שלום אני חופרת

אנשובית

New member
שלום אני חופרת

שבת שלום הכותרת היא בגלל שמציק לי משהו שעדיין לא רלוונטי, משהו עתידי אני בזוגיות טובה מאוד כבר כמעט שלוש שנים , אני בת 30 הוא בן 36, רואים עתיד משותף ביחד ובאמת אין לי הרבה תלונות. העניין שמטריד אותי הוא כזה- אני מניחה שתוך שנתיים שלוש ניכנס להריון, הבן זוג שלי מתנגד בצורה מאוד נחרצת לברית מילה, בעיניו זה מנהג ברברי ומיותר ( יש לו גם טיעונים על בריאות )], אני ארצה לעשות ברית (בהנחה שבאמת כל העתיד הזה יקרה), השיקולים שלי לא קשורים לדת אלא רק ל... נו אני לא רוצה שהילד יהיה יוצא דופן. בכל אופן זה לא עניין משמעותי כרגע, דיברנו על זה כמה פעמים ושמעתי אותו "מטיף" גם לאנשים אחרים אני משערת שברגע האמת זו תהיה בעיה רצינית מאוד מה דעתכם?

היום

עושים ברית אצל רופא ואין בכך שום סיכון בריאותי מיוחד (כמו בכל פרוצדורה אחרת), אומרים שלהסיר את העורלה זה דווקא בריא ומוריד מאוד את הסיכון לחלות בסרטן באזור זה.

נו באמת, מצאתם לכם על מה לריב

ואם את בכל זאת רוצה את דעתי האישית בנושא, אז אם את לא דתיה וזה לא יהרג ובל יעבור עבורך, אז לא שווה להילחם על זה (ובטח שלא עכשיו). הטיעון של החריגות לא ממש תופס א. כי זה לא כזה דבר חריג ב. כי גם עם חריגות אפשר לחיות חיים נפלאים ג. כי תמיד אפשר לעשות ברית אם פתאום מתברר שזה ממש מפריע (לעומת זאת לשחזר עורלה קצת יותר מסובך). מאחלת לכם חיים ארוכים ומאושרים והרבה בנות.

chenby

New member
אם היא רוצה לגדל

את ילדיה לפי המסורת היהודית, ולחגוג את חגי ישראל כי הם יהודים, המינימום של המינימום זה לעשות ברית מילה. אגב אבא שלי נולד נימול ועדיין צחקו עליו בתור ילד. בגיל 52 הוא הלך להשלים את התהליך ולעבור ברית. הרגת אותי עם השחזור עורלה. :) מעניין מי החולה שירצה לעשות דבר כזה :)

חן! אני פשוט המומה ממך!

לאן נעלמו הפלורליזם? קבלת השונה? הגישה האנטי שיפוטית? ראיית העולם הרחבה? חיה ותן לחיות?

chenby

New member
הפלורליזם קיים

זוהי הדעה שלי. אגב, ראיית עולם מתרחבת אם משחזרים עורלה?

בכל אופן השאלה לא היתה בנושא ברית מילה

בשביל זה בטח יש פורום מיוחד בתפוז, אלא איך להתמודד עם חילוקי דעות בנושא שבו אין אפשרות פשרה (אין חצי ברית מילה) ויש צורך בויתור מלא של אחד מבני הזוג. ואגב, בני נימול כי לבעלי היה חשוב, ואני, למרות שהייתי מעדיפה שלא, החלטתי שבנושא הספציפי הזה בעלי מבין יותר (מניסיונו האישי כמובן...
)

I C E M A N 7

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifזו הגישה!../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ענייני זין וביצים הם בלעדיים של האבא, ענייני דגדגנים וביציות - של האמא. עצם הדיון בין נשים לגבי פעולה כירורגית כלשהי באיבר מין זכרי גורם אצלי להתכווצות (וזה לא בא טוב במיוחד בבוקר
)

chenby

New member
אני חושבת

שבתור אמא - אני בהחלט יכולה לקבל החלטה אם אני רוצה שהבן שלי יעבור ברית מילה. אם בעלי לא רוצה לעבור ברית (בהנחה והוא לא עבר מן הסתם) פה זו החלטה שלו. החלטה שלי אם מתאים לי או לא. אבל בתור אמא אני חושבת שיש לי את מלוא הסמכות להחליט. נכון זו סוגיה מעניינת, מי צריך לעשות את הויתור. מישהו צריך. אני לא יכולה לקבל החלטה בשביל אף אחד אחר באף סוגיה. כן ברור לי שהויכוח הזה לא רלוונטי כרגע כי אין ילד בתכנון בכלל ודברים וגישות תמיד משתנות. עכשיו זה עכשיו. אין לדעת מה יהיה בלי שום קשר.

מלכוד 42

New member
הטיעון של החריגות דווקא כן תופס..

כגבר (שעבר ברית מילה בגיל שמונה ימים..), אני יכול להגיד לך שלהיות חריג זה לא הדבר הכי נעים בעולם ובמדינת ישראל, לא לעבור ברית מילה זה דבר מאד חריג, גם היום. וכאן מדובר על משהו שאי אפשר להסתיר אותו במקלחת. ולגבי הטיעון של לעבור ברית מילה בגיל יותר מתקדם... נו באמת.. גם להיות חריג המון שנים וגם לסבול בגיל מאוחר? זה באמת יכול להשפיע באופן טראומתי על כל אחד ובקשר לטענה שזה מעשה ברברי.. אני לא מכיר אפילו גבר אחד בעולם שזה השאיר עליו טראומה כלשהי.. אף אחד לא זוכר מה הוא עובר בגיל שמונה ימים.. ומי יודע? אולי ברית המילה היא בכלל הסיבה שהיהודים כל כך מוצלחים... לדעתי, אין ספק שאין כאן ברבריות, ואם זאת הסיבה העיקרית להתנגדות לברית מילה, אני חושב שהסיבה לא מספיק טובה, כי באמת יש המון טיעונית בעד ברית מילה.

chenby

New member
יש רבי אחד שהוא דוקטור,

והשם שלו הוא ייעד אותו להיות מוהל - ד"ר פנחס גונן. הוא זה שחתך לאחיין שלי :) בכל מקרה אני מבינה אותך, זה משהו שגם מבחינתי קו אדום. אבל , אתם כרגע חיים את העתיד ולא את העכשיו. תראי לו מחקרים רפואיים, שיתייעץ עם רופא, ויראה שזה בריא יותר אפילו. מעבר לזה שאנחנו יהודים, וזה חלק מהיותינו יהודים - אני לא הייתי פוסחת על דבר כזה בחיים. אבל כרגע את לא בהריון ואין על מה לדבר אז יש מצב שאתם תיפרדו לחינם בגלל משהו שעלול לקרות או לא עלול לקרות בעתיד- כי ברגע האמת, אין לך מושג איך הוא יגיב. תעשי את החושבים שלך. אין לאף אחד מאיתנו יכולת לקבל החלטה עבורך. צר לי. :)

גניפר14

New member
כל בעיה בשעתה

ולמרות זאת גבר ללא ברית בלי קשר לדת יש לזה צורה לא יפה נקודה תשתמשי בתירוץ שנשים לא ירצו אותו במיוחד שהוא גר בארץ שלנשים זה חשוב. הוא יחשב כגוי.

גניפר14

New member
לא התכוונתי שהוא יחשב לגוי במונח המעשי גוי אל

התכוונתי שנשים יראו זאת בעין לא יפה יחשבו שהוא לא יהודי כי מי שלא עושה ברית זה באמת נראה אחרת.

kmiki

New member
מותק, דברי בשם עצמך

או שתבוןאי לראות את של בעלי, ותאמיני לי הרבה רצו אותו, אבל הוא שלי... וסלחי לי זה קשקוש, םרט לפגמים רציניים, נשיפ בוחרות את הגבר לפי הגבר ולא הב...ל שלו. האם ניסית פעם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אכן בעיה קשה

לא אכנס כאן ל"בעד" ול"נגד". זה לא נראה לי העניין, כי לכל אחד כבר יש דיעה משלו. אני מכיר עוד זוגות עם הבעיה הזאת בדיוק. זה אכן מבחן גדול לזוגיות - האם יש שם מספיק תקשורת וגמישות. אין פתרון זבנג וגמרנו. צריך לראות איך אתם פותרים בעיות אחרות שבוודאי צצות (אוכל, בילוי, מקום מגורים, כסף וכו'). אם יש שם דפוסים של פתרונות גמישים, אכפתיים ויצירתיים, יש סיכוי שגםן בעניין הזה תגיעו לאנשהו. אם, מאידך, יש צד שתמיד מוותר - יש לכם בעיה שהיא בגדר פצצת זמן.

אנשובית

New member
ובכן

העניין הוא לא רופא או רב ואנחנו ממש לא רבים על זה, זה סתם עניין שדיברנו עליו פעם או פעמיים ומדי פעם צץ לי בראש. שנינו חילוניים להחריד, עאניין החיתוך או מבחינתו ברברי, מבחינתי (כרגע) מין נורמה חברתית יש לנו מספיק חברים שבחרו לא לעשות ברית מילה, אני משערת שיש חריגויות גדולות מזה בחיים אבל דווקא בגלל שזה זה. בגלל שזה איבר מין גם ככה מתעסקים בו יתר על המידה- אז אנימעדיפה ללכת עם הרוב במקרה הזה זו הבעיה אבל נו כנראה שאני באמת מקדימה את זמני

למעלה