שלום, אני צריכה עצה

שלום, אני צריכה עצה

אני מתרגמת סיפור קצר בלשי ששמו באנגלית "the bibulous business of a matter of taste" ומחפשת הצעות לתרגום טוב של הכותרת, האם מישהו יכול לסייע?

Eldad S

New member
כחומר רקע (בכל זאת),

על מה הסיפור? <וכמובן, ברוכה הבאה!
>

חומר רקע

תודה על הברכה! הסיפור מתאר פגישה של שלושה ג'נטלמנים בריטים בביתו של רוזן צרפתי, ושלושתם מתחזים לאדם אחד, הלא הוא לורד פיטר ווימזי, הבלש המהולל וגם סוכן חשאי לעת מצוא של הממשלה הבריטית במלחמת העולם השנייה. בכל אופן, הרוזן מצליח לגלות מי הוא הלורד האמיתי על ידי מבחן אנינות. ידוע שלורד פיטר הוא סמכות בענייני יין, ולכן הרוזן מציע מבחן טעימה עיוורת של יינות משובחים, וכך מתגלה שהיחיד שידע היטב את כל הבצירים והשנים הוא אכן לורד פיטר. שם הסיפור הוא מין התחכמות שכזו, אך לא הצלחתי למצוא את המילים המתאימות שיביאו את רוח הדברים. אשמח אם מישהו מכם יעזור. נ.ב. הסיפורים של דורותי ל סיירס אינם מפורסמים בארץ, אך היא ממש טובה, לא פחות מאגתה כריסטי!

Eldad S

New member
נכנס יין - נגלה הסוד: שאלה של טעם

פראפרזה קטנה על הפתגם. מקווה שזה יכול להיות שם הולם. ואם לא - אז ניסיתי :)

Eldad S

New member
מצד שני (שאלה לעוגהמוגה) -

האם הכותרת שאני מציע אינה בבחינת ספוילר? בסך הכל, bibulous בכותרת הספר המקורי אינה בהכרח מסגירה את עלילת הספר, אלא רק רומזת עליה.

תודה!

תודה לכולכם על ההצעות. מישהי הציעה לי תרגום יותר "אחד לאחד" לדעתה, הייתי רוצה שתחוו דעה: עיסוק מבושם בעניין של טעם. הבעייה שזה נוטה להשמע כמו היבריש, אבל יש בזה משהו מרוח הכותרת המקורית.

Eldad S

New member
לטעמי, נשמע פשוט מדי

ולא מסקרן או אניגמטי, ואני לא בטוח שזה יכול לשמש ככותרת מושכת. "עיסוק מבוסם בעניין של טעם" נשמע לי יותר כמו משפט חיווי, אפרורי משהו (משפט חסר, כמובן). אבל זו רק דעתי.

זו לא שגיאה!

אפשר לכתוב מבושם או מבוסם ושניהם קבילים - לפי אבן שושן מבושם הוא הנכון. בכל מקרה, גם השם המקורי הוא אפרורי משהו, ומסוגנן כמשפט חיווי, האם לא כדאי לשמור על הסגנון? חוץ מזה רציתי להתיעץ בתרגום מונח מסוים. זהו חלק מתיאור של אישה טרחנית. אני חושבת שזה סלנג כלשהו, אבל לא מצאתי לו פירוש, אולי מישהו יכול לסייע: all county from head to heel ועוד משהו קטן - איך מתרגמים dower house, כלומר מגוריה של אשת אציל שמת והאחוזה הרשמית והתואר עברו לבנה . האם זה בית העזבון? זה נשמע ממש עלוב, בטח יש משהו טוב יותר. תודה, עוגהמוגה

על הראשון הייתי אומר

מכף רגל ועד ראש. dower \ה האם של המלך / השליט / בעל הבית. אם זו הייתה מלוכה, היא הייתה נראת המלכה האם או משהו כזה. לכן, הייתי הולך על "מגוריה של אם ה XXX".

למעלה