שלום אנשים!

XdragonFireX

New member
שלום אנשים!

אז אני חושב שזו תהיה הפסיעה הראשונה שלי... כתיבת ההודעה הזאת... אני חרדי (כרגע...ומבחוץ) בן 21 וזהו נמאס לי. ותאמינו לי... זה לא בא מקריזה של רגע! אני חושב על הצעד הזה כבר קרוב לחצי שנה!! באתי להתייעץ איתכם על מספר נקודות. 1- איך ההורים מגיבים בדרך כלל? כי אני מאוד אוהב את ההורים שלי ואני לא רוצה לפגוע בהם. אבל לעומת זאת זהו צעד שמבחינתי חייב להעשות. 2- מה קורה איתי ברגע שאעזוב את הישיבה? צבא? מה אני יעשה בשבתות? תספרו לי מנסיונכם בבקשה. איפה אני אשן בשבתות חופשה. אני לא רוצה להגיע הביתה ולהכאיב להורים... 3- השכלה.. אין לי גרוש וההורים לא יתנו. אני לא רוצה להמשיך כמו טיפש כל החיים. מה עושים? אשמח לעזרה.

R a c h e

New member
חשוב מאוד שתכיר את המספר הבא

1700-70-70-73 - זהו מספר הטלפון של אגודת הל"ל שמסייעת דווקא ליוצאים מהמגזר החרדי. צעד ראשון עשית כשהגדרת לעצמך את המצב והתחלת לכתוב כאן, מכאן צריך להמשיך ללכת אז תשובות חלקיות לשאלותיך: 1. ברור שלא כל ההורים מגיבים אותו הדבר, אבל אף אחד לא מרוצה כשהבן שלו "סוטה מהדרך" שהוא מתווה. איך זה יראה בכל משפחה? יש כאלה שינסו לשכנע, לדבר, יש שייתנתקו ויש עוד המון גוונים באמצע, אצלי באופן אישי (חרדית-לאומית לשעבר) היה חשש שיתנתקו ממני והחשש התבדה. ברור שגם היום, עשרים שנה אחרי, הם מקווים שאני "אקבל שכל" ואחזור בתשובה, אבל למזלי זה כמעט ולא פוגם ביחסים ביננו. לשאלות 2 ו-3 יש לאגודת הל"ל תשובות לא רעות, שווה לפנות גם לעזרה כלכלית ובעיקר כדי שיהיה לך מקום שתוכל להרגיש שייך לשם, עם המון חברים ש"עשו את זה" לפניך, במקביל אליך ואחריך. מאחלת
ומקווה שנמשיך לראות אותך פה.

XdragonFireX

New member
תודה!

אבל חשוב לי גם לשמוע מאחד טרי.. מה מחכה לי. זה כל כך מעורפל העתיד... ואני לא אוהב שהוא ככה. בכל מקרה שמרתי את המספר ואני אצור איתם קשר בשניה שאוכל.

יוצאים טריים, אנא עזרו לבחור

ספרו לו על חויותיכם. אגב, אם תפנה להלל תוכל גם לבקש להפגש עם יוצאים ותיקים או טריים שיספרו לך על תחושותיהם.

XdragonFireX

New member
אתה באמת מקל עלי.

תודה. נחמד לדעת שבאיזה צעד שאבחר יהיה מי שיעמוד אחרי אפי' אם המשפחה לא תהיה שם.

הי ברוך הבא

זה קשה מנסיון אני כבר חצי שנה בחוץ אבל הכי חשוב שמיד תתחיל לעבוד באמת

מתלבט13

New member
בכל מקרה זה לא טיול ביום קיץ אביבי

אל תחשוב שבגלל שיש אנשים טובים זה הופך למשהו פשוט וקל. זה לעבור מכוכב אחד לכוכב אחר. עולם שונה לחלוטין. ואל תחשוב שהחילונים מזיינים כל היום ונהנים. החיים האמיתיים הם החיים בכל מקום. תחשוב טוב, תנסה להבין מהם המניעים שלך לצעד הזה, השאלות הפסיכולוגיות העמוקות. האם למה שמפריע לך יש אלטרנטיבה במערכת הדתית? אני וודאי לא אחליט ולא אמליץ לך. אני רק ממליץ לחשוב היטב, להבין את המשמעות. להבין את עצמך קודם לכל. למה אתה פונה לדרך הזאת? בהצלחה

מסכים בהחלט

את ההחלטה תצטרך לקבל בעצמך. זו החלטה לא פשוטה ומחירה הוא לא פעם כבד.

rachel21

New member
בני -לבנות אין אפשרות לדירה

ובנות מקבלות משכורות נמוכות אני חושבת שלבנות יש הרבה פחות אופציות לעבודה. היתרון היחיד שלנו הוא שאנחנו לומדות בבתי ספר שמחיבים השכלה מסוימת. והנה אנחנו מסתדרות מצוין!!! אין לי מילה נגד הלל-הוא מהארגונים הטובים והעוזרים. אני חושבת שעדיף לעזור בשכירות לכמה חודשים כמו שאני קבלתי-מאשר לגור עם יוצאים. שותפים זה התחלה של הכרה לעולם חילוני. בהצלחה לך.!

יש לי חדשות בשבילך. יש דירה לבנות

מזה כשנה וחצי יש לנו דירת חדר שיכולה לגור בה בת אחת.

PoisonousLitchi

New member
לא הבנתי..

לפני זה בנות לא קיבלו דירה מהלל ובנים כן?.. למה?.. לא ידעתי שגם בהלל יש אפלייה..

שבתאי

New member
טוב חוויותיו של יוצא טרי...

אמנם אני לא כזה טרי כבר, בכל זאת אגדיר את עצמי כטרי פלוס, ככה שתוכל להוריד את הפלוס ולהתייחס לטריות... איך שלא יהיה העולה מחוויותי: ראשית עליך לחסוך כסף בכל דרך אפשרית, לעבוד באיזושהיא עבודה כדי שיהיו לך בכיס לפחות חמשת אלפים שקלים. אני מבין שעבודה במסגרת ישיבה אינה אפשרית ובכל זאת אני ממליץ לצאת בשאלה בהדרגה, כך שבשלב הראשון אתה מתחיל "לעבוד" - הוריך שלבטח לא ישושו על הרצון שלך להשתלב בשוק העבודה, לבטח יקבלו את זה בהבנה יותר משיקבלו עזיבה טוטאלית של הדת. ואז במקביל לחפש עבודה קבועה. למצוא שירה להשכרה, להתגורר בה כך שיש לך די כסף לממן שכר דירה ומחיה בצמצום ולקבל עליך עול דרך ארץ, שכפי שכתב "מתלבט" קשה היא עשרת מונים מ"עול תורה"... הקשר עם ה.ל.ל מאוד מאוד נחוץ, בטח בשלב הראשון. באשר אלי אני לא רואה איך הייתי יוצא בשאלה אילולי ה.ל.ל לא יודע אם שמעת, וגם אם כן אספר שוב שכתבתי ספר בשם ,"נהג חדש" שהמניע העיקרי לכתיבתו היה מצבך היום שהיה זהה למצבי אז, שהייתי צמא לאינפורמציה. סיפרתי בספר את סיפור היציאה בשאלה כפי שחוויתי אותו אני ואולי יהיה לך בו תועלת. אני לא ממליץ לך במצבך לקנות אותו, ובכלל, לבזבז כסף, כי אתה צריך כל אגורה שחוקה, אולי לנסות להשאיל אותו ממישהו, אם יזדמן לך לבוא לסנטר בדיזינגוף אשאיל לך אותו בעצמי - מקווה בקרוב למצוא תורם שיואיל לממן מחיר עלות של הספרים, הפקדתם בה.ל.ל וחלוקתם לכל מי שזקוק לאינפורמציה... כך או כך, עם כך הקושי ההתחלתי, החיים עשויים להיות הרבה יותר נוחים ונעימים כאשר אתה עושה דברים שאתה מאמין בהם. אומר כל מה שאתה חושב מבלי להסס וחושב כל מה שבא לך מבלי לחשוש מעוון... הקושי קיים וזה לא נכון לטשטש אותו את תחתיו, לפחות בכל הנוגע לי, יש "חופש" בעיקר מבחינת התחושה.

ברוך הבא

אני אומנם לא כזה טרי אבל בניגוד לרוב האנשים יצאתי בבת אחת (לא היתה אפשרות אחרת). שבוע אחד עוד הייתי בישיבה ושבוע אחר כך כבר בחוץ לגמרי. עברתי מאז דרך ארוכה של השלמת לימודים, שירות צבאי מלא (שזה לדעתי הדבר הכי חשוב להמשך ההשתלבות שלך), ועכשיו לימודים אקדמאיים. תדע שכל בעיה היא פתירה וכל דבר שאתה רוצה אתה מסוגל לעשות גם אם זה לפעמים קצת קשה. אתה מוזמן לשאול שאלות בכל נושא וכולנו פה נענה בשמחה.

תשובות לשאלות 2+3

בשלב ראשון תתקשר אלינו לאגודת ה.ל.ל - האגודה ליוצאים לשאלה טל - 1700707073 בשעות הערב בימים א' עד ה'. אם אתה ירושלמי תתקשר ל 02-6221359. התורנים בקו הפתוח יסבירו לך את התהליך. כעקרון, בשלב הבא אתה תפגש עם 2 מתנדבים שלנו לצורך התרשמות הדדית והבהרת ציפיות. אם תבחר להמשיך הלאה תפגש עם עובדת סוציאלית. אם לא יהיו בעיות מיוחדות, תאשר הנהלת הלל את קבלתך להלל. בשלב הזה, תוכל לעבור לגור בדירה של הלל בת"א תמורת סכום סמלי במשך 3-6 חודשים. כמובן שאיננו יכולים להבטיח שתמיד יהיה מקום פנוי, אבל גם אם הדירה מלאה, סביר להניח שלא תצטרך להמתין זמן רב עד שיהיה מקום. ברגע שתצא תקבל מענק יציאה קטן שיאפשר לך להעביר את החודש הראשון. לגבי עבודה: לפחות באזור ת"א, כל אדם צעיר ובריא יכול למצוא ללא בעיה עבודה ומי שמוכן לעבוד קשה והרבה שעות יכול להרויח לפחות 4,500 ש"ח, כך שיוכל לחסוך בחודשים הראשונים כמה אלפי ש"ח. לקראת הגיוס לצבא תוכל לקבל סיוע בשיעורים פרטיים במתמטיקה כדי שתגיע למבחנים עם רמת ידע מינימלית שתאפשר לך להתקבל למגוון רחב יותר של אפשרויות. כמו כן נסייע לך לקבל עוד לפני השירות מעמד של "זכאי סיוע" שיאפשר לך לקבל מהצבא סיוע כספי וסיוע בדיור כך שיהיה לך מקום לחיות בו בשבתות. דבר חשוב נוסף שקיים בה.ל.ל (והרבה יוצאים אומרים שהוא אולי העיקרי) הוא הפעילות החברתית העניפה שכוללת ארוחות ליל שבת אחת לשבועיים ועוד 7 אירועים בשנה התקיימים בסופי שבוע וכוללים מסיבות, טיולים,סדנאות במגוון נושאים ופיקניקים. ולגבי השכלה - במסגרת השירות הצבאי יש אפשרויות להשלים חלקית השכלה. בכל מקרה, עם שחרורך תוכל לקבל מה.ל.ל מילגות לימודים שיסייעו לך להשלים השכלה עד סיום תואר ראשון. הלימודים להשלמת בגרות אינם עולים כסף ואילו הלימודים באוניברסיטה עולים נכון להיום כ - 11 אלף ש"ח בשנה (משך הלימודים כ 3-4 שנים). הצבא נותן לך מענק עם סיום השירות בגובה של לפחות 15,000 ש"ח לצורך לימודים. בקיצור - השלמת השכלה היא דבר קשה , אך לא בלתי אפשרי ביחוד עם הסיוע של הל.ל. אה, כן נשאר עוד דבר קטן - כשתתחתן בבוא היום תקבל מהלל דבר חשוב מאד - עשרות חבריך ישמחו מאד להשתתף בשמחתך ולשמח חתן וכלה בשילוב של ריקודים חסידיים ומוזיקת טרנס, האוס, שמאוס או כל מה שנוהגים הצעירים של היום לרקוד. שיהיה בהצלחה. בני מתנדב בהלל.

rigoletto111

New member
לא יפה להגיד את זה, כי אני

בעד שירות צבאי, אבל חלק לא מבוטל מהיוצאים בשאלה יוצאים גם מהמסגרת הצבאית אחרי זמן לא ארוך. גם כי קשה להם להסתגל למערכת וגם כי רוצים להתחיל כבר בחיים. לא הייתי מציע שתעשה את זה, אבל תזכור, שגם האופציה הזו קיימת.

uri80

New member
ואם צריך סיוע נוסף קיים גם

הגמ"ח שיכול לעזור קצת בהתחלה ע"י הלוואה ללא ריבית. (קישורים מצד שמאל)

שבתאי

New member
לא רוצה דירה!!! דירה זה רע!!!

בני, אני חושב שכל הרעיון הזה של "דירה ליוצאים" הוא רע, באמת... רע מאין כמותו בעיקר משום שהוא מיצר אשליה ומרפה ידיים. בתחילה חשבתי שזהו רעיון מעולה-תמיד הייתה הבעיה איפה יוצא בשאלה יהיה בחודשים הראשונים שלו כחילוני, והנה, היא נפתרה - יש דירה. אלא שהדירה בעצם הופכת את הקערה על פיה ומזרזת תהליך שחייב להיות מבושל כדי צורכו לפני האכילה. תהליך היציאה בשאלה חייב להיות "מתבקש" ומחוייב המציאות, הנסיונות "להקל" על התהליך, בכל מיני סמי הרגעה שמתפוגגים עם הזמן, הוא קצת מתיימר ובעיקר מזוייף... כי כשאתה בא ליוצא ואומר לו "בשלושת החודשים הראשונים תוכל לגור אצלנו בדירה, הוא עלול "לנסות" בפרץ של עצבים, "לנסות" ולראות איך זה לצאת בשאלה, "כולה לעבור לדירה של ה.ל.ל" - אנשים יצאו בשאלה לפני הדירה ויצאו בשאלה לאחריה, עם כל הכבוד לעזרה שהיא מעניקה, אני חושב שיש או להציע אותה לזמן בלתי מוגבל (שזה לא אפשרי) או פשוט לבטל אותה לגמרי. הרי כל הרעיון של הדירה מופרך מיסודו, בדירה מורשים לשהות רק יוצאים שעובדים - אלו שלא עובדים מסולקים מהדירה - אלו העובדים מסוגלים לממן לעצמם שכר דירה, ואלו שלא, גם ככה מועפים... בחודש הראשון אולי יש לתת איזו מלגת יציאה (מה שקיים) לצורך שכירת חדר - זה יעלה פחות מאחזקת דירה. וחוץ מזה אני חושב שאפשר בהחלט, גם כחרדי, לנסות להשיג מכאן ומכאן כסף להתחלה. אני מאמין שמי שלא כשיר להשיג לעצמו כסף להתחלה, לא כשיר לחיות כחילוני והוא בדיוק אותו הבחור שאחרי כמה חודשים יעיפו אותו מה.ל.ל - בשביל מה זה טוב כל הסיבוך הזה? לא צריך דירה וזהו, היא עושה רק בעיות וכאבי לב - זו דעתי. והבעיה האמיתית שלי היא "התפיסה" של ה.ל.ל - הנוכחות של ה.ל.ל בחייו של היוצא ראוי שתהיה המינימאלית האפשרית - העזרה המקסימאלית מבחינתי, היא עזרה נעדרת נוכחות. ה.ל.ל כגוף המסייע הוא גוף נחוץ כמובן ואין יקר ממנו, אך יחד עם זאת הוא גוף שהנוכחות שלו "כגוף מסייע" בחייו שלי מי העובר תהליך של יציאה, מזיקה - לא רוצה לרדת כאן לפרטים ולמורכביות מחשש שלא אובן כהלכה. איך שלא יהיה "לגור בדירה של ה.ל.ל" פירושו למקסם את הנוכחות של ה.ל.ל כגוף מסייע בנפש היוצא שזה דבר שהוא פסול מיסודו מבחינתי - ודי בכך.

אני מממש לא מסכימה!

אני חושבת שבלי הלל הרבה מהיוצאים שכבר עשו את הבחירה שלהם וכבר יצאו היו פשוט מתמוטטים הם היו נשארים חילונים אני חושבת שהלל כן צריכה להשאר ברקע וכן להיות פעילה

שבתאי

New member
ברור שאת צודקת...

ברור שבלי ה.ל.ל היציאה בשאלה הופכת בלתי אפשרית. אלא שבניגוד לדעה הרווחת לפיה, יוצא בשאלה טוב הוא יוצא שיודע לומר "תודה" לה.ל.ל, אני חושב שההצלחה האמיתית של ה.ל.ל הם אותם היוצאים שלא מכירים בטובה, ה.ל.ל עזרה להם מבלי שהם הרגישו נתמכים - וזה חשוב. אני יודע שזה לא נעים כי אדם שמסייע רוצה שסיועו יבוא לידי ביטוי באמירת תודה, אבל בכל זאת אני חושב שעזרה מושלמת היא כזאת שלא עוטה איצטלא דרבנן המסייעים. וה.ל.ל, כגוף היא בנויה כך שלא חובה לשים לב לתועלת הרבה בו, אפשר להיעזר בה.ל.ל ולהרגיש עוזר, אפשר לבוא לאירועים ולומר "אני לא צריך, סתם בא כי בא לי" וזה היופי שב"מתן בסתר" ההיללי. והדירה בעצם מייצרת מצב לא ראוי שבו ה.ל.ל כגוף "מפקח" על חיי היוצא ונכנס עמוק מדי לחייו, עמוק מכדי שהיוצא יצליח שלא לשנוא את ה.ל.ל אחרי עזרה מאסיבית כל כך. וכיוון שהעזרה הזו, גם לא נחוצה, גם לא באמת מועילה וגם לעיתים מזיקה, ראוי לבטל אותה... זו דעתי... וכעת למעבר חד, סיפור שזה עתה סיימתי לכתוב "עניין של גיל"

למעלה