שלום...אפשר עזרה?.....

one last breath

New member
שלום...אפשר עזרה?.....

שלום אנשים!!!אני פה כבר הרבה זמן קוראת את כל ההודעות...אבל לא מגיבה(לא מבינה בנושא מספיק..) אני קראתי כבר כמה ספרים על מדיטציה(הרבה..)ואני פשוט מרגישה שכולם פה מדברים על זה ובספרים שזה כזה ואוו ועל ההארה וכו...ואני ממש רוצה כבר תכלס לשבת לעשות מדיטציה ולהרגיש גם יותר טוב יותר הכל(אוף לא יודעת איך להסביר את זה ...)אבל תכלס מה אני עכשיו עושה?מתישבת על הרצפה יושבת וכל זה ונגמר הסיפור?זה הכל?..... בבקשה שמישהו יענה...רק אל תגידו לי ללכת לקורס וכאלה כי אני יודעת שאני לא אלך....

Rinor

New member
דרך חיים

דרך חייםו Rinor ו יקירתי. כל אחד מאיתנו יכול לעשות, לחוות את המדיטציה, אך זהו גם עניין של דרך חיים, לא לכולנו היא מתאימה, ראי אם מדיטציה מתאימה לך, הארה...הארה היא שלב בחיים בה כל אחד מאיתנו בתקווה יחווה...כרגע, היא רק מילה, אנחנו מגדירים ומגדירים כאשר מה שאנו באמת צריכים לעשות הוא פשוט לזרום, לחוות, לחיות, אל ההארה נגיע כל אחד בזמנו הוא. בקשר למדיטציה, ישנם סוגים רבים ומרובים, ישנה מדיטציה בה את מתרכזת בנשימה, ישנה מדיטציה של המודעות להליכה, ישנה הישיבה...ועוד רבים. עלייך להבין גם שמדיטציה היא מצב..אותו מצב בו אנו מגיעים לשקט, לדממה, לפשוט להיות. להיות עד וצופה לכל מה שמסביב, פשוט להיות מודע. אני מודט כל יקירה... אני מעדיף את חוף הים או הדיונה, הטבע...מקום שקט, בו זרימת האנרגיה היא טהורה, מוחלטת... אני משחרר את גופי, מחשבותי, ופשוט יושב, נרגע, מתבונן, חווה, מרגיש את השקט, השלווה, היופי...אני עד למה שמקיף אותי וכך אני ממשיך להרגע, ממשיך לשכוח לכל ופשוט חווה את ההווה, הרגע, ומוצא את נקודת השלווה הזו בי, בתוכי...אותו השקט הפנימי שקיים בכל אחד מאיתנו ומשחרר אותו על כולי, וישלוט ביום... מקווה שעזרתי לך במעט, אני בטוח שיהיו פה אנשים שיסתרו אותי ויציעו לך דרכים אחרים, אך זה היופי שבכולנו, איש איש לגופו. אהבה ואור לך יקירה, ובהצלחה... ניר...

one last breath

New member
אז ניר,

אני לא מבינה...אתה סתם יושב בים בחול בשקט ואפילו שזה עושה לך טוב והכל-זה נקרא לעשות מדיטציה?.....פשוט לא לעשות כלום?...אז למה צריך קורס?למה צריך לקרוא ספרים למה צריך ללמוד??....אני פשוט ישב וזהו? תודה גם על הרצון לעזור....

hary_i

New member
זה לא סתם

מדיטציה אינה כפי שאמר ניר מצב. מדיטציה הינה טכניקה. טכניקה, בדיוק כמו כל טכניקה אחרת צריך ללמוד בצורה רצינית. כמו שאפשר ללמוד התעמלות בלי מדריך אבל זה עלול לעשות נזקים או לא להועיל. כך גם מדיטציה רק שכאן, ממש אבל ממש אי אפשר ללמוד מספרים אלא אם כן את כבר קרובה להארה. ולגבי הארה, הארה הוא מצב טבעי שכל אדם יכול לחוות אותו כאשר הוא יגיע למצב הטרנסנדנטלי. זה לא סתם מושג מופשט. זה מושג מופשט רק לאותם אלו שמתרגלים מדיטציות של ריכוז וכד' שלא רק שלא מקרבות אותן להארה, במקרים רבים רק מרחיקות אותם! אם את באמת רוצה, להגיע לזה את צריכה ללמוד את זה. כמו שאמרתי למישהו אחר כאן בפורום אם את רוצה אני מוכן גם להסביר את זה פנים אל פנים.

wee man

New member
תשובה קצת יותר טובה משל דני-

לא תכלי לקורס, לא תעשי מדיטציה טרנסנדנטלית . יש עוד מאות מדיטציות שאת יכולה לעשות! הקורס הוא לא אלוהים! הקורס הוא לא השביל היחיד! אם יש לך 7600 שקל, זמן פנוי, ורצון ללמוד TM לכי לקורס. אני לא נותן חוות דעת בקשר למדיטציה הזאת כי לא התנסתי בה. מה שבטוח היא לא "הכי טובה" ולא "הדרך היחידה", בואי נגיד שהיא עוד דרך. יש עוד מאות דרכים ומדיטציות שונות. בקרוב מומחי הפורום יגיעו ויפרטו לך על הסוגים סשונים, או ימליצו לך על מדיטציה כלשהיא.

danigl

New member
לא!! הכוונה שלי שאי אפשר ללמוד מספר

wee man היקר האם אתה סבור שבאמת אפשר ללמוד מדיטציה (כלשהי) מסֶפר? הלוא כל אחד מבני האדם כל כך שונה. כל אחד מתנסה בצורה מאוד שונה. ספר לא יכול לתת מענה לכל אחד. זו היתה התשובה שלי. מעולם אף אחד, כולל אני, לא טען ש-TM היא הדרך היחידה. אבל, לפי מה אתהקובע שהיא לא "הכי טובה"? מה המדדים שלך לומר כך? על מה אתה מסתמך? כל טוב דניאל

wee man

New member
ספר לא ספר

שווה נסיון ... אם לא יילך לו והוא לא יהיה מסופק מהתוצאות שהוא יקבל דרך "קריאת מדיטציה" שיילך לקורס. בקשר למדד שלי שהיא לא הכי טובה. אני לא חושב שיש דרך שהיא הכי טובה. כל אחד ומה שמתאים לו. ובגלל זה TM לא תיהיה הכי טובה, כמו שכל מדיטציה אחרת לא תהיה הכי טובה. אם לדעתך, אתה מרגיש שTM טובה לך, אז בשבילך אולי היא הכי טובה. ואם דרול מרגיש שבשבילו חושך הכי טובה, אז כנראה שבשבילו היא הכי טובה. ואם יבואו עוד כמה מאות, ויטענו שמאות מדיטציות אחרות הכי טובות, כנראה שהם צודקים לגביהם.

danigl

New member
כל הכבוד לך wee man

אבל..... יש אובייקטיבי ויש סובייקטיבי. קח לדוגמא היפנוזה, למשל. זו אשלייה. אדם מרגיש שהוא במנוחה עמוקה מאוד, אבל למעשה הגוף שלו והרוח שלו (Mind), עובדים 'בטורים' מאוד גבוהים. אז אדם אחרי היפנוזה יכול להרגיש שהוא נח היטב, אבל למעשה הוא התיש את הגוף והרוח שלו. חזרה חוזרת ונשנית של זה יכולה לערער אדם בריא. עם כל המנוחה שמרגישים בתהליך. לא להבין נכון - אינני שולל כאן היפנוזה. כטיפול רפואי, מאדם שעבר הכשרה נכונה לכך, היא יכולה להוות מכשיר טוב. היו, וחלקן עדיין קיימות, לא מעט מדיטציות, שאנשים הרגישו בהן נפלא, ואחרי זמן קצר הם מצאו את עצמם בבתי חולים לחולי נפש. כשאדם לומד מספר, הוא לוקח סיכון אדיר. הוא 'משחק' בנפש שלו כמו עם אקדח טעון. הנפש היא עניין מאוד מאוד רגיש ומורכב. ספר לא יכול לספק תשובה לכל אחד גם אם האדם מרגיש מהתרגול של הספר נפלא. זו הסיבה שאני כל כך מתלהב מ-TM. היא לא רק בנוייה על התנסות (גם זה קיים, תשמע לפעמים את דברי המתרגלים אחרי מדיטציה, זה מאוד מרגש). אלא שהנושא נבדק על ידי מאות מחקרים אובייקטיביים ביותר. TM פשוט עובדת. מה עושות מדיטצייות אחרות - את זה אפשר, ולדעתי צריך לבדוק. אז תחשוב על זה. דניאל

hary_i

New member
נכון ועוד הרבה לא למדו בקורס

אפשר להגיע להארה גם בלי קורסים אבל זה לצערי היום נחלתם של יחידי סגולה.

new_chance

New member
קורסים

יש עוד קורסים וסדנאות למדיטציה, לאו דווקא ל- TM. לדוגמא- אני משתתף בקורס במרכז שיבננדה ליוגה בת"א ובעיני הוא מאוד מוצלח. לפני הקורס תרגלתי לפי ספר וקלטות, שגם הם בעיני מאוד מומלצים ("באשר תלכו שם תהיו", ג'ון קבט- זין). זו היתה התחלה טובה אך החוויה האינטראקטיבית עם מורה בעיני חשובה.

wee man

New member
יוגה זה לא מדיטציה

למרות שיש עוד קורסים למדיטציה. מה שהתכוונתי זה אם הוא לא יהיה מסופק מהתוצאות דרך קריאת החומר והתנסות, שיילך לקורס, לאו דווקא TM

new_chance

New member
להשכלה כללית

יוגה היא הרבה יותר מהתנוחות המוכרות. אחת מדרכי היוגה נקראת רג'ה יוגה, הכוללת את האת'ה יוגה שהן התנוחות ותרגילי הנשימה וגם ענפים נוספים כולל מדיטציה, שהיא אחד הענפים המתקדמים.

drall

New member
כן כן

אני יודע ועדיין יוגה אינה מדיטציה. כשהפורום הזה יעבור לפסים רציניים יותר אני גם אסביר לך למה דרול

hary_i

New member
פסים רציניים

לצערי מי שמוריד את הפורום לפסים לא רציניים זה אתה.

drall

New member
צודק!

אבל כדי להחזיר את הפורום לפסיו הרציניים צריך עבודת צוות. כשאתה ודני תפסיקו להצחיק אני מבטיח להפסיק לצחוק. בהן צידקי. דרול

hary_i

New member
הכי טובה או לא הכי טובה?

האם יש לך מדד לומר מהי טכניקה טובה או לא? אם כן אז אשמח לראות אותו. אני לא ראיתי מדד כזה. כל מה שאני יכול לומר שטכניקות אחרות מעולם לא נחקרו באופן רציני ולכן לא ניתן בכלל להשוות אותן למדיטציה טרנסנדנטלית. מדיטציה טרנסנדנטלית הוכח שהיא טובה. אחרות לא הוכח שהן טובות, אין זה אומר שהן לא טובות, רק אומר לא הוכח.

wee man

New member
קרא את ההודעה הקודמת

כתבתי ד שאין לי מדד שכזה. כתבתי, כל אחד מה שנראה לו טוב. בקשר לזה שלא הוכח שהן טובות- אני אפילו לא חושב שיש צורך להוכיח שמשהו טוב כל עוד הוא מספק אותך. אם לדוגמא קונדוליני מספקת אותי (האמת שלא אבל בוא נגיד), ואני מרגיש טוב מאושר וכו' וכו' וכל התחושות הטובות והמדהימות שמקבלים במצב מדיטיבי, אני אפילו לא אצטרך שמדען יבוא ויוכיח לי שהיא טובה. -אני יודע שהיא טובה בשבילי. -היא מספקת אותי. -אני מגיע דרכה למצב מדיטיבי. (שימו לב ל-"אני" ול- "אותי") כי אם שלושת הסעיפים האלה באמת נכונים, אז מה זה חשוב לי אם יעשו 50 ניסויים ויוכיחו לי ב 50 ניסויים מדעיים שהיא טובה. הרי אני מלכתחילה ידעתי שהיא טובה. קיבלתי ממנה את התחושות שלי, ולי היא הייתה טובה. ככה שגם אם 50 מחקרים מדעיים יוכיחו לי שהיא לא טובה, ועדיין, לגביי (בלי קשר לאחרים) היא מספקת, אני לא חושב שהמחקרים זה מה שישנה, וסביר להניח שאני אמשיך לבצע את אותה המדיטציה. לסיכום- אם משהו טוב בשבילי, אני אל צריך שעוד גוף יבוא ויאשר לי את זה שזה טוב בשבילי, הרי מי יודע מה טוב בשבילי יותר ממני??? ומפה, אני יוצא שאין לי צורך להתכווח על מה יותר טוב, או מה טוב בכלל, כל אחד לגופו שלו. אני לא מבין על מה כל הויכוחים. ינון

למעלה