שלום אנשים יקרים!

snoopytush

New member
שלום אנשים יקרים!

אני מעוניינת ללמד את עצמי פיזיקה זאת מאחר שבבית ספר שלי זה לא היה כלול בלימודי החובה כך שאינני יודעת את החומר. יש לכם המלצה לספר לפיזיקה למתחילים או אולי על אתר ( חינם-מצוקה כספית) ממנו אפשר לשאוב ידע בנושא? תודה מראש

deathcaster

New member
תשובה

גיל 24 ובית ספר ?
לא משנה.. ספר טוב להתחיל ללמוד איתו פיזיקה הוא "מכניקה ניוטונית" בהוצאת מכון ויצמן, ספר טוב לתרגול פיזיקה ברמת תיכונית הוא בספר של יורם אשל בצבע האפור אפשר לקנות את שניהם משומשים בחנויות מתאימות לספרים משומשים בפחות מחצי המחיר... בהצלחה.

Smertonos

New member
יש לי הספר האפור

של יורם אשל שוכב בבית.. אולי תבוא תיקח?

deathcaster

New member
הערה

א. הגבת לי, אני לא צריך את הספר, בפעם הבאה תשתדל לשרשר נכון, אחרת זה יוצר בלבול.

סיגמה535

New member
נצל"ש

שלום, באותו עניין, אני מעוניין להרחיב בעצמי את השכלתי הפיזיקלית. האם מישהו יכול לעשות לי סדר באופן הכרונולוגי בו עלי ללמוד את התורות השונות? אני מניח שהמקום להתחיל ממנו הוא מכניקה ניוטונית? ומה הלאה? האם אפשר להבין, למשל, את תורת היחסות מבלי ידע מוקדם בפיזיקה? (אני בוגר תואר שני במתמטיקה ומדעי המחשב (כמעט, Just a thesis away...), כך שאת הרקע המתמטי אני מניח שיש לי). אין לי שום ידע מוקדם בפיזיקה ואין לי מושג איפה להתחיל. מלבד שמות של קורסים באוניברסיטאות, לא הצלחתי לדלות סילבוס או משהו קונקרטי... (מה אפשר להסיק על קורס ששמו "פיזיקה 1" ללא הסילבוס?). אשמח להכוונה (כמובן שחומר באנגלית אינו בעיה), ומקווה שהשאלה לא מאד מטופשת... תודה, ליאור

Rus Almighty

New member
בשביל התחלה אני תמיד ממליץ על

פיינמן, Feynman lectures on physics זאת סדרה של שלוש ספריים אשר בהיקף החומר עוברים על רוב הנושאים של פיסיקה 1 + 2 + 3 (אולי פה ושם יש השמטה של נושא מסויים) והספרים הם self contained כלומר לא צריך שום ספרות עזר

סיגמה535

New member
אכביד ואשאל,

מהם הנושאים של פיסיקה 1 2 ו 3? האם יש תרגילים? פתרונות? מדובר על הפיינמן? תודה רבה על התגובה המהירה, ליאור

Rus Almighty

New member
לא אין תרגילים בספרים

יש ספר נפרד של תרגילים אבל לא נגעתי בו אף פעם. מה שכן עבור תרגול אתה תמיד יכול לנצל תרגילים של קורסים(עם זה של האוניברסיטאות בארץ או של MIT) פיסיקה 1 = מכניקה (כוחות, כוחות מדומים , מומנטי התמד ...) פיסיקה 2 =חשמל ומגנטיות (משוואות מקסוול ואולי קצת יחסות) פיסיקה 3= בין כלאים של יחסות ומבוא לקוונטים לרוב(יחסות פרטית או/ו מבוא לקוונטים כלומר עיקרון האי וודעות..) בעיקרון שלושת הכרכים הם שלושת הקורסים של פיינמן(פיסיקה 1 + 2 +3) שהוא לימד בזמנו

הערה - התוכן לא מדויק (יש עוד)

פיזיקה אחד - המכניקה היא גם יחסותית (פרטית). יש שם גם קול ואופטיקה, וגלים - ועוד פיזיקה 2 - חשמל ומגנטיות (כמובן עם ניסוח יחסותי מלא של א"מ). כולל גם טנזורים (מכניקה גבישים, א"מ). הפרק האחרון הוא הסבר מעולה על יחסות כללית (בלי מטימטיקה). פיזיקה 3 - הצגה מאד מקורית (שונה מכל ספרי הלימוד האחרים) מעולה, אני מאד ממליץ לך

זה יהיה קצת קשה לענות על התרגילים לפי הספרים

כיוון שפיינמן לימד בדרך מאד מקורית (שאף אחד כמעט לא לימד לפניו או אחריו). הוא עצמו טען בהקדמה לספרים שהקורסים שלו היו כשלון בגלל שרוב התלמידים נכשלו... פינמן כותב בשפה מאד ברורה ומענינת ורואים שהוא אוהב את הנושא... הייתי מאד ממליץ לך לקרוא את הספרים האלה (לפחות את הראשון) אפילו אם תחליט ללמוד מספרים אחרים.

כן.. מדובר בריצ'רד פיינמן, התיאורטיקאי

שעסק במספר תחומים, אך התפרסם יותר מכל דווקא בתפקידו כראש הוועדה לחקירת אסון הצ'לנג'ר.... תרגילים ופתרונות תוכל למצוא בהרבה ספרים שמתרוצצים בשטח.... אחד מהם למשל הוא ספר של רזניק והלידיי שמכיל תיאוריה ושאלות, ונלווה אליו ספר פתרונות. כמון כן יש את סדרת ספרי ברקלי שמכילים לא רק תיאוריה ושאלות, אלא תוכל לרכוש עימם גם קיטים לניסויים קטנים בבית... אם רצונך במשהו שהוא גבולי ברמת תיכון-אקדמיה, סדרתספרי סירס-זימנסקי הקלאסיים יהיו לך שימושיים. לגבי תורת היחסות הפרטית - אין צורך בידע נרחב בפיזיקה, אך צריך להכיר מושגים כגון קואורדינטות מקום וזמן, מושג "המאורע", מכניקה ניוטונית וההנחה הסמויה שבה {הזמן זהה לכל צופה - נע או נח} ומפה מניחים שתי עקרונות שמהם גוזרים את תורת היחסות פרטית.. משם - תוך שימוש בטרנספורמציות גיאומטריות דיפרנציאליות {אתה מתמטיקאי..אז לא תהא לך בעיה}- מסיקים את רוב המסקנות... אם רצונך להכיר גם את התורה הכללית, יש צורך הרקע באנליזת טנזורים וכו'... בהצלחה.

tomeravr

New member
התגובה לפני זאת טעות קטנה.... השאלה היא האם

יש ספרים שאפשר למצוא אותם ברשת או איכשהו, אני לא מדבר על דברים לא חוקיים, אלא ספרים עבור כולם.

למעלה