שלום אנשים...

אריאל1

New member
אני לא מתכוון להיכנס לויכוח בנושא

בכל מקרה לא ענית לשאלה שלי בסוף.

benny afro

New member
אני יענה!

יש איסור של דת במדינות קומוניסטיות משום שהם גורמות לפילוגים בעם ויצירות של פלגים שונים(חרדים חילונים), ומסיתות נגד הממשל(התנגדות לפעילות של הממשל), וככה גורמת לפילוגים שונים בתוך העם ומביא לפירוק המדינה, דת לא יכולה לחיות עם מדינה קומוניסטית, כי היא תפרר לה את הבסיס שכולם שווים וכולם צריכים לעבוד, למשל כמו שהחרדים אומרים שהם שומרים על המדינה בישיבות, והם צריכים לקבל על זה כסף, במדינה קומוניסטית (בראשותי ובראשות EVERMAN), הם לא היו תורמים למדינה אך היו מקבלים שכר שווה, וכאן יש מקום לכעוס.

EverMan

New member
יש כפייה

אבל הכפיה היא יותר חינוכית מאשר מעשית... וכפיה מינימלית על אנשי המעמד העליון שמן הסתם לא ירצו לוותר על כל כספם אם הם לא יהיו בשלטון ...

.המוסד

New member
אתה מתכוון לחינוך טוטאליטרי

תעמולה, אתה בעצם מודה שקומוניזם מבוסס על כפייה ואתה דרוש לקחת מה"עשירים" את רכושם, זה בדיוק למה שאני מתנגד טוטאליטריות

EverMan

New member
איזה תעמולה ?

בדיוק כמו שהיום מלמדים באוניברסטיה כלכלה , וכמו שמלמדים ילדים שדמוקרטיה זה טוב וקומוניזם זה רע, ומלמדים אותם שלהיות רופא זה מגניב ולהיות מנקה רחובות זה רע ... כל מערכת חינוך מלמדת את הערכים של החברה בה היא חיה ... טוטאליטריות זה שלטון של אדם אחד , אין פה שלטון של אדם אחד ! זה שאתה לוקח מהעשירים שהם אלפית מהאוכלוסיה זה לא כל כך נורא , בשביל שלכל השאר יהיה טוב. הם לא נפגעים מזה ... ה"כפיה" הלימודית זה פשוט כנגד מה שהיום מלמדים , אבל זה ערך שגדלים איתו , ובחברה קומונסטית אמיתית אין צורך לכפות את זה , זה בא לבד. הדבר היחיד שאתה כופה הוא את העובדה שאין הבדלי מעמדות , מה שהעשירים לא יהיו מוכנים לקבל.

metal_slug

New member
ברור שזה לא רע...

אלא אם כן חטאת בחטא הקדמון, ואשכרה הרווחת קצת כסף בחיים שלך בחיים, ועכשיו יקחו לך אותו. לא תודה. תתבגרו, הקומוניזם מת.

EverMan

New member
אריאל

אני מאוד בעד חיה ותן לחיות. אבל מהפכה קומוניסטית אמיתית (שבאה ממעמד הפועלים) אני מאוד בעדה. אין בה כפיה כנגד אף אחד מלבד המעמד העליון שיתנגד חריפות לאבד את הכסף והכוח הרב מדי שיש להם היום. אבל אני לא באתי לשנות את המערכת, אני פועל בתוכה , לכן את סוציאליסט ולא קומוניסט. אני לא מוצא את הכוח כדרך להנחיל את הסוציאליזם.

אריאל1

New member
בני אתה מדבר על משטרת מחשבות

אתה מדבר על מוסד כמו הק.ג.ב. שידאג שכולם יחשבו באותה דרך כדי שלא יהי פילוגים. אפילו הדת לא מנסה לעשות את זה.

benny afro

New member
הדת לא מנסה לעשות את זה...

להפך, הדת גורמת לפילוגים, עם עדיין לא הבנת את זה... חרדים חילונים, מקומות קדושים, נסיעה בשבת, אתה צריך עוד דוגמאות? כי יש לי משאית מאחורי הבניין שמחכה לפרוק.

metal_slug

New member
אז כולם צריכים לחשוב באותה צורה?

ואם אני לא ארצה, מה תעשו לי, תתקעו אותי בגולאג?

אריאל1

New member
בדיוק בדת יש חילוקי דעות

אתה מציע להפסק את חילוקי הדעות בכח. למנוע מאנשים לחשוב בשונה ממך. זה מה שהקומוניזים מציע? לא ככה אני הבנתי את מרקס.

benny afro

New member
שיחשבו שונה סבבה.

כל עוד זה מונע ממך לעבוד זה אסור. כמו דת, שאסור להם לעבוד בשבת. וכו´ וכו וכו´.

.המוסד

New member
אין בה שום דבר חכם ושומדבר יפה

היא אינה ריאלית כיוון שאינה עומדת בכללים בסיסיים של הפיסכולוגיה הסוציולגיה והכלכלה היא מבטלת לחלוטין את התמריצים הכלכליים

EverMan

New member
אהה כמובן

הרי עדיף בהרבה חברה קאפיטלסטית בה אדם ימות ברחוב ולאף אחד לא יהיה אכפת כי הוא לא מרוויח מזה כסף ?! קאפיטליזם גורם לאנשים להתבוסס בדם ובחובות שלהם שלאף אחד לא אכפת ! היא לא מבטלת , כי להבדל מקאפיטליזם שעבודה היא אמצעי למען העתיד , בסוציאליסטים העבודה היא ערך בפני עצמו שמשפיע על העתיד ! לכן , היא כן ריאלית ! אבל זה ערך שצריך להחדיר באנשים , לא להרוויח כסף כי אם לעבוד.

.המוסד

New member
שוק חופשי אינו אומר שהמדינה מפסיקה

למלא את חובתה הפרטית הבסיסית-סיפוק הצרכים הקיומיים לאדם, לכל אדם וללא תמורה כלשהי מפלגת הימין הקדומה, הרביזיוניסטים קראו לזה(ליתר דיוק ז´בוטינסקי הקפטיליסט) חמשת המ"מים, להרוויח כסף אינו מטרה בפני עצמה כסף הוא רק אמצעי עובר לסוחר, ההתפתחות הטבעית מסחר החליפין כלומר, אתה מרוויח כסף, אתה מרוויח מוצרים בפוטנציה

EverMan

New member
אז זה לא קאפיטליזם

זה ליברליות. ז´בוטינסקי דיבר על חברה סוציאל-דמוקרטית. לא על חברה קאפיטליסטית.

.המוסד

New member
נו, מי מדבר על ז´בוטינסקי

שוק חופשי זהו כלכלה ליברלית, הוא לא דיבר על חברה "סוציאל דמוקרטית" קפטיליזם אינו צורת התנהגות הממשל לאזרחיו, אלא הצורה הטובה ביותר לכלכלה

למעלה