שלום,אני שוחט...

l coyote l

New member
מי זה "כולנו"? אתה מתכוון שלאוכלי בשר יש חוסר בויטמין D?

זה באמת מה ששמעתי מהרופאה שלי. היא טוענת שהמעבדה לא יודעת לבצע את הבדיקה.
טענות אחרות אומרות שבאמת לא נחשפים מספיק לשמש.
&nbsp
על כל פנים, לי ולסובבים אותי אין מחסור בויטמין D והבעיה לא מוכרת לי מקרוב.
אבל כך או כך, לפי הטענה שלכולם כולל אוכלי בשר יש מחסור, אין קשר לתזונה בכלל.
&nbsp
בנוגע לאומגה 3 והשאר: אני לא עושה ספירה (על אף שיש אחרים שכן). בעקרון אין בעיה של כמות אומגה 3, אלא הבעיה היא ביחס בינה לבין אומגה 6. אז אולי הפתרון למודאגים הוא הפוך: מתוך כמות השומן הנצרכת לשים דגש על מוצרי מזון שבהם היחס נוטה לטובת אומגה 3 ולהפחית בכאלה עם יחס גבוה של אומגה 6.

SupermanZW

Well-known member
לרוב אוכלי הבשר אין מחסור בויטמין D אבל לרוב הטבעונים יש

האם זה אומר שלשיטתך טבעונים לא נחשפים מספיק לשמש?

l coyote l

New member
הנתונים שאני מצאתי על אוכלוסיות בעלות חוסר בויטמין D:

http://goo.gl/M3szlh

גם בישראל שטופת השמש מדווחים על חסר ותת-ספיקה בשכיחות גבוהה במגוון אוכלוסיות, כולל אנשים בריאים (תת-ספיקה אצל כ-80 אחוז מהנבדקים)[5] חולים מאושפזים במחלקה פנימית (רמה ממוצעת של כ-20 ng/ml‏)[6] ואוכלוסיות מיוחדות בעלות שכיחות גבוהה במיוחד של חסר ויטמין D, כגון בדואים, יוצאי אתיופיה, יהודים אורתודוקסים ואחרים[5].

SupermanZW

Well-known member
אז למה ההמלצות לתוספים האלה מופיעות רק עבור טבעונים?

והנה מה שאני מצאתי: http://www.fitday.com/fitness-artic...egan-diet-deficiencies-prevention-tips.html#b

ע"פ המאמר זקוק הטבעוני לתוספים הבאים באופן קבוע: ויטמין B12, ויטמין D לאלו שאינם צורכים דגנים מועשרים באופן יומיומי (הבעיה עם הדגנים המועשרים היא שמוסיפים להם יותר מדי סוכר, בעיה בפני עצמה), ויטמין C (תמוה ביותר, מכיוון שטבעונים אוכלים הרבה יותר פירות וירקות מאוכלי בשר, אך בגלל התזונה הטבעונית יש להם בעיות ספיגה), סידן (לאלה שלא צורכים חלב סויה מועשר עם טעם לוואי שקשה להתרגל אליו, ברוקולי בכמויות גדולות, סומסום בכמויות גדולות ואצות, אבל חוץ מהיפאנים מי אוכל אצות?). בקיצור קשה מאוד להגיע לתזונה מאוזנת כטבעוני ועוד לא דיברנו על מחסור בחלבונים (שאמנם נובע בעיקר מבעיות ספיגה שאופייניות לטבעונים מכיוון שלא חסר מקורות צמחיים של חלבון, אך כנראה טבעה של התזונה הטבעונית לגרום לבעיות ספיגה של ויטמינים ומינראלים).

l coyote l

New member
אין לי מושג מה טיב האתר שהבאת. מבחינתי זה בלוג פרטי

עמדת ארגון התזונה האמריקאי
http://anonymous.org.il/content/files/ada-vegetarian-heb.pdf
&nbsp
עמדת קופת חולים כללית:
http://www.clalit.co.il/he/lifestyle/nutrition/Pages/vegeterian.aspx
&nbsp
נקודה למחשבה: אילו חברות התוספים היו מתבססות על טבעונים בלבד כקהל יעד עיקרי, הן לא היו מחזיקות מעמד בהתחשב באחוז הזעום של טבעונים בכלל האוכלוסיה.

SupermanZW

Well-known member
אז למה כל כך הרבה חוסרים אופייניים לכם?

תראה דף של המלצות תזונה לטבעונים http://www.fitday.com/fitness-artic...egan-diet-deficiencies-prevention-tips.html#b

איך הגעתם למצב שלמרות שאתם צורכים יותר פירות וירקות מאוכלי הבשר אפילו בויטמין C יש לכם מחסור? כפי הנראה התזונה הטבעונית גורמת לבעיות ספיגה של ויטמינים ומינראלים.

l coyote l

New member
שוב, אין לי מושג מה האתר הזה ומה האמינות שלו. הוא לא משקף

"אותנו" או את המציאות.
בדליית מידע מהאינטרנט חלה על כל אחד האחריות להפעיל שיקול דעת ולבחון את אמינות המידע כדי לגבש דעה ועמדה.
הבחירה במה ולמי להאמין היא אינדבידואלית בסופו של יום.

SupermanZW

Well-known member
על פי המלצות ארגון הבריאות האמריקאי שהבאת ניכר שהסיכוי

שהתזונה שלך או של כל טבעוני אחר היא מאוזנת ללא תוספים (אלא אם כן אתה יפאני, אבל אפילו טבעוני יפאני זקוק לתוספי B12) היא שואפת לאפס.

סשה87

New member
טוב

על מה "לבכות" יותר? האיכות הירודה של הטקסט או שהצלחת לפרש ממנו שלטבעונים יש מחסור בויטמין C? יותר מעניין להתמודד עם טענות על choline ו-carnitine, ו-omega 3, למרות שגם זה מעייף בסופו של דבר.

SupermanZW

Well-known member
ראית את המלצות ארגון התזונה האמריקאי שהקויוטי הביא?

כתובים שם עוד כמה חוסרים שאף אחד מאיתנו לא הזכיר, כנראה שאתם נהנים לעשות לעצמכם חיים קשים. אתם גם מחשבים את מינוני המזון שלכם עם מחשבון ומרכיבים תפריט בסיוע מדענים? הרבה יותר פשוט ופראקטי להיות אוכלי כל.

l coyote l

New member
אני לא עושה חישובים. בדיקות הדם שלי מושלמות

גם עברתי הריון טבעוני ויש לי ילדה טבעונית.
כמו גם קהילות שלמות ברחבי העולם ובארץ (העבריים מדימונה).
&nbsp
אפשר לחפש קטנות כדי לטפח את השכנוע העצמי, גם כשהוא סותר את המציאות. זה יותר קל מעשות שינויים קטנים בהרגלים.
&nbsp
בהצלחה.

SupermanZW

Well-known member
קראת את הקישורים שהבאת?

זה חיפוש בקטנות? אתם צריכים 26 דפים של המלצות תזונתיות, כולל תוספים בשביל להגיע לאיזון, מרוב שעסוקים במילוי הוראות ובדקדוקי תפריטים ומינונים לא נהנים מהאוכל.

l coyote l

New member
לשם מה? אני לא עושה חישובים כאמור וגם בלי תוספים והכל מאוזן.

מן הסתם יש יותר טבעונים שלא מחשבים ולא מתספים מאשר כאלה שכן. בדיוק בגלל שזה מסובך ולא נעים לחיות עם תזונה מחושבת.
אמרתי את זה כבר כמה פעמים אבל אתה בוחר לענות כאילו שטבעונים כן חיים עם מחשבון.
אין לי חיבה לשיח חרשים. שוב - בהצלחה בדרכך.

purplegiraff

New member
אני מתה על אנשים כמוך שמביאים מיני חומרים עלומים

או מנסים להוציא בכוח מסקנות גורפות מתוך המלצות כלליות שיש בהן אזהרות שאינן שונות במהותן מהאזהרות ע"ג תרופות למשל (שבוודאי מי שבר דעת לא מסיק מרשימת תופעות לוואי אפשריות שכל מי שישתמש בתרופה ילקה בכל תופעות הלוואי, נכון?)

ובאים ומספרים לי ולחברי הטבעונים שכבר חיים תזונה זו כמה שנים את ה(מבחינתם) עובדות הבאות:
- שאנחנו לוקים בחוסרים רבים (לא, כי שאר האוכלוסיה לא חסר לה כלום...
)
- שאנחנו נזקקים לתוספי תזונה רבים (טוב שאתה מספר לי כי אני באמת לא שמתי לב שאני כל היום תוקעת כדורים!! NOT)
-שאנחנו קוראים את כל הדפים של המלצות תזונתיות ולא זזים בלעדיהם (חחח... חמוד... אתה קורא אותם, ומי שכל כך מודאגים מהתזונה הזו מבלי לבדוק ולנסותה וטרחו לכתוב את כל זה)
- שאנחנו מחשבים תפריטים ומינונים.
-שאנחנו לא נהנים מהאוכל שלנו.

יש לך עוד קצת מידע עלי שאני לא יודעת עלי?
אולי תצא לי מהצלחת?

סשה87

New member
זה נהדר

הטיעון בעד אכלנות כל עבר מ"טבעי" ל"פרקטי". אני אוהב את הכיוון :)

SupermanZW

Well-known member
זה נחמד, אבל בעוד אוכלי כל צריכים לחשוב רק על גיוון ועל

כמויות סבירות אתם צריכים לנהל תפריט קפדני מאוד שקשה מאוד לאזן אותו וגם להוציא הרבה יותר כסף על מזון ועל תוספי מזון. האם אתה רומז שפראקטיקה זה לא חשוב?

סשה87

New member
אני רומז

שצריך להתמקד, ולהתדייק. למשל (לא בהכרח אתה) מישהו יגיד שאי-אפשר להיות טבעוני מבלי למות לאחר 5 שנים, אבל אחרי זה, עם עימות מסויים, הוא יגיד שאולי אפשר, אבל זה לא טבעי. אחרי עימות נוסף, הוא כבר לא ישתמש במילה "טבעי", אלא יגיד שזה לא נוח. אחרי זה הוא יגיד שזה לא נוח במקומות מסויימים בעולם. וכולי וכולי. מכיוון שזה יהיה עימות ממושך, אפשר יהיה לחזור באופן נוח לראשיתו, כי שכחנו את המסקנות.
&nbsp
בסופו של דבר, אפשר להיות טבעוני. כרגע רמת האינטלגנציה והרצון הדרושות הן - *אולי* - טיפה יותר גבוהות מהממוצע בשביל להצליח להיות כזה שנים רבות (יש לזכור את האמת הלא נעימה, שרוב האנשים הם מטומטמים מרוב הבחינות, זה לא מאוד נעים). זה נובע בעיקר, לדעתי, מכך שהסביבה "הטבעית" הנוכחית רוויה בדפוס מחשבה נגדי. יש לשים לב - לא אכפת לך שחיידקים מתיישבים במעיים שלנו ואנחנו משתמשים בהם, לא אכפת לך שמתספים פרות במשק בקובלט, אבל אכפת לך שבצלחת פטרי שמים חיידקים שיפיקו B12.

למעלה