שלום אנשים!

לא חייבים לגור בדירה

אינני רוצה להכנס כאן לויכוח לגבי הדירה כי לא זה המקום. בכל מקרה, מי שלא מעוניין לעבור לדירה יכול לצאת בכוחות עצמו ועקרונית אנו גם מסייעים במקרים מסויימים במענק מיוחד לשכירת דירה למשך מס' חודשים. עובדה שבירושלים אין דירה והיוצאים מוצאים בעצמם פתרונות שונים. עם זאת, אני יודע בוודאות שיש יוצאים שללא שלב המעבר הזה חששו מאד לצאת. לגבי אלה שלא תפקדו בעבודה, הם מיעוט קטן וממילא הם לא היו מתפקדים גם אילולא גרו בדירה .

XdragonFireX

New member
אצטרך לחלוק על דבריך.

אני חושב שלולא הייתי יודע שיהיה מישהו שיעמוד אחרי.. לא הייתי עושה את הצעד הזה. וכשאני אומר עומד אחרי אני לא מתכוון שהם מביאים לי את הגלידה לפה!! ואני גם לא חושב כמו שאמרו פה שחילונים רק מזיינים ונהנים כל היום. אני לא חושב שאני צריך להסביר בפורום כמו זה מה הסיבות שגורמות לי לצאת מהציבור החרדי... אפי' שהחילונים לא מזיינים כל הזמן!! (זה היה תגובה למי שאמר לי שלא אחשוב ככה) בקשר לדירה... לא ידעתי שהלל מספקים דירה. שמעתי שיש עמותה כזאת אבל לא היה לי מושג מה הם עושים. בתקופה של לפני פסח עבדתי קצת וקיבלתי 1500 שקל. אין לי בעייה לעבוד. אבל זה מאוד מקל שהלל מספקים דירה אפי' שזה לזמן מוגבל שנקרא כנראה תקופת ההסתגלות. אני אישית לא הייתי יוצא בשאלה אם לא הייתי שומע את התשובות שלהם על הסיוע וההדרכה. בקשר לצבא וללימודים! אני הייתי נשאר בבית וסובל. נשאר ורב עם המשפחה וההורים. אני מאמין שאחרי תקופה של עבודה וחיים בחיסכון ובלי ביזבוז כל בן אדם נורמלי יכול לצאת לגור בדירה עם שותף באופן פרטי ולא על ידי העמותה. כמובן שעוד לא עברתי את זה אז אני לא יכול לדעת אבל ככה זה נראה לי. בכל מקרה שבוע טוב לכולכם!! אגב כמה עולה שכירות בדירה הכי פשוטה בתל אביב?

מתלבט13

New member
אני מתנצל

אם הבנת מדברי שאני תוקף אותך אישית. אני רק התייחסתי לכך שבעיניים חרדיות יכול להיווצר רושם מאד מטעה על החיים החילוניים. ייתכן שאתה היוצא מהכלל. אתה לא חייב הסברים לאף אחד. האנשים כאן, פשוט עברו את התהליך הזה, רבים כאן אכלו המון חרה. ולכן רצים לצעוק: "לפני שאתה קופץ למים תחשוב שנית, זה וואחד בלגן" מאידך, במצבך גם להישאר חרדי זה לא פשוט. אני לא מכיר אותך אישית, כך שאין לי יכולת לדעת כמה חשבת, מה גורם לך, וכו'. באופן כללי ולא אישי, אנשים טועים המון בהחלטות בחיים, בין אם זה בחירת בני זוג, בין אם זה בחירת מקצוע, ובין אם זה החלטה על שינוי תרבות ואורח חיים. ככלל, יש לי רושם חיובי מהגישה שלך, מה שלא אומר שלא אתווכח איתך עד זוב דם.

XdragonFireX

New member
זה בסדר אני לא נפגע מכלום...

פשוט הייתי מוכרח להביע את העמדה שלי. אני יודע שהחלטות יכולות להיות שגויות... אבל כשאתה חי בדרך אחת והיא נראית לך שגויה אז אתה צריך ללכת לדרך השניה. אני יודע שכנראה אני אוכל חרא. אבל אני אשרוד כי זה מה שאני רוצה.

laife

New member
דירה זה טוב!!

אחד הפחדים הגדולים שלי כשיצאתי היו איפה אני הולך לישון, עם מי אני הולך לישון. לתת ליוצא שרק עכשיו התחיל לעבוד ולהכיר את העולם החילוני לחפש דירה ושותפים זה פרויקט גדול מידי, אל תשכח שהוא צריך במקביל למצוא עבודה. מצאתי עבודה שתתאים לי רק אחרי חודש ולא כ"כ ידעתי לנהל את הכספים שלי בצורה חכמה, הדירה שהייתי בה הייתה במחינתי הצלה מאוד גדולה, אחרי חודשיים הבנתי כמה כסף אני מוציא על אוכל/נסיעות/בגדים והתחלתי לנהל תקציב מאוזן בהתאם ליכולת שלי.

XdragonFireX

New member
ניחוש אחד מי אני.

אני מאמין שתצליח.. רק לידיעתך זה לא הניק האמיתי שלי בתפוז כי פחדתי מהמשפחה.

חיים 1990

New member
/tapuzforum/images/emo39.gif/tapuzforum/images/emo65.gif/tapuzforum/images/emo42.gif/tapuzforum/images/emo45.gif

רעיון מצויין

הסכום הראשוני שרצוי לחסוך כדי שתוכל בכוחות עצמך לעבור את החודש הראשון הוא כ - 2,500 ש"ח.

פנדיאני

New member
מסכים לחלוטין

העבודה הראשונה שלי היתה במחסנים של "עזרה ואחווה" בבני ברק. התחלתי לעבוד עוד כשהייתי ישן בפנימיה של הישיבה. כמובן שעלו עליי תוך זמן קצר, אבל אז כבר היתה לי המשכורת הראשונה והיה לי קל להכנס לדירת שותפים. גם כשעזבתי את 'עזרה ואחווה', המשכתי לעבוד במגזר החרדי ("קידי שיק"), ורק אחרי שנה וחצי של עבודה במגזר החרדי, התחלתי לעבוד "בחוץ". נכון שישנה איזושהי הגבלה כשאתה עובד במגזר החרדי, אבל כהתסכלות במבט כללי על התהליך כולו, לפעמים זה בריא.

XdragonFireX

New member
חשבתי על זה כבר...

כמובן שאני מאמין שיהיו לי כל מיני הוצאות... אני כבר התחלתי לעבוד בעבודות מזדמנות ולחסוך כסף.

Moon rise girl

New member
../images/Emo142.gifברוך הבא../images/Emo142.gif

אני לצערי לא ממש אחת שיכולה לתת עצות, ממליצה לך בחום להצטרף לפה בקביעות וליישם עצות חכמות מנסיונם של חכמים ממני. בהצלחה

למעלה