שלום.. אשמח לתשובה

גמדIנת

New member
שלום.. אשמח לתשובה

היי אני חדשה כאן , הגעתי בישביל לשאול שאלה. לצערי יש לי מכר שיש לו תיק פילילי מזמן הצבא - התיק הוא על איום בנשק חברו.. לטענתו הוא היה בכלא חודש מכיוון שהוא יצא זכאי במשפט שנערך, אך לצערו התיק הפלילי עדיין נשאר. המכר הוא אדם בוגר בן 26 , סטודנט עבד בעבודות רבות וקיבל מכתבי המלצה. אנחנו מעונינים לדעת אם יש אפשרות כזאת לבטל את התיק ?... ומה צריך לעשות בישביל זה? מיותר לציין שזה גורם למטרד בחיפוש עבודה , ובחיים בכלל.. נשמח לעזרה תודהמראש
 

guya72

New member
תשובה

הוא יכול לפנות בבקשה לנשיא לקבלת חנינה. כמדומני שבקשתו צריכה לעבור דרך גורמי הצבא (תבדקי באתר של משרד המשפוחם ובאתר של צה"ל כיצד פונים בחנינה).
 

guya72

New member
תיקון טעות הקלדה

במקום המשפוחם היה צריך להיות רשום המשפטים
 

ein zvi

New member
המכר שלך לא מספר את כל הפרטים

באם הוא זוכה מהעבירה שיוחסה לו, אזי לא אמור להימצא כל רישום לעבירה (בין אם מדובר בזיכוי מחמת הספק או זיכוי מחוסר אשמה וכו'). בהנחה שהוא הורשע, ישנה פרוצדורה הקבועה בחוק (חוק המרשם הפלילי ותקנות השבים) לגבי מחיקת רישום והתיישנותו. עוד אציין כי מאחר שהוא הורשע במסגרת הצבאית ישנו הבדל ברישומים הפליליים וייתכן אף שאין מקום כלל לקיומו של רישום פלילי. המכר שלך צריך להגיע לסנגור עם כל הפרטים שברשותו והחומר שברשותו ולקבל ייעוץ בצורה מסודרת.
 
למעלה