שלום בנות,

וזה לא יוצר תלות?

גם מהמקום שבו אני לא יכולה ללכת אחרת היא לא תרדם/תרגע,
וגם מהמקום שהיא לא עצמאית. או שזה מוקדם מכדי לחשוב על עצמאות?

כשתצטרכי ללכת בלעדיה

מי שישאר איתה יסתדר (לפעמים הרבה יותר טוב ממך
)
לא יודעת בת כמה התינוקת, אבל אני חושבת שבחברה שלנו אנחנו חושבים יותר מדי על עצמאות, ותלות נתפסת כמשהו שלילי בהכרח. תלות של תינוק באמא שלו היא הדבר הכי טבעי ונכון, ואפילו הכרחי להתפתחות תקינה שלו. כשאת תרגישי שהתלות היא מוגזמת, אז אפשר להתחיל להפחית אותה. בינתיים, אם זה טוב לך וטוב לה, למה לשנות?

היא תלויה בך בכל כך הרבה דרכים

אני לא יודעת בת כמה היא, אבל אם היא קטנטנה זה לגיטימי בעיני שהיא תהיה תלויה בך ואפילו מאד, ככה הטבע ברא אותנו

התלות כבר שם. לא את יוצרת אותה

תינוקות הרבה פעמים תלויים באמא שלהם להרגעה והרדמות גם אם הם לא יונקים בכלל. חבל וגם לא הגיוני,בעיני, למנוע את מה שהתינוק צריך ורוצה כל הזמן, כי לפעמים תרצי לצאת.

אבל להרגיע עוד אנשים יכולים (לא כמוני :))

ולתת ציצי רק אני.
אין לי בעיה להרגיע, זה כיף. אבל אני מפחדת מיצירת תלות בציצי.
אני לא יודעת למה יש בי את הפחד הזה.

נינושה2

New member
אני מבינה

אני מאלה שתמיד תמיד הילדים תלויים רק בה להרגעה והרדמה עד גיל מאוחר, בשנה שנתיים הראשונות בגלל ציצי, אחרי זה סתם התרגלו שרק אמא טובה בדברים האלה

אף פעם לא יכולתי להשאיר את בעלי או סבא סבתא להשכיב אותם בגילאים צעירים. הקטנה שלי בת שנתיים ועוד לא מסכימה להשאר אפילו אצל אמא שלי, אפילו אם אני יורדת למטה לאוטו להביא משהו. ברור שמשהו בי לא בסדר, אולי גם איכשהו לי בעצמי קשה לשחרר אותם לאנשים אחרים.
אני מבינה את הרצון שלך לעצמאות שלך ושלה.
מצד שני, תמיד אפשר לגמול מכל מני התנהגויות לא רצויות. אם כרגע זה מה שטוב לך ולה, אז כן, ציצי. וכשיגיע הזמן את תרגילי אותה למשהו אחר.

אוליב י

New member
בת כמה היא?

זה משנה.

באופן כללי אני נוטה שלא להלחם עכשיו מלחמה של אחר כך.
כלומר, אני לא אמנע טוב מן הצינוקת רק בגלל שבעוד כמה חודשים אשוב לעבודה ואז היא תצטרך להרדם עם אבא בלי הנקה. ההיפך: אני מאמינה שבזכות הטוב הזה היא תתמודד הרבה יותר טוב אחר כך.

זו הילדה הרביעית שלי.
השלושה הקודמים נרדמו בהנקה עד שחזרתי לעבוד.
כשחזרתי לעבוד [עובדת משמרות, גם ערב ולילה] הם למדו להסתדר בלי. אבא שלהם מצא את הדרכים שלו להרדים אותם. לא נרשמו טראומות.

dreams123

New member
כתבת משפט מפתח!!

"אני נוטה שלא להלחם עכשיו מלחמה של אחר כך"

חבל שלא השמעת לי אותו עם הילד הראשון שלי. כלכך הרבה קשיים שיכלו להחסך ממני אילו הייתי חכמה מספיק.
עם השני כבר למדתי בדרך הקשה שאין טעם וחבל על האנרגיות. עשיתי כל מה שהקל עלי- לינה משותפת, הרדמה בהנקה, הרדמה בנדנוד וקפיצות....
כשהיה לי חשוב לצחצח לו שינים לפני השינה (קצת אחרי גיל שנה) התחלנו להפריד את ההנקה מההרדמה. (הטקס היה הנקה ואז צחצוח שיניים ואז למיטה)
זה עבד יופי לכל הנוגעים בדבר.

אז זהו, שלא תמיד

לפעמים רק אמא יכולה להרגיע. לא כי יש לה ציצי אלא כי היא אמא והתינוק זקוק באותו רגע *לה*. כי כאמא יוצאת בערב גם לילד גדול שמזמן לא יונק יכול להיות קשה לחשוב שהוא ילך לישון כשהיא לא בבית. ילדים קשורים לאמא שלהם, נקודה.

אגב, אותו קושי יכול להופיע עם אבא...

נינושה2

New member
תלוי גם בגיל, בעקרון כן

שלי בת כמעט שנתיים ועד לפני חודש יכולתי לענות לך כן על השאלות שלך. רק בחודש האחרון אנחנו בגמילה מהנקת לילה.
עד עכשיו בהחלט הרדמתי והרגעתי עם ציצי, אין לה מוצץ. בערב הפסיקה להרדם עליי, אז כבר שנה נרדמת במיטה שלה כשאני לצדה. בצהריים עדיין נרדמת עם ציצי.

תלוי

קודם כל תלוי בגיל שלה. תינוק בן חודשיים הוא לא כמו תינוק בן שנתיים. וכמובן שאין אמת אבסולוטית, כל הורה מחליט לגבי הגבולות שלו, לפי מה שמתאים לו.
האמת היחידה היא, שרופאי השיניים מתנגדים לאכילה בלילה מרגע שבוקעות שיניים, כי זה גורם לעששת. מעבר לזה, הכול שאלה של ההורות הספציפית שלכם.

וחוץ מזה, איך היא ישנה? האם היא מתעוררת הרבה לאכול? האם זה מפריע לכם?

אם היא ישנה טוב (לפי דעתכם) וזה לא מפריע, אז אפשר להמשיך כך. מקסימום תצטרכו לגמול בהמשך (אפשר לגמול מהכול).

אם זה מפריע לכם באיזושהי צורה, אז את יכולה להתחיל לנתק בהדרגה. את יכולה לקרוא את "לישון בלי לבכות", היא מסבירה שם איך ומתי לעשות את זה.

גם אני חשבתי ככה

הגדולה שנרדמה עד גיל שנה וחצי עם ציצי, הייתה אצל רופאת שיניים לפני כמה שנים, כשגילינו שיש לה קטסטרופה בפה, והשאלה הראשונה של רופאת השיניים הייתה "נכון שהנקת הרבה זמן ושהיא נרדמה עם ציצי ללא צחצוח שיניים אחרי"?...

ואללה, קלעה בול.

גם אני חשבתי שחלב אם פחות מזיק. אולי הוא פחות מזיק מפורמולה, אבל עדיין הוא מזיק. לגמרי. צריך לצחצח שיניים אחרי, ואני עכשיו משלמת ביוקר (תרתי משמע) על הטעויות עם בכורתי, על כך שלא צחצחתי אחרי.

נ.ב.- הקטנים נרדמו עם בקבוק (שאוב ואח"כ פורמולה) ולא חסנו עליהם- השיניים צוחצחו, גם אם ישנו (כולה 2-4 שיניים...)
אז הם עיקמו אף/ בכו שניה מתוך שינה, אבל השיניים שלהם טפו טפו טפו...

חבל שלא עשינו את זה עם הגדולה

begonia

New member
אפשר לנל"ש עם שאלה?

צחצחת לקטנים עם מברשת שיניים ממש או עם חיתול טטרה?

למעלה