שלום ושבוע טוב

שלום ושבוע טוב

שמעתי את סיפורי הסבתא המספריםעל מרקחות ושיקויים שונים הגורמים להתאהבות ,לפרידה ,כוח גברא ועוד ........ המפקפקים בדבר ישאלו את הברברים בצפ"א ואת הבדואים כמו גם את השמאנים למיניהם הרוקחים מרקחות אלה ועוסקים במאגיה זו כיצד והאם זה אכן מצליח ולמה להרחיק לכת בשעה שבתורה שלנו מדובר על בעלות האוב והאיצטגננים השונים ובעולם היווני לא הלכו לאורקל לשאול בעצתו ..? ואם רבים הם העוסקים בזה אולי בכל זאת יש דברים בגו ..?וכאחת שמתעניינת אשמח לשמוע על מרקחות ושיקויים שונים לכל תחלואי הגוף והנפש ואולי אף להחליף אינפורמציה .

IBP1

New member
ככה רק בכדי ליישר קו היסטורי......

הרפואה בת ימינו היא בעצם תוצר של תרופות הסבתא. כמו שהמדע התפתח מאז המצאת הגלגל ,כך גם הרפואה המודרנית עם מחקריה הרבים. הכל תוצר של חקירה ולמידה .מה שהשתנה זה רק השמות ותו לא . פעם לרופא קראו רופא אליל והיום הוא רופא או ד"ר.

TaPanta

New member
בוקר טוב סתם באתי לחזק את דעתך

אם תשימו לב לענייני המדע. הדבר הזה ממש לא אמין, לא מספיק שכל כמה זמן מישהו מוכיח טענה הפוכה מטענה שהוכחה כבר מדעית (בכל תחום שהוא זה קורה ) אלא גם שיש מצבים בהם שני אנשים באותו נושא מוכיחים את הדבר והיפוכו... כך שמדע ומדע מדויק זה שני דברים שונים לגמרי - אגב מדע מדיוק התחום הכי מעניין לדעתי בעולם המספרים הוא התחום שנקרא "אי ודאות" טווחי סטיה, אשר אם הם קיימים בעולם המדעים המטמטי והטהור אתם יכולים להבין על מה המדע של בנוי.... אני לא אנבל את פי אם כי ממש מתחשק לי

PurpleFilth

New member
אם כל הזלזול שלך במדע,

הרפואה המודרית עדיין הצילה יותר אנשים מרפואה אלטרנטיבית. פאקט.

RainBird

New member
*אהם* הרפואה המודרנית מבוססת על הרפואה הקדומה. עיין ערך צמח הדיגיטיליס. התגלה לראשונה בתור שיקוי מכשפות שניתן לבצקת הלב, וגם היום הוא ניתן בכדורים למטרות של אוטם שריר הלב. בבקשה. אגב, רפואה אלטרנטיבית זו רפואה מודרנית. זה גדל ומתפתח כל הזמן. חלק מהרפואה האלטרנטיבית חדש לחלוטין, למשל הידרותרפיה שהומצאה לפני שנתיים. ארדן.

PurpleFilth

New member
אם לזה אתה קורה מאגיה, תהיה לי בריא

עדיין, הנקודה שלי הייתה שאמנם יש אי וודאות במדע, ואמנם הוא מתפתח כל הזמן (שזה לא דבר רע בהכרח), אבל עדיין, כשאני אחטוף התקף לב, אני אסמך על כירורג, לא על מרפא בעישבי תיבול.

RainBird

New member
אותו כירורג מתבסס על שיטות של אותם מרפאים בעשבי תיבול. ולא אמרתי מילה על מאגיה אגב.

זו דוגמא אחת

אבל הזכרת כירורג. כירורג הוא לא זה שייתן תרופות, הוא זה שיחתוך
מעט מאוד מרפאים בימי קדם היו מבצעים ניתוחים אשר החולים היו שורדים אחריהם... קיימות תרופות רבות אשר אין להן מקבילה ברפואה הצמחית העתיקה יותר, וצמחי מרפא מתקופות קדומות לא משמשות כיום כלל ברפואה המודרנית.

RainBird

New member
זה ידוע שהאינדאנים ביצעו ניתוחים ואפילו בראש. יש גולגלות עם סימני החלמה שמראים את הפרוצדורה.

RainBird

New member
וגם- לא טענתי שהתרופות והשיטות זהות. אמרתי רק שהרפואה המודרנית מבוססת על הקדומה. זה הכל.

RainBird

New member
רק מעלה נקודה פה. את העבר צריך לכבד ולא לזלזל או להשליך אותו הצידה.

PurpleFilth

New member
אין ספק, אתה צודק.

זה עדיין לא אומר שצריך לזלזל במדע, שהביא אותנו עד הלום.

דווקא לא.

הרפואה המודרנית מתבססת מעט מאוד על הרפואה הקדומה. לעיתים ישנן חפיפות, אך ברוב המקרים מדובר במקרה, ולא במשהו מכוון.

RainBird

New member
רגע. אז פעם הייתה רפואה קדומה ואז פוף, הופיעה רפואה מודרנית בנקודת זמן ספציפית? או שזו התפתחות ושינוי שבעצם לוקח נצח? אולי הרפואה של היום תהיה הרפואה הקדומה של מחר?

Monsieur D

New member
כן!

כי הרפואה הקדומה התבססה לא מעט מאמונות ודת, מיתוסים ואגדות ועם המודרניזציה האמונות האלו נשכחו והופיעו במקומם ענפי המדע השונים - בינהם הרפואה. גילוי הפנצילין לדוגמא, אחד הארועים החשובים במדע , לא היה בגלל שכהנת עתיקה כתבה מרשם על קליפת עץ - אלא נתגלה בטעות - ללא קשר לרפואה עתיקה.

ToryMaster

New member
סליחה

אבל לא הבנתי את המשפט "אם לזה אתה קורא מאגיה, תהיה לי בריא". ממתי למאגיה יש הגדרה אחת ברורה?

seagate

New member
יש משהו ספציפי שאתה מחפש?

הידע היחיד שלי ברפואה של צמחים היא שמרווה זה דבר טוב :) אבל מעבר לזה, אני מאמין שמחלות מתחילות ונגמרות בראש, ועם הזמן אני לומד להכיר את הסיבות שגורמות לכל מיני תופעות גופניות כמו כאבי בטן, כאבי, ראש חום וכו.. מבחינתי דמיון, הבנה ומעט אמונה הם כל מה שצריך בשביל לרפא מחלה (ולפעמים מחלה לא באה לעשות לך נזק אלא תועלת במקום שאתה לא יכול לעזור לעצמך בדרך ישירה)

למעלה