שלום...אפשר עזרה?.....

wee man

New member
חברי, תגובות לכל-

בקשר לדניאל המורה היחיד בפורום (לא ציטוט מדוייק)- הוא המורה המוסמך היחיד לTM. עד כמה שלי ידוע גם דרול מורה ומעביר סדנאות וקבוצות מדיטציה וגם מדיטציה 1 על 1. אז הנה, שני מורים, כל אחד והדרך שלו. אולי אני טועה ודרול לא מורה אבל עד כמה שידוע ליהוא כן. בקשר לחזרה הנשנית למדע- אני עדיין לא חושב שאפשר למדוד מצב נפשי בעזרת מדע. אתה רוצה להגיד לי שמדע באמת יכול להגיד לי אם אני עצוב, מאושר, מאוהב, מריר, כועס, או לחילופין במצב מדיטיבי?? -לא נראה לי. עוד שאלה- המטרה שלכם (דני הארי דרול וכל שאר המשתתפים היקרים שיסלחו לי שאני לא מציין את שמם) היא להגיע להארה?? אני מסכים עם ציפי שזאת "תופעת לואי ליחידי סגולה". וזאת לא המטרה שלי בכל מקרה, אבל אולי שלכם. בקשר לכסף- חבל על הדיבור. ציינתי כסף בהודעה הקודמת רק בשביל להגיד שאם כל מה שכתבתי קודם נכון אז "אותי קנית". אבל נעזוב את עניין הכסף כי הוא הכי פחות רלוונטי לטעמי. שאלה לסיכום מופנת אל דני- אתה מרגיש נחות? אולי אומלל? מחפש את ההארה? אם כן אז באמת שחבל, אם לא, אז מה הרדיפה אחרי ההארה? זאת הקארמה, הקארמה הארורה

hary_i

New member
נסיון לתשובה

1. כן יש אפשרות לבדוק את המצב הנפשי שלך, זה נבדק מספר רב של פעמים. 2. הארה כפי שכתב דניאל אינה תופעה ליחידי סגולה היא זכותינו מלידה. עצוב הוא הדבר שמסתובבים כאן אנשים שמכיוון שהם לא הגיעו למימוש הפוטנציאל האנושי שלהם הם טוענים שאי אפשר וזה ליחידי סגולה וכד'. זה מתקשר להודעה קודמת לגבי "הפוסל במומו פוסל".

wee man

New member
בוא נדבר רגע על החברה של היום.

עכשיו כבר העניין נהפך לשונה, והארה נהייתה קשה להשגה למישהו שגודל בחברה שלנו. זאת דעתי בכל מקרה. אגב, סתם אם תהית, בתקווה שיהיה לי כסף, אני מקווה לקחת את הקורס של TM עוד איזה שנה שנתיים ככה, כשיהיה כסף, ואני אהיה "מבוגר" מספיק כדי שההורים באמת יסמכו עליי ללכת לבד. its all about the money.... :) ינון

hary_i

New member
יש צדק בדבריך

הארה אכן נעשת יותר קשה להשגה בחברה של היום. זה אינו אומר שלא ניתן להשיג אותה.

drall

New member
חס ושלום, ינון , ישמור ויציל האל

אין בכוונתי ואף פעם לא היה בכוונתי להגיע אל ההארה או לגרום למישהו להגיע להארה. אני מוכן לחתום לך כרגע , ואני מוכן שתצטט אותי מעל כל בימה , שכל מי שמחפש הארה הוא אהבל וכל מי שמבטיח הארה הוא שקרן , נוכל ומאחז עיניים. כל מה שאני עושה ומלמד הינו עומד מנותק מהארה ובלי כל קשר עימה. על החתום דרול

wee man

New member
ברור לי.

לא חשבתי לרגע שתגיד משהו אחר. סתם רציתי לראות אם מתרגלי הTM מטרתם היא הארה, או לא, ואם כבר אז החלטתי לראות אם יש מטרתו הסופית של מישהו אחר היא הארה. ואני איתך במאה אחוז במה שכתבת פה. :) ינון

danigl

New member
אף נחל לא רוצה או מתכוון להגיע לים

ינון שלום הנחל פשוט זורם וורם וזורם, ו...הופ, הוא בים. אין כאן עניין של רצון, או כוונה או משהו כזה. הארה היא המקור של החיים, הדרך של החיים ומטרת החיים. גם לאותו אדם שאיננו יודע אפילו שיש דבר כזה. טבע החיים הוא לגדול, להתפתח. כשהיית בן שנה, האם היה צריך לשאול אותך, אם אתה רוצה להיות בן שנתיים? אין כאן רוצה או לא. זהו טבע החיים. בכל תחום ותחום, טבע החיים, השאיפה של החיים היא ליותר ויותר. יותר ידע, יותר אהבה, יותר חכמה, יותר .... משום שזהו טבע החיים, אין כאן עניין של בחירה. אנחנו רוצים או לא, מתכוונים לזה או לא -יום אחר נמצא שאנחנו בהארה. אנחנו ממשיכים בחיינו וממשיכים וממשיכים ויום אחד, אנחנו מוארים. היום הזה יכול להיות מחר. הוא יכול להיות בעוד שנה. בעוד 10 שנים. בעוד 100. בעוד 1000 גילגולים..... עכשיו אולי הפתעה ממני. אצלנו (ביהדות) קיים המשפט: "הכל צפוי והרשות נתונה." על המשפט הזה התווכחו מיטב הפילוסופים והוגי הדעות בעולם. ברור, שלי לא יהיה מה לחדש כאן. מול אריסט, סוקראטס וגדולי כל הדורות, אני קטונתי. ההבנה שלי של זה היא שהרשות נתונה היא הדרך שאנחנו בוחרים כדי להגיע להארה. ו.....עד כמה אנחנו נהנים בדרך הזו. רררררררררררררגגגגגגגגגגגגעעעעעעעעעעעעעע!!!!!!! נכון, גם זה אולי נמצא בתחום של 'הכל צפוי'!!!!! לכן אמרתי, שאני לא הולך להיכנס לוכוח של גדולים וחכמים ממני בנושא. זו ההבנה שלי. שבת שלום דניאל

drall

New member
אני אעזור לך

אושו נאטארג' , פשוט , מובן ותמיד עובד. משך: שעה וחמש דקות. שלושה שלבים. ציוד עזר: טייפ/דיסק/רדיו/ להקה ושעון מעורר. שלב ראשון: ארבעים דקות. שימי לך מוזיקה שאת אוהבת לרקוד איתה , טראנס וטכנו הכי טובים אבל גם דיסקו הולך. תעצמי עיניים ותרקדי. חשוב שהעיניים תשארנה עצומות . את יכולה לפקוח אותן לחצי שניה מדי פעם כדי לוודא שאת לא נופלת על התנור אבל בזה זה מסתכם. שלב שני: עשרים דקות. לשכב על הגב עיניים עצומות , רצוי לשכב על מזרון או שטיח באופן נוח. שלב שלישי: חמש דקות לרקוד בכף , עיניים עצומות או פקוחות. הערות: א. זאת לא מדיטציית לילה. ניתן להתחיל אותה שעה אחרי שמחשיך , לא יותר מאוחר. ב. בשלב הראשון לא צריך להתאמץ יותר מדי , בטח שלא ממש בהתחלה. תתחילי עם תנועות עדינות , אחר כך תגבירי את הקצב. ג. שעון מעורר - חובה. לא להמשיך אף קטע מעבר לזמן המומלץ. דרול

hary_i

New member
תרגיל יפה

אני מניח שגם נחמד ובהחלט יגרום להרגשה טובה.

למעלה