שלום חבר'ה

שלום חבר'ה ../images/Emo42.gif ../images/Emo39.gif

אני מקווה שכולכם בסדר. יש לי בעיה עם כמה תעתיקים ושמות של חברות וכולי בארה"ב של שנות ה-20. מקווה שזה בסדר...
אם כן, אכנס עם השאלה ברגע שתאשרו לי. תודה רבה.

תעתיקים וחברות

שמות: 1. FRANK LOESCH 2. SAMUEL INSUL 3. JULIUS ROSENWALD 4. ROBERT ISHAM RANDOLPH 5. ARD GORE 6. RGE PADDOCK הגופים: 1. THE CHICAGO BAR ASSOCIATION 2. COMMONWEALTH EDISON 3. CHAIRMAN OF SEARS, ROEBUCK. 4. THE ASSOCIATION OF COMMERCE 5. THE CHICAGO CRIME COMMISSION 6. STOCKBROKER מקווה שלא הכבדתי עליכם

august west

New member
נסיון תעתוק

1. פראנק לאש, ל בסגול 2. סמואל אינסל 3. ג'וליוס רוזנוואלד 4. רוברט אישאם ראנדולף 5. ??? גור 6. ??? פאדוק

Eldad S

New member
אוגוסט, הצעתי פעם

שנעלה גם את המקור - לצד הצעות התעתיק, וכך אפשר יהיה לבדוק, להוסיף וכו'.

Eldad S

New member
ורדה! ../images/Emo140.gif כמה טוב לראות

אותך
נו, מספיק עם הביישנות הזאת, אז את לא יכולה להיכנס כמה ימים, לא נורא. את תמיד מוזמנת להגיח, עם שאלות (ו)חדשות
אנסה את כוחי: שמות: 1. FRANK LOESCH פרנק לש [כאילו כתוב Lesh] 2. SAMUEL INSUL סמיואל אינסל 3. JULIUS ROSENWALD ג'וליוס רוזנוואלד 4. ROBERT ISHAM RANDOLPH רוברט איישן רנדולף 5. ARD GORE ארד גור 6. RGE PADDOCK מה זה?! פאדוק, ברור, אבל RGE? הגופים: 1. THE CHICAGO BAR ASSOCIATION 2. COMMONWEALTH EDISON 3. CHAIRMAN OF SEARS, ROEBUCK. 4. THE ASSOCIATION OF COMMERCE 5. THE CHICAGO CRIME COMMISSION 6. STOCKBROKER לא, כאן יש לי השערות, אבל הייתי מעדיף לא להעלות ספקולציות, ולהשאיר למי שיש לו תשובות מבוססות יותר לענות.

Eldad S

New member
ב-4, כמובן,

רוברט איישם רנדולף (שכחתי לבדוק בתצוגה המקדימה).

יפה שלי!!!!!!!!!!!!

איפה היית, התקשרתי אלייך קצת אחרי עשר (אני חושבת) והשארתי הודעה! התגעגעתי

נפלה טעות בשני שמות, לצערי,

אבל זה לא משנה כל כך לצורך התעתיקים. ARD = EDUARD ו- RGE = GEORGE תודה על תשובותיך. אני אכתוב את מה שכתבתי בעניין הגופים, ומחר, כשתקום, תכתוב לי מה דעתך, בסדר?
1. THE CHICAGO BAR ASSOCIATION 2. COMMONWEALTH EDISON 3. CHAIRMAN OF SEARS, ROEBUCK. 4. PRESIDENT OF THE ASSOCIATION OF COMMERCE 5. THE CHICAGO CRIME COMMISSION 6. STOCKBROKER​
1. מאיגוד עוה"ד בשיקגו. (אבל אולי אני טועה, כי מדובר באזרחים שנרתמו ללחום באל קפונה, והיות שמדובר בתקופת היובש, בהחלט ייתכן שמדובר בבר של משקאות... אבל מה עם האיסור? אני מחפשת אישור...) 2. מבעלי חברת "קומונוולת' אדיסון". (העניין הוא שבדקתי באנסרז.קום, ומדובר בחברת החשמל שם, אך היות שבטקסט המקור לא מזכירים בכלל חשמל, העדפתי לתעתק... עשיתי נכון, לדעתכם?) 3. יו"ר רשת "סירס". (היות שמדובר ברשת הידועה, התעלמתי מהמילה האחרונה במקור.) 4. נשיא התאחדות המסחר. 5. הוועדה ללוחמה בפשע בשיקגו. 6. סוכן בורסה. אשמח לשמוע אישורים/הערות/הצעות. ושוב תודה על קבלת הפנים. לילה טוב

../images/Emo26.gif ועוד שאלת ניסוח

יש לי משפט מעצבן לתרגום, אשמח להצעות:
It’s kind of a complex thing to be a gangster, I think, in terms of personality.​
בינתיים כתבתי: לדעתי, להיות גנגסטר זה דבר מורכב, מבחינת האישיות. אבל המשפט נראה לי מסורבל משום מה... תודה

Fanja

New member
אולי כך:

זה דבר די מורכב -להיות גנגסטר- לדעתי, מבחינת האישיות.

למעלה