שלום אנשים יקרים.

מורנא007

New member
אם כך

מרבית חיי הם סביב ה"כלא". בכלא תקבלי מגורים חינם, מזון חינם וחברה מעניינת, למה לך ללמוד באוניברסיטה?

רוק מתקדם = רוק + מוסיקה קלאסית

זו הנוסחה שאני משתמש בה כמעט מדי יום. היא תמיד עובדת. כל מי שניסה לערער עליה, עד היום, רק הסתבך. בקיצור - פרוגרסיב זה לקחת רוק ולשלב אותו עם מוסיקה קלאסית. אל תתני להשפעות של ג'אז לבלבל אותך.

Liorking

New member
אז כדי שזה לא יבלבל

אתה מוכן להסביר? האם שילוב של רוק וג'אז הוא גם רוק מתקדם?

JohnPaul

New member
לא בהכרח

שילוב של רוק וג'אז הוא מן יצור כלאיים משונה בשם "ג'אז-רוק" (כמה מפתיע). אפשר למצוא אותו בלהקות שמוגדרות פרוג, וחלק גדול מהלהקות שילב ג'אז כמאפיין קבוע במוסיקה שלו. לרוב הן מוגדרות "קאנטרברי". יש גם להקות שבאות מהצד השני של הסקאלה - ג'אז - ושילבו רוק למן עיסה שיכולה להיחשב פרוג, כגון Mahavishnu Orchestra או Return to Forever (אני מדבר על התקליט Romantic Warrior בעיקר).

התשובה היא לא

שילוב בין רוק ובין ג'אז איננו רוק מתקדם. רוק+ג'אז הוא פשוט "ג'אז-רוק", ז'אנר ידוע ומוכר בזכות עצמו.

Liorking

New member
אז מה עם

סצינת הקנטרברי? הם מתקדמים בגלל שהם משלבים מוזיקה קלאסית? תזמורת המהווישנו מאוד מורכבים, לי הם נשמעים כמו גרסה ג'אזית של קינג קרימזון. הם גם די קרובים לרוק (לפחות ככה לי הם נשמעו), אז למה הם לא רוק מתקדם? פרנק זאפה שילב מוזיקה קלאסית, אבל באלבום Hot Rats לא שמעתי השפעות קלאסיות. אתה רוצה להגיד לי שזה לא אלבום מתקדם?

JohnPaul

New member
מה הבעיה?

ג'אז רוק יכול להיות גם פרוג, ע"ע מהווישנו אורקסטרה. ע"פ דעתי מוסיקה קלאסית הוא לא מרכיב הכרחי ברוק מתקדם. Hot Rats מבחינתי הוא ג'אז רוק, אני לא קורא לו רוק מתקדם. זאפה עשה רוק מתקדם בין השנים 73 ל-75, ויש שיאמרו שאלבומו מ-69 Uncle Meat הוא רוק מתקדם ואולי ריו. אפשר באמת למצוא בו ובאלבום שיצא אחריו Weasels Ripped My Flesh שבבים של ריו, ובהחלט אפשר לשמוע השפעות זאפאיות אצל להקות ריו, ע"ע הנרי קאו. סצינת הקנטרברי נחשבת למתקדמת בגלל ש: א. חלק מאומני הקנטרברי היו מעורים בסצינת הרוק המתקדם הבריטית. ב. הקנטרברי בא מאנגליה וההשוואה עם הרוק המתקדם היא מיידית. ג. חלק מההרכבים באמת היו מתקדמים. מעבר לזה, אין השפעות קלאסיות בקנטרברי, למשל סופט מאשין - תסכים איתי שהיא להקת קנטרברי חשובה - לא מושפעת ממש ממוסיקה קלאסית, כך גם קרוואן וכו'. הדבר הראשון שעולה לראש בהקשר קלאסי לקנטרברי זה Egg. אם אתה רוצה לשמוע ג'אז רוק, הבאים מומלצים: Mahavishnu Orchestra שהוזכרה מוקדם יותר, בניצוח ג'ון מקלפלין. מיילס דייויס - החל מ-69 באלבומיו In a Silent Way ו-Bitches Brew הוא עשה תערובת של רוק ופאנק עם ג'אז, והמשיך עם הנוסחה לאורך שנות השבעים. פרנק זאפה כמובן שהרבה לשלב ג'אז באלבומיו. Brand X, שפיל קולינס תופף בה. סופט מאשין - אני שמעתי את שלושת האלבומים עם רוברט וייאט והשלישי הוא פשוט פצצה של ג'אז חשמלי. Return to Forever שילבו מעט רוק, שווה לנסות.

כל מקרה לגופו

"סצינת הקנטרברי? הם מתקדמים בגלל שהם משלבים מוזיקה קלאסית?" התשובה היא - כן. "תזמורת המהווישנו מאוד מורכבים, לי הם נשמעים כמו גרסה ג'אזית של קינג קרימזון" תשמע את האלבום של מהווישנו 'אפוקליפסה' ותגיד לי אם אתה במקרה שומע שם תיזמורים סימפוניים - זה לא מוסיקה קלאסית? " פרנק זאפה שילב מוזיקה קלאסית, אבל באלבום Hot Rats לא שמעתי השפעות קלאסיות" לא שמעת - בעיה שלך. יש שם בלי-סוף השפעות קלאסיות. זאפה עצמו כותב כמו מלחין קלאסי, בשיטות קלאסיות, ומעריץ מלחינים מודרניים כמו בולז ודומיו.

Liorking

New member
אלבומים אחרים שלהם

שמעתי חלק מהאלבום הראשון שלהם Inner Mountain Flame (או Mounting) וזה לא נשמע לי כמו שילוב עם מוזיקה קלאסית. בכל מקרה, אם להקה משלבת הרבה ג'אז ברוק והמוזיקה שהיא עושה די מורכבת, אז היא לא רוק מתקדם בגלל שאין שילוב עם מוזיקה קלאסית?

אלבומים אחרים של מהווישנו

מהווישנו, ואת זה יגיד לך כל מי שמבין בג'אז, נחשבת לאחד מן ההרכבים החלוציים של הפיוז'ן. פיוז'ן זה לא רוק מתקדם. באלבום 'אפוקליפסה', כאמור, יש שילוב מעניין עם מוסיקה קלאסית, ולכן זה מקרב אותו אל הפרוג. בשני האלבומים הראשונים (אינר, בירדז) ההקשר הוא פיוז'ני מובהק - שילוב בין ג'אז ובין מוסיקה הודית ומזרח-רחוק. המורכבות היא לא מהות הרוק המתקדם. המהות היא השילוב בין הרוק ובין הקלאסי. זה לא מוכרח להיות מורכב במיוחד. יש גם יצירות קלאסיות פשוטות, בדיוק כשם שיש יצירות ג'אז מסובכות.

למעלה