שלום - אני צריך איזה

ilan1998

New member
שלום - אני צריך איזה

חוברת או ספר טוב או אתר שמלמד שפת COBOL תודה תודה תודה המלצות יתקבלו בברכה

itaym02

New member
השלם את החסר ww_.goo_l_.c_m

יש שם אלפי מדריכים לקובול

ilan1998

New member
הלווו - אני מתכוון

למשהו שמישהו כבר מכיר...וגם טוב.... והאם אפשר לקבל חומר רקע - לא תכנותי על השפה?מה היתרונות חסרונות וכו?

itaym02

New member
חסרונות מול יתרונות

יתרונות: שפה פשוטה מאוד להבנה. טכנולוגיה מאוד , אבל מאוד יציבה. רוב העולם הפיננסי בנוי עליה, כך שתמיד מובטחת בזה עבודה. (רוב הילדים היום לא נוגעים בקובול כי זה "פסה") חסרונות:(אולי) פרוצדורלית - למרות שיצאה גרסה OO, אף חברה רצינית לא נוגעת בזה. איטית ביחס לC הקוד לא נראה הטוב ביותר - חצי ספגטי אם מה שמעניין אותך זה עבודה ולא שיא הטכנולוגיה - לך על זה

® רן

New member
אלו לא החסרונות האמיתיים

החיסרון האמיתי זה שזו שפה מתה שלא כותבים בה שום דבר חדש, רק מתחזקים קוד קיים, וגם זה במספר מועט של מקומות עבודה. מי שהולך לזה מגביל את עצמו מאוד מבחינת מבחר מקומות העבודה הפתוחים בפניו ומבחינת העניין והאתגר המקצועי.

itaym02

New member
ציינתי את זה לא?

מעט מקומות עבודה?! בנקים חברות ביטוח טלפוניה (כל התשתית של אמדוקס, למשל) מי שיודע קובול תמיד תהיה לו עבודה. שיא הטכנולוגיה? - כבר ציינתי שזה לא.

® רן

New member
אתה ציינת חסרונות טכנולוגיים

"פרוצדורלית ולא OO" "איטית ביחס לC" "הקוד לא נראה הטוב ביותר" כל אלו הם לא שיקולים בבחירת קריירה. מה שאמור להניע אותך בבחירת קריירה הוא העניין בעבודה, מגוון האפשרויות הפתוחות בפניך ואפשרויות הקידום בתחום. אני לא רואה בעבודה בקובול אף אחד מהדברים הנ"ל. אפשרויות הקריירה שלך יסתכמו בעבודה בשלוש-ארבע חברות אאוטסורסינג בתפקידי מתחזק בסיסי נתונים מיושנים.

itaym02

New member
לא מדוייק

הרבה יותר מזה. אני מסכים איתך שלהתקדם טכנולוגית אי אפשר מקובול. אך כל שאר המסלולים פתוחים בפניך (ניהול, הרי אנחנו יהודים כולנו). המון קוד כתוב בקובול, וקוד חשוב, שעליו מושתת התשתית הכלכלית העולמית. זה מבטיח עבודה קבועה ויציבה (עם שכר לא רע בכלל). הנסיון המקצועי שלי בקובול מסתכם רק בעבודה עם אמדוקס. אני יכול לומר לך בבטחון שאין מניעה, וההפך, להתקדם אם באת מפרוייקט קובול.

motior

Member
"שלוש ארבע חברות אאוטסורסינג"

המסכן יוגבל לנס, מטריקס, IBM Global Services ועוד כמה קטנות (לוג-און, טלדור...) כלומר, יאלץ להסתפק ב- 80% משוק ה-IT בארץ.

® רן

New member
אתה לא סותר אותי

ציינת שלוש חברות גדולות, ועוד שתיים קטנות. אולי יש עוד כמה אחדות - זה עדיין מבחר אפסי לעומת אלפי חברות היי-טק בארץ שעוסקות בתחומים אחרים ובטכנולוגיות אחרות.

motior

Member
אני לא מנסה לסתור

רק להכניס דברים לפרופורציה: ב"שלוש ארבע" חברות האאוטסורסינג הנ"ל מועסקים אלפי עובדים - קשה למצוא מספרים רשמיים, אבל בודאי אחוז ניכר מאנשי המחשבים בארץ מועסקים בחברות אלה. מעט נתונים שכן הצלחתי להוציא: מטריקס: 2100 עובדים נס: כ-3000 עובדים IBM : למעלה מ-1000 עובדים ע"פי הלשכה המרכזית לסטטיסטטיקה, בישראל כ-63000 משרות שכיר בשירותי מחשוב. כלומר - בערך 1 מכל 10 אנשי מחשבים (שכירים) בארץ עובד באחת משלוש חברות אלה.

® רן

New member
לא בדיוק

לא כל העובדים בחברות האלו הם אנשי פיתוח - יש לך שיווק, מכירות, כספים, מנהלה וכו'. נניח ששליש הם אנשי "שירותי מחשוב" כהגדרתך, אז כבר אנחנו מדברים על 1 ל 30. דבר שני, מה זה המספר של 63000 משרות שכיר ב"שירותי מחשוב"? מה זה שירותי מחשוב? זה כולל את כל חברות ההיי טק והסטארט-אפים שמפתחות מוצרים ולא מספקות "שירותי מחשוב"? כל החברות בתחום התקשורת למשל? ודבר שלישי, באחוז ממספר החברות בארץ (ולא ממספר המשרות), היחס הרבה יותר קטן - שלוש מתוך אלפים רבים.

motior

Member
נכון, לא בדיוק

כפי שציינתי - קשה למצוא נתונים והבאתי מה שמצאתי. גם לא כל עובדי נס ומטריקס עובדים בקובול. מצד שני יש גם תוכניתני קובול בחברות אחרות. הנקודה שלי היא שבמספר קטן זה של חברות יש הרבה מאוד משרות ולכן יש סיכוי לא רע למצוא עבודה (בניגוד למה שהיה יכול להשתמע מהודעתך המקורית)

motior

Member
וגם מפתחים דברים חדשים בקובול

למשל בבנק דיסקונט יש פרוייקט פיתוח של החלפת כלל מערכות הבנק. רק בקובול מול בסיס נתונים DB2 - שאינו מיושן כלל. (אם כי בהחלט נכון שיש המון תחזוקה והרבה עבודה מול בסיסי נתונים לא טבלאיים כמו IMS, IDMS ו - ADABAS)

ilan1998

New member
ספר לנו עוד על הפרוייקט אשמח

לשמוע עוד מידע... מי מה ולמה?

motior

Member
מה יש לספר?

הפרוייקט נקרא "אופק" המטרה שלו היא החלפת כל המערכות המרכזיות של הבנק ממחשבי UNISYS למחשבי IBM MF. תיאורטית נקנתה חבילת תוכנה מוכנה מAccebture, אך בפועל נעשות המון "התאמות" שזה בעצם כתיבת מערכת מחדש. בפרוייקט עובדים עשרות ואולי אף מאות אנשים - רובם מטעם חברות אאוטסורסינג. הפיתוח נעשה בקובול ומסד נתונים DB2. הפרוייקט מיושם בשלבים חלק מהמערכות בייצור, לחלק עוד לא התחיל הפיתוח.

ilan1998

New member
מענין

ז"א שACCEBTURE עושים להם שידרוג למערכת? נשמע דווקא מעניין ובגלל שזה MF אז זה בקובול?

motior

Member
כן ולא

ACCENTURE לא בדיוק ושים "שדרוג" זה יותר "התאמות" ולמעשה, כמו שאמרתי הרבה פיתוח - באחריות הבנק ובביצוע של הרבה חברות גולגלות. זה בקובול כי רובהמערכות המסחריות על MF הן קובול. זה אמין ועשוה את מה שצריך. יש גם עוד שפות ל-MF, אבל קובול הפופולרית מכולן

למעלה