שלום בעניין תואר שני

romi607

New member
שלום בעניין תואר שני

שלום בעניין תואר שני הייתי שמח לברר איזה תואר לדעתכם הוא הכי פרקטי כתואר שני... מכל הבחינות...שנות לימוד...שכר לימודים....עבודה בשוק אח"כ וכד'.. אם היום אני בוגר תואר ראשון בכלכלה וניהול... אני מחפש משהו שישרת אותי ולא סתם תעודה... תודה רבה:)

shay6748

New member
MBA

ולצערי הוא עדיין סתם תעודה

אדו73

New member
לא מסכים

תואר סתמי ופשוט, חושב שכדאי להתמקצע בהתאם לתחום בו תעבוד.

shay6748

New member
מסכים חלקית

הוא ביקש תואר ובגלל זה המלצתי על MBA MBA הוא דיי פשוט וסתמי בחלקו, אבל לזכותו יאמר שהוא פותח דלתות בכל הקשור בקריירה ומביא למקומות שנסיון לבד לא מביא. חוץ מזה אם כבר תואר שני פרקטי - אז ללא ספק MBA

גרי רשף

New member
מסכים חלקית (2)

בדרך כלל תואר שני מהווה הכנה לדוקטורט עבור מי שבחר בקריירה אקדמית. לא כך הדבר בלימודי MBA, ולכן לרוב הם אינם כוללים עבודת תזה (מה שמונע המשך לימודים לתואר שלישי). לימודי MBA נועדו להכשיר לעבודת ניהול ולא סתם להקנות ידע אקדמי תיאורטי, והבעייה היא כמו בהרבה תחומים: מנהל טוב זה 95% אומנות (מנהיגות, יוזמה, חריצות, אינטואיציה, שיקול דעת, תפקוד בתנאי לחץ וכו') ו-5% ידע; והלימודים משפיעים רק על אותם 5% (אם מישהו יתעקש שזה 13% ולא 5% - לא אתווכח איתו..). אני סיימתי לימודי MBA לפני קרוב ל-20 שנה באוניברסיטת תל אביב (למיטב ידיעתי הפקולטה המובילה בארץ בתחום זה אך גם על כך לא אתווכח), אבל מהר מאוד הבנתי שאינני בנוי להיות מנהל, ועשיתי דברים שאינם קשורים- ולשמחתי נהניתי מכל מה שעשיתי.

למעלה