שלום אנשים...

gilka

New member
בדיוק!

יש שתי סיבות שבגללן קומוניזם נידון לכישלון: 1. כמו שציינתי בהודעה הקודמת- הוא מונע התפתחות 2. כדי להנהיג קומוניזם צריך מנהיג חזר שידע "להשתיק" את המעמדות הגבוהים ואת כל המתנגדים בכלל. אם יש כזה מנהיג כבר המשטר הוא לא קומוניסטי לגמרי - שכן יש מנהיג שהוא מעל כולם.ברגע שיש מנהיג נוצרת לו אריסטוקרטיה. כלומר: נוצר מעמד גבוהה חדש. זה מעורר התמרמרות בקרב בעם שמבחינתו חוזר למצב ההתחלתי. נוצר שוק שחור ומה שקורה זה שהעם חי יותר בעוני כי המחירים בשוק השחור גבוההים יותר. נ.ב. בקשר להודעה על השפה הבינ"ל אני מסכים איתך. לכן, דרך אגב, וגם בגלל העלייה הרוסית הגדולה, אני לומד רוסית בשעות אחה"צ (בקורס) ונהנה מכך מאוד! אני ממליץ לכולם!

benny afro

New member
תיקון טעות של גילקה.

גילקה, יש לך טעות, המנהיג החזק שמשתיק את האנשים העשירים והמתנגדים, הוא בעצמו אחד מהעם, ומרוויח בדיוק כמוהם,כמו כן כל עובדי הממשל, בעצם לא נוצר כאן מעמד חדש, הוא מנהיג חזק כי הוא נולד ורצה להיות מנהיג, והעם רצה אותו. חייב להיות שליט חזק בקומוניזם, כי זה אורח חיים שקשה להשליט בהתחלה, אבל זה אורח חיים מושלם, אפשרי להשליט אותו, בעזרת פטריוטיות ואהבת הארץ!

gilka

New member
אה באמת?

אז בגלל זה לסטאלין היא ארמונות בערך בכל מקום אפשרי ברוסיה? כי גם לכל אזרח רגחל היו? תעשה לי טובה! חוץ מזה ברגע שאתה מנהיא דיקטטורי טוטאליטרי אז באיזהשהוא שלב (בד"כ מוקדם מאוד) המנהיגות והשלטון עולה לו לראש והוא עושה מה שהוא רוצה. חוץ מזה אם העם היה באמת מרוצה מקומוניזם אז כבר היתה מדינה קומוניסטית- דמוקרטית לא? כי הרי העם כ"כ מרוצה שהוא לא ירצה להחליף את הקומוניזם. נ.ב. משטר שקצת קשה להליט אותו בהתחלה??? אני צריך להזכיר לך שסטאלין הרג מעל 15 מיליון איש? (יש שאומרים מעל 25 מיליון)

אור2

New member
תודה אראיל...

אני מרגישה מזה טיפשה..... אתם יכולים להסביר לי בקצרה מה זה כל מושג???

EverMan

New member
אוקיי , ניסוח מחדש

קומוניזים - פיתוח של התורה סוציאליסטית שכתב קרל מרקס. היא אומרת שכל האנשים צריכים להיות שווים , לעבוד בצורה שווה , ולהרוויח אותה כמות כסף לא משנה במה עובדים. העבודה שם היא ערך ולא אמצעי , אתה עובד למען העבודה ולא בשביל להרוויח כסף. אין שם עשירים או עניים. איך נגיע לזה ? -הפועלים יעשו מהפך וינהיגו את השלטון בעצמם.

אריאל1

New member
אף פעם אל תרגישי טיפשה

כי את לא מבינה מושג. אחד הסיבות שאנחנו נמצאים כאם על האדמה זה כדי ללמוד. ו"לא הבישן למד" כל הכבוד לך שאת ממשיכה לשאןל.

קומוניזם זה עיוות של סוציאליזם!

קומוניזם זה לא דבר טוב סוציאליזם כן! קומוניזם זה שאתה מכריח אנשים לחיות איך שהם לא רוצים וסוציאליזם זה מבחירה

.המוסד

New member
הולכת אחר סיסמאות

אין טוב בסוציאליזם סוציאליזם הוא כמו קומוניזם, רק מעורפל

ממש לא!

סוציאליזם אולי לא ממש הגיוני אבל זה הכי טוב שיכול להיות. לחיות בחברה שכולם בה שוים בלי מעמדות יש לך חלום יותר טוב מזה? כל הבעיות פחות או יותר הרי נובעות מחוסר שוויון בין אנשים

.המוסד

New member
ואני חולם שכולם

יהיו מושלמים, ושאלוהים יהיה חבר שלי את תומכת בחלום הזה? הבעיות לא נובעת מחוסר שוויון, על סמך מה ההנחה הזו?

על סמך הרבה דברים

ניקח נושא שקרוב אלינו: למה הפלשתינים נלחמים בנו ככה? כי להם אין תנאים לחיות נורמלי ולנו כן, להם אין מדינה ולנו יש... יש עוד מלא דוגמאות

.המוסד

New member
על מסך הרבה דברים?

תראי, הדעות של כולנו צריכות להיות מבוססות על מסקנות(אלו שניתן להסיק) כל מסקנה מבוססת על הנחות יסוד, מתוך הנחות יסוד אלו אנו מסיקים מסקנות כלומר, א.שאלה ב.הנחות יסוד ג.מסקנות כדי לשכנע מישהו בצדקת טיעונייך(באופן מושכל והגיוני) את צריכה להגיע איתו להנחות יסוד מוסכמות, ואז להסיק מסקנות הנחת היסוד שלך היא שאי שוויון הוא גורם לכל הבעיות או לרובן כאן את שואלת מדוע הערבים נלחמים בנו, ואת משיבה "כי יש אי שוויון ברמת החיים" וכו´, תשובתך היא הנחת היסוד הפרטית שאינה מקובלת עליי, לכן התשובה חסרת ערך לדיון אבל מדוע אי שוויון גורם למלחמה, את זה את צריכה להסביר לי, ולא עשית שיהיה לך בהצלחה

למעלה