שלום אנשים יקרים.

DHanner

New member
אולי בגלל

שרוב הפרוגרים לא זוכים בהשכלה מוסיקלית רצינית (אם בכלל) ולכן אין להם סיבה לפקפק בהבחנות שלך. להגנתם, רוב המוסיקאים שאני מכיר בורים לחלוטין בהרבה אספקטים מוסיקליים שאתה מדבר עליהם. אבל אין לך תירוץ כשאתה מעצב דעת קהל, במיוחד כשאתה מעצב דעת קהל כה מרכזי.

DHanner

New member
לא בלבלת אותי בכלל

אני לומד מוסיקה וקומפוזיציה. אני סתם מרגיש כאילו אני מופצץ בעובדות והבחנות מופלצות כל פעם שאני קורא ביקורת לאלבום.

מצטער, זה הסגנון שלי

לכתוב "אחלה אלבום" או "יופי של שיר" זה לא הקטע שלי. אני מעדיף להיחשב פלצן מאשר להיחשב 'סתם עוד אחד שכותב על מוסיקה'.

בוא נהייה קונקרטים

איפה כתבתי דברים לא נכונים על מוסיקה? בבקשה תהיה קונקרטי ככל האפשר.

DHanner

New member
בביקורת על סימפוזיון

למוסיקה פוליפונית, כך מסתבר, יש מחיר: אין לה מוקד מלודי ברור. שני קווים מלודיים המתפתחים במקביל הם המצאה מערבית חדשה באופן יחסי, ואינה תמיד מתקבלת באהדה, במיוחד לא בתרבויות אחרות. ממש כפי שאיננו מסוגלים להבין שני אנשים המדברים בו-זמנית, כך קשה להבין כהלכה קונטרה-פונקט שאינו כתוב בצורה מדויקת לחלוטין. במיוחד קשה לעכל קונטרה-פונקט משולש, מרובע או מחומש. רק אחרי האזנות מרובות במצב של ריכוז מקסימלי אפשר לקלוט מה הולך בחלק מן היצירות של 'קונדבופר', וזה חסרון משמעותי. לא פלא שרוב המוסיקה הפופולרית הנכתבת היום אינה מכילה קונטרה-פונקט, או משלבת אותו בכמויות קטנות. הסכנה הגדולה ביותר של קונטרה-פונקט "חכם מדי" היא בלבול המאזין, וזה אכן מה שקורה כאן לא מעט. כל הפסקה הזאת היא לא נכונה, יש לי בעיה עם עוד דברים וגם עם חלק מהדעות שלך (שהן נורא אבסולוטיות בצורה מופרכת). רוצה עוד?

בבקשה תהייה קונקרטי - נסיון שני

"כל הפסקה הזאת היא לא נכונה" אתה מוכן להסביר *למה* הפסקה לא נכונה?

DHanner

New member
קונטרפונקט זו המצאה מערבית מודרנית?

מודרני מול מה? תקופת התנ"ך? זה גם לא המצאה מערבית, זה התפתח בתרבויות האסייתיות, הערביות והאפריקאיות ללא קשר לאירופה בכלל. גם העניין של חוסר המוקד המלודי הברור לא בדיוק נכון. ההערה בקשר לקונטרפוקנט ה"כפול" וה"משולש" גם לא נכונות. הביטוי גם מקולקל, בעיקר בגלל שיש דבר בשם "קונטרפונקט כפול" (וכו') שאין לו ממש קשר למספר הקולות (אלא מתקשר למבנים קאנוניים ופוגליים).

צר לי, אבל אין לי ביסוס

"מודרני מול מה? תקופת התנ"ך?" מודרני במובן של 400 שנה האחרונות. קונטרה-פונקט זה דבר שהומצא במערב. משום מה, אתה היחיד (כולל כותבי לקסיקונים וספרים) שחושב ההיפך.

DHanner

New member
400 שנה זה לא מודרני

שמעתי מוסיקה קונטרפונקטית מונגולית (או טיבטית, שני סוגי מוסיקה נורא דומים, רק שבאחד המקומות יש יותר דגש על סולנות ובשני יש דגש על מקהלות) בהשפעת חבר. בהשפעת מורה לצ'מבלו שמעתי קונטרפונקט שמגיע מאפריקה והמוסיקה ההודית שקיימת כבר אלפי שנים משלבת מן סוג של פוליפוניה (אם כי פחות מפותחת מהמערבית). אבל הרי לקסיקונים צודקים. אותם לקסיקונים אומרים שבאך המציא את הפסנתר המשווה ושמוצרט התחיל להלחין בגיל שנתיים. אתה צודק, טעות שלי.

400 שנה זה מודרני באופן יחסי

"שמעתי מוסיקה קונטרפונקטית מונגולית" זה בדיוק מה שאתה לא קולט. הקונטרה-פונקט - המושג, המילה, המונח, הרעיון המוגדר - הוא המצאה מערבית פאר-אקסלנס. כנ"ל גם היישום הכתוב שלו: המערב המציא את הקונטרה-פונקט לאחר שעשה מהפיכה אמיתית במוסיקה - הוא החל *לכתוב* מוסיקה על תווים. זה מה שהפך את הקונטרה-פונקט המערבי המורכב לאפשרי. לך תתווכח עם כל הלקסיקונים במערב, ולך תתווכח עם העובדה ש99 אחוזים מן האוכלוסיה מסכימים שקונטרה-פונקט זו המצאה מערבית.

DHanner

New member
פתאום עלה בדעתי

שקונטרפונקט קיים כבר 800 שנה במערב. מתקופת הרנסאנס המוקדמת המוסיקה נעשתה קונטרפונקטית (ואז הייתה רפורמציה של הכנסיה וזה חזר להיות הומופוני). קונטרפונקט זה מילה גרמנית לפוליפוניה, זו המשמעות שלה, פוליפוניה קיימת גם מחוץ למערב. גם פוליפוניה מורכבת. כל המוסיקאים הטובים שאני מכיר מכירים גם הם דוגמאות לפוליפוניה שהיא לא מערבית, ואם 99 אחוז מהכלל חושבים בצורה מסויימת זה לא אומר שזה נכון, זה רק אומר שהכלל חושב בצורה מסויימת.

800 שנה זו קצת הגזמה

קונטרה-פונקט החל להיכנס למוסיקה בצורה משמעותית במאה ה-16 וה-17. פוליפוניה אולי קיימת פה ושם מחוץ למערב, אבל שם לא קוראים לזה קונטרה-פונקט ובכלל לא קוראים לזה בשם, ברוב המקרים. הויכוח הזה מיותר מפני שאתה חושב שאתה ממציא את הגלגל, ולמעשה קונטרה-פונקט הוא מושג מערבי לחלוטין, שמיוחס למוסיקה קלאסית אירופאית ואין שום טעם לריב עם כל העולם רק בשביל להרגיש צודק. מה שבטוח, שלדעתי הביקורת שלך מאוד קטנונית ולא מתרכזת בעיקר. אתה באמת חושב שהמוסיקה של סימפוזיון לקחה את הקונטרה-פונקט ממשהו שאינו מערבי? הרי ג'נטל ג'ייאנט הכניסה קונטרה-פונקט למוסיקה שלהם, ומשם זה הגיע לסימפוזיון. אז על מי אנחנו עובדים פה? זה מערבי וזה מודרני.

אותי הוא דווקה הצליח להצחיק קצת

ואורי על תעלב קצת חוש הומור לא מזיק לאף אחד נב" מאיפה הקרצת באחד הביקורות שלך או יותר את הביטוי סכיזופרניה מוזיקלית מה הקשר אפילו הדימואי בין שני הדברים?

Liorking

New member
חושש אני שאתה טועה

רוק מתקדם לא חייב להיכתב במשקלים אסימטריים, המוזיקה הקלאסית עד המאה ה-20 נכתבה במשקלים סימטריים. פוליריתמיקה גם לא חובה. כל אלה מאפיינים של המוזיקה הקלאסית של המאה ה-20, אבל המוזיקה הקלאסית הייתה קיימת עוד קודם ורוק מתקדם זה שילוב של רוק ווזיקה קלאסית - לא בהכרח זו של המאה ה-20. יש לך טעות - לפני המאה העשרים כן המציאו את הריקוד, היו ריקודי ואלס, מינואט וכל מיני.

למעלה