שלום אנשים...

gilka

New member
בחברה קפיטליסטית מתוקנת...

בחברה קפיטליסטית מתורנת עוזרים לחלשים בעזרת הקפיטליזם. ארה"ב מתחילה לעבוד בשיטה הזו: קפיטליזם מוביל לעושר כלכלי, כשאנשים מרוויחים יותר הם משלמים יותר מיסים למדינה, כשמשלמים יותר מיסים למדינה יש יותר כסף, וכלשמדינה יש יותר כסף היא יכולה לעזור יותר לעניים ולנכשלים. זה תהליך מאוד פשוט.

benny afro

New member
פחחחחחחחחחחחחח

זה כל כך לא נכון!!! אם היית יודע כ-מ-ה הומלסים יש בארצות הברית היית מדבר אחרת, אם היית יודע כממה מיסים משלמים בארה"ב היית מדבר אחרת, היית מדבר אחרת אם היית חיי בארה"ב. ארה"ב היא בירת הקפיטליזם, וחלק מהמדיניות שלה זה לא להתערב בחיים של האנשים , בגלל זה מצליחים כל כך שם, כי לא מפקחים עליהם, חוץ ממיסים, ארה"ב,ביחס לישראל מבחינה סוציאלית, היא כמו חתול ליד אריה. יחי ישראל.

אריאל1

New member
ומה רע שלא מפקחים על אנשים?

דרך אגב זה אחד הסיבות לכישלון הקומוניזם בבריה"מ (למרות שהמורה שלי להסטוריה טוען שאילו מרקס היה יודע שהמדינה הראשונה שתקבל את הדברים שלו היא רוסיה הוא לא היה מפרסם את זה מלכתכילה). ומוניזם נשמע יפה אבל אני לא מאמין שזה יעבוד.

benny afro

New member
פחחחחחחחחחחחחחחחחחח(2)

הסיבה לכשלון הקומוניזם ברוסיה, היא ההקמה שלו : ולמה אמרו מה שאמרו על מארקס? כי מארקס אמר שבשביל לעשות קומוניזם שיחיה, חייבים להתחיל אותו במהפכה של פועלים! וזה לא מה שקרה, ברוסיה לנין אירגן לעצמו כוח צבאי קטן, ופשוט בא ולקח את הממשלה והקים קומוניזם, בלי להכין את העם הרוסי לכך, מה שגרם לחוסר פטריוטיות, וחוסר מוכנות, ונגרר לסטלין בלה בלה, ושם הקומוניזם הרוסי נפל, הכול בגלל שהם לא היו מוכנים לכך.

.המוסד

New member
היו להם שישים שנה להתכונן

והם עדיין לא הצליחו... מרכסיזם, נדון לכישלון

EverMan

New member
ברוסיה זה לא הלך ככה

השלטון נכבש ע"י צבא , לא על ידי הפועלים ! זה נכפה עליהם ! קומוניזם לא בא לכפות ! אתה משכתב אותו לחלוטין.

.המוסד

New member
קומוניזם בא לכפות

מרקסיזם על כל סוגיו יותר חברה מושחתת ומסואבת, זה מה שקרה בברה"מ, זה מה קרה בכל מדינה מרקסיסטית בעולם עובדה שאינך יכול להצביע על מדינה סוציאליסטית אחת, ואני יכול להצביע על עשרות מדינות קפטיליסטיות מצליחות

EverMan

New member
לא ...

הקומוניזם אמור לבוא מהפועלים. ברוסיה הקומוניזם בא מהדרג הצבאי שכפה את רצונותיו לא רק על האצולה והבורגנות הגבוה אלא גם על הפרולטריון והבורגנות הנמוכה והבינונית. אין מדינות סוציאליסטיות מכיוון שזה תיאוריה יפה מדי , צריך אנשים טובים בשבילה , ולצערי יש אנשים שלא מסוגלים לחיות בשלום ואחווה.

.המוסד

New member
נתפשר שסוציאליזם זה רעיון חולמני

ולא מציאותי, וצריך להיות סהרורי כדי להאמין בו

EverMan

New member
נסכים בגלל

שעדיין אין לנו חברה שוחרת שלום הוא לא אפשרי. אני מאמין בו , אני לא מאמין שהוא אפשרי היום.

EverMan

New member
כשבני אדם יבינו

שמלחמה היא דבר פגום ואסור. ושאסור לגנוב ולרצוח. וכו´ ... וזה אפשרי ... אבל בשביל זה צריך חינוך סוציאלי/סוציאליסטי. לא חינוך לשמירת חוק. כי בן אדם צריך להבין שהוא עושה דבר כזה הוא פוגע באיש אחר ובחברה , ולא פשוט לפחד לעשות את זה ...

benny afro

New member
לא צריך חינוך כזה...

זה פשוט דבר שלא יקרה, כי אין דבר שיסיט אותך לזה: עוני- לא קיים ואין הדרדרות לפשע. חינוך- אתה מחונך וגדל לפיכך שכסף זה לא דבר חשוב, ואין לך חשיבות לצבירת הון. דת- לא קיימת ולכן לא מביאה למלחמות. ועוד.. בקיצר בקומוניזם אין דבר שיכול לגרום לפילוגים ומלחמה. אנחנו עומדים כגוש אחד, ועובד. יחי הקומוניזם.

benny afro

New member
ועוד דבר...

וזה למה לא הצליח קומוניזם בעולם: רוסיה - הייתה הפיכה ולא מהפכה, העם לא היה מוכן. סין - לאחר שרוסיה השתלטה על סין, בתקופת סטאלין, הם פשוט השליטו גם את המשטר עליהם, ובזכות המשטר הזה סין שרדה, כל השנים האלה, והוא התפרק בזמן האחרון. אני בטוח שהיה עוד אני לא זוכר עכשיו.

אריאל1

New member
הוא היתחיל על ידי האיגדוים

ונתמך ע"י שאריות של הצבא האדום כאשר רוב התושבים תמכו בו. אתם יודעים למה קוראים להם בולשביקים?

רק רציתי להוסיף את דעתי...

איך שאני רואה סוציאליזם זה-תן כמה שאתה יכול, קבל כמה שאתה צריך. חוץ מזה- אם אדם יעבוד בקיוסק ברור שיהיה פחות חכם ממדען טילים, אבל זה לא ישפיע בעצם על חיי ילדיו (כמו שקורה היום-מישהו שההורים שלו מרוויחים יותר מחברו זה ברור שהוא יחיה יותר טוב!) מה שאני רוצה בעצם להשיג בעזרת הסוציאליזם זה נקודת התחלה שווה לכל אדם שנולד בעולם. כל אחד יתחיל מאותה נקודה ויזיז את עצמו למקום שמתאים לו בעולם הזה, אבל שוב הוא יהיה שווה מבחינה בסיסית למוכר בקיוסק. בגלל זה סוציאליזם יצליח, כי סך הכל זה מה שרובם רוצים (או לפחות המעמד הבינוני-נמוך --> הרבה אנשים!!).

אריאל1

New member
יש לכם משהו נגד האיציקלופדיה?

"קומוניזם: תורה חברתית, הדוגלת באירגונה מחדש של החברה האנושית למבנה שבו תהיה בעלות על אמצעי היצור בידי הכלל [ולא בידי אנשים פרטים: הערת המעתיק]. בחברה הקומוניסטית, שבו יוגשם, לפי תורה זו, השיתוף המלא בין בני אדם, יעבוד כל אדם לפי יכולתו ויקבל מהכלל את צרכיו." (מתוך בריטניקה לנוער) הוגה הקומניזם הוא קרל מרכס. המדינה הראשונה שבה הושלט הקומוניזם (ללא יותא מידי הצלחה לדעתי למרות שאני בטוח שחולקים עלי) היא רוסיה או בשמה אז ברית המועצות. כיום המדינה הקומוניסטית הגדולה ביותר היא סין. ישנם עוד מדינות קומוניסטיות כמו קובה וויטנאם.

EverMan

New member
../images/Emo45.gif בדיוק ...

אבל הן לא קומוניסטיות בדיוק , הן יותר סטאלניסטיות , אין כלכלה קומוניסטית מלאה בקובה וויאטנם, בקשר לגאוות מדינה אני לא בטוח אם יש אותה בוויאטנם ... רוסיה התחילה בתור קומוניסטית ונהפכה מהר מאוד ללניניסטית ולסטאלינסטית , מה שפגע בה מאוד ... החוסר עניין של השלטון באדם הפרטי פגע בה מאוד. אם החבר הראשון אחרי סטאלין (ניקיטה חורושוב זה היה ?) היה מטפח את הטיפול באדם הפרטי יותר טוב , אני בספק רב אם השפה המסחרית בעולם היום הייתה אנגלית ולא רוסית ...

למעלה