שלום...אפשר עזרה?.....

hary_i

New member
"מצב מדיטטיבי"

ואיך תדע עם הגעת למצב מדיטטיבי או שזה סתם mood making כמו שקורה בהרבה טכניקות? אתה לא ממש יכול לדעת אבל מורה מואר באמת יכול לדעת ומחקרים מדעיים גם יכולים לעשות זאת. כל עוד לא הגעת להארה אז אתה לא ממש יכול להיות בטוח מה טוב לך. לכן חשוב מאד ללמוד ממורה מוסמך שיודע כיצד להתאים לך את המדיטציה.

wee man

New member
תמוהה

אתה אומר שמורה מואר באמת יכול להגיד אם אני במצב מדיטיבי. אני לא יודע אם זה נכון או לא אבל בוא נצא מנקודת הנחה שכן. הרי אני יכול להבין שאתה מנסה להכניס את הTM בעסק, ואין לי בעיה אם זה. אם תגיד שכל מורי ה TM מוארים והם באמת יוכלו להגיד לי אם אני במצב מדיטיבי, יודע מה, 7600 שקל שלך! (ממ.. טוב נו, אז אין לי 7600 שקל, רק בן 15 מה אתם רוצים, אבל כשיהיו הם שלך :) ) אבל באמת, הרי מורי הTM לא מוארים, דני יעיד על כך בשבילי (למרות שהוא מורה לTM אז אולי הוא יעדיף לא להעיד). ובקשר לזה שמחקרים יכולים להוכיח אם אני במצב מדיטיבי- נראה לי נסחפת עם ההודעה. ינון

תשובה בוגרת וחכמה לילד בן 15

בין אם אתה ילד או בוגר בתשובתך הרשמת אותי מאוד לפעמים יש דברים שחושבים-- ורואים אדם אשר אומר על ליבו דברים זהים לשלך אפשר לומר שאפילו הוצאת את המחשבות שלי יותר טוב ממה שהם היו בראש בקיצור שנון חכם ויפה ולא ממש משנה לי מה יאמרו אחרים אתה נגעת בנקודה המרכזית ביותר גם בלב שלי וגם במחשבות כאחד

hary_i

New member
הסבר קצר

אדם מואר באמת יכול להגיד לך באיזה מצב אתה. מורה למדיטציה טרנסנדנטלית אינו בהכרח מואר ולכן הוא לא תמיד יוכל להגיד לך שהגעת למצב מדיטטיבי אבל מצד שני, יש לו את היכולת ללמד אותך טכניקה שנבדקה והוכחה שמביאה כל אחד ואני מדגיש כל אחד למצב הטרנסנדנטלי. לגבי הכסף, אני לא מלמד TM ולכן לא אקח את כספך. מדוע אתה לא מסכים עם זה שהמדע יכול להגיד אם אתה במצב מדיטטיבי או לא? אם המצב הזה הוא לא מצב שניתן למדוד אותו אז הוא סתם mood making קח את זה בחשבון כשמישהו אומר לך שאי אפשר למדוד אותו. לגבי הכסף כולם חוזרים שוב ושוב לעניין הכסף ב TM משונה הדבר כי כאשר אתם נדרשים לשלם סכום דומה עבור בילוי של סוף שבוע בחו"ל אתם עושים זאת ללא היסוס, אולם כאשר נדרשים לשלם את הסכום עבור דבר שיהפוך את כל החיים שלכם לכפיים כמו סוף השבוע הזה בחו"ל אז פתאום זה הרבה?

../images/Emo26.gifדעת יחיד../images/Emo36.gif

הארי ראשית אל תרטח חבל על הארה שלך אתה הורס את מדיטציית הבוקר שלך שנית אציין את דעתי האישית (באופן כללי לא מופנה אלייך כאדם אלא כמנהל פורום) 1 מדיטציה לא קשורה להארה היא פשוט התבוננות זה שאפשר להגיע להארה דרך מדיטציה מבחינתי זה "תופעות לוואי" של יחידי סגולה ואני מאמינה שהם לא נמצאים בפורום שלנו ואם הם נמצאים ייתכן שאינם יודעים שהם מוארים את הארה לא המציא מהרישי בכבודו ובעצמו ישנם רבים מוארים אני "מכירה" משהוא לא כול כך מוכר שקוראים לא בודהה טיפה יותר מבוגר ממנו והגיע באמצעים שונים ובטכניקות מגוונות שנשתמרו אלפי שנים בטכניקות מגוונות 2 המושג הארה הוא מושג רוחני ולא מדעי למיטב ידיעתי אלה אם כן שינו את המושג ולא התעדכנתי במילון ולכן בדיקתו היא מוטלת בספק אלה אם כן אתה מגדיר הארה =תפוח אגס או אוליי 100 במבחן מתמטיקה שנגלו לך עקרונות העולם 3 במדיטציה לא מדברים ולא משתפים זהו חוויה אישית ולא ראיתי כאן בדיונים משהוא מועיל לחברי הפורום מלבד פריקת תחושות השלכות האגו ושיתוף במידע לא מקצועי או סובייקטיבי וכסף כן הרבה כסף ולא צריך הרבה כסך בכדיי לבצע מדיטציה(לאנשים מסויימים אין הרבה כסף אין הדבר צריך למנוע בעדם) 4 כאדם חיצוני לא פעיל אני דיי בהלם לדעת שכך מתנהגים אנשים שחווים מדיטציה כי מדיטציה היא ביטול האגו ביטול הידע ההבנה בסיסית של היקום ואת הסובבים אותנו אני רואה רק מאבקי כוח שימוש מוקצן באגו ופשוט פריקת מתחים ללא שום קשר למדיטציה זה נחמד זה מועיל זה בריא אבל זה לא מדיטציה שכן ראיתי בכותרת --פורום מדיטציה חשבתי שמדברים על טכניקות למדיטציה מאמרים מעניינים על המדיטציה חוויות אישיות ושיתוף בחוויות ועזרה הדדית אולי פספסתי --בכול זאת אני מאחלת לך יום מואר ופורה

danigl

New member
מספר הערות

ציפי היקרה נבון - יש מדיטציות שהן התבוננות. לדעתי, הן לוקות בחסר. מדוע? ברגע שאנחנו מתרגלים התבוננות, אנחנו כובלים את הרוח (Mind) לתוכן, לרמת החשיבה, הרגילה, של פני השטח, היומיומית שלנו. זה מונע מהרוח את היכולת להתעדן, ולהתנסות ברבדים שקטים יותר של חשיבה. זה מונע ממנה את ההתקרבות למוחלט, לטרנסנדנטלי, שנמצא מֶעבר לכל מחשבה. אלו יכולות להיות מדיטציות טובות, מהנות. אבל... אין להן העומק הדרוש להארה. לכן, את צודקת גם שהזיכוי של מתרגל מדיטציות אלו להארה, הוא רק במקרה שהוא יחיד סגולה. כבר עלה הנושא על הפרק - הארה ליחידי סגולה. הארה היא המצב הטבעי של החיים. כל מי שאינו בהארה חי חיים נחותים. חיים אומללים. ההבדל בין אדם מואר לבין לא מואר, גדול מההבדל בין אדם לבין בעל חיים (יסלחו לי בעלי החיים). לאורך ההיסטוריה היו באמת בודדים שחוו חיים בהארה. בדרך כלל היו אלו נזירים, מתבודדים שחיו בעומקי מערות וג'ונגלים, והקדישו את כל חייהם להארה. זה היה משום שלא השכילו אז, לתת את הדרך הפשוטה, הטבעית לחוות הארה. זו הגדולה של מהרישי מהש יוגי - מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). הוא הוציא את המושג הארה מתחום המיסטיקה. הארה היום היא מושג ל-householder לאדם הפשוט, לך, לי, לכולנו. האם את באמת סבורה שהניורופיזיולוגיה של אדם בהארה, תפעל בדיוק באותה צורה בה היא פועלת אצל כל בני האדם? האם המוח שלו יעבוד גם עם אותם 'חורים פונקציונאליים' שפועל המוח של רובנו? שהעין של המואר (אבל גם האוזן, האף, חוש הטעם, המישוש) תחווה רק את השיטחי, את היחסי, שכל בן-אנוש חווה? בכתבים הוודיים מדובר (ביחוד בריג-וודה), למשל, על סומה. אותו תוצר מעודן ביותר של מערכת העיכול שלנו. אותו תוצר שזורם חופשי במערכת העיכול של המואר. האם את חושבת שלא ניתן לאבחן סומה באמצעים ביוכימיים? זו הסיבה שהארי, וגם אני מדגישים כל הזמן שכן, ניתן , באמצעים המדעיים המודרניים של היום, למצוא הבדלים פיזיולוגיים וניורופיזיולוגיים אצל אנשים מוארים. זהו אחד המחקרים האחרונים שנעשו על מתרגלי המדיטציה הטרנסנדנטלית. Biological Psychology, (נובמבר 2002, כרך 61, מס. 3, עמ' 293 – 319). את מוזמנת לקרוא את המחקר. המחקר הראשון בהיסטוריה האנושית על הארה!!!! ביטול האגו איננו תירגול או העמדת פנים. זהו שוב, תוצר לוואי של התפתחות לעבר הארה. באופן אישי, מה היית רוצה לראות בפורום הזה? ברכות של אור ואנרגיה ויופי, שאצל רוב בני האדם אלו מילים נבובות, ריקות מתוכן, שאין בינן לבין החיים של אותו אדם ולו אף מכנה משותף אחד. הכוונה היא טובה. אבל בודאי שמעת שיש דרכים מסויימות, שהן כנראה לא הדרכים שלך או של הארי או אפילו שלי, דרכים שרצופות בכוונות טובות. לא די בכוונה. צריך גם מעשה. מאחל לך כל טוב דניאל

יום טוב

כתבתי הרבה ומחקתי כי החלטתי שאתה לא שווה את זה השטויות שאתה מדבר מתנצלת על השפה אבל אלו שטויות שוב אני מבינה שאין לך אפילו קשר מקרי ליהדות אבל ביהדות נאמר הפוסל אחרים למעשה פוסל את עצמו ומבחינתי אתה פסלת את עצמך להיות אובייקטיבי ובכלל רלוונטי יום טוב מאחלת לך פרנסה טובה הארה טובה(אתה זקוק לה דחוף) וגישה בריאה אובייקטיבית יום טוב

hary_i

New member
שטויות?

מדוע לדעתך דבריו של דני הם שטויות? ביהדות נאמר "הפוסל במומו פוסל" אבל זה עדיין לא אומר שאסור לבוא בביקורת על דברים מסויימים. דני בא בביקורת על דבריך, לדעתי בצורה בונה מדוע את מגיבה בכך שהוא אומר שטויות? האם זה כי את אולי סגורה מדי בשביל לחשוב? נסי רגע לעשות חשבון נפש עם עצמך (חשבון נפש זה חלק מהידות, לא מדיטציה) ותחשבי, אולי את סתם פוסלת כאשר דני לא פסל? גישתו של דני היא הגישה המדעית האוביקטיבית בעוד הגישה שלך היא...

היי הארי מה העניינים הכול בסדר

אתה נראה לי קצת מגונן ולחוץ כשאמרתי שטויות זה היה על הדרך בה נאמרו הדברים לא משנה מה נאמר יש דרכים נאותות לומר דברים ולכן כתבתי בכדיי שיבין מה זה נאותות עכשיו אתה מבין מה זה דרך לא נאותה לפסול אחרים התקדמנו שנית אני לא פוסלת דרכים כול טכניקה או אדם לא משנה מה מחשבותיו מעשיו דניאל ציין שתי דברים 1 טכניקות אחרות לא מנצלות את הפוטנציאל הממשי משהוא דומה וכולם לכן לא יעילות ופסולות כול הטכניקות הם כייף חיים לא מדיטציה 2 אדם לא מואר לא מממש את חייו ואין להם משמעות אני רואה שהרבה אנשים לא מוארים-- בינינו לא אתה ולא דניאל לפי התגובות שלכם יש אנשים החיים ללא מדיטציה או טכניקות מגוונות וחיים טוב לכן הארי המגונן תמשיך לגונן על המדיטציה "שלך" וגם על הדעות הלא אובייקטיביות "שלך" ועל החברים "שלך" מקווה ששניכם תהיו מוארים ולא בשבילי אלה בשביל הפורום שתתחילו להיות אובייקטיבים וביטול-- העצמי-- ושלי-- ולא לדבר על מוארים אלא להיות מוארים כך תקבלו את דעת האחר תבינו שאין דרך שלי או שלך ואז תתחילו לחוות הארה עם הטכניקה או בלעדייה ביי (אל תעלב אם לא הענה לך אני דיי בטוחה שלא בגלל אגו של שניכם פשוט אין מקום בפורום כמובן אני לא מוצאת את מקומי בפורום ל..... בטוחה שלא מדיטציה וערכיה) יום טוב

hary_i

New member
לא אוביקטיבי?

דניאל לא פסל את הטכניקות האחרות אם לא הבנת. וכן, אדם שאינו מואר, חייו חסרי משמעות, גם אם הם כיף חיים, הם חסרי משמעות בדיוק כמו חייהם של בעלי החיים (סליחה על ההשוואה). הרבה אנשים חיים טוב, עם או בלי מדיטציה, ישנם גם הרבה אנשים שהגיעו להארה בלי מדיטציה אז מה? מדוע את טוענת שהדעות של דניאל ושלי לא אוביקטיביות? משום מה נראה לי ההיפך. מי שלא מקבל את דעת האחר זו את.

barak001

New member
כמה הערות

1. החיים חסרי משמעות גם לאנשים מוארים, אבל הם לא זקוקים למשמעות וגם לא סובלים 2. אולי המחקרים המדעיים הם תוצאה של good making ולא של הארה או מצב טרנסדנטלי מיוחד? לי זה נשמע הרבה יותר סביר שאדם שמצא דרכים להרגיע את עצמו יחיה יותר טוב בכל תחומי החיים 3. אובייקטיבית וסטטיסטית רוב אוכלוסיית העולם דתית. אני סולד מהדתות המונותאיסטיות ולו בגלל חוסר המוסר שמנחה אותן, אבל מחקרית הייתם אומרים שיש רוב ולכן גם איזה משמעות. אני לעולם לא אנסה לחפש את מקומי במקום שמריח לא טוב (יהדות למשל) המשמעות היחידה היא שאנשים פסיכולוגית צריכים להאחז בכל מיני דברים ואם זה לא דת זה TM, ויפאסנה או כל דבר אחר. אז אם כבר נאחזים לפחות שיהיה קצת מוסר אנושי... 4. אם שניכם לא הגעתם להארה, שניכם גם לא מכירים אישית את הסימפטומים של הארה (וכאמור אי אפשר להוכיח את זה מדעית) אז על סמך מה אתם כותבים שTM מביאה להארה? 5. אם TM הוא מוסד כמו כל מוסד אחר שמצא טכניקה ומרוויח כסף ממנה זה לגיטמי, אבל מייסדי האגודה בטוח לא מוארים.

hary_i

New member
מאיפה אתה קובע מי מואר ומי לא?

הדרך לדעת מה זה mood making ומה לא היא פשוט לראות מה נשאר ומה לא. הארה היא מצב יציב לא מצב שהיום אתה מרגיש כך ומחר אחרת. לגבי דתות, ברוב הדתות יש בהחלט בסיס נכון שיכול בהחלט להביא אנשים להארה, לכן אני בכלל לא שולל דתות. יחד עם זאת הממסד הדתי בכל הדתות המונוטאיסטיות הוא דבר דוחה ובהחלט מריח רע וזו אחת הסיבות אם לא העיקרית שרבים נדחים מהדת היהודית. חשוב שתפריד בין TM לבין האגודה למדיטציה, יש מקרים שגם אני לא שלם אם הדרך בה האגודה מתנהלת אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שהטכניקה שקיבלתי (כן קיבלתי דרכם) היא דבר מדהים שלא יסולא בפז. מהרישי שהביא את הטכניקה למערב, לא, הוא לא המציא אותה הוא אדם מואר והסביר לא מעט פעמים החל משנות השישים המוקדמות, הרבה לפני שדיברו בכלל על הארה בצורה מאד יפה מה היא ההארה ומדוע וכיצד כל אדם צריך ויכול להגיע אליה. הוא גם הסביר יפה כיצד מורה למדיטציה שאינו מואר יכול ללמד את הטכניקה, שים לב, יכול ללמד את הטכניקה, לא מעבר לזה. חלק גדול מהמורים למדיטציה טרנסנדנטלית וגם מהמתרגלים אותה הם כבר מזמן מוארים. אני בהחלט מאחל לך שגם אתה תגיע להארה בקרוב וזה בהחלט אפשרי. אתה יכול לבחור בכל דרך שתרצה להגיע להארה. גם אני וגם דני גליקר ניסינו להסביר לך מדוע דרך TM אפשר להגיע להארה, אתה כנראה עדיין אינך מספיק פתוח על מנת להקשיב, וחבל, חבל מאד מכיוון שחלק מהתכונות של אדם מואר הן היכולת ליהיות פתוח לדברים ולבחון אותם בצורה אוביקטיבית. אתה מסיבות לא ברורות, החלטת שויפאסנה מביאה להארה בעוד TM לא. לגבי רווח כספי, אני לא יודע אני לא מנהל את החשבונות של האגודה, אבל ממה שאני יודע כל הכסף הולך לפרויקטים שמטרתם להביא את כל העולם למצב של שלום עולמי בר קיימא, למיגור הסבל עלי עדמות, למיגור העוני עלי אדמות. תסכים איתי שלצורך זה צריך הרבה מאד כסף. למהרישי יש תכניות פיתוח למדינות העולם השלישי שבימים אלו פועלות ועוזרות למדינות העולם השלישי הרבה יותר מאשר מעצמה כמו ארה"ב עוזרת.

danigl

New member
נערות להערות

barak001 יקירי לגבי המחקר (היה עד כה רק אחד, על 7 או 8 אנשים) על הארה. האם אתה בעצמך קראת אותו לפני שאתה שולל. שם כתב העת המאוד רציני שפרסם אותו: Biological Psychology, (נובמבר 2002, כרך 61, מס. 3, עמ' 293 – 319) בקרוב מחקר דומה יבדוק עשרות רבות של אנשים שעם התירגול ב-TM בהארה. אז לפני שאתה קובע דברים נחרצות, קרא את המחקר, הבן אותו, בדוק את העקרונות שלו, ורק אז הבע ביקורת. ניתן להסכים אתך לגבי דתות. אני לא בטוח, אבל נראה לי שאין רוב בעולם של אנשים דתיים (סין, שבה כמעט ואין אנשים דתיים, יש בה יותר מרבע מאוכלוסיית העולם.) בדת (למעשה, בדתות השונות) אין שום פגם. הכוונה של כל דת (ראה את המילה הלטינית לדת, ממנה נובעת גם המילה האנגלית - relegare, לקשור מחדש, לחבר שוב. לקשור מחדש, את האדם לאלוהים. לבורא כל היקום. חיבור זה - הוא הארה. כל דת, לפי האיזור הגיאוגרפי בה היא נמצאת, המחצבים, האקלים, אמורה לתת ספר הנחיות, מעין מדריך למשתמש, לכל אדם איך להגיע להארה. ככל שהדת קדומה יותר, המדריך הזה יותר קרוב ל-100% בתאום מלא עם כל חוקי הטבע. בתקופות מאוחרות יותר, כשזה היה קשה לעמוד בכל מצוות הדת, התחילו וורסיות 'מהולות' של חוקים. אז כמובן, היכולת להגיע להארה, קטנה, לפי רמת המהילה. הבעייה, ברובן ככולן של הדתות, הם האנשים שמייצגים את הדת. אנשים לא מוארים (בלשון המעטה), אנשים שנותנים פרושים וכתבי הלכה, שנובעים מרמת התודעה שלהם. עם זה הבעייה. לא עם הדת. את הסימפטומים להארה יכול לתת כל אחד, גם לא מואר. כבר השתמשתי בדוגמה הזו: סוכן נסיעות שמעולם לא היה בפרו, יכול 'לתפור' לאדם חבילת טיול נהדרת. טיסות, מלונות, שכירת רכב, המלצה על אתרים נבחרים ועוד. הוא עצמו לא היה שם, אבל יש לו הניסיון של אלו שהיו. כשאותו נוסע, יחזור מלא תודות, ויספר לסוכן על הטיול הנפלא שעשה, יתאר לו את המקומות הנהדרים. ו...יעשיר את ההבנה של הסוכן עוד יותר. מייסד האגודה למדיטציה הוא מהרישי מהש יוגי. בכל מדינה, באגודות השונות, הוא גם נשיא הכבוד של הגוף המשפטי של האגודה. הוא אדם מואר. על כך אין שום ספק. שוב, אני חוזר על עצמי מהעבר, גם 5 דקות כל יום של הארה (לא הארה מלאה עדיין - לא 24 שעות ביממה 365 יום בשנה), שעה כל יום, 23 שעות - גם זה מאוד מרשים, למרות שזו עדיין לא הארה. הארה מהירה דניאל

chataka

New member
הי ציפי

ברוכה הבאה לפורום מדיטציה :) אני רואה שפגשת את הארי ,דניאל ומדגם מקרי מהאג'נדה המ"טית. הם לא יודעים את זה, ואל תגלי להם (זה יקלקל את התום הטבעי), אבל הארי ודניאל הם למעשה מורים דגולים בתחפושת מחוכמת של שוטי המהרישי. לימודים מהנים, רק אל תצפי לדיונים פוריים מדי, פה עושים בעיקר עבודה פנימית בשתיקת מאחורי הקלעים. או ששרים שירים. מצד שני, אומרים :) שהדרך לצמצם את עשיית הרע היא להרבות בעשיית הטוב. התבונני כיצד הם משפיעים על הסביבה, אם זה לא יוביל אותנו להארה מה כן? <^> יום יפה

ביי חמודה../images/Emo141.gif

לפעמים מגיעים לפורום מסיבות מסויימות ומוצאים סיבות אחרות להשאר את סיבה טובה להשאר בפורום בשל חינניות והבנת הנסתר אבל תודה חמודה אני משתדלת כרגע להיות ממוקדת בפורום מדיטציה ולא פורום ל..... פשוט אין לי מושג אם אהיה לי משעמם ואחפש חברה אקפוץ להגיד לך שלום אני אנסה עכשיו שעה טובה שלך מדיטציה איכותית במקום בפורום לבזבז את זמני ביי חומד

chataka

New member
../images/Emo140.gif

תקפצי לבקר הרוחות נושבות לכל מיני כיוונים

כרגע הרוחות מפיצות ריח רע

אני אחכה שהבריזה הרעה של ......... תעבור ביי מותק

למעלה