שלום אנשים..

שלום אנשים..

יש פה מישהו שמשרת באיוש ?? מישהו אולי שיודע איפה יושבת האוגדה? היום סיימתי קורס סמבציות (כבוד!!) אז אולי גם מישהו יודע איך התפקיד בגדולל..? פליז אני מזה לחוצה ומפוחדת אז כל מידע שיש לכם אני אשמח לקבל תודה מראש...

מ ס ט י ק

New member
כנראה שאף אחד לא יודע...

קודם כל, אין לך מה להיות לחוצה, אם לא יענו לך בקרוב תקפצי את ההודעה מאוחר יותר.. בינתיים קיבלת הקפצה על חשבוני!

MaD-d0g

New member
וואו, דרך מצויינת להתחנף פה לחבר'ה

ולקבל תשובות

קצת תשובות

לא הכל, אבל נראה לי שאת ממש רוצה טיפות מידע אז הנה לך... קודם כל מזל טוב על הסיום קורס... התפקיד בגדול? לשבת בחמ"ל במשמרות, מה עושים שם בדיוק אני לא יודעת, מניחה שלימדו אותכם קצת בקורס לא? היציאות.. בהתחלה טוחנים ולאט לאט משתפר... חברה שלי סמב"צית חי"ר בעזה, והיא בהתחלה יצאה 11-3, ועכשיו היא עושה 8-6, ככה שאין מה לדאוג גם אם בהתחלה קצת לחוץ.. אם חשוב לך לדעת איפה יושבת האוגדה אני יכולה לברר, כי חברה שלי שמה מש"קית מידע, אז תכתבי לי מסר ואני אענה לך.

marand

New member
אהמ

סמבצית ? זה לשבת בחמל ולקשר בין הכוחות שפועלים או לרשום את הפעילויות השונות ביומן ארועים.. עושים משמרות של 8-8, 12-12, בהתחלה טיפה טוחנים ואחרי זה לרוב עושים שבוע-שבוע.. לפעמים זה מעניין כי יש פעילויות, לפעמים לא מעניין ואפשר למות משעמום.. אנחנו נמצאים באיו"ש, ויכולים לשבץ אותך בכל מיני מקומות, החל מחמלים של גדודים רגילים עד לחמלים של יחידות יותר טובות ועד לחמל של חטמרים.. שזה המפקדה ששולטת באזור ונראה לי שלהם יש הכי הרבה עבודה.. חמל - חדר מצב לחימה סמבצ - סמל\ת מבצעים

אוקיי אז בואי נהיה יותר ספציפים

נבחרתי לחמל מתק שז"א מפקדת קישור ותיאום.. כן אני יודעת מה זה בבקשה אל תחזרי על זה ותבאסי אותי שוב.. רק תגידי איך זה בגדול מעניין כזה או מעפן?

NBGirl

New member
את הולכת להיות במת"ק של האוגדה

או באחת החטיבות ?

marand

New member
אין לי מושג

אין לי מושג מה תיאום וקישור אומר אני מקווה בשבילך שתהיי סמבצית כמו אלה שלנו ככה תיפתחי לעולם שלנו והתפקיד יעבור לך הרבה יותר בעניין ובמהירות.

במתק של חטיבה

ולפי מה שהבנתי אני בוחרת גם אז איזשהם המלצות...? וmarand .. מה ז"א "סמבצית כמו אלה שלנו" ?? פרט ונמק.. ואגב תודה לכולם שאתם עונים לי

marand

New member
סמבצית ש

עובדת עם יחידות קרביות יותר מעניין לפי דעתי כי שומעים על מה שאנחנו עושים וזה גם ייתן יותר תעסוקה בזמן המשמרת במשמרות לילה..

בוביהלה,

אין דבר כזה "מת"ק של חטיבה". המת"ק לא תמיד נמצא בחטיבה, ולכן כל הדיבורים על מנשה אפרים זבולון ויששכר לא ממש רלוונטיים. המת"ק זה גוף עצמאי שלא כפוף בצורה ישירה לחטיבה (בגדול - קיים מת"ק ליד כל עיר פלסטינית, שמונה באיו"ש). המת"קים נמצאים בבסיסים ומוצבים שונים, מסוגים שונים, מגוונים כקשת בענן, ומעטים האנשים שמבינים מספיק בשביל להסביר לך על כל מת"ק כדי שתקבלי החלטה. תתפסי מישהו מאחד המת"קים (אם זה במפקדה בבית אל, שנמצאת צמוד לאוגדת איו"ש) ותשאלי. אני כן יכול לייעץ לך, אם שירות קרוב לבית חשוב לך, לקחת מפה נאה של הארץ, ולהסתכל איזו עיר פלסטינית קרובה ביותר לביתך, להוסיף את המילה "מת"ק" לפני שם העיר הזאת (לדוגמא, למשל, "מת"ק חברון"), ושם לבקש להיות. היפ היפ הוריי.

Lotar

New member
איוש...

קודם כל בהצלחה בהמשך הדרך. ולעיניין אוגדת איוש יושבת בבית אל קו ישיר יש מתחנה מרכזית בי-ם .לא בטוח שתהיי שם כי כולם מגיעים לאוגדה ומשם מחלקים את כל הסמבציות ושאר תפקידים לשאר החטמרים (חטיבות מרחביות) באיוש יש כמה שתשארנה באוגדה והשאר יחולקו לחטיבות כמו מנשה בג`נין אפרים בקלקליה יהודה חברון ,שומרון בשבי שומרון ,בנימין בית אל סמוך מאוד לאוגדה ועציון באפרת ואיפה תלכי תלוי בצורכי הצבא וגם ינסו להתחשב בבקשתך בד"כ אנשים מבקשים להגיע לחטיבה הקרובה לאזור מגוריהם בהצלחה.

תודה רבה!

ואתה יכול אולי להמליץ לי על איזה חטיבה?? ז"א עם האנשים הכי סבבה או אולי הבסיס עצמו ? המיקום ? כל דבר שיעזור לי בבקשה..

TheNightcrawler

New member
חחח

אלינו את לא תגיעי וטוב שכך בשבילך, החטיבה עם האנשים הכי מסריחים באיוש אל תגיעי לחטמר מנשה, אבל לא נראה לי שתגיעי בגלל שהגיעו אלינו איזה 300סמבציות לא מזמן. אני לא ממש מכיר עוד חטיבות אבל שמעתי שחטמר אפרים לא יותר טוב. תתרחקי משני אלה אצלנו גם רוב הסמבציות עדיין עושות 11-3

למעלה