שלום! אני מחפשת

אם אני לא טועה

רוב החנויות שמחזיקות אתרים באינטרנט מנצלות את המדיום הזה למכירות - ולכן מקבלות כרטיסי אשראי ומבצעות משלוחים (בתוספת תשלום קטנה עבור דואר רשום). שווה להרים טלפון לחנות ולשאול את המוכר. אופציה מורכבת מעט יותר (ויקרה יותר) יכולה להיות פנייה לאחת מחנויות האינטרנט שיש בארץ, ולברר האם הן מוכנות לבצע יבוא אישי של הפריט מאחד מחנויות המשומשים המקוונות בחו"ל. חנויות-רשת ישראליות (מכיוון שלא מדובר במוצר מהקטלוג, שווה לטלפן למס' המשרד שאמור להיות בכולן):

מוצר נחמד

את העותק שלי קניתי ממש מזמן בלונדון - אין לי מושג כמה זה עולה בדני ספרים. יש שם חוברת לשחקן (גזעים, כלי נשק, עוד כמה שטויות), חוברת למנחה (די הרבה תוכן על העולם אך בצורה קצת תמציתית, ויחסית מעט קראנץ'), חוברת קטנה של כללים אלטרנטיביים לפסיוניסטים (עם "דרגש מוחי" ו"תלד"0 מוחי" במקום השיטה דמויית בדיקת המיומנויות שבחוברת המקורית) והרפתקה קצרה ודי מוזרה, שכוללת כמה רעיונות חמודים - הדמויות נאלצות להתחרות על קבלת המשימה מול חבורה אחרת במשיכת חבל, הורדת ידיים פסיונית והרכבת פאזל, אבל גם אם החבורה השנייה ניצחה, הרי שכמה מתנקשים מחסלים אותה והדמויות בכל זאת זוכות במשימה.

בלבול המהדורות הרגיל

המהדורה הראשונה מעולם לא תורגמה לעברית, והיא נראית ככה (ספר השחקן): http://www.acaeum.com/DDIndexes/SetPages/SetScans/PHB6th.html מו"ד-בקופסאות, מה שמכונה בארץ בטעות "מהדורה ראשונה" עקב חוסר היכרות עם המהדורות המלאות של המשחק בחו"ל, נראית ככה (הערכה למתחיל): http://www.acaeum.com/DDIndexes/SetPages/SetScans/Basic13th.html ואילו מה שאת כנראה מחפשת, אלו המוצרים שתמונותיהם מצורפות בלינק הבא - שתי הדפסות שונות של אותו הספר, כשהגרסה הישנה יותר (כריכה חומה, לוגו כחול) היא זו שתורגמה לעברית.

הגרסה האנגלית

יצאה בעבר גם על דיסק, ביחד עם המון ספרי עזר אחרים. כדרכם של דיסקים, התוכן התגלגל לכל מיני מקומות ודי לחכימא ברמיזא.

רמץ

New member
מצטער. אני קשור מדי לספר שלי. ../images/Emo63.gif

יש לי כזה בעברית אבל הוא ישאר אצלי עד אחרית הימים (או עד יום מותי (או עד שאני ארעב ללחם אחרי מלחמת העולם השלישית)). בינתיים הוא צבר כבר יותר מדי mana. אבל בכל אופן סחטיין על האיכות. מוד"מ לדעתי היא המוצלחת מבין המהדורות השונות וממש חבל שנשכחה לה בערפילי הזמן. ואני מסכים איתך בעניין האירועים באייקון. נרשמתי רק למשחק למשחק אחד. נצטרך כולנו כנראה להמתין עד ביגור6...

אייקון?

זה האירוע שמול פאפאגאיו, לא? אני מגיע לשם רק לחפש ספרים בדוכנים ולפגוש חברים, תוך שאני נמנע כמיטב יכולתי מהרחבה שמול הסינמטק - ביום בו גדודי חללי אל-אקצה יבצעו סיכול ממוקד לבזיון המכונה "הזירה" אני אתרום כסף לארגון שלהם. לביגורים אני מזמן לא הולך, מאז שהעמותה החליטה להתרכז בארגון פסטיבלים לקומונות לא-רחוצות של ילדי חוגים. ובנוגע למהדורות השונות - מוד"מ2 היא בסך הכל עריכה מחדש של מוד"מ1, שהיא בסך הכל הרחבה של מו"ד המקורית - וכולן שיטות גרועות ומסורבלות עם חוקים סותרים. המהדורה השלישית עולה עליהן בהרבה מבחינה מכנית (גם אם מכוערת, קטנונית וילדותית מבחינות אחרות), אבל רק אם מעוניינים לשחק ב"מבוכים ודרקונים" - מי שרוצה לשחק ב*משחקי תפקידים* מוטב לו למצוא ספרים אחרים, טובים יותר.

רמץ

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo59.gif פרה קדושה אחת פחות

ההבדל בין מוד"מ למו"ד הוא עצום, ואני מעדיף את מוד"מ על מו"ד3 דוקא בגלל הקצוות הפתוחים והמכאניקה הלא שלמה. כשאתה משחק במוד"מ אתה משחק בעולם פנטזיה. כשאתה משחק במו"ד3 אתה משחק במשחק מחשב (רק שאת החישובים אתה צריך לעשות).

Nihau

New member
למה מו"ד3 זה מחשב ומוד"מ זה פנטזיה?

זה כמו לשאול אם תנין הוא ארוך יותר או ירוק יותר. מה הקשר בין ז'אנר המשחק (פנטסיה) לבין מדית המשחק (מחשב)?

עניין של נוסטלגיה כנראה

מוד"מ2 קשור אצל שחקנים רבים לחוויות משחק ראשוניות עם החברים, שלא באמת רלוונטיות לשיטה. כמו כן, הוא הרבה יותר "מרגיש" כמו ספר פנטזייה. המהדורה השלישית, לעומת זאת, באמת נראית קצת יותר כמו משחק מחשב בלי מחשב - ספר הכללים עמוס בכל פינה בהגדרות חוקים נוקדניות, כמו למשל ציון כל השפעות האפשריות של שריון בכל מקום בו מפיעה התייחסות לשריונות. גם העיצוב שלו הרבה יותר מזכיר משחקי מחשב, יצאו על בסיסו המון משחקי מחשב, ובאופן "מפתיע" אחד המוצרים הראשונים למו"ד3 היה "שחק בדיאבלו ללא מחשב". ועדיין, מבחינה מכנית וממבט אובייקטיבי ונטול נוסטלגיה, מו"ד3 היא שיטה הרבה יותר טובה ממוד"מ2 - הכללים עיקביים יותר וגמישים יותר, לכשרונות יש יותר משקל, בדרך כלל אין מערכת חוקים פרטית לכל מקרה, והגמישות גדולה יותר - אבל עדיין, מו"ד3 היא השיטה הטובה ביותר למשחק מו"ד בלבד, ונכשלת נוראות בכל סגנון אחר.

רמץ

New member
ההרגשה מהמשחק ומהקריאה בספר

לצערי עותק מו"ד 3.5 שלי מצוי בב"ש כרגע כך שאני לא יכול להדגים, אבל הוא פשוט כתוב כמו אלגוריתם. כל חוק גורר אחריו באופן מסודר את כל החוקים הרלוונטים שנזכרו כבר 10 פעמים לפני כן. כל פעולה של הדמויות כתובה כמו פונקציה קבועה וגוררת אחריה מספר מגוחך של מתאמים, מחסרים ותנאים. כל מבנה דפי הדמות, המפלצות, הקסמים וחפצי הקסם הוא אוסף של קטגוריות ו-"slots" ואפילו הפנתיאון נקבע מראש. אני לא אומר שמוד"מ נטולת מילות קוד, מתאמים ותנאים, אבל דוקא האופן שבו לא התיימרה לכסות את כל אפשרויות הפעולה של הדמויות, נתן להן ולשה"מ הרבה יותר חופש פעולה ועומק. כשאתה משחק במו"ד 3 אתה ממש יכול לדמיין את הממשק: Your turn. do you? attack cast spell move use object tumble feint sunder bullrush trip aid another כן - זה היה משחק מאוד מושקע, אבל לבקש מאנשים לחשב לפי תבנית קבועה את כל הבררה הנלווית - פשוט מטריד. בתור דוגמה אחרונה אני אזכיר את ההתייחסות ליצירת חפצי קסם במוד"מ - בה נדרשים השה"מ והשחקנים ליצירתיות ויוזמה לעומת שיטת יצירת חפצי הקסם במו"ד 3 בה נדרש השחקן להשקיע X נק"נ ו-Y פ"ז כדי לקבל חפץ קסם עם התכונות המוכתבות b, a ו-c. נראה שמרגע שסיים ליצור את ההרפתקה, אין לשה"מ שום תפקיד שמחשב לא יכול למלא יותר טוב ממנו. אפילו את הדו-שיח אפשר להמיר בבדיקת diplomacy.

וזה בדיוק מה ששנאתי בה

מדובר בשיטה חסרת נשמה שמתאימה לעורכי דין משחקיים - הכל כתוב שם בצורת חוקים ברורים והגדרות כדי למנוע "לאקונות" וויכוחים. אבל ברמת המכניקה הבסיסית, מדובר בשיטה מודולרית הרבה יותר וגמישה הרבה יותר מהמהדורה השנייה רבת הסתירות והחוקים הפרטיים. אבל זה רלוונטי רק לפנאטים של מו"ד שלא מסוגלים לחשוב על משחק ללא דרגות ומקצועות ודמויות שמתחזקות. אחרים מוצאים שיטות טובות יותר.

מוד"מ2 הגרסה המחודשת

אותו המשחק בדיוק, רק בעיצוב גרפי מלא אחר לחלוטין (כריכה שונה, לוגו שונה, איורים צבעוניים בתוך הספר)

טלד

New member
מוכן להשאיל לתקופה בלתי מוגבלת.

השאלתי מחבר לפני כ-15 שנה גרסה עברית, לכן קצת לא נעים לי למכור. מאוחר יותר קניתי את הגרסה האנגלית... אבל אליה יש לי (קצת) סנטימנטים. אני לא מעוניין בכסף - כך שנראה לי שזה דיל לא רע

למעלה