שלום - דילמה

konmo

New member
זה נכון שהדבר לא נורמלי

אבל גם לא שמעת על אלפרד מורטדלו ועדיין זה לא אומר שהוא לא קיים למה מצוצה מהאצבע ? מה נראה לך שאני איזה עיתונאי שעושה כתבת תחקיר על חיי הקהילה לכאורה במגזר הדתי? ...

דיקיי צודק

קומו היקר! קראתי את דבריך ואת תגובות דיקיי (עד ליום 16/2/07) ומצאתי, שהם תואמים להפליא את דעתי על אף שאינני מכירו ולפעמים גם אנו חלוקים בינינו. השיקול הוא כולו שלך, אם לקבל את דבריו או אם לאו, אבל ניכר בהם, שהם דברי אמת ללא שום כוונהכ לסטות ממנה ימין ושמאל. לפעמים גם אתה בראיא יזדקק לייעוץ ולהכוונה פסיכולוגית ואין זה אומר, שבגלל זה הוא יהפוך להיות אדם בעל סטיגמה שלילית. לא צריך להיבהל מזה.

מנסון1

New member
לגבי דתיים

הרבה דתיים בני 25 שעדיין לא נישאו והם סטרייטים, אין להם נסיון עם נשים בגלל ההלכה, כי הם מחכים לחתונה ולא שוכבים עם פנויה נידה. ואין בכך שום דבר לא נורמלי. אחר כך הם מתחתנים ונשואים באושר.

konmo

New member
נכון, אבל אני מניח שהוא התכוון

לסביבה שאיננה דתית אבל אני מבטיח לך שיש לא מעט חילוניים גמורים שגם בגילאים אלו עדיין לא נהנים מחיי מין סדירים בתדירות סבירה וזאת בלשון המעטה ...

konmo

New member
לפי מה שהוא אומר כל מי שהוא

דתי ומקפיד על ההלכה בעניין האמור בכל הקשור ליחסי מין ולא נישא עד גיל 25 הוא בהכרח הומו.... מוזר משהו הייתי אומר

מנסון1

New member
הוא התכוין

לא שמי שלא שוכב עם אשה עד גיל 25 הוא הומו, אלא סימן שיש לו בעיה נפשית ליצור מגע או קשר והוא צריך טיפול. אז אצל דתיים זה לא אומר בהכרח שזה כך, ואולי גם אצל חילונים. זה האדם צריך להרגיש אם הוא נלחץ מקשר עם בנות, ואם בגלל זה הוא לא שוכב איתן, או שהוא רוצה לשמור את הפעם הראשונה לאהבת חייו. ואם הוא אכן מרגיש מצוקה אז הכיוון הפסיכולוגי אכן מתאים.

באמת?

כאילו, זה מצב נפוץ? שלא עושים סקס בכלל עד גיל 25? האמת, אני לא מכיר בכלל את העולם של דתיים בגילאים האלה, אבל זה ממש מפתיע. לא חושב שיש הנמצא חילונים שהגיעו לגיל המופלג הזה כשהם בבתוליהם.

konmo

New member
לא בתוליהם, אבל עדיין לא הגיעו

למצב הרצוי והנכון שיחסי מין יהיו פועל יוצא ואמצעי במערכת יחסים ולא בגדר מטרה בפני עצמה....

konmo

New member
תרגיש בנוח עם זה גם אני לא תמיד

מבין את עצמי אם לא הצלחתי להסביר את עצמי כנראה שהמחשבה לא צלולה מספיק בכדי להביא אותה לידי כתובים

מנסון1

New member
יש ויש

במיוחד אצל בוגרי הישיבות אצל הכיפות הסרוגות שהדת אצלם חזקה, והם לא תמיד מתחתנים מוקדם כמו אצל החרדים. יש גם כאלה שאפילו שומרים נגיעה, כלומר נזהרים מנגיעה בבנות, ויש גם לא מעט בנות כאלו. בציבור החרדי זו הנורמה המקובל רק ששם מתחתנים בדרך כלל מוקדם

נשמע כמו התמודדות קשה מנשוא

אבל זה משהו רגיל, נורמטיבי או שרק המדקדים ביותר לא ייקמו יחסים עד גילאים כאלה? וא-פרופו שמירת נגיעה. עובדת איתי בחורה חרדית. בת 25, בהריון רביעי
, הבעל לומד. כשאימצנו את המלאך היא נורא התרגשה ושאלה המון שאלות. בכל זאת, לא פגשה מעודה משפחה הומואית עם ילדים. התידדנו יותר ויותר לאחרונה וביומולדת האחרון של המלאך היא חיכתה לי בבקר עם פרח ונישקה אותי. נרתעתי, כמובן. היא מצידה חייכה אלי ואמרה שממני היא לא צריכה יותר לשמור נגיעה. האמת, היה נורא מרגש ונעים לראות איך אישה חרדית מגלה פתיחות ורגישות ואפילו מרשה לעמצה לשנות את ההלכה לכבודי.

מנסון1

New member
בציבור החרדי

מי שלא התחתן זה בהחלט נורמטיבי. בציבור הסרוג, אצל בוגרי הישיבות זה אכן נורמטיבי. אצל התיכונים הדתיים, שמירת נגיעה לא נראית לי הנורמה אבל גם שם, לא מעט יימנעו מקיום יחסים עד החתונה. כמובן אין לי מידע על אחוזים. זה לא דברים שנעשים בפרהסיא.

מנסון1

New member
לגבי הקשה מנשוא

דוקא רוב החברים שלמדו איתי לא נראו לי בכלל אומללים. להיפך היו די מאושרים. זה אולי קשה מנשוא כשחיים בחברה עם מיניות מוחצנת ורועשת, חיי בארים, חוסר צניעות, מגע קרוב בין המינים. אבל בחיים דתיים ובישיבות אמנם חושבים על בנות ומצפים לקשר, אבל זה בהחלט לא חיים אומללים. ישנם חיי חברה תוססים, דיבוק חברים, האוירה וההתלהבות הדתית וההערצה לרבנים שמהוים מקור השראה ודוגמא לחיי קדושה עשירים, חום המשפחה, והציפיה להקים בית יהודי בעתיד וזה נותן הרבה טעם ושמחה לחיים. כמובן שלהומואים דתיים במסגרות הנ"ל, חלק נכבד מהיתרונות הנ"ל הופכים לבעיות, ואז המצב מסובך וקשה בשבילם.

מנסון1

New member
קונמו ידידי

מדבריך לא ברור האם אתה מרגיש משיכה גם לנשים או רק לגברים, האם הרגשת התאהבות בגבר או באשה (בלי קשר לקים מגע, להתאהב הרי אפשר גם בלי), אני חושב שראוי היה שתבהיר דברים אלו, כדי שהעצות יהיו יותר ממוקדות. כי ככה לא ברור, האם אתה מבולבל ברגשות, או שלא, ויש לך רק התלבטות מצפונית. גם העצות באשר לפסיכולוג, זה רק באשר לאפשרות הראשונה,אבל אם זוהי התלבטות מצפונית, אף פסיכולוג לא יפתור לך אותה. וסתם ככה מן הראוי לציין בפניך שחלק מהמגיבים פה לדבריך הם חילוניים למהדרין.

konmo

New member
לא מדובר רק בהתלבטות מצפונית

וכן - אפשר להגדיר את זה כבלבול...ייתכן שלפני יומיים כתבתי הודעה שסותרת את מה שכתבתי עכשיו ועכשיו אני כותב משהו שיסתור את מה שאכתוב בעוד שעה... הבעיה שבכל פעם שאני כותב את הדברים אני באמת מתכוון אליהם אני מרגיש משיכה גם לנשים ולא רק לגברים, וגם המשיכה שלי לגברים היא יותר כפנטזיה כי מעולם לא יצא לי לחשוב על גבר נניח שאני באוטובוס, לראות גבר ולהתחיל לחשוב עליו ...אבל עם נשים זה קורה כל הזמן, לא קורה שאני מסתכל על גברים ברחוב.....אתה מבין אותי?...לעומת זאת כן קורה לי שאני מסתכל על תמונות וסרטי שבהם מופיעים גברים, ולדעתי מה שמדליק אותי זה עיקר המגע עצמו פחות חשוב אם זה בין הגבר לגבר או בין האישה לגבר או אפילו בין האישה לאישה...אני מקווה שהדברים יותר ברורים...

מנסון1

New member
דבר ראשון

אני מכבד אותך גם בבלבולך. עושה רושם מתיאורך שהצד הדומיננטי אצלך הוא דוקא המשיכה לנשים. ואם רק מגע בסרטים מגרה אותך אז זה סוג של סקרנות שיש גם לסטרייטים לפעמים. ולכן כיון שערכי היהדות יקרים לך אולי אכן שווה לוותר על מימוש הסקרנות הזו. בכל אופן אם הבלבול מציק לך, ואם יש גם בעיה כלשהי ליצור קשר עם אשה, אז אכן שווה לשקול טיפול פסיכולוגי, אבל אצל פסיכולוג טוב, לא אחד שיבלבל אותך עוד יותר.

konmo

New member
פסיכולוג הוא כמו במשחק

חם קר...הוא מכוון אותך לפתרונות שקיימים אצלך האמת שעדיין לא החלטתי שיש בעיה כדי ללכת לפסיכולוג, וברור לי שהוא יכול לסייע גם לאחד שאין לו לכאורה בעיות האמת שהשיחות כאן בפורום והכתיבה שלי על עצמי מאוד עוזרות לי....כמה שזה נשמע מוזר אני שונה ממי שהייתי לפני הכתיבה הזו תשמע זה גם סוג של תרפיה/פסיכולוג בגרוש אפילו... משנכנס אדר מרבין בשמחה !!!!

הרבה אנשים שונים ברשת

ממה שהם במציאות. אחד היתרונות של הרשת, בשבילי לפחות, הוא האפשרות לפתח ולחשוף צדדים שקיימים בי, כאלה שאין לי את המקום לבטא אותם בחיי היומיום.

למעלה