שלום בנות,

מנצלש"ת - רעב ב-5 בבוקר

בן שנה וחצי. הולך לישון בסביבות 19. לא יונק בלילה. מתעורר לקראת 5 בבוקר ר-ע-ב בטירוף.
ציצי לא מספיק לו, אז הוא מתחיל להתעצבן. מציעים לו אוכל והוא מתחיל לאכול כאילו לא אכל יומיים.
בערב - מה כבר לא ניסינו. אין לו מי יודע מה תאבון בערב
אוכל לא הרבה וכנראה בגלל זה נורא רעב בבוקר.
יש למישהו רעיונות איך לגרום לו לישון עוד קצת? או שלא יהיה כ"כ רעב בשעה כ"כ מוקדמת? מישהו נתקל בתופעה?
אגב, היו כמה פעמים שלא אני השכבתי אותו בערב (ז"א הוא לא ינק לפני שינה) והגעתי מאוחר הביתה, הנקתי אותו בסביבות 10 בערב סוג של הנקת חלום וזה ממש לא שיפר את החוויה בבוקר...

shira29

New member
רק מכירה את זה מחברה טובה שלי

שככה הילדים שלה. הולכים לישון ב- 18:00, 19:00 וקמים ב- 5.

אבל הוא גם מתעורר עצבני

וכבר ב-6 מתחיל לשפשף עיניים

כאילו הוא מתעורר בגלל הרעב ולא בגלל שישן מספיק.

shira29

New member
מממ...

שוב, אני לא מכירה באופן אישי, רק מסיפורים, אז אני לא יודעת פרטנית. אני רק יודעת שגם אצל חברה שלי, הבן שלה היה ער איזה שעה-שעה וחצי וחוזר לישון.

אני הייתי עובדת על לשפר את הערב

אצלנו מה שעבד היה להגביל את האכילה בשעות אחה"צ. זה היה מין שעת נשנוש מתמשכת וברגע שהגבלנו את זה, היא התחילה לאכול א. ערב.
מצד שני, זה באמת המון שעות לא לאכול בגיל שנה וחצי. אולי תנסי לתת לו האכלת חלום בנוסף ולא במקום ההנקה בערב?

חשבתי הוא כבר די גדול

יש אפילו תינוקות בני פחות משנה שישנים חופשי 12 שעות רצוף.
טוב, אני יודעת שזה לא נכון להשוות בין ילדים, אבל עדיין..
ננסה לעבוד על ארוחת ערב. הוא באמת מנשנש המון בין 15 ל-18 בערך. ואז ב6-6:30 הוא לא מתלהב מרעיון של ארוחת ערב.

12 שעות זה המון!

גם 10 שעות בלי לאכול זה יותר מדי. נכון שזה אולי לא מתאים לאורך החיים שלנו, אבל תינוקות (כן, גם בגיל שנה וחצי) לא אמורים לישון כל כך הרבה שעות רצופות.
נסי להאכיל אותו בלילה, הנקת חלום או אפילו להעיר אותו קצת אם מתאים לך. אנחנו נתנו חלק שקדים וחתיכת גבנ''צ מייד לפני השינה בגיל הזה.

הוא ישן מקסימום 10 שעות

וגם זה לא ברציפות, כן?
הוא מתעורר פה ושם.
לעיתים רחוקות הוא ישן יותר מ-10 שעות בלילה.
בגדול הוא כבר לא יונק בלילות, אלא אם כן מתעורר מאיזשהי סיבה ומוצא את הדרך לציצי בעצמו תוך כדי נדנודים. ואני מאוד שמחתי שהנקות אלו ירדו כי אני מפחדת שהנקות לילה יפגעו לו בשיניים

תכלס, אין לי בעיה להניק אותו לפני שאני בעצמי הולכת לישון.

regvuv1

New member
ככה שני הבנים שלי

האמצעי ינק רק עד גיל 6 חודשים, אז אחרי גיל שנה פשוט השארנו לו שני בקבוקי חלב במיטה, הוא היה שותה אותם מתוך שינה ואז היה מתעורר "רק" בשש בבוקר, אבל זה כבר היה שעון ביולוגי ולא רעב.
הקטן ינק עד שנה וחודשיים, כרגע בן שנה וחצי, מסרב לשתות מבקבוק מלבד שוקו פעם בשבוע. אנחנו מאוד מתעקשים איתו על ארוחת ערב גדולה, נותנים לו לנשנש משהו גדול בארבע, אח"כ אך ורק פירות לא משביעים כמו קלמנטינות, אגסים... אתמול למשל זה לא הצליח והוא התעורר היום ברבע לשש וצעק עלינו "פי" (פרי) ו"עב" (רעב), אבל לרוב זה מצליח, הוא מתעורר לקראת שבע ומיד צועק "ננה" (בננה) ומקבל אותה, ואחריה יושב לאכול ארוחת בוקר עם האחים שלו....
בקיצור - אין לי פתרונות, רק מה שניסיתי ועבד אצלנו - להניק אותו כשהוא ישן הכי מאוחר שאת מסוגלת, או לנסות לתת לו בקבוק חלב באמצע הלילה, ולהתעקש על ארוחת ערב גדולה (בלי נשנושים לפני ולמשוך לו את זמן האכילה)
אצל הגדול שלי, דרך אגב, זה עבר בגיל שנתיים. מקווה שגם אצל קטנצ'יק זה יעבור אז...

אשכוליה

New member
מנצל"שת בריבוע - הנקה והשכבה

בן חודשיים, ואני מרגישה שאני מפספסת משהו. לפעמים קשה לי לשים לב לסימני עייפות, אבל כשאני כן תופסת אותם הילד נרדם תוך דקות. לפעמים אני מחזיקה בידיים ומרדימה ולפעמים מניחה ומכסה. הבעיה היא אחה"צ - ערב. יונק בערך ב5 וחצי (לא קבוע), ואז אחרי שעתיים (למרות שבלילה יונק כל 4 שעות). בדר"כ מקלחים, הנקה ב8 וחצי ומנסים להרדים. בשלב הזה נראה שהכל הולך טוב, העיניים נעצמות קצת, אבל משם זה לא מתקדם. הוא לא ממש נרדם על הידיים, ואם אני שמה במיטה הוא לא מצליח להרדם, ואחרי כעשרים דקות שבהן הוא מנסה, הוא נהיה שוב פעיל ורוצה תשומת לב. לא שירי ערש, לא נענוע ולא ציצי - כלום לא עוזר. בסופו של דבר, אחרי שהוא שוכב עם עיניים פקוחות לרווחה ולא מראה שום נכונות להרדם, מוציאים אותו לסלון ואחרי שעה - שעה וחצי של קשקושים אפשר להרדים שוב, ביתר קלות. לאחר מלכתחילה את שעת ההשכבה? להפך, להקדים אותה? מה אני מפספסת?

dreams123

New member
בן 6 שבועות- אותו דבר בדיוק.

אין לי הסבר לעניין אז אני פשוט מקבלת את זה ככה.
אני כבר לא מצפה להרדמות ו"שקט" בערב אלא יודעת שבשעות הערב הוא יהיה על הידיים שלי לכמה שעות. לעיתים הוא עושה לי הפתעה ונרדם ובד"כ הוא רק מתנמנם ושוב מתעורר לסירוגין.

בקיצור, אני לא חושבת שאת מפספסת משהו. זה פשוט ככה... אני למדתי לזרום עם זה ולהתכונן מראש ככה שאני משתדלת לא להשאיר לעצמי מטלות שמצריכות ידיים פנויות לשעות האלה.

dreams123

New member
אכן בעיה

אבל זאת בעיה שאמורה להפתר עד גיל שנתיים בערך

אני לא ''מרדימה''

בגיל הזה. היא איתנו בסלון, על הידיים, נרדמת ומתעוררת לסירוגין עד שבסופו של דבר היא לא מתעוררת. ונכנסת איתנו למיטה כשאנחנו הולכים לישון.
גם עם הגדול, לא היתה לנו שעה קבועה עד שנזקקנו לה, בסביבות גיל שנה וקצת. לא מאמינה גם ב''טקס שינה'' באופן אישי, אבל יודעת שהרבה מאוד הורים נשבעים בזה. אצלנו זה פשוט לא התאים.

נעה59

New member
מה עם ארוחת ערב מוקדמת?

אצלנו הקטן אוכל לפי כולם את ארוחת הערב שלו ואז אחרי שעה בערך יושב עם כולנו ומנשנש
אם הוא רק יישב עם כולנו הוא לא יאכל יותר כי זו שעה שהוא כבר מתחיל להתעייף...
אז יוצא שבזכות הארוחה המוקדמת הוא אוכל פעמיים...
(אצלי הוא עדיין יונק מלא בלילה אבל זה כבר סיפור אחר..)

shira29

New member
אצלי זה תלוי גיל

עד גיל שנה- חופשי, משם, אני מתחילה לשים גבולות.
אחרי גיל שנה אני לא מרדימה עם ציצי, אבל כן מרגיעה.
אבל ככה זה מתאים לי

תודה על התגובות :) בת 3.5 חודשים.

פשוט אחרי שכבר היא ישנה כמה שעות טובות בלילה (בין חמש לשבע שעות בלילה)
היא לא נרדמת, מתחילה להתעורר יותר.
אני מתחילה את הערב באזור 18:-19:00 עם מקלחת, ואז נכנסים לחדר ולא יוצאים (לתת אווירה של לילה).
לפעמים היא נרדמת לשעה כדי שיהיה לה כח להמשיך לאכול.

בימים האחרונים זה פשוט נהיה לא נגמר. אתמול ניסינו להתחיל עוד יותר מוקדם כדי שיהיה לה יותר כח לינוק.
היא פשוט לא הסכימה להיות במיטה. והיא לא רצתה ציצי, הגרפס כבר יצא, הקקי כבר יצא, (כבר 00:00 בלילה, כן?)
אז עשיתי את שיטת הרם הורד + לחישה תפיחה וזה עבד, אפילו רק אחרי שלוש פעמים.

אני פשוט לא יודעת איפה לשאול על שינה כי זה מתערבב לי עם ההנקה.
בעלי אומר שאני מאפשרת יותר מידי לאכול מתי שהיא רוצה והיא מנשנשת. אני חושבת שזה פשוט ילדה קטנה עם קיבה קטנה.
ניסינו להקדים את שעת השינה- לא עובד. אני חושבת שאולי אם היא תדע לישון בלי ציצי אז השכבת הלילה תלך יותר חלק. האמנם?
לאחר אותה? נראה לי יותר מידי מאוחר. כמה אמורה להמשך הההנקה של לפני השינה הזו?

למעלה