הצחקת אותי
יש לך תפיסה מהירה של הנושא? לפעמים אתה קורא ופותר תרגילים מתקדמים ובנושאים אחרים? קורה לך שאתה מתקן את המורים? אלו השאלות שלי, מר "קאילו". התשובות לשאלות האלו הן חלק קטן מאפיוניו של המחונן. ישנן כמה שכבות למחוננים: יש את ה"עלית" שיש להם ממוצע 100-95. ה"מצויינים"- ממוצע 95-87. בד"כ ה"עלית" הם אלו שמאובחנים כמחוננים, והשאר צריכים להוכיח את עצמם כדי שיאמינו להם. כנראה שאתה הולך לפי הסטריאוטיפ של "החנון הנמושה והממושקף מול הספורטאי הבלונדיני, האמיץ והחטוב". טעות!!!!!! יש גם כאלו שנראים טוב מאוד ויש להם שכל. עובדה, אני מתעמל בחדר כושר ואני מצטיין במדעים (אני בטוח שיש עוד מהסוג הזה). אם תרחיב את הידע שלך ברפואה תדע שמערכת הדם שלנו מגיעה לכל מקום בגוף שלנו, כך שאפילו אם אתה תערובת של איינשטין, הוקינג ומוצרט תהיה אספקת דם לכל מקום בגוף שלך. אם לא "יעבור" דם לשרירים, הם יתנוונו ותנמקו- ובסוף ירקיבו. אם לא "יעבור" דם למוח לא תוכל לחיות, והמוות יהיה די אלים לתיאור. אתה רואה כמה פרדוקסלי (סותר) מה שאמרת? כמה אתה חזק? אתה מסוגל להרים מכונית ולזרוק משקולת של טון למרחק של ק"מ? או שאתה מסוגל לתת אגרוף לאדמה וליצור רעידת אדמה?! בעולם שלנו הכל יחסי, ואתה לא יכול לקבוע מושג אחד אם לא תייחס אותו לדבר אחר- אתה אולי חזק יחסית למי שלא מתעמל בחדר כושר, אבל בהשוואה למרימי משקולות אתה חלשלוש. אני אולי לא שייך ל"עלית" ובתעודה שלי אין 100 בכל מקצוע אבל יש לי תפיסה מהירה של דברים, ואני מעמיק בנושאי לימוד מסויימים (וזה ייתן לך בונוסים בעתיד, תנסה!). אימהות והורים בד"כ ישבחו את הילד שלהם ויגידו לו ש"הוא מקסים, אלוהי, מושלם" וכ'ו, וההסבר- הם רוצים לגרום לילד שלהם להרגיש טוב, ולא להעליב אותו (אחרי הכל, הוא הבן שלהם...) או לפגוע בו. זהו ההסבר למקרה.