שלום...אני מעוניין

Guitar 24

New member
שלום...אני מעוניין

להרשם לתואר ראשון במשפטים וכלכלה באוניברסיטה העברית. רציתי לשאול ממי שמכיר את לימודי המשפטים והלכלה כיצד השילוב מבחינת עומס הלימודים בו? אני מעוניין לשמור על ממוצע ציונים גבוה מאוד ובו זמנית לשמור על חיי חברה ושפיות ולא להיות עבד של הלימודים ורציתי לדעת כיצד העומס של לימוד שתי החוגים במקביל...תודה מראש!

B L I M P

New member
זה תלוי בעיקר ביכולות שלך

משפטים זה תואר עמוס מבחינת עומסי קריאה ומטלות. יש אנשים שמצליחים להוציא ציונים גבוהים בלי להגיע לשיעורים ובלי לקרוא במקור. יש אנשים שמגיעים לכל השיעורים, קוראים את כל החומר ועדיין לא מצליחים להמריא מבחינת ציונים. הציונים במשפטים הם הרבה פעמים פקטור של הבנת הראש של המתרגל - ומי שממש טוב בזה מצליח בפחות השקעה. לגבי כלכלה - בגלל שזה תואר שהוא לא הומני, אלא חישובי, אני חושבת שזה אמור לתת לך להתרענן קצת מהקריאה הבלתי נגמרת במשפטים. כלכלה נחשב תואר שלא קל לקבל בו ציונים ממש גבוהים, במיוחד בקורסי המבואות של שנה א'. אני חושבת שאם חשוב לך להוציא ציונים מאוד גבוהים, אז כנראה שאין לך מה לצפות ליותר מדי חיי חברה, בפרט לא בשנה הראשונה (ואולי אפילו לא בשניה). אלא אם כן אתה ילד פלא ממש. כמו שאמרתי התשובה מאוד מושפעת מהכשרון שלך ומהיכולת שלך לתקתק דברים. רוב האנשים שאני מכירה שלקחו תארים משולבים היו די עמוסים, בפרט בשנים הראשונות.

אני לא יודע

אם אתה יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. קשה עד בלתי אפשרי גם לשמור על ממוצע ציונים מאוד גבוה גם על חיי חברה ושפיות וגם לא להיות עבד.

flutter girl

New member
זה תלוי בהגדרה שלך לחיי חברה ושפיות../images/Emo3.gif

וגם בשאלה האם אתה עובד, כמה זמן פנוי יש לך באופן כללי וכו'. יש לי חברים שעושים את השילוב - אמנם בחיפה אך עדיין - זה שילוב מאוד מאוד קשה, וגם ידוע לי שבמשפטים באונ' העברית יש הרבה יותר מטלות פר סמסטר. בכ"א וזה מה שאני עשיתי - אפשר להתחיל את השילוב, ואם מרגישים שזה חונק ורע מדי, לפרוש. אני עשיתי סמסטר אחד בכלכלה והחלטתי שזה לא "שווה את זה" מבחינתי. אני מרוצה מהבחירה.

אלינה D

New member
פחחח מטורף!

שכח מזה!! אם אתה הולך על המסלול הזה תגיד תודה לאל שאתה נשאר שפוי בסוים התואר!

flutter girl

New member
סתם שאלה, את אומרת את זה ע"ב הניסיון

שלך בתור סטודנטים בעברית למשפטים וכלכלה?
כי נראה שאת יודעת הרבה בנושא.

Anabol

New member
אוי נו תפסיקו להגזים

אם הבנאדם בטוח בעצמו, יודע לנהל זמן ולא מתכנן להיות

Anabol

New member
סעמק

... ולא מתכנן להיות מצטיין בשני החוגים - הוא יכול להצליח בסדר גמור. אוהבים להציג שילובים מסויימים כבלתי אפשריים או קשים בטירוף, אבל המציאות ברוב המקרים מלמדת אחרת.

flutter girl

New member
למה אתה מכליל?../images/Emo3.gif

אני לא הגזמתי. וזאת שהגזימה ממש... נו.. אתה יודע. אגב - הוא רשם שהוא רוצה לשמור על ממוצע ציונים גבוה. אני הנחתי שבשני החוגים. למרות שבכלכלה זה פחות קריטי.

אלינה D

New member
ממש מה?

מתוקה, אל תגמגמי. אני יוצאת מתוך נקודת ההנחה שהוא רוצה להצטיין, ולא שום דבר פחות. לכן זה נראה לי מטורף. יש לי חברה שלומדת בעברית(תזונה) וזה לא גן עדן לפי מה שאני שומעת ממנה. כמובן שאם הוא מסתפק בבינוניות אז כמעט כל תואר הוא לא ביג דיל =]

B L I M P

New member
הסקת מסקנות מעניינת יש לך

את לומדת משפטים וכלכלה בעברית? אה, לא? אז את לומדת את זה מחברה שלך שלומדת תזונה - חוג שנמצא בקמפוס אחר, עם תנאי קבלה אחרים ועם דרישות אחרות? ואת מסיקה לגבי כל הסטודנטים העתידיים במשפטים- כלכלה בעברית על סמך חוויתיה של חברה *אחת* , שלומדת *תזונה* ?

למעלה