שלום אנשים...

benny afro

New member
שלום אנשים...

אני חדש בפורום קוראים לי בני ( אפרו) ואני אידיאולוג פילוסוף בן 17 מחולון... ואני כנראה יריב וידבר איתכם הרבה הרבה הרבה, כי יש לי מה להגיד על אקטואליה, ומה עוד? אני קומוניסט... אז אל תבהלו.

Vendetta

New member
ברוך הבא למחוזותינו

מה בדיוק דעותיך חוץ מקומוניסטיות? הרוב כאן פסאודו סוציאליסטים (חוץ מכך שהם המציאו את המושג סוציאליזם מחדש...), אז אני מקווה שיתכן שינוי במקרה שלך.

אריאל1

New member
קומוניסט?

הראשון בפורום אם אני לא טועה, למרות שיש לו סוציאליסטים לרוב... תריב, תתפלסף, תתוכח כמה שיותר, כל עוד אתה לא מעליב אף אחד הכל יתקבל בברכה. קומוניזים אינו מבהיל הוא רק מעלה זכרונות רעים... פילוסוף? יש איזשהו תאוריה פילוסופית אהובה או שזה רק הגדרה של משהו שאתה אוהב לעסוק בו?

Vendetta

New member
אינך יודעת מה זה קומוניזם?

אפילו לא מסרטים אמריקאיים שבהם מראים את הקומוניסטים הנבזיים?

אולי נתחיל לשרשר פה מי סוציאליסט?

אני!! אבל לא בדיוק.. יעני נראת לי שיטה חכמה, אבל אני עדיין לא סוציאליסטית! וגם אתם לא... עד שלא תחיו בקהילה שיתופית! בקיצור אני מגדירה את עצמי כ"שואפת לסוציאליזם" :)

Vendetta

New member
שיטה חכמה זה בטוח

אך מידת הריאליות שלה היא זאת שקובעת בסופו של דבר.

.המוסד

New member
אין שום חוכמה ב"סוציאליזם"

אגב, מה דעתכם להמציא שם עברי לסוציאליזם?

Vendetta

New member
לדעתי יש בזה חוכמה רבה,

אידיאולוגיה חכמה ויפהפייה, אבל פשוט לא ריאלית.

Vendetta

New member
ניסיון הכפייה על האחרים

סוציאליזם כופה שיוויון, הוא מכריח אנשים לעמוד באידיאולוגיה הזו. אנשים תמיד יהיו צמאים לעושר ולמותרויות, רק מעטים רוצים את השיוויון והקציצת ראשים הזו. תמיד יהיה משהו שיערער את האידיאולוגיה, כי כשיסתכלו על הדשא של השכן, הוא יראה יותר ירוק ופחות סוציאליסטי... אנשים יתפתו, ותמיד יתפתו מהקסימה הקפיטליסטית. וכמו שידידי המוסד אמר - הסוציאליזם מבטל כל תמריץ לפיתוח הטכנולוגיה וההשכלה. בחברה סוציאליסטית זה לא משנה אם אני מדען גרעין או מוכר בקיוסק, אני עדיין מקבל את אותה משכורת, את אותו היחס. אחרי הכל - זו חברה שוויונית... ולכן אין לאנשים שום תמריץ להשכיל ולהתקדם בחיים, הם יודעים שהם יקבלו את אותו הדבר בכל מקרה. הסוציאליזם מעכב את כל החברה וממאיס את האנשים בו. גם אם תצליח להשליט סוציאליזם לזמן קצר, יעודו הוא להיות קצר חיים ובסופו של דבר להתערער ולהתמוטט.

EverMan

New member
שניה ...

היום רופא מקבל יחס יותר טוב ממדען טילים ? גם בחברה סוציאלית יעריכו יותר אותך בתור מדען טילים או רופא מאשר מוכר ... אבל היחס יהיה שווה. סוציאליזם לא מכריח אנשים לעמוד בתפיסה הזו , זו הסיבה שהיא לא תתקיים בזמן הקרוב , אתה לא יכול להכריח אנשים לפי הסוציאליזם להאמין בו , אבל מי שכן יכול להצטרף בשמחה. זו הסיבה שקיבוץ זה דבר גאוני , כי מי שלא רוצה להיות סוציאליסט לא יגור שם , מי שכן - כן יגור שם. מה יגרום לאנשים זיקה לקאפיטליזם ? למה שמישהו ירצה לעבוד קשה בשביל הפנסיה שלו שהוא מקבל אותה גם ככה ? למה שמישהו יקנא במישהו אחר שלו יש אותו דבר בדיוק ? העידוד בא כי כל אחד עושה מה שהוא יכול , זה המטרה בחברה סוציאליסטית ! כל אדם עושה כמיטב יכולתו למען החברה , העבודה היא ערך בפני עצמה , לא אמצעי ! יש תמריץ , אנשים תמיד ירצו להיות חכמים וירצו לעזור כמה שיותר , כי שהעבודה היא ערך אנשים ירצו לעבוד בכמה שיותר טוב. בקיצור לפי זה , הסוציאליזם לא ממאיס את עצמו על האנשים בו - כי הם בחרו בו. אף אחד לא משליט סוציאליזם - זה סותר את הבסיס שלו של הבחירה החופשית והחופש , לכן הוא לא ימאס ולא יתפורר. כי הוא אוטופי מדיי. אבל אני מאמין שהוא כן ריאלי , בחברה בחירתית בתוך מדינה , לא בתור מדינה בפני עצמה , לא דמוקרטית לפחות.

.המוסד

New member
הקיבוץ הוא רעיון כזה גאוני שרבע

מילארד שקל מהתקציב הולכים להצלת הקיבוצים זה סעיף בפני עצמו בתקציב, אני הייתי מאחד אותו עם "השירות למפגר" בחיי שיש דבר כזה

gilka

New member
ציטוט:

"למה שמישהו ירצה לעבוד קשה בשביל הפנסיה שלו שהוא מקבל אותה גם ככה ?" בעצם מה שאת אומרת במשפט הזה הוא שהסוציאליזם קוטל כל השקעה בעבודה או השקעה בכלל - כי הרי מקבלים את מה שצריכים בכל מקרה. יש סיפורים על רוסיה הקומוניסטית שעובדים על אותו רעיון: מזכירה היתה מגיעה בבוקר לעבודה, מעבירה את הדפים מצד לצד ומעבירה את הזמן בשתיית קפה. בעצם, סוג כזה של בטלנות אותה משרישה הסוציאליזם/קומוניזם "תוקע" את המקום המסויים שדוגל באידיאולוגיה זו במקום מבחינה טכנולוגית ומדעית במשך הרבה זמן. דוגמה טובה לכך היא ארה"ב ורוסיה: שתי מדינות שהיו פעם מעתמות על שוות בעוצמתן והיום- את יכולה לראות בעצמך את העושר הכלכלי בארה"ב ואת העוני הכללי ברוסיה.

EverMan

New member
להזכיר לך

את מירוץ החלל ? רוסיה הובילה בזמנו בתחומה בכל תחום אפשרי מבחינה מדעית , הסיבה היחידה שרוסיה היום בעוני זה כי המשטר לא טרח לשמור על האנשים הקטנים שעובדים , והם קרסו , לא המשטר. רוסיה דבר שני , לא הייתה קומוניסטית היא הייתה סטאלינסטית. ברגע שהעבודה היא ערך , אין לך צורך לעבוד בשביל כסף , כי אתה עובד כי ככה החברה מרוויחה והשחברה מרוויחה --> אתה מרוויח. כי אתה מקבל את הכסף שלך מהחברה בצורה שווה ... זה כמו שאני אעבוד עם שותף , שנינו עובדים ושנינו מקבלים אותו סכום בסוף , אולי אחד עבד יותר ... אולי השני פחות , אבל בסופו של דבר הם מקבלים אותו סכום כסף, לכן כל אחד צריך לעבוד כמה שיותר קשה בשביל ששניהם ירוויחו כמה שיותר. ושאתה עובד למען העבודה , ולא למען הכסף זה שונה לחלוטין. ככה בן אדם יעבוד במשהו שהוא כן יהנה ממנו ולא יעבוד רק כי הוא חייב...

אריאל1

New member
סתם כעיקרון

גם הדת אינה רואה בעבודה ערך. וכל מה שאמרנו עד עכשיו לא מסביר לי למה בכל המדינות הקומוניסטיות יש איסור על דת.

EverMan

New member
והדת צודקת בהכל ?

הדת טועה בהרבה מאוד דברים ... (דובר על הדת היהודית)

למעלה