שלום, אני נוסע...

אלעד2

New member
נטמג--->

בעקבות דבריך חזרתי להודעה של הנ"ל, וזו לשונה: "20 הרוגים וכו' כן יאבדו כל אויביך ישראל." לא קראתי את כל השרשור כי אין לי כח, אבל בכל אופן הקצף יצא על הדברים האלה. ואני שואל איזה רגשות יש כאן? אין כאן אלא אמירה יבשה, שמסתירה אמנם רגשות שמאחוריה, אבל עניינה היא תקווה שאויבי ישראל יאבדו (תקווה נורמלית), ומניחה הנחה שהאיראנים הם אויבי ישראל (הנחה סבירה אם כי לא בטוח נכונה כי אולי המנהיגים הם האויבים ולא האומה כולה). מה שאני מסיק הוא אם כן הפוך- אותם אלה שקראו את המשפט הזה ויצאו מגדרם הם אלה שמונעים רגשית מדעות קדומות ולא פועלים לגופה של אמירה. כל \ה לא אומר שאני אישית רואה לנכון לומר משפט כזה.

נטמג

"אנחת רווחה משתחררת מזוית פי על ששוב לא אצטרך לקרוא מה מניחים עלי ועל שכמותי בלי באמת לברר ובלי באמת לרצות לשמוע" מנין לך לדעת מה אני חושב עלייך ועל שכמותך? אמרתי מה אני חושב על אנשים שהבהירו את עצמם בצורה שלא משתמעת לשתי פנים, עיי הכפשות וירידה לביבים. את, ועוד כמה כמוך , אשר ישבו על הגדר בעקביות , ונזהר מלנקוט עמדה , מהווים בעיני חידה עד עצם היום הזה (חלק ממנה פתרת לי עכשיו). מעניין אותי איך הגעת למסקנות המלומדות שלך עליי (לא מברר, לא באמת רוצה לשמוע)? מעולם לא השארתי איש ללא תגובה, לכל הודעה שנכתבה לי, לכל מי שחלק עליי הגבתי באריכות ובסבלנות והסברתי את עמדותיי, ואת נקודות המחלוקת וההסכמה שלי איתו. זה נקרא לא לברר? לא לרצות לשמוע? תמוה בעיניי. לגבי נושאים טעונים רגשית - יש הרבה נושאים טוענים רגשית בפורום והרבה התפרצויות אמוציונליות (ע"ע שירשור חג המולד, ע"ע שירשור הזנות) . באף אחד מן המקרים לא זכורות לי השתלחויות מחוסרות רסן כאלה כפי שהיו עליי בכל פעם שפתחתי את פי.

nutmeg

New member
מה תמוה?

כשבאמת לא רוצים לשמוע זולת, מתווכחים איתו על כל פסיק וציוץ, ומסבירים לו שוב ושוב מה לא הבין או למה בדיוק אתה התכוונת. זה לא משאיר פתח לדיון אלא מסב את הפתיל למשהו כמו "מה בדיוק אני חושב ולמה בדיוק אני התכוונתי ואיך אני כל הזמן לא מובן" כשמביאים כל כך הרבה "אני" לדיון - מן הסתם ה"אני" הזה בסוף חוטף. ונכון שהיו פה נושאים טעונים רגשית, אבל כמו שאמרתי לך, מי שהעלה אותם הצליח להתמודד עם האכזבה שלא הבינו אותו ולא ירדו לעומק דעתו או שהחזיקו - גם לאחר דיון ארוך ומפרך - בדעה אחרת. מה שאתה מכנה "נקודות מחלוקת" היו הרבה פעמים "נקודות אל-חזור" עקרוניות בדיון. נקודות שהיית צריך רק להקשיב להן, להמשיך לא להסכים עמן בלב, ולעזוב אותן במנוחה... אבל איכשהוא אף פעם לא ראית זאת כך. תמיד היה לך חשוב להבהיר שוב ושוב למה אתה התכוונת ולמה לדעתך אתה צודק, ובכך היית מוסיף עוד שמן למדורה מחד ושם את עצמך על השיפוד מאידך. עד עכשיו אתה לא שם לב איך זה קורה כשאתה 'רק' מסביר באריכות ובסבלנות - המדורה 'רק' מוזנת.

אטיוד5

Active member
את הטיעון הזה אינני מבין ...

מה כ"כ רע בלרצות להוכיח, לרצות להיות צודק? אני מבין שזה מיגע. אבל אולי במקום לראות בזה נודניקיות נוכל לראות בתכונה הזאת עיקביות, עמידה איתנה על דעותיך ?

אני רוצה לקוות בשבילך

שבמקומות הבאים שאליהם תגיע, תדע להיות קצת יותר מתון, קצת יותר עדין, קצת יותר רגוע וקצת פחות פרובוקטור, אני חושב שזה יקל עליך להשתלב בחברות חדשות. בהתחלה נורא רציתי להיות בעדך. אמנם הרבה גשרים מפרידים בין דיעותי לדיעותיך (וכן, אני רואה בהן מסוכנות ובלתי מתקבלות בחברה דמוקרטית מוסרית או אנושית) אבל חשבתי שמן הראוי להקשיב גם למה שהאוזן אינה מסוגלת לשמוע. כשכתבתי לך כיצד לדעתי תוכל יותר להשתלב - ענית בהתנשאות ובזלזול. כשניסיתי להסביר - תקפת. כשהמלצתי למתן - הקצנת. אז ויתרתי. אני לא אבא שלך. עד לאותו שרשור איראן נמנעתי בעקביות מלהגיב על הודעותיך שהרגיזו אותי (אולי פעם או פעמיים שלחתי
בתגובה), וזאת מתוך החלטה עקרונית להתעלם. אתה לא היחיד בפורום שבחרתי להתעלם ממנו כדי לא להכנס לעימותים מיותרים. אני לא חושב שאני יכול לשנות את דעותיו של פנאט ואין לי זמן או כוחות למלחמות חורמה מיותרות. אבל עברת יותר מגבול אחד, במודע ומתוך כוונה ברורה לעורר פה כמה שיותר מלחמות. הסגנון, דרך ההתבטאות, ההכפשות, האלימות המילולית (והפיזית), כל אלה הפכו אותך למוקצה בפורום. לאט אבל בטוח גרמת לאחרים להסתכל עליך באור שלילי. ידעת שזה הכיוון והמשכת. כמו ילד קטן שלאור הביקורת רק ממשיך ומתריס, כרית לעצמך את הבור הזה. שומרון, אני לא מכיר את כל יושבי הפורום, אבל אחדות דעים אין כאן. אנשים שונים שבאים ממקומות שונים יושבים כאן יחד ומדברים. מקשיבים. מסכימים שלא על הכל חייבים להסכים. ונשארים מיודדים. אם אתה באמת פורש (ויש לי חשד סביר שאתה לא. ילדים נוטים לאיים איומי סרק ולא לעמוד בהם) כדאי שתפנים את העובדה שחוסר האהדה כלפיך נבע אך ורק בגללך, בגלל הקיצוניות, ההתבטאויות וההתרסה. לא בגלל שום דבר אחר. אתה באמת מאמין שכולם טועים ורק אתה צודק? אולי בפורום נוער-גנדי יסכימו איתך יותר. שוב, בהצלחה בהמשך הדרך, מקווה שתדע לסלול אותה יותר ברכות.

ההתנשאות שלך לא יודעת גבולות

הדיעות שלך הרבה יותר מסוכנות בעיניי, ולעולם לא אמתן את דיעותיי כדי לשאת חן בעיני אנשים כמוך.

אלעד2

New member
זה המקרה השני ברשת

בו נוכחתי לראות כיצד משטרת הדעות מכופפת את מי שחושב אחרת מהאח הגדול. המקרה הקודם היה כשמנהלת פורום העיזה לומר ש"דין רודף" הוא עיקרון ראוי. היא נכנעה ועזבה את ההנהלה. המעניין הוא שזה קורה במקום הפלורליסטי ביותר שקיים מאז ששת ימי בראשית.

אלי ו.

New member
מי אמר שדין רודף אינו עיקרון ראוי?

אני מניח שהויכוח היה על היישום שלו, ולא על העיקרון.

גרי רשף

New member
../images/Emo4.gif

אני מבין שיש כאן רמז שאני וגולשים אחרים מהפורום כופים את דעתנו ומונעים הבעת דעות אחרות.

shellyland

New member
"משטרת הדעות מכופפת"?

הגזמת! אני חוזרת ואומרת: שומרון עוזב מבחירתו החופשית!

אלעד2

New member
לא אמרתי שיש פה כפיית דעות-

זה גם כמעט בלתי אפשרי, אני רק מציין עובדה שזו הפעם השניה שבעל דעות שלא נראות ל'שמאל' החליט לנטוש את הזירה בגלל שהופעל כלפיו לחץ מסיבי(שם זאת היתה ממש אלימות מילולית חריפה ומכות מתחת לחגורה).

שמאל? איפה שמאל?

האם הימין מקבל הצדקת פריעת חוק? האם הימין מקבל צהלות על מותם של ילדים וזקנים במיטותיהם? האם המשותף למתנגדי הפסולת המילולית הזאת הוא דעותיהם הפוליטיות? התשובה לכל השאלות הללו היא "לא" רבתי אני רק מקווה שאתה, כאיש ימין, לא עונה "כן" לשתי הראשונות

אמרת "משטרת הדעות מכופפת"

זו אינה כפיית דעות? הלחץ המאסיבי לא היה לסלק אותו אלא את ההתבטאויות שאינן ראויות להכלל בפורום. הוא יכול היה להחליט להשאר ולא להתבטא כך. הוא בחר שלא. זכותו. לא מקבלת על עצמי את האשמה, אולי רק את האחריות.

מארסו

New member
שטויות

לא היתה כאן שום משטרת דיעות. ואיש לא "הכריח". שומרון הביע את דיעותיו באותה חופשיות שאנחנו בחרו להיגעל מהן. וההקבלה שעשית עם "דין רודף" היא מעניינת. גם שם הובהר שחופש הביטוי הוא מעל לכל, חוץ מהחוק !!!

חזרת!!! ../images/Emo24.gif

ידעתי שלא תעזוב אותי ליותר משעתיים שלמות!!! שלום רב שובך נץ נודדת...
אתה רוצה להעפיל למרומי אפי, שם ישבתי גם התנשאתי?

לא חזרתי לשום מקום תרגע

פשוט לא יכול להגמל מההרגל המגונה לענות לכל מי שעונה לי. גם אם הוא במקרה...... אתה! חוץ מזה לא אמרתי שאפסיק לקרוא את הפורום. בין המלחמות להשמצות עדיין יש כאן כמה דיונים מעניינים שאני נהנה מאוד לקרוא אותם, לצערי לא אקח בהם חלק פעיל, אבל בוודאי לא אמנע מלקרוא.

אטיוד5

Active member
רציתי להעיר פה ...

לאלו שכתבו ש"איש לא הכריח" את שומרון לעזוב, שהוא "עזב מרצונו", וכו'. מאוד קשה להשאר בפורום שבו מכפישים אותך אישית. או כמו שנכתב בהודעה של שלי שלונקקנו אליה - בסוף הוא ילך, צריך רק סבלנות. ובכן, זאת דרך גועלית מאוד להפטר מאדם. קביל להתווכח עם דעותיו של אדם. לא קביל לקרוא לו גופו בשמות גנאי. לא קביל להשמיץ אותו באופן אישי. לא קביל לעשות לא אאוטינג. קביל לכתוב "הדעה הזאת קטנונית בעיני". לא קביל לכתוב "הדעה הזאת מעידה עליך שאתה אדם קטן". זאת דעתי.

למעלה