שלום! אני חדש...

T h e H e l l

New member
שלום! אני חדש...

שלום! קוראים לי אדר. שמעתי על הפורום הזה מתמיר (אני בכיתה שלו) והחלטתי להצטרף לקהילה. אני אוסף שטרות ומטבעות, אני אוסף שטרות זרים מאז שהייתי קטן, ולפני כשנה התחלתי גם לאסוף מטבעות. אני אוסף בעיקר מטבעות זרים, ויש לי את כל המטבעות שיצאו של המדינות של ארצות הברית (יצאו בינתיים 28, השנה אמורים לצאת עוד 2, ו-5 יוצאים כל שנה, עד 50 מדינות, ויש לי גם מפת אספנים). באוסף של השטרות יש לי שטרות של דולרים, וביניהם שטר של 2 דולר (שמעתם על כזה שטר?), יש לי קצת דולרים קנדיים, קצת פאונדים, ואיזה כסף שאני חושב שהוא הולנדי.

תמיר1991

New member
היי אדר!

אני בהחלט שמח לשמוע שאכן הצטרפת, ואני בטוח במאת האחוזים שתתערה בו היטב. יש כאן כמה וכמה אספני מטבעות, והם בוודאי יפנו אליך כעת. מקווה שתתערה בפורום! תמיר. נ.ב. - כבר נדמה לי שדיברנו על כך היום בהפסקה: הכסף ההולנדי לשעבר הוא הגילדר. עכשיו הם כמובן בגוש היורו.

T h e H e l l

New member
*תגובה*

השטר שלי הוא של 25 גילדן. כשהסורק שלי יעבוד אני אסרוק אותו ואראה אותו לכם :)

elcool

New member
יש לי מחמ"פ של כל השטרות ההולנדיים

lubia

New member
גיהינום - ברוך בואך לגן העדן של

האספנים. גם אני אוסף את הקווטרים של מדינות ארה"ב, אם כי חסרים לי 2-3. שטר של 2 דולר לא נפוץ בשימוש היומיומי בארה"ב (כשם שגם לא קל למצוא מטבעות של דולר), אבל בהחלט קיים. יש לאמריקאי אפילו ביטוי ידוע על דבר מזויף שהוא AS PHONY AS A $3 BILL. (ולא $2)

evilihi

New member
לי יש שני שטרות עוקבים של 2 דולר ו.

כמעט כל קווטר שיצא כולל אלבום (רק שהם נופלים מהאלבום) ישנם שני סוגי קווטרים - P ו-D שמסמנים איפה יוצר המטבע...

T h e H e l l

New member
האוסף שלי

הוא רק של P. ויש לי מטבע של Half Dollar ושל Dollar. כשהייתי בארצות הברית ביולי, אני קניתי של דבר שנקרא 2004 Uncirulated Coins Set. זאת חבילה (שבפנים יש מעטפות של Philadelphia ושל Denver) עם כל הQuarters של 2004 (גם אלה שלא יצאו לשוק!), עם הNickel החדש, עם Nickel הישן, עם מטבע Cent, עם מטבע Dime, עם מטבע Half Dollar, ועם מטבע דולר בצבע זהב (הכל בא בשקיות עטופות שאני לא פותח).

broadaxe

New member
שטר $2

למרות שאני לא בתחום בכלל... שטר $2 יצא לכבוד יובל 200 שנה לארה"ב בשנת 1976.

® רן

New member
אתה באמת לא בתחום...

שטרות ארה"ב של $2 הונפקו החל מ 1928 ועד היום (לא בכל השנים, אבל בהרבה מהן). יש כרגע איזה מעל 1500 למכירה ב eBay - ראה כאן.

תמיר1991

New member
אז אם ככה,

למה הם לא בשימוש נרחב? יש מטבע חלופי, של 2$? או שזה קשור לערך הנקוב הקטן של השטר? (9-10 שקלים). אני שמעתי רק על מטבעות של סנט עד דולר, לא על מטבע של 2 דולר. תמיר.

® רן

New member
למה? כובע.

גם המטבעות של חצי דולר ודולר לא בשימוש נרחב (למעשה, הם כמעט לא בשימוש כלל). אין מטבע של $2, והשטר של $2 נחשב כקוריוז - פשוט, אין בו עניין.

תמיר1991

New member
יש לך רעיונות למה זה ככה?

קראתי במעריב שהמטבע של 2 יורו דווקא מצליח בקרב הצרכנים... תמיר.

geru

New member
רן...בשנת 2005 שטר ה-$2 יכנס

לשימוש נרחב בארה"ב, בעקבות דרישות הציבור. שרון

תמיר1991

New member
אני לא מבין...

איך יש דרישה ועד עכשיו לא הייתה? זה מוזר... תמיר.

evilihi

New member
אה וגם...

יש לי משהו כמו 15 מטבעות של 1 דולר..קל לקבל אותן בתחנות רכבת כמו למשל בניו יורק...בעיקר במכונות האוטומטיות..

למעלה