שלום אנשים יקרים.

טלינקה5

New member
שלום אנשים יקרים.

אני חדשה פה כמו שאתם יכולים לתאר. יש לי בעיה- אני לא כ"כ מסתדרת עם ההגדרה של רוק מתקדם. מה זה בעצם? מה ההבדל בין זה לבין רוק אלטרנטיבי? אילו להקות שייכות לזרם הזה? תודה, ואשמח להשתלב בפורומכם ברגע שאבין מה הוא בעצם.

zamibc

New member
רוק מתקדם=../images/Emo45.gif../images/Emo79.gif

זה אחלה מוזיקה שבעולם... תגידי איזה מוזיקה את אוהבת עכשיו (סגנון) ויהיה אפשרי להמליץ לך..

שלום שלום!

אני לא יכול לענות לך על השאלה מה זה רוק מתקדם, אך הייתי רוצה להמליץ לך שלא להתפס להגדרה כזו או אחרת (לא רק ברוק מתקדם, אלא בכלל בחיים), מכיוון שאם תעסקי בנסיון להבין מה זה ותיצמדי להגדרה צרה ושטחית, זה יכול לעוות לך את ההנאה וההוויה שלך יחד עם המוסיקה. אני לא ממליץ שלא לקרוא בכלל או להתעלם באופן גורף מהגדרות שאנשים מציעים, אבל כדאי להגביל את המשקל שיש להגדרות האלה בתוך האופן הכולל שבו את חווה את המוסיקה. הכי כדאי פשוט לשמוע הרבה מוסיקה, והמלצות טובות תוכלי למצוא פה הרבה יותר מהגדרות טובות. אני מאחל לך הנאה מכל רגע

joshua25

New member
ובכן...

זו שאלה שעולה מדי בפעם בפעם...אז הפעם אני ארים את הכפפה... אם תבדקי את אתר המדריך לרוק מתקדם: http://mitkadem.homestead.com/files/Index/Index.html תמצאי הגדרה שאומרת שזהו ניסיון לשלב בין מוזיקת רוק למוזיקה קלאסית, ולעיתים גם ג'אז. ויש גם באתר מצגת שלמה בעניין מאת אורי ברייטמן. אני אישית לא אוהב את ההגדרה הזו, כי בעיני, גם אם הושאלו מוטיבים מוסיקליים קלאסיים או ג'אזיים, המוזיקה עצמה נשמעת כל כך שונה... אני הייתי אומר שזה פשוט רוק מורכב ומאתגר יותר (וזה יכול לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות ומגוונות, כמו: שימוש במספר קצבים ביצירה בודדת, עושר הצלילים - ז"א נטייה להוסיף כלים נוספים ולא רק גיטרה-בס-תופים, אורך היצירה - ז"א שלפעמים רק ההקדמה לוקחת את הזמן שיכול להספיק לשיר שלם, ועוד כיד הדמיון...) להקות פרוג מובהקות שמרבות לככב פה הן: ג'נסיס, יס, קינג קרימזון, פינק פלויד (לגביהם יש בעצם מחלוקת על השייכות לזרם), ג'טרו טאל ,קאמל , ג'נטל ג'איינט ויסלח לי האל וכל חברי הפורום על כל האומנים החשובים הנוספים שלא נקבתי בשמם... לגבי רוק אלטרנטיבי - למיטב ידיעתי זו הגדרה מאוד רחבה לרוק שאינו מיינסטרים, לאו דווקא רוק מתקדם. נ.ב אם את חושבת שבית ספר=בית כלא, אז קודם כל אני מקווה שיקצרו לך שליש על התנהגות טובה, ושנית, בטח תאהבי את Another Brick In The Wall של פינק פלויד אם עוד לא התוודעתם...

DHanner

New member
רוק מתקדם זה

מוסיקה שתמיד נכתבת במשקלים א-סימטריים. את הא-סימטריה המציא אור ברייטמן. היא בדרך כלל פוליטונלית (המצאה של חברו הטוב של אור ברייטמן, סטרווינסקי) ופוליריתמית (כל מני מלחינים רוסיים אחרים שזכו להכיר את אור ברייטמן). היא מושפעת מהמוסיקה הקלאסית ולכן אף אחד לא רוקד לצליליה (לפני המאה העשרים לא המציאו את הריקוד), את הריקוד המציא מייק אוליפילד שהיה פרוגר תותח שבגד במולדת והתחיל לייצר דיסקו (השלב הבא היה המצאת הבלט הקלאסי, שאולי מוצג בצורה תרבותית, אבל הוא גרוע כמו כל סוג ריקוד).

לפחות תדע איך קוראים לי

ידידי דור בן ה-17, אם אתה כותב הודעה סאטירית על פועלי, לפחות תדע לכתוב את שמי. לא קוראים לי אור, קוראים לי אורי. אני מבין שלך קוראים דור אז נוח לך לקרוא לי אור, אבל המציאות קצת שונה. מילא שאתה כותב 'מייק אוליפילד' בשגיאה (מכוונת?), אבל שמי הוא שמי ובבקשה לא לעוות אותו בשביל לעשות דאווינים.

גם גרוע ביחסי אנוש

אחרת אי אפשר להבין מדוע אתה מתעקש לבלבל אנשים חדשים שמגיעים לפורום בפעם הראשונה ומבקשים מישהו שיעזור להם קצת.

ההבדל בין LOL ובין ROFL

LOL זה אומר "מצחיק". ROFL זה "מתגלגל מצחוק". זה יותר קיצוני. רק שרוב האנשים ביקום לא יודעים מה זה בכלל.

למעלה