נערות להערות
barak001 יקירי לגבי המחקר (היה עד כה רק אחד, על 7 או 8 אנשים) על הארה. האם אתה בעצמך קראת אותו לפני שאתה שולל. שם כתב העת המאוד רציני שפרסם אותו: Biological Psychology, (נובמבר 2002, כרך 61, מס. 3, עמ' 293 – 319) בקרוב מחקר דומה יבדוק עשרות רבות של אנשים שעם התירגול ב-TM בהארה. אז לפני שאתה קובע דברים נחרצות, קרא את המחקר, הבן אותו, בדוק את העקרונות שלו, ורק אז הבע ביקורת. ניתן להסכים אתך לגבי דתות. אני לא בטוח, אבל נראה לי שאין רוב בעולם של אנשים דתיים (סין, שבה כמעט ואין אנשים דתיים, יש בה יותר מרבע מאוכלוסיית העולם.) בדת (למעשה, בדתות השונות) אין שום פגם. הכוונה של כל דת (ראה את המילה הלטינית לדת, ממנה נובעת גם המילה האנגלית - relegare, לקשור מחדש, לחבר שוב. לקשור מחדש, את האדם לאלוהים. לבורא כל היקום. חיבור זה - הוא הארה. כל דת, לפי האיזור הגיאוגרפי בה היא נמצאת, המחצבים, האקלים, אמורה לתת ספר הנחיות, מעין מדריך למשתמש, לכל אדם איך להגיע להארה. ככל שהדת קדומה יותר, המדריך הזה יותר קרוב ל-100% בתאום מלא עם כל חוקי הטבע. בתקופות מאוחרות יותר, כשזה היה קשה לעמוד בכל מצוות הדת, התחילו וורסיות 'מהולות' של חוקים. אז כמובן, היכולת להגיע להארה, קטנה, לפי רמת המהילה. הבעייה, ברובן ככולן של הדתות, הם האנשים שמייצגים את הדת. אנשים לא מוארים (בלשון המעטה), אנשים שנותנים פרושים וכתבי הלכה, שנובעים מרמת התודעה שלהם. עם זה הבעייה. לא עם הדת. את הסימפטומים להארה יכול לתת כל אחד, גם לא מואר. כבר השתמשתי בדוגמה הזו: סוכן נסיעות שמעולם לא היה בפרו, יכול 'לתפור' לאדם חבילת טיול נהדרת. טיסות, מלונות, שכירת רכב, המלצה על אתרים נבחרים ועוד. הוא עצמו לא היה שם, אבל יש לו הניסיון של אלו שהיו. כשאותו נוסע, יחזור מלא תודות, ויספר לסוכן על הטיול הנפלא שעשה, יתאר לו את המקומות הנהדרים. ו...יעשיר את ההבנה של הסוכן עוד יותר. מייסד האגודה למדיטציה הוא מהרישי מהש יוגי. בכל מדינה, באגודות השונות, הוא גם נשיא הכבוד של הגוף המשפטי של האגודה. הוא אדם מואר. על כך אין שום ספק. שוב, אני חוזר על עצמי מהעבר, גם 5 דקות כל יום של הארה (לא הארה מלאה עדיין - לא 24 שעות ביממה 365 יום בשנה), שעה כל יום, 23 שעות - גם זה מאוד מרשים, למרות שזו עדיין לא הארה. הארה מהירה דניאל