שלום אנשים

NIMASSLI

New member
שלום אנשים

נגשתי לבחינה במועד אפריל כפי שחלקכם יודעים . מהבחינה יצאתי עם שני לקחים חשובים ( לגמרי אנדבדואליים ) : א. אני מתעב מכוני הכנה וביחוד כתות יעודיות ומועדונים למצטיינים . ב. לפקטור הלחץ יש השפעה רבה ממה שנוטים לייחס לו . עם לקחים אלה וכמה ימים פנויים עד לתחילת שנת הלימודים לכתוב אתר הכנה לבחינה הפסיכומטרית כשהשאיפה היא לאתר קצת אחר . רובכם מכירים את המשפט הבא " ... ותתפללו הרבה כי יתכן שזה הדבר היחיד שיכול לעזור " . האתר יכלול בתור התחלה : אוספי מילים גדולים ומפורטים ועם זאת לא מנופחים יתר על המידה . כל המילים בשילוב משפט לדוגמה והטיות שונות של המילה . מידע רב על הבחינה . שיעורים בסיסיים בנושאים קשים . פינת צ'ילאאוט עם מוזיקה מתאימה ומשחקים לניקוי הראש . ( קליעה למטרה עם הפרצוף של יושב ראש המרכז הארצי באמצע וכאלה ) בהמשך : סימולציות . קישורים לכל סימולציה שקיימת ברשת . שיעורים מפורטים על כל נושא ונושא שיכתבו על ידינו . בהמשך של ההמשך : תרגולים אינטראקטיביים על כל נושא בבחינה . אז מה אני רוצה ? הצעות , המלצות , שאיפות , חלומות וכל דבר אחר שהייתם רוצים לראות ברשת והוא קשור לפסיכומטרי ולו בקשר קלוש . תודה

Kayben

New member
תשובה

אני חושב שלא ממעיטים בפקטור הלחץ, פשוט קשה להתמודד איתו. לדעתי חבל שתבזבז את הזמן שלך בלאסוף תרגילים, או בלכתוב שיעורים. כי בשביל זה לכל תלמיד יש ספרי פסיכו, ועוד 10 אתרים. מה שחסר הוא אסטרטגיות עבודה - לדוגמא, להפוך למומחה להצבה - זה משהו שדורש שינוי מחשבתי - כל תרגיל אליו אתה ניגש פשוט להציב תשובות. או רעיון אחר שעלה לי, איך להתמודד עם שאלות השלמת משפטים במילולי. או בקיצור, דרכי עבודה שלא כתובות בספרים... ניהול זמנים טוב. שאלה 12, צריך להיות בזמן X..... וכו' וכו'... איך לא לאבד ריכוז, ולקרוא שאלה 3 פעמים. אם אני אקבל ציון טוב בפסיכו הזה - אז אני אספר איך אני למדתי, כי אולי זה עבד. אם לא, אז אני אחסוך את הגיבובים שלי :)

SHARON 103

New member
../images/Emo131.gif כמה הצעות

היי, קודם כל אני חייב גם להודות שיצאתי עם מספר לקחים מהבחינה הראשונה שלי והמלחיצה למדיי והם: 1. מכון לפסיכומטרי זה כנראה לא הדבר ההכרחי להצלחה (לא למדתי במכון ואני חושב שאם הייתי עובד יותר על זמנים ועל הורדת לחץ הייתי מצליח יותר) 2. ניהול זמנים זה המתכון העיקרי להצלחה ולעבודה טובה ככל האפשר. 3. לחץ זה חרא של דבר... לדעתי יש לך יוזמה יפה מאוד ואני מחזק את מה שאתה אומר רק לדעתי כדאי לך להתעכב יותר על המהות ולא על כתיבת תרגילים או משהו בסגנון. כעיקרון, תרגילים יש בשפע ואפשר למצוא תרגילים בכל מקום וכנ"ל לגבי סימולציות. אני חושב שהדבר הנכון ביותר הוא לכתוב על הבחינה עצמה , על החשיבות שלה וגם מה בדיוק מצפה לנו בבחינה. עכשיו אחרי שאני נבחנתי בפסיכו לראשונה אני רואה שזה לא כזה נורא. (דמיינתי לעצמי אולם של 200 תלמידים עם בוחנות זקנות ומרושעות שבאות עם שעון מחוגים ולחץ אינסופי וכו' - מסתבר שזה קצת שונה). אני חושב שצריך לחזק את הרעיון של תכנון נכון של זמנים... לדעתי זה המפתח להצלחה. לדעת לעבוד נכון ולאתר שאלות קלות שניתן לפתור מייד. בדיעבד, אם היה לי תכנון זמנים נכון יותר וגם הייתי פחות לחוץ אז בוודאות הייתי מרגיש שנתתי מעצמי את המקסימום. צריך לפתח את הדבר הזה אצל התלמידים. וכמובן לספק טיפים לגבי דברים שרובנו מתקשים בהם: השלמות משפטים בעברית, השוואות כמותיות , היגיון, הבנת הנקרא- איך ניגשים לזה בעברית וכו' ..... אני אישית סיגלתי לעצמי כל מיני דרכי עבודה ואני מאוד מקווה שהם מועילים יחסית...אני מחכה כמו כולם לתוצאות ומתפלל לקבל ציון טוב. ועוד דבר, צריך לעודד אנשים להאמין ביכולות שלהם ולא תמיד ללכת שבי אחרי תופעת העדר- " אם לא למדתי במכון אז אכלתי אתה"- זה הגישה הרווחת לפי עניות דעתי וצריך לשנות את הגישה הזאת. זה לא המכון, זה האדם עצמו! בהצלחה באתר ואני מוכן לעזור (מתוך תקווה שהעצות שלי אכן הועילו לי בבחינה..נדע עוד חודש בערך).

למעלה