שלום. אפשר להצטרף?

JerryZ

New member
שלום. אפשר להצטרף?

קוראים לי ג'רי. הג'רי זה מג'רום שזה יהודה בארה"ב שם נולדתי. אני קורא אתכם כבר הרבה הרבה זמן. ועכשיו אני גם אנסה לכתוב. אבל אני לא אכתוב הרבה כי זה קשה לי. 1. מה אני קורא עכשיו? את "החיוך האטרוסקי" של סמפדורו. 2. איזה ספר אהבתי במיוחד? או, הרשימה היא ארוכה. אז אני אציין רק כמה. בספרות מקור את "התגנבות יחידים" מאת יהושע קנז. בספרות תרגום את "100 שנים של בדידות" מאת מרקס. ומהחדשים שיצאו בשנה האחרונה אהבתי את "אהבה עברית" מאת שושי בריינר בספרות מקור, ואת "סוויטה צרפתית" מאת ארין נמירובסקי בתרגום 3. איזה ספרים שנחשבים קלאסיקה אהבתם- מה זה קלסיקה? אם מתכוונים לספרים שעוברים את המבחן של הזמן והאופנה: "החטא ועונשו" ו"אידיוט" מאת דוסטויבסקי הרוסי "מובי דיק" מאת הרמן מלוויל האמריקאי "מדאם בובארי" מאת גוסטאב פלובר הצרפתי "דון קיחוטה" מאת סרוונטס הספרדי "הנסיך" מאת ניקולו מקיאוולי האיטלקי "דוקטור פאוסטוס" מאת כריסטופר מרלו ו"אילוף הסוררת" מאת שקספיר, האנגלים. "פאוסט" מאת וולפנג גתה הגרמני שאני קורא עכשיו בתרגום החדש של בן ארי. יש עוד אבל ניסיתי לכסות את העולם. בספרות מקור קשה כי אנחנו צעירים אבל אפשר להמר שהספרים של ש"י עגנון יהיו לקלסיקה וכמובן התנ"ך 4. איזה ספרים שנחשבים לקלאסיקה לא אהבתם- "מלחמה ושלום" מאת טולסטוי הרוסי. 5. איך אתם בוחרים ספרים? אני קורא את מסוף הספרים של "הארץ" באינטרנט, וגם סקירות של ספרים בYNET ובוואלה. אני עוקב אחרי ביקורות הספרים שמצטברות כאן בפורום ובמאגר הביקורות הנהדר והמשוכלל שאיש-החידות בנה. יש כמה אנשים על הרשת שגיליתי שיש לנו טעם שונה גם אם הם לא יודעים את זה. ובעיקר במשפחה שהיא עם הרבה תולעי-ספרות וכמה חברים שגם הם כאלה. 6. כמה במקביל? בדרך כלל אחד. לפעמים אפשר שלידו יהיה עוד ספר שירה או עיון. כעת אני קורא כמו שאמרתי את "החיוך האטרוסקי", אבל גם טועם מ"פאוסט" של גתה תוך כדי, וגם מונח שם"בתום קטיף התפוחים" מאת רוברט פרוסט , שאותו התחלתי לקרוא אחרי שגמרתי את "אסכולה ישנה" מאת טוביאס וולף האמריקאי. זהו. להתראות.

ברוך הבא ג'רי!../images/Emo140.gif

טעם דומה יש לנו. וגוברט פרוסט משורר נפלא. רק היום קניתי את "אסכולה ישנה" עקב הביקורות הטובות כאן, מקווה שאהנה מהספר. שהייה נעימה בחברתנו!

סקיפי

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

תהנה פה

JerryZ

New member
לא גמרתי. אבל נפלא

גם מרגש וגם עם מסר חכם. כל מערכת היחסים שמתפתחת בין הסבא לנכד מאוד מרגשת. והמסר הוא שלעולם לא מאוחר להשתנות ובעיקר להקשיב לרגשות וללכת איתן.

CrazyGirl22

New member
ברוך הבא!../images/Emo20.gif

חלק מהספרים שאהבת מאוד אהבתי, חלק לא, או פחות או שאני לא מכירה. בכל מקרה, אתה מוזמן להישאר!

JerryZ

New member
תודה על קבלת הפנים

CrazyGirl22 והר קסמים , שתפו נא אותי מה אהבתן ועוד יותר מענין מה פחות או לא ולמה?

CrazyGirl22

New member
../images/Emo13.gif

מאוד אהבתי האידיוט של דוסטו. וגם את החטא, קצת פחות. אהבתי גם את "הנסיך" ואני זוכרת שכשניסיתי להשיג אותו הרבה אנשים לא ידעו על מה אני מדברת. את 100 שנים של בדידות פשוט הרגשתי שם כל כך בודדה. אמנם, לא שנאתי את הספר, חייבים להודות שלמארקס יש כישרון כתיבה גדול מאוד, פשוט לא אהבתי את הסגנון וההסתבכות עם השמות של הדמויות לא עזרה גם. יחד עם זאת לפני שבוע קראתי נובלה של מארקס, "איש אינו כותב אל הקולונל" בתרגום לרוסית (את השנים קראתי בעברית) ונהנתי מאוד. כך שעוד לא גיבשתי דעה סופית אישית על מארקס. את פאוסט של גיתה ניסיתי לקרוא בתרגום הרוסי ונתקעתי. אבל, הספר מעניין אותי מאוד ובטוח אחזור אליו בעתיד. "מלחמה ושלום" קראתי חלקית במקור והתייאשתי באמצע - פרוייקט ארוך מדי לכמות הזמן שהיתה לי. אולי אחזור אליו פעם כי את "אנה קרנינה" מאוד אהבתי. את "מובי דיק" יש לי במקור ואני מקווה שאוכל לקרוא אותו ולהנות. יש לי אנגלית טובה יחסית ואני אוהבת לקרוא ספרים באנגלית, אבל אני רוצה גם להנות. אז נראה. "התגנבות יחדים", "אהבה עברית" ו"סויטה צרפתית" לא קראתי, אז אין לי דעה.

JerryZ

New member
אם התגברת על הנסיך

וגם אהבת אותו אז את בחורה כארז.
כדאי לך לנסות לקרוא את סוויטה צרפתית של נמירובסקי, זה על האינטראקציה של הנאצים והצרפתים במלח"ה השניה. ואת התגנבות יחידים וגם בדרך אל החתולים של יהושע קנז. הראשון על פלוגת טירונים כ"למדים בבה"ד 4 (זה בכלל עוד קים?) שהם בעצם חתך דרך האוכלוסיה המייצגת את ישראל. השני הוא על זקנה לא מכובדת. עצוב אבל גם גורם לחשוב. אני מחבב מאוד את קנז וגם מעריך את זה שהוא מתעסק רק בספרות. אחד משני הסופרים העבריים שבחיים שאני הכי מעריך. רק שמהכיוון של הקורא חבל לי ששניהם עובדים כל כך לאט. למה לקרוא את מרקס ברוסית? תנסי את אהבה בימי הכולירה. גם הוא טוב. את האידיוט והחטא ועונשו גם קראת ברוסית? אם כן אני מקנא בך.

CrazyGirl22

New member
קראת את רומן גארי?

כי כשכתבת על האינטראקציה בין צרפתים לנאצים נזכרתי ב"עפיפונים" שקראתי לראשונה השנה ומאוד אהבתי. גם את "כל החיים לפניו" שלו אהבתי מאוד. למעשה, כולם אוהבים את הספרים האלה, אי אפשר לא לאהוב אותם. את יהושע קנז לא יצא לי לקרוא. בדרך כלל אני לא אוהבת סופרים ישראליים. "רומן רוסי" של מאיר שלו גרם לי לתת להם ניסיון נוסף. אקח את קנז לתשומת לבי. למה לקרוא את מארקס ברוסית? כי עברית ורוסית אצלי שתיהן ברמת שפת אם. אבל, רוסית (בלי להעליב את עברית לרגע) היא שפה הרבה יותר עשירה ולכן גם הרבה יותר מסובכת
. בנוסף, אחד הדברים הבודדים הטובים שצמחו במשטר הקומוניסטי זה הוצאות ספרים ותרגומים מצויינים בברה"מ. לכן, לפעמים אני מעדיפה תרגום רוסי מאשר תרגום עברי, על אף שאז אני קוראת הרבה יותר לאט, שזה לפעמים גם טוב. אהבה בימי כולירה בהחלט על הכוונת, כבר מספר חודשים, יחד עם עוד איזה 30 ספרים. ובקשר לקלאסיקני הרוסים: לקרוא אותם ברוסית, אם אפשר, זה בהחלט חוויה
.

JerryZ

New member
כן קראתי את שני הספרים של רומן גארי

וגם את "הריקוד של ג'ינגיס כהן" שהוא כתב. יש עליו ביקורת במאגר שאיש-החידות בנה. את "עפיפונים" אני כבר יכול לקרוא עוד פעם כי לא זוכר. גם את "כל החיים לפניו" שלו אהבתי מאוד. וגם את הסרט עם סימון סיניורה ומיכל בת-אדם בבימוי של משה מזרחי אהבתי. את זה נדמה לי שהוא כבר כתב בשם אמיל אז'אר. יש ניתוח מעניין על המעבר מהספר לסרט

אז ככה:

לגבי החיוך האטרוסקי, תמצא המלצה שלי במאמרים. 100 שנים של בדידות נמצא בעשירייה הפותחת שלי. ספר נפלא. מהחדשים שהזכרת, סוויטה צרפתית מקסים בעיני.. מהקלאסיים, אהבתי את החטא ועונשו ומאדאם בובארי, לא צלחתי את מלחמה ושלום , אבל אתמול קראתי את "מותו של איוואן איליץ'" שהיה חוויה ממש חזקה. עוד מעט אעלה לפה סקירה קצרה אודותיו.

JerryZ

New member
קראתי את ההמלצה שלך על החיוך

האטרוסקי וגם של עוד כמה במאגר. בינתיים גמרתי לקרוא ונהניתי. אבל לא הזלתי דמעה ולא הרגשתי שהוא סכריני כמו שקרה לך. אין לי הרבה מה להוסיף וגם בעיקר לא כוח לכתוב כל כך הרבה.

למעלה