שלום, אני לאה

swewa

New member
סליחה שאני חופרת בזה

אבל אני צריכה להגיד לה מחר וחסרות לי עוד 17 מילים... האם פוטבול ובייסבול וכאלה הן voids?כי למשל באסקטבול מתורגם לכדורסל

יפתח ב

New member
לשאלות כאלה אין, לדעתי, תשובות חדות

מחוץ לעבודות בית בבצפר. כלומר, אל תשלי את עצמך שמישהו בעולם יכול להכריע במקרים גבוליים כאלה אם המילה היא וויד או לא (ואותו הדבר לא רק לגבי "וויד", אלא גם לגבי המון מושגים שמורים אוהבים ללמד). למשל המילה בייסבול: האם אפשר לראות בה מילה עברית או לא? אם היא מילה עברית, אז אין שום בעיה לתרגם אותה תרגום מדויק. אנשים בארץ גם מכירים את המושג (=יודעים פחות או יותר מה זה בייסבול). אבל ל א ברור שהיא מילה עברית, ומה שמעיד על כך הוא העובדה שלא כל מילון עברי ירשה לעצמו לכלול אותה (אבל חלקם כן). ואם היא לא מילה עברית, אז ב ע ב ר י ת אפשר לומר שלא קיימת מילה (ווייד לקסיקלי). בקיצור, ההחלטה כנראה תלויה בטעמה של המורה. בכל מקרה, כשמתרגמים יש כל מיני קשיים, אבל אני אתפלא אם מישהו מהמשתתפים בפורום הזה נתקע אי-פעם בגלל שהוא לא הצליח להחליט אם מילה מסוימת היא לקסיקל וויד או לא.

יפתח ב

New member
../images/Emo93.gif אבל דיברתי בכללי, בכללי.

אבל כמה אני שמח שיש לי עורכת נאמנה בפורום, שמוודאת שלא נופלות שגגות בהודעות שלי. ועוד לזכות בשירות הזה בחינם, כשאחרים משלמים במיטב כספם!

../images/Emo98.gif פשוט פעם היה לי תחביב לא-אהוד,

לתקן לאנשים כל הזמן. אז הפכתי אותו למקצוע, ועכשיו גם משלמים לי על זה...

swewa

New member
אז אתה אומר שאם המורה לא יראה

לה היא יכולה להוריד לי ניקוד?

למעלה