שלום, אני נוסע...

בהבלובה

New member
לא מבינת שום דבר

כל מי בא פת רצה דבר לא יפה מרגיז בלובה בא פה גדול זה שמרון, התחלה אמרת רצה גרש ערבים החוצה, רצה לרביץ ונסר עצים זית ולא אומר ספאסיבה רצה מרביץ חזק חזק. אחר כך בא אמרת שבר שיניים באובטובוס רצה מרביץ לערבים אבל פחד אז מרביץ יהודים מה מדבר לא יפה. אחר כך אמרת לא פחד רשף מה קורא לשטרים יקחו אותו לכלא שדבר דיבה. דבר דבר דבר בסוף לא בא שטר לקחת כלא וגרי בכה מאוד וטללי פחד בלילה. אחר כך לאמרת לא דבר לא יפה מתנהגת יפה שבוע עד טללי דבר חג כריסטמס (למה דבר חג לא יהודי ?) מה שמרון דבר מקיא בפורום. בלובה לא מבינה, אחר כך בא אמרת לא נפסיק לשיר אבל רק אם איראן נפלת באדמה ואחר כך הולכת. אז עכשיו לקחת זה פרייקטה שלך ולכי בבית שלך. , הלכת בקטיף אבטיחה ! ולא באה יותר בדב-בה בחיים שלך, לא בא בדב-בה יותר !

אלעד2

New member
אם תלך עכשיו..

(שיר מופלא) תשמע, אני לא שותף להתבטאות שלך לגבי רעידת האדמה. אממה, מאוד מאוד חשוב לי שלא תעזוב בגלל יחס של אחרים כלפיך. וזאת למה? בגלל האסימטריה. הרי מישהו עם דעות הפוכות משלך יכל לכתוב פה דברים כמו: "יאסר עראפת הוא אדם יקר ומדינת האפרטהייד ישראל נוהגת בו בזלזול מעורר שאט נפש. אם מישהו צריך להיות כלוא זה הרוצח אריק שרון (ועדת כהן זוכרים?)" הנ"ל לא היה זוכה להסכמה אבל מצד שני הוא לא היה מותקף בחריפות יתרה, והיו נעשים מאמצים עילאיים להבין גם את נקודת המבט שלו בלה בלה. עכשיו, המצב הזה קיים כידוע לכולם בציבוריות. אם יש מקום אחד שלמשטרת הדעות אין דריסת רגל זו הרשת. דווקא בגלל זה הייתי שמח אם היית נשאר על אפם ועל חמתם של מתנגדיך.

shellyland

New member
דמגוגיה!

אין הדוגמה שהבאת שקולה לדברים שכתב שומרון. אם מישהו היה כותב "איזה כיף! היה פיגוע בכביש גהה ומגיע לכובשים האלה שמתו, אולי כך הם ילמדו סוף סוף לא להתעסק עם ערבים" הוא היה מוקע (ומוקא) מכאן תוך שניות ספורות. שומרון קיבל יותר מהזדמנות אחת להוכיח לנו (לי) שהוא אינו אדם אלים ובעל דיעות מסוכנות (בעיני) - ונכשל. צר לי שלכך הגיעו הדברים, אבל לא אתנצל על כך שיש לי קווים אדומים בדיוק כמו שהוא לא מתנצל על כך שעבר אותם. אני לא שמחה על עזיבתו. הייתי הרבה יותר שמחה אם היה נשאר ולומד למתן את עצמו. הבחירה לעזוב היא שלו ולא אנסה לשכנע אותו לכאן או לכאן.

אלעד2

New member
את חולקת על תאור המצב שהבאתי?

אין סימטריה וזה ברור כשמש בצהריים. ד"א, שמתם לב לביטוי הבא בדבריו של שומרון: אובר חוכם, = over chuchem מה שפעם בעיירה היינו קורין "אויבער חוכם"..

shellyland

New member
אני חולקת על ההשוואה

דבריו של שומרון אינם שקולים לדברים שאתה הבאת. הם חמורים הרבה יותר.

יש תוכן ויש קונטקסט

לגבי התוכן אני מסכים עם שלי: שמחה על מותם של תינוקות וזקנים באירן משולה לשמחה על מותם של תינוקות וזקנים בישראל, לא פחות. אילו היה אחמד יאסין גולש לכאן ומביע שמחה אשר כזו הוא היה מתקבל באותו שאט נפש. לדברים גם יש קונקסט: אילו ביטא את הדברים הללו מישהו אחר מבאי הפורום היו הדברים זוגים לתערובת של שאט נפש יחד עם הרמת גבות ושאילת שאלות, אך כשאת הפסולת המילולית הזאת מביע מי שכבר תמך בהפרת חוק לשם פגיעה באנשים בשל לאומיותם, במקרה הזה יש קונקסט שרובנו לא התעלמנו ממנו, וטוב שכך הוא. דברים רבים נעשו בפורום הנוכחי למען תרבות עברית: ציטטו שירים והתדיינו על ניקוד, מקומות בישראל ומובאות מהמקורות, אך הפיזודה של השבוע האחרון עלתה והאפילה על כל שקדם לה כי האנושיות היא בשר מבשרה של התרבות העברית. אשרינו שכך זכינו.

שלי,

פגשת אותי , יותר מפעם אחת , אם את עדיין מאמינה שאני אדם אלים , אז שיבושם לך. U R A POOR JUDGE OF CHARACTER דעותיי הן דעותיי , וכפי שאמרתי לגשרים - לא אמתן אותן כדי לשאת חן בעיני מישהו. אני ימני , שמרן, בדלן , ותומך בהפעלת יד קשה כלפי אויביי. הבחירה לעזוב היא שלי, נכון , אחרי שהבנתי שלא נותרו לי עוד הרבה ברירות. ולא, לא ביקשתי שיכנועים לכאן לכאן, רק אמרתי את אשר היה על ליבי בימים האחרונים. היו עוד כמה דברים שרציתי לומר, אבל בניגוד לכמה אנשים אחרים פה - אני מכבד אותך יותר מדי בשביל לומר אותם בפומבי.

מארסו

New member
אגב, השיר נקרא "במקום פרידה"

מתאים לא ? אם תלך עכשיו הכל עוד ישאר לי קצף חרציות שלהביות זהב צפצפה כסופה הלב שלי אומר לי אם לומר שלום אז בוא נאמר עכשיו.

אלעד2

New member
השיר כולו- במקום פרידה, נתן יונתן

אם תלך עכשיו ביצוע: להקת חיל האויר מילים: נתן יונתן לחן: מתי כספי אם תלך עכשיו הכל עוד ישאר לי קצף חרציות שלהביות זהב צפצפה כסופה הלב שלי אומר לי אם לומר שלום אז בוא נאמר עכשיו. אם תלך עכשיו קולך מקצה הגשר יצלצל אלי כואב ומאוהב ילטף פני באצבעות של גשם כנגיעה קלה של רוח בכוכב. אם תלך עכשיו ציפור קטנה לוחשת לאוזני ציוץ עליז ומאושר מה קרה פתאום שאת פריחת הקשת עננים כיסו לאן תלך עכשיו? אם תלך עכשיו יפה כמו רקפת אהבה שלך בין הסלעים תדעך איש אחר יביט איך יד הזמן קוטפת פרח עלומי שבגנך פרח. © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם השירון העליון - www.shiron.net

מכונה ארורה ../images/Emo123.gif../images/Emo123.gif../images/Emo123.gif

למרות שאת שהוכפל ראוי לומר פעמיים, ויהי שלום על ישראל.

בואו נקרא לילד בשמו

זאת לא המכונה הארורה שלכם, זה התיכנות הקלוקל (פעמיים קלוקל) של תפוז. אלף, לפעמים זה שולח אבל מראה כאילו לא נשלח, ואז באופן טבעי אתה לוחץ שוב על "שליחה", ואז אתה חוזר לפורום רואה את התוצאה הכאובה וכותב "מכונה ארורה". בית, הם לא יישמו מנגנון (טרוויאלי ביותר) למחיקת הודעה כפולה. מצד שני, תפוז זו עדיין מערכת הפורומים המוצלחת ביותר מבין אילו שקיימות בארץ. לדעתי.

אלעד2

New member
אתה מכיר מערכות פורומים בחו"ל?

תמיד עניין אותי האם התרבות הזאת מפותחת שם ולהשוות בינה לבין מה שקורה בארץ.

קיימים לא מעט

אישית אני מעדיף את המערכת של סלאש (./) אבל אפילו במערכת PHPBB יישמו מנגנון נגד הצפות טריוויאלי להחריד - אף כותב לא יכול לשלוח שתי הודעות רצוף פחות מסף זמן הנקבע ע"י מנהלי הפורום. לגבי מע' פורומים אחרות בארץ - חוץ מPHPBBHEB הפופולרי (בין השאר בזכות היותו חינמי) קיימת גם מע' איתן באוניברסיטת בר אילן (גם היא על PHP, גם היא מאפשרת היררכית תגובות, חלק מאתר PHP ישראל). קיימות מערכות נוספות כמו זו הנהוגה בפורומי אורט, זו שהתקיימה בIOL, וזו שהתקיימה באתר וושו, אך תפוז היא המערכת הפופולרית ביותר בארץ כיום. לראיית תרבות פורומים מפותחת בחו"ל, כל שצריך הוא להיכנס לezboards, ubbcentral, slashdot, ועוד רבים אחרים. פורומים היום לא חסרים, כשרבים משקיעים בממשק ייחודי מסיבות שונות. לצורך העניין, כדי להתרשם מטכנולוגיות פורום וBB חופשיות, רצוי לעשות חיפוש על המילה forum ב sourceforge.

למעלה