שלום אנשים :)

Myrath

New member
שלום אנשים :)

היי, אני מתעניין באיזה אפקט זול לגיטרה [עד 500 ככה...]. יש לי פנדר סטרטוקסטר Highway, המגבר בדרך :/ [כנראה מוסטנג 1 של פנדר] - רציתי לשמוע מכם, אילו אפקטים מעניינים יש? אני מתעניין ב: אפקט שיוסיף לי אוקטבה תוך כדי נגינה [יש כזה?]. אפקט שייצור צליל דומה לגיטרת נפח בסגנון ג'אז או רוק [הכוונה שלי היא שייתן לי צליל של סולו, לא של סתם דיסטורשן לפוואר אקורד]. צליל כמו של Prs [סולואים של יוסי סאסי מאורפנד לנד, מי שמכיר...]. אפקט של דיליי. בקיצור, אפקטים שכל אחד יכול לשים לב אליהם [לא ריוורב וכאלה... אפקטים ל"אוזן של מתחילים" XD]. מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין [באופן כללי...]. *יש לי מטאל מאסטר. * אל תבלבלו מהציוד שלי, אני נגן מתחיל. תודה רבה :) [אפשר לפתח את זה גם לדיון... :)

horsie

New member
היי ערב טוב

אם אתה קונה מוסטנג 1 אם אני זוכר נכון זה המגבר מודולציות יש בתוכו המון אפקטים שונים מה שאומר שאתה לא צריך כלום :) ושוב אם אני זוכר נכון יש לו פוטסויץ' מגניב שמאפשר לך לעבור בין פריסטים ואם אתה לא מקבל אותו ממליץ לקנות במידה והוא לא יקר מידי בחנות בה אתה קונה במידה והוא יקר בהגזמה אולי כדאי להביא אותו מאיביי במחיר זול בכל מקרה אני אישית גם הייתי נפתר מהמטאל מאסטר אתה לא זקוק לו ערב טוב

Myrath

New member
:(

מה ז"א לא צריך את המטאל מאסטר? אז למה מוכרים את הדברים האלו אם יש אותם במגבר של 700 שקל??? מה זה מודולציות? חוץ מזה, כשאני שמעתי את המגברים המדומים על הפנדר שלי [בחנות] זה נשמע לא משהו... בפוטסוויץ' שאמרת, התכוונת שזה כמו הפדאל של המטאל מסאטר? ז"א, מופעל באמצעות הרגל? תודה :)

horsie

New member
שוב שלום

המטאל מאסטר זה פדאל יחסית פשוט אבל הסיבה העיקרית היא שהוא פשוט לא יבוא לידי ביטוי במגבר שכזה לא ניסיתי באופן אישי אבל מנסיון כללי אני מניח שהוא לא ישמע טוב על המגבר הזה בפרט. מודולציות זה כל מיני דימויים דיגיטליים של כל מיני מגברים שונים ויש אפקטים כאלה ואחרים לא הבנתי מזה מגברים מדומים בעקרון זה מגבר ממש פשוט וקטן אל תצפה ממנו לתוצאות מדהימות למחיר שלו הוא אחלה וכן הפוטסויץ מופעל ברגל אבל הוא מתחבר ושולט על המגבר במקום לתת לך משהו חיצוני כמו המטאל מאסטר http://www.youtube.com/user/RobChappers?feature=g-u#p/search/1/erKaCn2wgLw

Myrath

New member
אז יש לי פנדר highway, מה עושים?

נשאל את זה פשוט ככה: יש לי פנדר סטרטוקסטר highway 1, ויש לי מטאל מאסטר. איזה מגבר כדאי לי לקנות? באיזה מחיר? 1000? 1500? 2000? יש לי כלי זמר לדי הבית :) * אגב, לא ממש הצלחתי להבין מה אני רואה בסרטון... * יש לך אתר נחמד ביותר :)

horsie

New member
תגובה...

הסרטון אתה רואה סקירה של כל מיני מגברים מאותה קטגוריה של המוסטנג והוא גם מופיע שם תלוי איזה סגנון אתה מנגן? מה אתה אוהב ? מה אתה מוכן להשקיע ? האם אתה מנגן רק בבית ? וכו... יכולים להמליץ לך על כמה מגברים בכל טווח מחיר לכל מטרה יש מגברים גם בעשרות אלפי שקלים אם אתה נגן מתחיל אני לו חושב שיש לך הרבה למה לקפוץ גבוה תלך על מגבר בסגנון המוסטאנג , הוא לא יקר ויתן לך תמורה טובה למחיר המטאל מאסטר נותן עוד אופציה של סאונד אבל לדעתי הוא לא נחוץ לך כרגע ואני גם לא חושב שהוא ישמע יותר טוב דרך המגבר הזה מאשר האפקטים הפנימיים שלו

Myrath

New member
קודם כל תודה על העקביות :)

*אני אוהב את הסגנונות: מטאל, ג'ז, רוק מתקדם [בעיקר]. Opeth, Orphaned land... אני לא חושב שאלו סגנונות שמתאימים לפנדר שלי :) *אני מנגן רק בבית, אין צורך להתחשב בשום פרמטר שקשור בהופעות... ניסיתי את הפנדר מוסטנג, אבל לא אהבתי אותו [למרות שאני לא יודע אם זה כי אני נגן גרוע או כי המגבר לא מתאים לי...] אני ילך לשורה התחתונה: כבר השקעתי על הפנדר הזאת 3 אלף. כמה כדאי לי להשקיע על מגבר? איזהכדאי לבחור? לא כדאי לי לבחור מגבבר שכבר יביא את המטאל מאסטר לידי ביטוי? הוא במצב מצויין, אבל למכור אפקט [ועוד כזה...] זה לא ממש ריאלי... :/ הייתי רוצה להגיע לצלילים מיוחדים, צלילים שאני יבחין בשוני שלהם! לדוגמא, הצליל של הג'אז בשיר הזה, אתה יודע פחות או יותר לזהות לאן אני צריך "לשאוף"? יש שם סולו ב1:13 - http://www.youtube.com/watch?v=1IzLDT73bkk תודה :)

Myrath

New member
מה ה'וואט' אומר לי בעצם?

אני יודע... זה סתם סולו באמצע פרוגרסיב רוק-מטאל... :) אממ, מה ההבדל בין וואט ל5 וואט? רק בעוצמה? כי העניין הוא שיש לי מגבר של איבנז [טון בלאסטר] הכי פשוט של 400 שקלים בערך, והוא 19 וואט לדעתי. אז אני מבין שיש עוד פרמטרים לאיכות המגבר מן הסתם, אבל וואט - זה לא רק העוצמה של המגבר? כי עוצמה אני לא ממש צריך... תודה רבה על ההמלצות והביקורות. מקווה שבקרוב יישתדרג האתר שלך ויהיה בו יותר חומר לאולטרא-מתחילים :) יישר כוח.

Myrath

New member
אה ולגבי המטאל מאסטר...

איך המטאל מאסטר ייסתדר עם המגבר הזה? * שמעתי את ההדגמה. בכלל לא מלהיב במיוחד, וזה עוד על גיטרות שונות משלי ונגנים מקצועיים.

horsie

New member
וואט משפיע בעיקר העוצמה בעיקר אבל לא רק

מעבר יש לזה הרבה השלכות שונות שאין לך למה להיכנס אליהן עכשיו ההבדל העיקרי בין המגבר שלך למגבר הזה הוא שהבלק סטאר הוא מנורות שגם לזה יש הרבה השלכות שקשה להסביר אותן כרגע בלי לתת דוגמאות חיות בקרוב אני אוסיף מאמר מפורט לאתר שלי לגבי הבדל בין סוגי מגברים לגבי זה שהוא לא מלהיב קשה לי להתווכח איתך אני חושב שהוא מאוד מלהיב אם אתה מצפה להוציא ממנו סאונד כמו בשיר של אופת' זה לא בדיוק אפשרי , אבל אפשר להגיע לעקרון דומה זו הפקה מקצועית עם ציוד יקר ונגן ברמה מאוד גבוהה והמון דברים שלוקח הרבה מאוד זמן ללמוד אתה מוזמן להוסיף אותי בפייסבוק ונוכל לדבר יותר פרטני SAGI GLUZMAN

Manic Subsidal

New member
כל המגברים מהסדרה הזאת מעולים

של בלאקסטאר, אם אתה בכיוון של לנגן מטאל בבית הHT5 ייתן לך אחלה תוצאות - ואתה לגמרי יכול להיפטר מהמטאל מאסטר, הדיסטורשן של הפריאמפ של הבלאקסטרים מעולה!

Myrath

New member
קיצור, מטאל מאסטר קנייה מיותרת?

זה עולה 600 שקל! איך יכול להיות שזה לא משפיע?

Manic Subsidal

New member
לדעתי , לגמרי מיותר.

אם אתה מחליט ללכת על אחד מהבלאקסטארים, אין לך צורך בפדאל דיסטורשן, הערוץ דרייב שלו מעולה - במיוחד בהשוואה למטאל מאסטר שהוא פדאל בינוני מינוס, לטעמי לפחות. בכל אופן שווה לך לשמוע בעצמך ולהחליט.

MetalicBluz

New member
כן אם תלך על בלקסטאר אין לך מה לקנות פדאל

דיסטורשן. הרעיון של פדאלי אוברדרייב/דיסטורשן זה שהם כתוספת במידה והגיין במגבר לא מספיק או שאתה רוצה גיוון. או שיש רק ערוץ אחד והוא קלין. לבלקסטאר, אפילו רק לזה שהוא ואט אחד יש עד כמה שידוע לי ושיצא לי לשמוע מסרטונים המון גיין. תראה את הסרטון הזה של אנדי ג'יימס מנגן על המגבר שהוא ואט אחד. וזה בהקלטה ישירה מהמגבר למחשב (emulator - אופציה ממש נחמדה שיש במגבר הזה) http://www.youtube.com/watch?v=AJewAJuodl8 הקלטה של ה-5 ואט http://www.youtube.com/watch?v=CyxQXFdzE4M נשמע קטלני

MetalicBluz

New member
אהה עכשיו הבנתי מה פספסתי.. כבר יש לך

דיסטורשן. אתה שואל אם הקנייה היתה מיותרת? מממ אני אישית לא מת על הדיסטורשן הזה.. המגבר בקלות יוכל להחליף את הפדאל במה שקשור לדיסטורשן. לדעתי קפוץ לכלי זמר בדוק את 2 המגברים. ל-5 ואט יש fx-loop אני לא חושב של- 1 ואט יש. לדעתי תמכור את הפדאל דיסטורשן שלך ותקנה מולטי אפקט פשוט יחסית. המגבר הזה מקבל אפקטים בצורה ממש טובה עד כמה שאני יודע. ככה בכל מה שקשור לאוברדרייב/דיסטורשן זה יהיה לך מהמגבר (וגם מהמולטי אפקט אם תרצה). כל מה שקשור לאפקטים כולם יהיו לך במולטי אפקט. ככה עם ההתנסות והמשחק תדע לאיזה אפקטים אתה מתחבר ומה אתה אוהב. ובעתיד תמכור את המולטי ותקנה כמה פדאלים בודדים, את אלו מהמודולציה שאהבת. זה מה שאני הייתי עושה במקומך. ד"א בגיטרה שלך יש האמבקר? ודבר אחרון. לא משנה מה אתה קונה בכלי זמר תקנה דרך מישהו שיש לו הנחת מוזיקאי או שהוא יקנה בשבילך. זה 20% הנחה על המחיר הרגיל. חבל על הכסף שלך.

Myrath

New member
תודה מטאליק... :)

היום הייתי בכלי זמר באשדוד [זכיין...]. אין להם שם את הבלאקסטרים האלה :( ניסיתי את הפנדר מוסטנג 1 על הגיטרה שלי והסאונד היה פשוט מדהים! לגבי מולטי אפקט - אני די פרפקציוניסט, דהיינו, אני מוכן להתפשר על המון פונקציות, בתנאי שאני מקבל כמה בודדות שנשמעות מושל. לכם אני נוטה להתעניין בפדאל אפקט שיש לו סאונדים ספורים [או ערוצים.. איך שאתם קוראים לזה...], אבל הוא נשמע מעולה [מאשר מולטיאפקט זול עם המון אופציות לא מעניינות]. לגבי קניית אפקט - לא כדאי פשוט לקנות מEbay או מיד שנייה? זה נראה כמו הדבר לקנייה כזאת. לגבי מטאל מאסטר - יועץ השירות בחנות אמר שהוא בטוח שהמטאל מאסטר יבוא לידי ביטוי בשני סוגי המגברים. וגם אם אני ירצה למכור אותו, מי ייקנה את זה :/ ? כל יד 2 מפוצץ אפקטים בעשירית מחיר... לגבי רכישת מגבר - כדאי בEbay/ יד 2? יש בגיטרה שלי האמבקר. איפה אני מוצא מישהו עם הנחת מוסיקאי? :D תודה רבה על התשובות, אני מאוד מעריך את זה :)

למעלה