרוצה להבין מה זה באמת שיר דיכאון, הנה קטע קצר מהפזמון של Ball & Chain (תדמיינו את הצרחות והיללות.....) Say oh, oh, oh, oh, Honey this can't be No, no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no yeah. Whoa, whoa, whoa Honey, this can't be just because I want to want you Does this mean I have to hide to cry, cry all the time ? I just wanted to love you, darling, Every day, oh, whoa, till the, to the very end, to the end of time, Yeah, no no no no no, hit it!

Liorking

New member
הבלוז

לך על Layla & other assorted love sogns של דרק והדומינוס (אריק קלפטון). כל האלבום הזה עצוב וכואב, פשוט כיף להקשיב לו. ועכשיו לשירים: Jimi Hendrix - Red House; Little Wing; Voodoo ChilE; Born Under a Bad Sign Janis Joplin - Piece Of My Heart; Kozmic Blues; Summertime; Ball & Chain Led Zeppelin - You Shook Me; Dazed And Confused; Since I've Been Loving You Rolling Stones - I Got The Blues; Love In Vain; You Gotta Move אם אתה רוצה מוזיקה כואבת אבל לא ממש בלוזית, יש כמה שירי קאנטרי מצוינים של הסטונס: Far Away Eyes; Sister Morphine; Dead Flowers; Moonlight Mile

Dartanyan

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif והנה התוצאות

הרכה מהשירים שאנשים רשמו פה לא הצלחתי להוריד. [אני יודע שאסור להוריד, ואני גם לא עושה את זה כמעט אלא קונה אלבומים, אבל במיוחד בשביל האוסף קיבלתי היתר
] אז הנה האלבום המוגמר שהכנתי לעצמי: 1) Chicken shack - Six nights in seven הרכב שלא הרבה אנשים שמעו עליו וחבל. בלוז מתובל בקצת פרוג מדי פעם. למרות שאני לא חובב פרוג אני מאוד אוהב אותם. אז כל האנשים ששמעו
ומיד ברחו - אל דאגה, שווה לבדוק. 2) Derek and the dominos - Nobody knows you when tou down and out מה לא נאמר על השיר הזה? לדעתי אחד השירים עם הכי הרבה רגש שאפשר למצוא. 3) James cotton - Blues in my sleep עוד אומן שלא מקבל פה מספיק במה. מספר 1 ב-Harmonica blues מצליח להעביר רגשות גם בלי קולו הצרוד בקטע בלוז מפוחית מצוין. 4) The beatles - Yer blues יצירת פאר של ארבעת המופלאים מליברפול. זורק אותך לתהום הכי עמוקה שאפשר. 5) Derek and the dominos - Little wing עוד שיר נהדר מבית מדרשו של רבנו אריק. 6) Joe bonamassa - Reconsider baby בונאמאסה מוכיח פה שגם מי שהתחיל את דרכו אחרי שנות ה-80' יודע לעשות בלוז כמו שצריך ומעניק לנו תקווה להפחת חיים בסגנון האהוב. 7) Walter trout band - Say goodbye to the blues עוד להקה שהחלה את דרכה באיחור בשביל הפורום שלנו, אבל בהחלט שווה הצצה. 8) Gary moore - Love that burns 9) Deep purple - Lalena לא יודע אם אפשר לסווג את השיר תחת ההגדרה בלוז, אבל פשוט יש לו את זה. 10) Gary moore - Still got the blues ישר בבטן הרכה.. 11) The beatles - While my guitar gently wheeps נו, צריך להוסיף מילים? רק בשביל הסולו כדאי להכניס את השיר. 12) The notting hillbillies - Blues stay away from me 4 גיטריסטים, ביניהם מארק קנופפלר שרים את מה שאני מרגיש הרבה פעמים "True love was never ment for me" 13) Derek and the dominos - Have you ever loved a woman השיר שנכתב על פטי בויד מצליח לגעת כל פעם מחדש עם גיטרות מייללות והקול השבור של קלפטון. 14) Love scolpture - Blues halping אם הרצועה הזו מספיק טובה כדי לסגור את Blues helping אז היא בהחלט מספיק טובה גם בשביל הדיסק שלי. הערות טענות ומענות? מוזמנים

אתה צריך לפתוח את הדיסק

להכניס את Since I've Been Loving You של זפלין ולסגור זה גם בלוז, גם פצצות מיצרר וגם זפלין בחבילה אחת (והשבוע שמעתי ב-88 איזה קאוור לשיר, ע"י זמרת שלא זיהיתי, אך בסגנון נינה סימון. מי שלא מכיר יישבע שזה המקור וזפלין זה הקאוור)

ענתגניס

New member
פשע. מה זה לא זוכר?../images/Emo13.gif

SINCE IVE BEEN LOVING U זה השיר של זפ האהוב עלי ביותר. ודרך אגב כמובן שהגירסה החיה. אבל אם אתה לא זוכר אז אל תכתוב דבר כזה . מה זה? בוא נתעלל בענת קצת? טוב נו מישהו כבר ימצא לי את זה. ועוד שיר STAY WITH ME BABY בביצוע של בט מידלר.

תוספת קלה אך משעותית

john lee hooker - crawling king snake אומנם לא בלוז-רוק, אלא בלוז נטו, אבל לאוזניי, זהו שיר הבלוז מהוצלח ביותר שאי פעם שמעתי. זכה גם לביצוע של הדורס, שלא באמת מגרד את המקור.

melancholy man

New member
אם כבר ג'ון לי הוקר

כבר כתבתי את זה על כמה שירים, אבל מי ששמע את boom boom boom שלו שמע כל מה שצריך על בלוז ורוק, בכלל, לשמוע ג'ון לי הוקר זה דבר טוב

Welsh

New member
אני שמעתי את הביצוע של היראדבירדז,

הוא מצוין. את ג'ון לי הוקר מעולם לא שמעתי בצורה מסודרת, אולי באמת כדאי.

Welsh

New member
ובגלל שאני לא אוהב להישאר חייב

ובגלל שגם זה שיר בלוז מצויין לכל הדעות (רובן שלי) , הנה גרסאתו של באדי וזו של אלוהים, אני חושב שבגירסתו של קלפטון יש את החיספוס שמעט חסר בגירסא של גאי, אבל בכל הנוגע לקלפטון אני מעט משוחד. בכלל הגירסא הכי טובה לשיר שאותה ראיתי ב"בלוז" של סקורסזה , לא נמצאה שם

Welsh

New member
חוזר בי

חשבתי שקישרתי לביצוע באיחוד של קרים, בין שתי הגירסאות ששמתי של באדי יותר טובה

בכל זאת...

לבן הוא לבן הוא לבן. גם מייאל וקלפטון לא עושים בלוז כמו שחורים עד הסוף. ושמדברים על באדי גאי זה לא עוד שחור..

Welsh

New member
white men can't jump?

לא מסכים בכלל, האמת שהגירסא הכי טובה ששמעתי לשיר שאותה כאמור ראיתי ב'בלוז' בוצעה על ידי בחור לבן, מה שלא אומר כלום, אם שחורים או לבנים, זה לא מונע לעשות מוזיקה טובה וזה לא מונע לעשות בלוז 'עד הסוף' (יפה נפש שכמוני הא?).

melancholy man

New member
טוב האמת

שאני תמיד באנשים לבנים שעושים בלוז, איכשהו זה תמיד יחוויר לעומת אלו שחיו אז בשנות העשרים, השלושים (עד השישים) בתוך הסביבה התרבותית בה נולד הבלוז, זה לא שאין אנשים לבנים שעושים בלוז כמו שצריך, אבל זה אף פעם לא יהיה כמו ג'ון לי הוקר, מאדי ווטארס, רוברט ג'ונסון, סקיפ ג'יימס, סאן האוס למון ג'פרסון או טי בון ווקר (והמהדרין יוסיפו וכו') זה ההבדל הפוט בין ליצור אומנות בזמן ובמקום שהז'אנר נולד מתוכו לבין לנסות לתפוס משהו בדיעבד.

melancholy man

New member
תמיד חושד באנשים לבנים..

ושאר טעיות. אגב, מה זה הפוט? מה עובר עלי??

Jflyaway

New member
הלבן השחור ביותר ששמעתי מעודי

היה לבקן... JOHNNY WINTER ב ST שלו 1968 או 69 ? (האלבום שמכונה ע"י אוהבי הבלוז THE COLUMBIA ALBUM בגלל הלייבל)

Welsh

New member
חיוור וblues helping לא הולך ביחד.

בשבילי 'בלוז' זו הרגשה, זו אווירה, זו נשמה, זה משהו שלקלפטון לא היה חסר ומלבד מה שהוא עשה ב2 העשורים הקודמים, זה ניכר בכל פרוייקט שבו הוא השתתף, בין אם זה היארדבירז המוקדמים, בלוזברייקרז עם ג'ון מאייל שגם לו לא חסרות כל התכונות הנ"ל או קרים או וואטאבר. וכמובן שסקיפ ג'יימס, האולינ' וולף, מאדי ווטרס ורוברט ג'ונסון וכו' כבודם במקומו מונח , הם החלוצים, אבל אילולא קלפטון, מאייל, הרולינג סטונס וכד', הם לא היו זוכים לעולם בהכרה ובתהילה שהם זכו להן.

melancholy man

New member
זה נכון היסטורית, אבל לא ממש חשוב

וכן, בלוז זה הרגשה וכן, בעיני לפחות לכל מי שהזכרת היה את זה (ולעוד כמה) אבל מה שניסתי להגיד זה שזה לאו דווקא עניין של צבע עור, כמו לגדול בזמן מסויים ובמקום מסויים ולתוך תרבות מסוימת. יש גם מעט מאוד אנשים שחורים שהחלו לפעול אחרי שנות השישים ביחוד בערים הגדולות, שיש להם את זה, התרבות שהולידה את הבלוז ברובה פשוט פשוט גוועה, כל מיני מסרים וקודים תרבותים מתו יחד איתה, המוסיקה למזלנו שרדה, אבל הסטונס, קלפטון ואריק בארדון, פיטר גרין, רורי גאלגר ז"ל, רוי בויקנן יבדל"א וכו', נדמה לי שיהיו הראשונים להגיד לך שזה לא אותו דבר.

למעלה