ובכן...
זו שאלה שעולה מדי בפעם בפעם...אז הפעם אני ארים את הכפפה... אם תבדקי את אתר המדריך לרוק מתקדם:
http://mitkadem.homestead.com/files/Index/Index.html תמצאי הגדרה שאומרת שזהו ניסיון לשלב בין מוזיקת רוק למוזיקה קלאסית, ולעיתים גם ג'אז. ויש גם באתר מצגת שלמה בעניין מאת אורי ברייטמן. אני אישית לא אוהב את ההגדרה הזו, כי בעיני, גם אם הושאלו מוטיבים מוסיקליים קלאסיים או ג'אזיים, המוזיקה עצמה נשמעת כל כך שונה... אני הייתי אומר שזה פשוט רוק מורכב ומאתגר יותר (וזה יכול לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות ומגוונות, כמו: שימוש במספר קצבים ביצירה בודדת, עושר הצלילים - ז"א נטייה להוסיף כלים נוספים ולא רק גיטרה-בס-תופים, אורך היצירה - ז"א שלפעמים רק ההקדמה לוקחת את הזמן שיכול להספיק לשיר שלם, ועוד כיד הדמיון...) להקות פרוג מובהקות שמרבות לככב פה הן: ג'נסיס, יס, קינג קרימזון, פינק פלויד (לגביהם יש בעצם מחלוקת על השייכות לזרם), ג'טרו טאל ,קאמל , ג'נטל ג'איינט ויסלח לי האל וכל חברי הפורום על כל האומנים החשובים הנוספים שלא נקבתי בשמם... לגבי רוק אלטרנטיבי - למיטב ידיעתי זו הגדרה מאוד רחבה לרוק שאינו מיינסטרים, לאו דווקא רוק מתקדם. נ.ב אם את חושבת שבית ספר=בית כלא, אז קודם כל אני מקווה שיקצרו לך שליש על התנהגות טובה, ושנית, בטח תאהבי את Another Brick In The Wall של פינק פלויד אם עוד לא התוודעתם...