שלום בנות יקרות

זואילי

New member
נכון, זה הולך יחד

בדרך כלל. אבל לפעמים... אין סינכרון. לפעמים, גם כשהנפש כמהה ועושה מאמצי על, אז הגוף בין אם ירצה או לא - עושה את שלו. ואז נפערת תהום עמוקה בין שניהם. אני מתייחסת עכשיו רק לאישה בטיפולי פוריות (ולאו דווקא אנדואית) - גם אם היא תחייך כל היום, תחשוב חיובי ותשנן כמו מנטרה הכל דבש, גם אז, עם כל הרצון והקשיים להגיע להריון וכל מה שהיא תעשה בשביל זה - זה לא תמיד יצליח. ולנפש אין פה ממש "קייס". נשים הצליחו להרות במצבים נפשיים הכי קשים, נוראיים ומחרידים (אונס, מלחמות וכו'). כשאת רואה את הביציות שלך מתחת לעדשת מיקרוסקופ, אני לא חושבת שהלוק שלהן הוא תוצר של הנפש. הזקיקים יכולים להיראות מקסימים וחייכניים, אבל לפעמים הם גם ריקים מתוכן. גם זה קורה. הגבתי למה שאמרת רק מהמקום שהרבה פעמים עולה התהייה אם גלולות פוגעות בפוריות, או שיש נשים החושבות שלאחר נטילת גלולות צריך לתת לגוף זמן "להתנקות" מהן. לגוף אין ממה להתנקות. לפעמים הביוץ לא ממש יהיה במועד שהאישה התרגלה אליו. אבל קל מאוד לעקוב אחרי זה. רבות מחברותיי הרו בשנייה שהפסיקו עם הגלולות. וזו נקודה שלדעתי היא חשובה. לא גלולות גורמות לבעיות פוריות. יש המוני גורמים אחרים. ולפעמים זה ממש לא קשור למצב הנפש. את אמרת שעם הגלולות לא הרגשת את הרצון להרות כמו שאת מרגישה אותו כשאת ללא גלולות, אני מאמינה לך. בשנה האחרונה שהייתי בטיפולי IVF את יכולה להאמין לי שלחשק מיני לא היה שם בכלל מקום. אבל עדיין עשיתי כמיטב יכולתי לנסות להרות. כי לרצון שלי להיות אמא אין קשר לתחושת הנשיות שלי או לחשק המיני שלי. הרצון שלי להיות אמא ו/או בהריון בא מכל תא בגוף, וזה בכלל לא משנה עבורי אם הגוף שלי מדוכא תרופתית או לא. למה לא הצליח לי? את זה אני מבררת. ואולי גם לא תימצא לזה תשובה אחת אבל אני יודעת על עצמי ובעצמי שלנפש שלי אין שום קשר לאי ההצלחה.

gui1

New member
דברים חשובים מאד אמרת זואלי

גם לי יש חברות - לא אנדיות -שהפסיקו את הגלולות ותוך שניה נכנסו להריון , והילדים ב"ה בריאים אז מה זה אומר על הגלולות על הפיריון ועל ההריון , לא יודעת , העניינים מתחילים להסתבך שיש מחלה ואז מנסים למצא גורמים כדי לטפל בבעיה אחרי שטיפלתי בחולי אלצהיימר הגעתי למסקנה שבאמת קשה ואפילו זו יומרנות להבין את הנפש , את תפקידה בחיים והתנהלותה , אבל בהחלט יש לה קשר הדוק לגופ כמי שעשתה מיליון טיפולים רוחניים להבין מאיפו הגיע לי האנדו עדיין לי הבנתי יש השערות יש רעיונות אבל זה לא עוזר לי לרפא את המחלה אלה להיפך רק מתסכל , ולכן אני מנסה להיות טכנית ומדברת במושגים טכנים שנותנים תחושה שהדברים יכולים להיות תחת שליטה [ אסטרוגן גבווה פרוגסטרון ועוד משוגים סיניים LIVER QI STAG ועוד ] עכשיו אולי אני נשמעת גיבורה אבל הכאבי מחזור הופכים אותי לכזו דרדלה וכל פעם אומרת זהו אני חוזרת לגלולות ומה שלא יהיה יהיה , האם אחרי דיכוי עברת ישר ל IVF או שהייתה תקופה בה קיבלת מחזור כחלק מהטיפול IVF ?

זואילי

New member
במקרה שלי

אכן עברתי מהדיכוי ישר ל IVF. ווסת אחת קיבלתי רק בשביל לעשות צילום רחם והיסטרוסקופיה וכמובן פרופיל הורמונלי מלא. הצטרפה לה עוד ווסת כשרופא הפריון לא ידע מה לעשות איתי בגלל מימצאים שהופיעו אחרי אותה ווסת ראשונה. כל שאר הווסתות שקיבלתי היו של השליליים. לפעמים (תלוי בטיפול וכמה "נהרגתי") יצא שקיבלתי פעמיים למרות שמיד עם כל שלילי התחלתי דיכוי מחדש. בשנה האחרונה היו לי כ 8 ווסתות בטוטאל. ב IVF אין צורך לקבל מחזור כדבר שבשיגרה כחלק מהטיפול כי במילא יש פרוטוקולים שתחילתם בדיכוי (או בזריקות או בגלולות). לכן לאנדואית שמחליטה על טיפולי IVF מספיקה ווסת אחת להתחיל את תקופת הטיפולים. בתקווה ולא יהיו לה שליליים שבאים עם מכשושה נבלה.

זואילי

New member
שכחתי... אלא אם

ניתן פרוטוקול קצר - ואז כן יש צורך לווסת שתתחיל את הטיפול. ואז המחיר הוא 2 ווסתות (אחת של שלילי...
)

gui1

New member
אבל אחרי דיכוי

איזה פרופיל הורמונלי אפשר לקבל ? הכל מלאכותי ומדוכא לא .?

זואילי

New member
לא.

הווסת הראשונה שלי הגיעה לאחר חצי שנת לוקרין. כשתמה חצי השנה עדיין לא קיבלתי מחזור. עברו עוד חודשיים בלי מכשושה (ובלי דיכויים) ואז היא הגיעה. עליה עשיתי את הבדיקות, כי כבר הגוף יצא מהדיכוי ומהמלאכותיות. כשאת בתוך הטיפולים אז יש משמעות רק לפרופיל ההורמונלי המלא שעשית בהתחלה. כי בהמשך יבדקו רק E2 ופרוגסטרון (אלא אם הרופא אוהב לנדב בדיקות). אם יש איזו בעייה שנצפתה בפרופיל ההרומונלי המלא אז ייתכן ויהיה צורך לעשות שוב (נגיד כשיש תוצאה לא משהו של FSH). אני לא יודעת איך זה אחרי גלולות (כי אני הייתי בדיכוי של זריקות רוב הזמן) אבל אני רק יכולה להניח שמחזור אחד יהיה ההפסקה של הגלולות, וזה שיבוא אחריו הוא הזמן הנכון לעשות את הפרופיל ההורמונלי המלא, כשהווסת השנייה הגיעה נאטורלית. אבל זה רק ניחוש שלי. צריך לשאול את מי שעשו בדיקת פרופיל הורמונלי מלא אחרי דיכוי בגלולות. בכל אופן, אם יראו דיכוי ברמות בדם, אז תיאלצי לחכות לעוד ווסת ואז שוב לבדוק. כשאת מחכה לווסת הראשונה לאחר דיכוי את יכולה לעשות עליה פרופיל הורמונלי מלא ביום 2 או 3 למחזור כדי לבדוק רמות E2 , פרוגרסטרון, פרולקטין, FSH ועוד איזה דבר או שניים ששכחתי.

galim29

New member
זוזו אהובתי../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

למה שביטוח לאומי יכיר במחלה אם לא קיבל פניה מגורם מוסמך לגביה? את מצפה ממוסד ממשלתי שידע על קיומה של מחלה שהרופאים לא יודעים או עושים משהו לקדם אותה? או מהחולות (כן אנחנו) שרק מדברות ולא לוקחות יוזמה? זה מכעיס אותי כל פעם מחדש כי אם אנחנו לא עושות כלום למה לצפות מאחרים שיעשו? אבל לא נפתח את הנושא בפעם ה....................

זואילי

New member
נו אז למה לפתוח...../images/Emo6.gif

אני מעולם לא ציפיתי ועדיין לא מצפה לכלום ממוסדות ממשלתיים. ואת זה ידעתי טרם אובחנתי כאנדואית. לכן אני גם לא כועסת או מתעצבנת כשאנחנו רק מדברות ולא יוזמות. לכן אין לי גם ציפיות מאחרים שיעשו. אני זורמת עם מה שיש. כשבא לי ליזום, כמו למשל את המפגש שהיה - אני עושה בלי יותר מדי התקשקשויות ומי שמצטרפת, ברוכה הבאה.

במבי120

New member
חשוב מאוד

אז קדימה ... אני מוכנה לעשות ולהילחם! האם יש עו"ד בחבורה שלנו? בואו נתחיל לפעול. בהודעה הקודמת אני ביקשתי לבצע מפגש נוסף גם מאחר ופיספסתי אותו וגם כי אני הייתי רוצה שמעבר להיכרות שלנו נוכל לגבש החלטה איך אנחנו פועלות מול הממסד. אנחנו יכולות לעשות את זה בואו לא נוותר לעצמנו ובטח שלא להם. זה אפשרי!!!

במבי120

New member
בוקר טוב

אני ככ שמחה על התגובות שלכן ועל העירנות שלכן בפורום. מאחר ופיספסתי את המפגש הקודם ואני מניחה שיש כאלה שגם פיספו אותו. אני אשמח שנתאם מפגש נוסף אם ניתן בחודש הבא . נקבע תאריך שיתאים ולכל הצפוניות אשמח לעשות אותו אצלי אני גרה ממש באמצע במכמורת. אשמח לתגובות. גם באימייל: [email protected] המשך יום נפלא

למעלה