שלום! - "אני רק שאלה":

גנגי

New member
אני עומדת לעשות דבר דומה

בהזמנה של זוגות רבים, ולא של שניים בלבד, ובמקום מכובד, ולא היה עולה בדעתי שמישהו מחבריי ישלם, כמו שלא היה עולה בדעת איש להזמין לחתונה או לבר-מצווה ולצפות מאורחיט שישלמו. כשמארחים אנשים נהוג שהאירוח הוא על חשבון המזמין ולא על חשבון המוזמנים. אחרת זה ביזיון. בעיניי גם מבזה מאוד החשבון שאנשים עושים לצורך המתנה, שמחשבים כמה עולה ארוחה ולפי זה נותנים צ'ק, ש"יכסה" את הארוחה. מאוד מעליב, בעיניי. אדם שלא מעוניין לשלם בעבור האירוח של חבריו, שלא יזמין אותם למסעדה, או שיעשה משהו צנוע מאוד בבית במקום. אבל לצפות מאנשים שמוזמנים למסעדה שלא הם בחרו ללכת אליה לשלם - זאת חוצפה. ממש חוצפה. אילו מישהו היה עושה לי דבר כזה, לא הייתי נענית יותר לשום הזמנה שלו.

gitta

New member
100% נכון

אולם לא חשתי שזאת חוצפה, אלא שהייתי קצת מופתעת כשהוגש לכולם חשבון. חשבתי שמכיוון שזה היה זוג עם ניסיון דיפלומטי מחו"ל, היו צריכים לדעת שיש לנהוג אחרת. ומצד שני, אולי כך נהוג במדינה שבה שהו מספר שנים? עניין של גיאוגרפיה, אולי.

בעקרון כל אחד משלם על עצמו

אבל צריך להחליט יחד לאן הולכים. אם חברים היו מזמינים אותי למסעדה יקרה לחגוג את יום הנישואין שלהם הייתי מתבעסת לשלם על הטעם היקר שלהם.

טל קר

New member
במקור שאלתי את אמא שלי בגלל

הקטע של 'יום הנישואין' שרחוק ממני, אבל גם בחברה בה אני מסתובבת, כל אחד משלם על עצמו, מידעים מראש על המסעדה/בית קפה, ומבררים שזה מתאים לכולם (למי שצמחוני/טבעוני/שומר כשרות וכד').

גנגי

New member
אולי בגיל שלך ובמצבך המשפחתי כך

מקובל, אבל אצל זוגות נשואים שמזמינים זוגות נשואים אחרים זה בהחלט לא מקובל, וזה עלול להיתפס כעלבון של ממש.

אטיוד5

Active member
אולי צריך לחדד פה

המצב הוא לא שכולם הולכים ביחד למקום מוסכם אלא שיש פה יוזם, אחד הזוגות, שהזמין את השאר. כשאני מזמין, אני משלם. כשאני מוזמן, אני לא משלם. כשהולכים ביחד, כל אחד משלם לעצמו.

אטיוד5

Active member
אז אשאל אותך ככה:

דוד שלך מזמין אותך למסעדה הכי יקרה בארץ לרגל עליתו בדרגה. מגיע חשבון. מי משלם? כלומר, מה שאת אומרת לי הוא - אני משלמת את חלקי ואם מראש אני יודעת שזאת המסעדה היקרה ביותר בארץ אז אני מסרבת לבוא והוא בכלל חצוף שהוא מזמין אותי כי הרי הוא יודע שאין לי גרוש על הנשמה וכל כוונתו היתה להעליב אותי בהזמנה הזאת ולהוכיח לי שוב שאני תפרנית. כן? את יודעת מה את מזכירה לי? את תרבות ה"לשלם על הארוחה" כשזה מגיע לסוגית "כמה לרשום בצ'ק". מזוִיע. ובאמת, יש לי קולגה כזה בעבודה, שיש לו המוני בני דודים/ות והוא נמנע מללכת לכל החתונות/בריתות/בת מצוות שלהם כי זה יעלה לו יותר מדי.

דוד שלי לא יעשה כזה דבר.

זה חצוף ולא מקובל. הוא יברר איתי קודם (או שהוא ידע לבד) אם המסעדה מתאימה לתקציב שלי או לא.

אטיוד5

Active member
יופי, אז כמו שאמרתי ...

זה נחשב לחצוף מצידו. ואז יוצא שאם הוא מליונר צמרת, הוא לא יזמין את קרוביו לשלשה ימים של חגיגת פיצוץ על חשבונו, כמו שהוא בעצם היה רוצה לחגוג, רק כי אצלכם במשפחה נהוג שכל אחד משלם על עצמו. נכון?

אטיוד5

Active member
OK, אז יש לנו קלאש תרבותי פה

בסביבה שלך ברירת המחדל היא שהמוזמנים משלמים ואם לא, אז צריך להדגיש. בסביבה שלי (ושל גנגי וגיטה ועוד כמה) ברירת המחדל היא שהמזמין משלם. מותר לי לשאול - האם זה משהו שהשתנה אצלכם עם השנים?

אושר מ

New member
ופתאום נזכרתי שאני מכירה אותך מאיזה

פורום. אז יכול להיותש באמריקה הרחוקה הדברים שונים. המנטליות בטוח שונה. אבל בכל זאת, אני חושבת שאם הם מזמינים הם צריכים לשלם.

אם ההזמנה היא למסעדה -

כל אחד משלם על עצמו. אם ההזמנה היא לחגוג בבית - הזוג המזמין משלם על האירוח.

shellyland

New member
זה תלוי בסוג (ומחיר) המסדעה, במידת

הקירבה בין הזוגות, בכמות המוזמנים ובאם התפריט קבוע מראש.

למעלה